srpskinacionalisti.com

Sukobi Makedonaca i Albanaca

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Šutko
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 137
Приступио: феб 2015

Re: Sukobi Makedonaca i Albanaca

Порука Šutko 10.5.2018. 10:36

Српски родољубе, ти се трудиш. Ок,
али мислим да је класични српски национализам у контрадикцији
са икаквим подржавањем Македоније и македонства.

Ни српски ни бугарски родољуб не може бити за македонство јер
су Македонци, односно то је неправилан назив, треба Горномакедонци,
настали као мешавина Срба и Бугара. Нит могу да буду Срби јер ће се они бугарског порекла бунити и минирати то,
нити да буду Бугари јер ће се они српсјког порекла бунити. Још имају и четвртину Албанаца у земљи.
Они су држава и народ чисто због те пат позиције. Немају друго избора него да буду независна држава, а на питање да ли би се ујединили са неком другом земљом било је 25 % са Србијом, 25 % с Бугарском и 25 % са Албанијом. Остали нису хтели да се изјасне. Дакле подели јабуку на три дела и то је та држава и нација.

Класичан Србин националиста или класичан Бугарин националиста па чак и класичан Албанац националиста не може то да подржи јер је стварањем Горњомакедонаца узет део свог етничког корпуса.

Али камо срећ да је само то већ је реч и цркви. Ако признаш Македонце као народ онда је логично да они имају Македонку Православну Цркву, не да припадју под српску или бугарску.
А онда су дакле цркве изградњене за време СПЦ-а, сада МПЦ? То српски националиста и конзервативац неће подржати.
Зато је то у контрадикцији.

Горњу Македонију и Горњемакедонце могу лепо прихватити они Срби који нису национасти већ градјанисти.
Дакле ако си Србин градјаниста (центриста) или левичар па ти етнос није битан, онда можеш да прихватиш Горњомакедонце као браћу.
Онда лепо схватиш, да је стварање те нације био неминован компромис, па сад, како је тако је, кад не можете да будете Срби бар да будемо браћа. Медјутим тим градјанистима и левичарима није битна СПЦ. Они су или секуларисти или атеисти . агностици.
То је ок све легитимно, компромисно, фино, али није на линији реалног и класичног српског национализма.

Исто важи и за рецимо однос руског националисте према Украјинцима. Украјинци су настали мешавином 4 елемента: Старе Кијевске Рус, Пољске, Литванске Кнежевине и Татара. У споју та 4 елемента је настао и украјински језик и аутентична нација. Зато Украјинце данас могу да прихвате само градјанисти и левичари од Руса, Пољака, Литванаца или Татара, али националиксти у сва 4 народа жале за губитком милиона чланова њиховог етноса.

Све у свему џабе ти је да предављаш као српски родољуб и носиш заставу Горбње Македоније јер то је у контрадикцији. Могу заставе Србије и ГМ заједно, али ако си центриста или левичар па као хајде та два географска ентитета су блиска. Ал ако си десничар, а зна се шта су вредности деснице (јединство нације, јединство цркве, јединство интереса) онда заборави.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2602
Приступио: феб 2014

Re: Sukobi Makedonaca i Albanaca

Порука Republikanac 10.5.2018. 13:19

Šutko ::...


Данашњи Македнци су мешавина Срба и Бугара, кажеш? Мож' да бидне, зашто да не? Али шта год да су они нису Срби. Инсистирати на неком њиховом „српству“ је не само губљење времена и енергије већ од њих ствара и велике непријатеље што нам, свако нормалан ће се сложити са мном, уопште није потребно. Да ли је то у складу са „класичним српским национализмом“? Па вероватно није, но ко каже да су „класици“ баш увек у праву...

Да ли су нам „браћа“? Наравно да нису, Бугари још и мање. Има додуше про-српски настројених Македонаца (за Бугаре не знам али сумњам) али укупан скор њиховог „про-српства“ барем од 1990-е је крајње негативан. Уосталом, ми Срби патимо од тога да свуда тражимо некакву „браћу“ што је одраз наше глупости и наивности. Ја рецимо од кад знам за себе слушам о некаквој браћи а нема „брата“ који нам у току мог живота није забио нож у леђа.

Е, сад. Ако нам Македонци нису браћа а нису то опет није разлог да од њих правимо љуте душмане. Па ваљда нам је доста проблема са Шипцима, Хрватима, Бошњацима и у новије доба Милогорцима па нам само још Македонци фале. Ја лично сам против те политике и то не из неког сентиментализма већ из чисто прагматичних разлога. Ако већ нису Срби (а нису) онда треба да имају своју Цркву. Свако наше опирање томе само код њих појачава непријатељство према нама а то нам већ сам рекао уопште није потребно.

Иначе... На овом форуму имамо русофиле, швабофиле и јудеофиле. Имали смо некад и једног гркофила, не знам шта се десило с њим, нема га већ дуго. Срби иначе пате од неизлечиве болести претеране љубави према појединим народима тако да то није ништа чудно. Сад имамо једног македонофила, сутра ћемо ко зна кога. Не видим разлога за неко превелико потресање због тога...

ПС. Било је овде и „усташофила“ који су се отворено дивили усташком начину „решавања проблема“ и жалили што и ми Срби нисмо „као они“. Након тога ништа више не би требало ни да изненађује ни да шокира...
"Не постоји срећан просјак ни богата колонија", Слободан Милошевић.
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 1851
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Sukobi Makedonaca i Albanaca

Порука Српски родољуб 10.5.2018. 14:41

Не видим зашто би било немогуће?! Данас су поделе на левицу и десницу превазиђене, тако да је бесмислено на томе инсистирати.

Македонци се никада нису осећали као Срби, желе да имају своју државу и ја то уважавам. Сматрам да имају право да користе Уставно име, Република Македонија. Грчки шовинисти немају граница. Годинама их понижавају. Заборавља се да су починили стравичне злочине над македонским живљем, да су извршили етничко чишћење у Егејској Македонији... Постоји доста доказа о томе.

Ја сам више пута био тамо. То је диван народ, пријатељски су расположени према Србима.

Православни сам хришћанин, умерени панславист. Логично је да ће ми Македонци као близак народ бити драги.

Руси не негирају украјинску нацију. Једино сматрају да Украјина треба да буде са њима у савезу.

Прочитај шта је рекао овај српски свештеник.

"Мени као Србину и православном игуману који живи у Србији, Македонци су драг и посебан народ, који имају своју државу, своје име, своју нацију, свој језик, своју историју. Такође, волим и ценим и Грке и Бугаре, али не подржавам ничији елитизам, било код појединаца у сваком народу, било неких већих група сваког народа. Ни српски, ни бугарски, ни грчки ни македонски. А парола - Македонија је Грчка - је, свиђало се то некоме или не, елитистичка. Грци немају право да својатају целу Македонију, нити јединствени екслузивитет за њено име."

Игуман Петар Драгојловић

http://infomax.mk/wp/%D1%81%D1%80%D0%BF ... %BF%D0%B0/

Не знам да ли знаш ко је био покојни Павел Чернев? Бугарски политичар који је поцепао заставу Косова. Он је био бугарски националиста, волео је Србе. А последњих година прихватио је реалност, да македонска нација постоји. Тако да ништа није немогуће.
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
vemavuk
Војвода
Војвода
 
Порука: 15926
Приступио: апр 2006
Место: београдски пашалук

Re: Sukobi Makedonaca i Albanaca

Порука vemavuk 12.5.2018. 20:59

Чокцима даш 100 евра и мења из цуга приврженост и субјекат љубави. Њих ће шипци да потамене, и чокалијска хорда ће бежати у Србију.
До године у Приштини- придружите се СРПСКИ НАЦИОНАЛИСТИ
Претходна

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 5 гостију