srpskinacionalisti.com

Ко је прави господар Србије

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Firewall
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 926
Приступио: апр 2003

Re: Ко је прави господар Србије

Порука Firewall 18.3.2019. 8:56

Проблем са Шешељом јесте што не цени људе како треба и увек улаже поверење у погрешне људе.
Suck Every Rusty Bone
--------------------------
S. E. R. B.
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4150
Приступио: мај 2012

Re: Ко је прави господар Србије

Порука Зорад 18.3.2019. 9:35

А кога је он па ценио, а да је имао своје мишљење и био поштен? Он је одувек око себе окупљао којекакав полусвет према томе ко је спреман да му верније и беспоговорније служи (част изузецима, али они су били баш кап у мору). Па када су такви сконтали да од њега нема вајде и нашли нове "спонзоре" који ће им омогућити да заиста заседну на власт, онда није ни чудо да се збило то што се збило од 2008. наовамо и што је СРС тако пукла.

Антонић је то лепо описао својевремено у "Заробљеној земљи" (не знам да ли се у међувремену одрекао и ових ставова):
"Просечан припадник националпопулистичке елите био је млађи и необразовани мушкарац, запаљен за политику, али без изгледа да у њу уђе уобичајеним путем. И код етатистичке и код либералне елите тражила се нека способност, неко знање да би се ушло у политику. Код Шешеља није требало ништа, само горљивост у остваривању "националних идеала" и затим горљивост у служењу странци. Он је примао свакога и код њега се са сваког друштвеног положаја могло стићи на место народног посланика или чак и министра. Чинило се, чак, да што је некоме друштвени положај нижи, то ће му Шешељ радије дати неку власт."
Брозовац: ПК
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Ко је прави господар Србије

Порука Српски родољуб 18.3.2019. 9:57

Шешељ је увек био УДБИН човек. СРС је основана по налогу ДБ-а. Шешељ је прихватио улогу лажног опозиционара, имао је задатак да напада истинску опозицију, и да им у корист Милошевићевог режима одвлачи гласове! Ту улогу је схватио веома озбиљно, и верно је испуњавао задатке које му је власт задала! Тај наводни сукоб између њега и Милошевића је био само маска... Време је показало да је то истина. Ако се 1994. заиста сукобио са Милошевићем, ако је заиста схватио да је његова политика штеточинска, зашто није ушао у неки предизборни савез са опозиционим странкама?! Зашто их је и тада нападао да су "издајници, усташе, западни плаћеници"?! Зашто се СРС није појавила на протестима против изборне крађе 1997. године?! Паметном је јасно...

СРС су подржали углавном мање образовани људи, који су били импренсионирани Шешељевим циркуским понашањем, и тим кафанско-ћевабџијским патриотизмом. Након 2000. СРС подржавају разни губитници транзиције. Све те присталице је одвукао Вучић након раскола у странци.
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4150
Приступио: мај 2012

Re: Ко је прави господар Србије

Порука Зорад 18.3.2019. 10:12

Потпуно си у праву. Нажалост, великој већини је било потребно баш подоста времена да скапира неке ствари.

И да не испадне сад да сам неки сноб који презире сваког ко није завршио факултет, није ту спорно што је СРС окупљала претежно неку да тако кажем радничку класу (или оно што је од ње остало). Знам да је у мом ОО својевремено деведесетих било добрих људи обичних радника, "плавих крагни", који су ту дошли незадовољни тиме што им пропадају фирме које су СПС-ЈУЛ буџовани постепено развлачили и глодали изнутра, који су желели стварне промене. Проблем је што је мање-више континуирано прављена негативна селекција и што су напредовали и добијали положаје они који су спремни да се што дубље увуку (и плате) зна се коме. А када се то споји са мањком образовања, е то је већ опасна комбинација, јер се тако стварала каста којој је политика постала извор егзистенције и сој људи спремних буквално на све само да задрже оно што су стекли.
Брозовац: ПК
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Ко је прави господар Србије

Порука Српски родољуб 18.3.2019. 10:58

Не потцењујем ни ја људе који имају само средњу школу. Узгред, ни ја нисам студирао након завршетка средње школе. Проблем је што су такви били већина у СРС-у, не само међу чланством, него и у врху. Они су баш циљали на те нискообразоване гласаче, код њих је Шешељева реторика имала прођу. Док је Коштуничин ДСС био академска странка. Наравно, они су у кризним временима били млаки, издавали су само саопштења.

Шешељ је наводно био против Кумановског спрозума. Тада је изјавио да је то капитулација. Што није са својим посланицима напустио владајућу коалицију, тиме би макар делимично себе амнестирао од издаје! Наставио је да буде део те владе као да се ништа није десило!

Не кажем да у СРС-у није било квалитетних људи, али, такви су на жалост потискивани. У први план су стављани Шешељ, Вучић, Николић, Тодоровић, Радета, Јовановићка... Никада Вучић није био добар у расправама. Класичан демагог, никада није имао аргументе у дуелима. Бучан је био, и то га је вадило...Кад се само сетим неке емисије из 2005. године, где су гостовали он и Ђилас. Могу слободно рећи да га је Ђилас ту нокаутирао. Вучић је ту редовно скретао с теме на тему, понављао неке фразе...
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4150
Приступио: мај 2012

Re: Ко је прави господар Србије

Порука Зорад 18.3.2019. 12:15

Углавном се слажемо. Поготову си ово за останак у власти након кумановске капитулације лепо приметио, ту свака образложења "да је ушао у власт само због шиптарске побуне" падају у воду, јер је јасно да је био ушао у власт само да би владао (тј. добијао мрвице од СПС и ЈУЛ).

А ако ћемо поштено, ни тај ДСС на крају није испао претерано бољи са тим својим ексклузивистичким академизмом, зачауреним котеријама оперисаним од дневнополитичке реалности, са забијањем главе у песак и допуштењем да их сви редом изиграју. И одатле се на крају испилила значајна маса олоша који је после отишао у СНС, а од ДСС је остало само сећање.
Брозовац: ПК
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Ко је прави господар Србије

Порука Republikanac 18.3.2019. 13:27

Зорад :: и код њега се са сваког друштвеног положаја могло стићи на место народног посланика или чак и министра.


Шешељ је као класични штребер увек инсистирао на дипломама и академским титулама, Николићу је годинама пребацивао што нема факултет а кад је Тома био председник зајебавао га је за „лажну диплому“ (као да је то било битно за обављање председничке функције). Право дете социјализма (у социјализму је владала опсесија дипломама). Можда и јесте око себе окупљао необразоване министре и посланике (нисам им гледао животописе па не знам, мада сумњам) али их је сигурно са тим својим ставовима добро нервирао...

Српски родољуб :: имао је задатак да напада истинску опозицију


Коју бре истинску опозицију? Најобичнија банда...

Српски родољуб :: зашто није ушао у неки предизборни савез са опозиционим странкама?!


Био је у некаквој скупштинској коалицији са ДС и ДСС у периоду 1994-95 али је то наравно пукло јер се ипак радило о противприродном блуду.

Српски родољуб ::Зашто их је и тада нападао да су "издајници, усташе, западни плаћеници"?


Зато што су и били издајници, усташе и западни плаћеници а добрим делом то су и данас.

Српски родољуб :: Зашто се СРС није појавила на протестима против изборне крађе 1997. године?!


А шта је човек требао, да покрене грађански рат у Србији? Запали Скупштину, упадне у РТС? Шта год да је тада урадио Слоба му не би дао власт. Тако да је паметно урадио. Протествовао је али без прављења непотребних пиздарија.

Српски родољуб ::СРС су подржали углавном мање образовани људи,


Јесте, а Весну Пешић, Жарка Кораћа, Мићуновића, Ђинђуву и осталу банду углавном образовани. И шта сад с тим? Ја не видим да су ови образовани у свом избору били нешто много паметни...

Српски родољуб ::. Након 2000. СРС подржавају разни губитници транзиције.


А шта си ти, као добитник транзиције? Да се ниси то можда обогатио за време досманлија? И батали ту досовску терминологију (мали, пријатељски савет).

Зорад :: Знам да је у мом ОО


Шта је то ОО?

Српски родољуб :: Док је Коштуничин ДСС био академска странка.


Доказ да академци умеју лепо да серуцкају и пишу фино стилизоване манифесте али и да су политички углавном неоперативни тј. да не служе ни за к****...

Српски родољуб ::Не потцењујем ни ја људе који имају само средњу школу.


Тито није имао ни средњу школу па је једног Черчила превеслао жедног преко воде, Лула Да Силва је са основном школом у два мандата био председник Бразила (јесте да је сад у бајбоку али је факат да је у његово доба Бразил постао економски гигант), Карлос Андрес Перез је са два разреда основне школе био два пута председник Венецуеле и он је тај који је национализовао нафтну индустрију а не глупи Чавез, Ево Моралес је већ 12 година председник Боливије (такође два разреда основне школе) и у економском погледу сасвим солидан председник, Лех Валенса је без факултетске дипломе срушио комунизам у Пољској... Итд, итд.

Шта нам све то говори? За политику је битна интелигенција а не титула доктора или магистра. Може неко имати и два факултета па бити глуп ко к**** и неспособан за политику, никаква то гаранција није. Ми смо сви опседнути дипломама јер нам је тај менталитет остао из социјализма (ја сам, узгред буди речено, својевремено упознао председника једне од Дизнијевих компанија и човек има само средњу школу. Али је хе, хе, дупло паметнији од разних „академаца“, „доктора“ „магистара“ и сличних).

ПС. Овим не желим да кажем да постојање високообразоване елите није битно за једну земљу већ само то да дипломе нису гаранције за успешне политичаре (па чак ни привреднике) што је у историји већ потврђено милијарду пута...

Српски родољуб ::Шешељ је наводно био против Кумановског спрозума. Што није са својим посланицима напустио владајућу коалицију


А чуј, можда је у дубини душе ипак знао да се „НАТО не би уморио“ само да смо „издржали још две недеље“ (како је лупетао онда а лупета и данас). А можда је у дубини душе и знао да је Резолуција 1244 ипак боља од онога што нам је раније нуђено и да је у том тренутку то било максимум. А можда је и укапирао да срски народ ипак не жели да „гине до последњег“ (Срби су онда једва чекали да Слоба потпише „било шта“ само да могу да живе „као сав нормалан свет“. Сећам се нпр. једног идиота што је негде написао да једва чека да престане бомбардовање па да може да иде на море а тај није био усамљен...).
Жилко, смрдиш.
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4676
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Ко је прави господар Србије

Порука SMUK 18.3.2019. 18:10

Тито није имао ни средњу школу па је једног Черчила превеслао жедног преко воде, Лула Да Силва је са основном школом у два мандата био председник Бразила (јесте да је сад у бајбоку али је факат да је у његово доба Бразил постао економски гигант), Карлос Андрес Перез је са два разреда основне школе био два пута председник Венецуеле и он је тај који је национализовао нафтну индустрију а не глупи Чавез, Ево Моралес је већ 12 година председник Боливије (такође два разреда основне школе) и у економском погледу сасвим солидан председник, Лех Валенса је без факултетске дипломе срушио комунизам у Пољској... Итд, итд.


A tek Miloš Veliki koji je bio nepismen..
Аватар
Serlancelot
Војвода
Војвода
 
Порука: 1496
Приступио: феб 2009

Хвала богу да има још паметних људи

Порука Serlancelot 21.3.2019. 10:28

никад се не расправљај са будалом јер ће те спустити на свој ниво а онда ће те потући искуством.

Живи сваки дан као да ти је последњи, јер ти нико не гарантује да ћеш се ујутро пробудити....
Аватар
Đorđo Napolitano
Војвода
Војвода
 
Порука: 1858
Приступио: мар 2012

Re: Ко је прави господар Србије

Порука Đorđo Napolitano 21.3.2019. 13:03

Прави господар Србије је српска олигархија , настала богаћењем транге франге махинацијама и класичним криминалом а све под покровитељством органа безбедности. Када је највећи плаћач пореза у некој земљи мафијаш као код нас, ту је бог рекао лаку ноћ.
rođen da me svi iskorišćavaju, ne zato što sam naivan i glup, već zbog toga što sam nekotrolisano human -K.G.
Претходна

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 5 гостију