srpskinacionalisti.com

Вучић предао републичком тужиоцу доказе о рекетирању из времена ДОС-а

Аватар
Милош Обилић
Војвода
Војвода
 
Порука: 2570
Приступио: окт 2004

Вучић предао републичком тужиоцу доказе о рекетирању из времена ДОС-а

Порука Милош Обилић 7.9.2005. 22:06

- Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić predao je juče republičkom javnom tužiocu Slobodanu Jankoviću dokaze da je bivši premijer Zoran Đinđić, uz pomoć vođe "surčinskog klana" Ljubiše Buhe Čumeta, "reketirao" Dragomira Tomića, generalnog direktora "Simpa" iz Vranja, nekadašnjeg potpredsednika Vlade Srbije i visokog funkcionera SPS-a!

Kako Kurir saznaje u tužilaštvu, Vučić je za "reketiranje" Tomića, osim Đinđića i Buhe, optužio još dvojicu neimenovanih funkcionera SPS-a i DOS-a. Oni su, kako navodi Vučić u svom pismu Jankoviću, od Tomića iznudili dva miliona maraka da bi sin direktora "Simpa" ostao van domašaja pravosudnih organa.

Državna mafija

- Apsolutno sam šokiran pouzdanim informacijama o sprovođenju državnog "reketa" nad onima koji su mogli da plate svoju ili slobodu članova porodice, u zamenu za odustajanje od krivičnog gonjenja! Tokom 2001. vrh državne vlasti, a po ličnom nalogu predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, "reketirao" je, odnosno izvršio krivično delo iznude (član 180, stav 2 i 3 KZRS) protiv Dragomira Tomića, generalnog direktora preduzeća "Simpo" Vranje i visokog funkcionera SPS-a - navodi, između ostalog, Vučić u pismu republičkom javnom tužiocu.


Kako dalje piše gensek radikala, "akcija kontinuiranog 'reketiranja' sprovođena je sve vreme preko Čumeta, koji je bio u direktnom kontaktu sa Đinđićem, dok su logističku podršku otimanju novca od Tomića davali po jedan visoki funkcioner SPS-a i DOS-a".

- Dragomir Tomić ucenjen je krivičnim gonjenjem, pritvaranjem i višegodišnjom kaznom zbog stvarnih ili navodnih kriminalnih poslova njegovog sina. Državna vlast sa mafijaškim licem tražila je dva miliona nemačkih maraka! Ukoliko bi Tomić isplatio taj novac, država bi odustala od gonjenja njegovog sina, a on i njegova firma ne bi više imali probleme sa novim vlastima.

- Posle brojnih pritisaka, Tomić je prihvatio ucenu i dao na ruke pomenutim ljudima dva miliona maraka. Poznata mi je rečenica koju je izgovorio funkcioner SPS-a, a koja glasi: "Ajde, Dragomire, imaš ti te pare! - navodi Vučić.

Plen je na sigurnom

Prema njegovim rečima, samo dva minuta kasnije jedan od dvojice prisutnih funkcionera pozvao je telefonom Ljubišu Buhu i zamolio ga da obavesti šefa da je "plen na sigurnom".
- Novac je, prema informacijama kojima raspolažem, završio u rukama Zorana Đinđića, koji je određeni procenat izdvojio i za svoje saradnike u tom poslu. Naravno, sin Dragomira Tomića nikada nije procesuiran - kaže na kraju svog pisma republičkom javnom tužiocu Aleksandar Vučić.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vučić: Imam dokaze!

U izjavi za Kurir generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić potvrdio je da je juče u prepodnevnim časovima Republičkom javnom tužiocu predao pismo u kojem ga obaveštava o reketiranju Dragomira Tomića.
- Tačno je, predao sam svoja saznanja tužiocu Slobodanu Jankoviću, od koga očekujem da sasluša ne samo mene, već i ostale aktere ove priče, pre svih Ljubišu Buhu Čumeta. Ovde nije u pitanju samo iznuda, več i vršenje mnogih drugih krivičnih dela i zato očekujem hitnu reakciju javnog tužioca. Ovde je reč o kriminalu koji je imao zaštitu države i to se mora isterati do kraja. Imena funkcionera SPS-a i DOS-a koji su učestvovali u ovom reketiranju spreman sam da saopštim lično tužiocu, čim me pozove na razgovor - poručuje Vučić.
Dragoljub Mihailovic posthumous awarded with Legion of Merit, by U.S. President Harry S. Truman, 1948
Аватар
Милош Обилић
Војвода
Војвода
 
Порука: 2570
Приступио: окт 2004

Порука Милош Обилић 27.9.2005. 18:01

Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić saslušan je juče u Okružnom javnom tužilaštvu povodom prijave o reketiranju predsednika kompanije "Simpo" Dragomira Tomića. Vučić je prijavu tužiocu podneo još krajem avgusta. Vučić je, podsetimo, u prijavi optužio vođu nekadašnjeg surčinskog mafijaškog klana Ljubišu Buhu Čumeta, ubijenog premijera Zorana Đinđića i po jednog neimenovanovog funkcionera SPS-a i DS-a da su od Tomića uzeli dva miliona maraka kako bi "sredili" da njegov sin ne ode u zatvor.

Vučić je prijavu dopunio time da je u "reketiranju" Tomića učestvovao i bivši direktor Buhine firme "Difens roud" Saša Aleks i da je od Tomića ukupno uzeto pet miliona nemačkih maraka!

Dragomire, daj pare!

- Razgovarao sam sa zamenikom okružnog javnog tužioca Božidarom Grubovićem oko pola sata i ispričao sam sve što sam rekao i Kuriru pre nekoliko nedelja. Rekao sam da imam saznanja da je Ljubiša Buha Čume po nalogu pokojnog premijera Zorana Đinđića reketirao Dragomira "Simpo" Tomića, a da su logističku podršku tome dala dvojica funkcionera, po jedan iz SPS-a i DS-a, čija sam mu imena i saopštio. Sve se dešavalo 2001. godine, a reketiranje je trajalo osam meseci. Imam dogovor sa tužiocem da imena funkcionera SPS-a i DS-a koji su akteri reketiranja Tomića ne iznosim u javnost - kaže Vučić za Kurir.

Vučić navodi da od Tomića nije uziman samo novac, već da je "Saša Aleks, direktor 'Difensa', razvlačio i nameštaj iz 'Simpa'". On tvrdi da je "dva miliona maraka završilo u rukama Zorana Đinđića, dok je ostatak novca završio u rukama miševa DOS-a i surčinske mafije".

- Dragomir Tomić ucenjen je krivičnim gonjenjem, pritvaranjem i višegodišnjom kaznom zbog stvarnih ili navodnih kriminalnih poslova njegovog sina. Posle brojnih pritisaka, Tomić je prihvatio ucenu i dao na ruke pomenutim ljudima dva miliona maraka. Poznata mi je rečenica koju je izgovorio funkcioner SPS-a, a koja glasi: "'Ajde, Dragomire, imaš ti te pare!" - naveo je Vučić u prijavi tužiocu.

Verujem u tužioca

Vučić dodaje da ga je tužilac pitao i odakle mu sva ta saznanja.
- Rekao sam sve što sam mogao. Tužilac mi deluje zainteresovano za slučaj, verujem da će raditi po zakonu. Ipak, pitanje je kakav će ishod biti, ako Čume i ekipa izvrše pritisak na njega. Očekujem da će tužilaštvo ostati nezavisno i da neće podleći pritiscima. Siguran sam da je tačno ovo što govorim, a ako se ispostavi suprotno, spreman sam da snosim posledice - dodaje Vučić.


----------------------------------------------------------------------------------------
Tužilac će saslušati sve aktere

Okružni javni tužilac Božidar Grubović nije bio raspoložen da za Kurir prokomentariše svedočenje Aleksandra Vučića. U Okružnom tužilaštvu Kurir nezvanično saznaje da će na razgovor, po prijavi Aleksandra Vučića, uskoro biti pozvani Dragomir Tomić i svi ostali koje je generalni sekretar SRS-a pomenuo.
Dragoljub Mihailovic posthumous awarded with Legion of Merit, by U.S. President Harry S. Truman, 1948

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 0 гостију