srpskinacionalisti.com

Источна Крајина

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Источна Крајина

Порука Србски ратник 18.10.2017. 5:23

Српски родољуб ::Србски ратниче, ово није како кажеш бугарашка пропаганда. Ја волим и Македонце и Бугаре. Да ја ширим ту пропаганду, онда бих писао како Македонија припада Бугарској, не бих писао да Македонија треба да буде независна држава.

Родољубе, ја и даље не могу да схватим како ти не видиш да је цео пројекат македонске нације заправо бугарашки пројекат. Јер, прво треба одвојити Македонију од Срба, а потом је у попследњој фази, припјити Бугарској. То је била замисао. И цела та прича је у ту сврху, па и прича око ,,Македнске Цркве". Све је то та прича, ВМРО је био про-бугарашки оријентисан од самих почетака.
Па и Гоце Делчев, кога славе и Македонци и Бугари (он је национални херој и у Бугарској и у Македонији), је јавно говорио да је Македонац, а у приватним разговорима и писмима да је Бугарин, да је Македонија ,,бугарска земља" и да ће једног дана и бити у саставу Бугарске. Дакле, то је та прича.

А ево сада, на примеру Цркве, како се већ сада води бугаризација ,,Македонске Цркве":

Убрзана бугаризација Македонске цркве у расколу

Пише: др Александар Живковић

У последњем саопштењу Синода Македонске православне цркве - Охридске архиепископије у расколу, пред прославу 50. годишњице самовољног и од православних цркава непризнатог проглашења аутокефалије, одржане 1. октобра о.г. у Охриду, дакле 25.09.2017: http://www.mpc.org.mk/vest.asp?id=6844

"У овој јубиларној години за МПЦ - ОА, Владе Републике Македоније и Републике Бугарске објавиле су Акт о пријатељству, добросуседству и сарадњи, чин у коме може да се препозна модел за решавање отворених питања у прошлости са циљем да се гради будућност између братских суседних народа у оквирима евро-интеграционих процеса. Овакви договори, осим регулисања друштвене сфере, могу да помогну и решавању отворених црквених питања и да пруже конструктивну рефлексију за изградњу црквених структура у региону."

Даље се изражава нада да ће Свеправославна црква прихватити аутокефалију оличену у МПЦ - ОА.

Могло би се помислити да се овим македонска јерархија у расколу "искупљује" код нове пробугарско-албанске владе г. Зорана Заева за дуготрајну, слепу подршку ВМРО влади Груевског, чија је идеолошка платформа била "антиквизација Македоније." Чињеница да су архијереји у расколу били против "шарене револуције", коју је канонски архиепископ Јован, сада се види, наивно подржао, не треба да замагли суштину црквено-политичких збивања у Републици Македонији на коју је недавно указао др Александар Раковић у интервју Спутњику.

Од тврдње много-распричаног калуђера, тобожњег "исихасте", архимандрита Бигорског манастира Партенија да је Бугарска патријаршија мајка црква Македонској и да она треба да призна аутокефалност МПЦ, до посете том истом Партенију од стране председника Народног Собрања Бугарске, на дан Светог Климента и осталих просветитеља словенских, прошло је врло мало времена. А још мање, између посете бугарског премијера г. Бојка Борисова на Илиндан 2.08.2017. до посете председника Бугарског Собрања 08.08.2017. Велика брзина, чак и за турбулентан Балкан.

Бугарска Патријаршија одликује се мудрошћу, она је свесна да је своју аутокефалију повратила тек 1946. године те да никако, упркос бројних историјских веза, не може да буде "мајка-црква" македонској. Она одржава контакте са МПЦ у расколу, али као и друге помесне цркве нема са њом литургијско општење. Такође, патријарх Неофит и његови митрополити су свесни колико би такав преседан негативно одјекнуо не само код Срба, него још више код Руса и Грка.

Међутим, бугарска власт на свим нивоима импрегнирана је НАТО-кадровицима, а одржава се уз помоћ супротстављених страна, које по "балканској рецептури" сасвим добро функционишу кад треба поделити "колач": протурским исламским партијама и националистичком великобугарском десницом. Ова последња, учешће у власти, наплаћује сталним истицањем да је Бугарска егзархија из 1872. (осуђена као етнофилетистичка јерес на Сабору у Цариграду) највеће достигнуће у савременој историји бугарског народа, веће и од ослобађања од Турака и повратка независности.

Осим, тога не примећује се да је у бугарским медијима ишта промењено од "историјског споразума са Македонијом". Новинари се строго држе упутства да именица "Македонац" не сме да се користи, чак ни у случају када играју бугарски и македонски спортисти, а о неком признавању македонског језика да и не говоримо.

Све то знају и у синоду Македонске цркве у расколу, па опет изражавају наду да ће споразум двеју влада да реши питање "црквене структуре у региону".

Очигледно је, међутим, да су се у то питање уплели страни интерси, којима није много стало ни до Бугара, Срба, Грка, а Македонаца понајмање.

http://pouke.org/forum/index/1349041644 ... %83-r7060/

Дакле, почиње да се спроводи бугаризација. С тим у вези је и дељење пасоша и све остале активности Бугара гледе Македоније. Иначе, немам ништа против да се Македонци осећају како год желе, али ко иза све не види скривене бугарске намере, тај не види ништа.

Зорад ::ПАОК и Партизан су братски клубови.

А не видим по чему је то Македонија више грчка него српска, тако да су и наши испали глупи.


Да, и наши су испали глупани у целој причи.

M-91 ::[
Са друге стране, бјрм-овци имају јак турско-татарски азијатски ген ,као и арменоидни (шиптарски односно семитско-блискоисточни).

Дај бре, мани нас више својих малоумних ,,анализа" овог типа, претера га човече.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 18.10.2017. 12:37

Србски ратниче, Гоце Делчев се залагао за независну, обједињену Македонију. То никако како кажеш не може бити бугарашки пројекат. Та чињеница не пије воду. Ако јесте, зашто онда рецимо комуниста Тодор Живков није признавао посебност македонске нације, безброј пута је поновио да су они Бугари. Иначе, Гоце Делчев је био нешто попут нашег Светозара Марковића. Левичар. Залагао се и за то да се балкански народи уједине...

Да ли си гледао гостовање историчара Александра Раковића код Миломира Марића?! Он је ту све објаснио, без икакве митоманије. Могу ти послати линк.

Бугарска православна црква не признаје МПЦ, већ ПОА. То је став свих аутокефалних цркава. Понављам, ја сам за то да се спор реши, да СПЦ призна МПЦ. Чим то уради, то ће учинити Васељенска патријаршија и све остале аутокефалне цркве.
Приложени фајлови
received_1673510445994612.jpeg
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Источна Крајина

Порука Србски ратник 24.10.2017. 12:40

Српски родољуб ::Србски ратниче, Гоце Делчев се залагао за независну, обједињену Македонију. То никако како кажеш не може бити бугарашки пројекат. Та чињеница не пије воду. .

Гоце Делчев је себе сматрао Бугарионом, похађао бугарске и школе. И његова идеологија је била пробугарашка. Иако је јавно говорио да је Македонац, у приватним разговорима и писмима изјављивао је да је Бугарин и да жели ,,општебугарско уједињење". На пример, у свом писму Николи Малешевском, он пише:

„Podele nas uopšte ne plaše. U stvari, to je šteta, ali šta da radimo kada smo Bugari i mi svi patimo od iste bolesti. Da ta bolest nije postojala u našim precima, od kojih smo je nasledili, oni ne bi pali pod ružnim žezlom turskih sultana.“

https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%93%D ... 0%B5%D0%B2
Имаш ту наведене и изворе. Гоце Делчев је иначе национални херој Бугарске.

Друго, ВМРО. ВМРО је, од самих почетака, била јасно пробугарашки оријентисана, велики део њених вођа отворено су се изјашњавали као Бугари, а већина њих је, као и Делчев, похађала бугарске школе. Ево и о томе мало података:

Krajem 19. veka makedonska nacija još uvek nije bila oformljena, te su stanovnike makedonske oblasti hrišćanske veroispovesti pojedinci u Bugarskoj uglavnom smatrali Bugarima.[23][24] Osnovni uzrok stava da su hrišćani u Makedoniji po nacionalnoj pripadnosti Bugari, bila je jurisdikcija Bugarske egzarhije nad Makedonijom i bugarizacija sprovođena u crkvama i školama koje su pohađali hrišćani iz Makedonije a koje je na teritoriji Makedonije osnovala Bugarska egzarhija. Mnogi istaknuti članovi VMRO su sebe smatrali Bugarima i organizacija je u početku bila uglavnom probugarski orijentisana. Iako se VMRO zvanično borila za autonomiju, odnosno nezavisnost objedinjene Makedonije, mnogi od njenih boraca su se zalagali za pripajanje Makedonije Bugarskoj. Skoro svi najistaknutiji pripadnici VMRO su, još dok su bili u školskim klupama, vrbovani u članstvo organizacije od strane svojih učitelja koje je plaćala Bugarska egzarhija


Такође, ово је застава коју су користили, између осталих, борци ВМРО у тим устанцима које ти стално помињеш:

Слика
Слика
На застави се очигледно види бугарска застава што сведочи о бугарашком карактеру покрета.

Ево ти сад мало и о антисрбском карактеру ВМРО:

Antisrpski karakter VMRO

Uplašeni uspesima srpske diplomatije u Turskoj (1896. Srbin vladika dobio je katedru skopske mitropolije, a 1897. Srbi su dobili privilegiju da otvaraju škole u Bitoljskom i Solunskom vilajetu) čelnici VMRO-a rešili su da se obračunaju sa Srbima u Makedoniji. Iistaknuti članovi VMRO su 1897. godine u Solunu osnovali podkomitet Centralnog komiteta organizacije koji je kolokvijalno nazvan „Društvo protiv Srba“. Vođa ovog društva bio je Damjan Gruev, jedan od osnivača VMRO, a postavljeni cilj je bio da

„.... ognjem i mačem iskoreni Srbe iz Makedonije.”
— „Narodna prava“ Bugarska


.[25] Između 1897. i 1902. godine VMRO je izvršio 95. atentata nad viđenijim Srbima u Makedoniji od kojih su 42. za rezultat imali smrtni ishod žrtve. Na meti su se našli srpski učitelji, sveštenici, upravnici škola i narodni prvaci.[26][27]

https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A3%D ... 1%98%D0%B0

Тако да види се да је ВМРО имала изразито пробугарашки и антисрбски карактер и да је велики део њених вођа хтео да се ,,атономна Македонија" у једном тренутку уједини са Бугарском.
Не знам да ли треба да те подсећам да је ВМРО активно сарађивала са усташама и да су они заједнички сматрали да је Краљевина Југославија ,,великосрбска тамница народа" која ,,тлачи и прогања не-србске народе", а међу њима Хрвате и Македонце. Не знам треба ли да те подсећам да је Ванчо Михајлов, вођа ВМРО у то време, заједно са Павелићем сковао заверу за убиство Краља Александра у Марсељу и не знам да ли треба да те подсећам да је сам атентатор био Владо Черноземски, активни члан ВМРО коме су на рукама нашли истетовирани симбол ВМРО, лобање са укрштеним костима. Тог истог Владу Черноземског и у Македонији и у Бугарској славе као ,,националног хероја" и ,,борца против србске тираније". Ево једне ,,македонске патриотске песме" у којој се слави Владо Черноземски и његов атентат на Краља Александра
https://youtu.be/4XYeHfGAoLc

Иако не мислим ништа позитивно о Краљу, јер је укинуо србску државност зарад Југославије и Србима манетао југословенство, насупрот Србства, створио ту државу која је гробница за србски народ била - ова песма сведочи о антисрбском карактеру ВМРО и њене идеологије, јер се слави човек који је ,,убио србског тиранина" који ,,угњетава Македонију".

Да ли си гледао гостовање историчара Александра Раковића код Миломира Марића?! Он је ту све објаснио, без икакве митоманије. Могу ти послати линк.

Нисам сигуран, ајде пошаљи линк. :wink:

ПС: Што се тичу бугаризације МПЦ, поставио сам текст о томе, па прочитај, све је лепо наведено и објашњено.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 24.10.2017. 13:43

Србски ратниче, да ниси мало контрадикторан?! Замераш Македонцима и Бугарима што славе Чернозенског, а не смета ти што многи Срби славе Гаврила Принципа?! Славе га јер је у краљевини СХС владала велика репресија, сматрају да је Черноземски борац који је устао против тираније. Тако да је то разумљиво.

Осим тога, ВМРО је тада била подељена. 1924. Издвојила се посебна фракција под именом ВМРО уједињена. Они нису признавали Ванча Михајлова као вођу. Желели су да се македонско питање реши на миран начин. Нису подржавали терористичке акције у Македонији. Били су леве оријентације. Због тога су побијени многи угледни људи. Ванчо Михајлов је наредио убиство Диме Хаџи Димова. И још доста утицајних људи који су имали македонску националну свест. Ниси читао ништа о томе?! ВМРО је након Балканских ратова подељена организација, фракције су водиле љуту борбу. Све то је кулминирало 1924. године. Многи истакнути чланови ВМРО обједињене су 1941. дигли устанак против Бугара. Ту се посебно истицао Методија Андонов Ченто...

Гоце Делчев се школовао у Бугарској. Неспорна чињеница. Бугари су захтевали да се изјасни као Бугарин, јер је то био једини начин да се школује. Али, с друге стране, он је као вођа организације истицао да су Македонци посебан народ, и да Македонија мора бити самостална држава, где ће сви народи живети у миру.

Знам за тај манифест. Није писало тако, већ је писало "Да се огњем и мачем сузбије српски утицај у Македонији". Што и није чудно. Ових дана ћу поставити цитате Гоце Делчева.

У Тиквешком устанку се користила иста застава као у Илинденском, 1903. године, црвена.

Послушај шта је овде рекао историчар Александар Раковић.

https://m.facebook.com/groups/115464278 ... 7019290138
Приложени фајлови
FB_IMG_1508845591568.jpg
Тиквишеки устанак 1913. године
Последњи пут изменио Српски родољуб дана 24.10.2017. 20:38, измењено укупно 2 пута.
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 24.10.2017. 13:57

Треба погледати и овај видео. Бугарски историчар о македонском питању.


„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 24.10.2017. 18:57

И ови видео клипови су занимљиви. Ови људи су се борили против Бугара у Другом светском рату. Тако да је неодржива теза да су македонски партизани, комунисти били "Бугараши"


„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 24.10.2017. 20:51

Слика
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1422
Приступио: јул 2015

Re: Источна Крајина

Порука M-91 24.10.2017. 22:59

Српски родољуб ::Слика


Очај од аута и очај од пароле. :mrgreen:

Иначе, ако си стварно оженио бугарашицу, достојан си жаљења. Допушташ жени да манипулише тобом уместо да ти њу преваспиташ (да од Хајкуне направиш Анђелију). :evil: :roll:
Србија нема алтернативу!
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 24.10.2017. 23:19

Достојан си ти жаљења. Тебе ни Циганка неће, а камоли нека "Бугарашица". :wink:
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1422
Приступио: јул 2015

Re: Источна Крајина

Порука M-91 24.10.2017. 23:23

Српски родољуб ::Достојан си ти жаљења. Тебе ни Циганка неће, а камоли нека "Бугарашица". :wink:


Друже, ја сам већ 6 година у вези са једном лепом плавокосом и зеленооком Српкињом (Ивана) . Ускоро ћемо се венчати и направити барем 2 Обилића/Ратка Младића. :wink:
Србија нема алтернативу!
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 24.10.2017. 23:28

На интернету свако свашта може причати. Виртуелни свет је једно, а реални нешто сасвим друго! ;) Боље ти пут под ноге у Албанију. Албански сељаци имају много девојака за удају. Једва ће дочекати да ти дају неку. За њих је Београд Њујорк! ;)
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1422
Приступио: јул 2015

Re: Источна Крајина

Порука M-91 24.10.2017. 23:31

Српски родољуб ::На интернету свако свашта може причати. Виртуелни свет је једно, а реални нешто сасвим друго! ;) Боље ти пут под ноге у Албанију. Албански сељаци имају много девојака за удају. Једва ће дочекати да ти дају неку. За њих је Београд Њујорк! ;)


:lol: :lol:

Иначе, шћипоњерке препуштам вама расно онесвешћеним гибаничарима, национал-бољшевицима и православним муџахединима којима нису битни ни раса ни гени ни порекло ни народ већ само вера (увезена јудео-подвала са смрдљивог блиског истока).
Србија нема алтернативу!
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 24.10.2017. 23:33

Те Албанке су махом албанизоване Српкиње, и нису муслиманке. ;) Тако да имају исте гене и исте су расе као Срби! Већина православних Албанаца су углавном албанизовани Срби или Грци. И они не живе на Косову и Метохији, него баш у Албанији.
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1422
Приступио: јул 2015

Re: Источна Крајина

Порука M-91 24.10.2017. 23:37

Српски родољуб ::Те Албанке су махом албанизоване Српкиње, и нису муслиманке. ;) Тако да имају исте гене и исте су расе као Срби! .


Ма цео свет је бре пореклом од Срба. :roll: :mrgreen:

Шалу на страну, тa будалаштина из 19. века да су сви живи на Балкану Срби нас је коштала милиона живота оних правих Срба. Време је да се том гибаничарском квази-национализму стане на крај за свагда. Ви сте скоро исти непријатељи српском народу баш као и они либерали који тврде да народи и расе не постоје. :evil:
Србија нема алтернативу!
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2327
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 24.10.2017. 23:41

Нисам рекао да су сви живи на Балкану Срби, где си прочитао ту глупост?! Ја сам овде говорио о православним Албанцима. Истина је да су многи од њих заправо асимиловани Срби и Грци.... И јасно можеш приметити разлику између њих и Шиптара на Косову и Метохији. Довољно је да им погледаш црте лица, и све ће ти бити јасно! ;)
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 1 гост