srpskinacionalisti.com

Има ли Србији спаса?

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
origin
Војвода
Војвода
 
Порука: 3804
Приступио: окт 2003
Место: Негде у равници

Re: Има ли Србији спаса?

Порука origin 10.10.2017. 13:37

Србски ратник ::
origin ::[
Образложи?

Не знам шта ту има посебно да се образлаже- позитивно гледаш на изумирање и биолошки нестанак србског народа. Рекао си да позитивно гледаш на то, а ја не знам шта ти видиш позитивног у томе што је нас све мање, што нема младих, нема деце, што је пензионера све више. Постајемо пензионерска земља, не знам да ли капираш то?

Тако да не видим шта ти позитивно видиш у томе? Заиста ми није јасно...

Ајде прочитај поново шта сам написао.
Наравно да нисам рекао да гледам позитивно на изумирање српског народа већ његовог дела
и то оног најлошијег а то је за исти тај народ позитивно на дуге стазе, природна селекција јача генетску базу одстрањивањем слабих јединки.
Може бити само један.
Срби брзо забораве и оно мало што упамте.
Коста ::- аiде, будало, не сери. Сви прави људи су и интернационалисти и националисти.
Аватар
Раде Дерикоња
Војвода
Војвода
 
Порука: 1572
Приступио: феб 2013

Re: Има ли Србији спаса?

Порука Раде Дерикоња 10.10.2017. 16:00

Србски ратник ::Ок, схватам. И могу да се сложим са тим. Али, ово већ:
Као што има лојалних муслимана тако има и лојалних Хрвата и Шиптара (и тек ће их све више бити лојалних у блиској будућности) и онда схваташ моје примедбе (али се опет кажем не односи на тебе).

Није да се у основи не слажем са тобом, али мислим да чињенице и реалност у великој мери демантују ту причу о ,,лојалним Албанцима" и ,,лојалним Хрватима". То јест, не мислим да их нема, али то је очигледно на појединачном нивоу. Ради се о појединцима а не о већем проценту људи у хрватском или шиптарском народу. Једноставно, нажалост, то је тако и мислим да је прошлост то показала. А друго, Шиптари делују и по принципу страха, они застрашују чак и те лојалне Шиптаре, претећи им да ће их побити, њих и њихове породице, ако им се буду противили тако да, у одсутном тренутку, и они буду на страни шиптарског тероризма. Тако је било на Косову и Метохији деведесетих и тако је УЧК радила. Такође, знамо како су Слобини ,,лојални Албанци" прешли за УЧК и учестовали у свим оним злочинима против Срба. То су чињенице.
У албанском народу, једино су хришћански делови тог народа (православци на југу и римокатолици на северу Албаније), ок, то је честит свет, пријатељски према Србима. Али, нажалост, они су мањина у албанском народу, док главну реч воде агресивна муслиманска већина. Такође, ми смо у додиру са Шиптарима муслиманима, а не са овим другим.

Тако да бих се ту сложио са родољубом и његовим ставом да је тешко наћи лојалне Шиптаре и да су већина њих анти-србски и анти-православно оријентисани. Е сад, како тај проблем решити, о томе можемо да расправљамо, наравно да је примарно да обновимо србску државу. Иначе, слажем се са родољубом да је можда решење било да смо још после балканских ратова раселили албанско становништво, што је било сасвим легитимно, јер су они ту доведени били од стране Турака као њихов башибозлук и сасвим је било легитимно да се они, заједно са Турцима, протерају а Косово насели србским становништвом. И многе друге државе су то радиле. То се могло урадити без злочина, истребљивања и без великлих проблема, тада у то време, и данас не би имали проблем који имамо.

А данас мислим да прво треба да обновимо србску државу, а онда да решавању тог проблема приступимо паметно и мудро, али уз знање ових чињеница.
Овде си се мало свезао као пиле у кучине, прво кажеш да су то појединци а онда да је то мањина на југу и северу Албаније.
То и ја све време говорим да их ипак има лојалних, да не можемо цео један народ етикетирати као антисрбски настројен и да ће лојалних нама бити све више у будућности.
А на чему градим то моје предвиђање је друго питање јер верујем у то када обновимо своју државу и када у Србији засветли истина православног благочешћа, када се промене неке светске околности да ћемо тада моћи на мирнији начин да разговарамо са Шиптарима и да ће они прихватити да живе унутар те будуће Србске Државе али са широким степеном културне аутономије.
Шта смо могли раније са њима то је сада прошлост, то су промашене шансе а ми треба да гледамо садашњост и шта можемо да урадимо у будућности.
"Свак је рођен за по једном мријети, част и брука живе довијека!" - П.П. Његош
Аватар
Раде Дерикоња
Војвода
Војвода
 
Порука: 1572
Приступио: феб 2013

Re: Има ли Србији спаса?

Порука Раде Дерикоња 10.10.2017. 16:14

Оригине, схватам шта кажеш али та природна селекција није истовремено и правична јер страдају многи добри и поштени људи, видећи ову беду и неправду од друштва у коме живимо а олош напредује и даље јер им је образ тврд као ђон и не сикирају се. Тек када наступи време тешког економско-финансијског колапса, када сви осете материјалну кризу онда то може бити каписла за почетак духовно-моралне обнове.
"Свак је рођен за по једном мријети, част и брука живе довијека!" - П.П. Његош
Аватар
Раде Дерикоња
Војвода
Војвода
 
Порука: 1572
Приступио: феб 2013

Re: Има ли Србији спаса?

Порука Раде Дерикоња 10.10.2017. 16:31

SMUK ::Šta je bre rekao isto što i ja? Ja sam rekao da srpska nacija treba da prihvati Boga i Njegove zakone, dok je on rekao da naša nacija treba da se učlani u njegovu versku zajednici pa ća nam biti bolje...
Лажеш. Нигде нисам поменуо моју верску заједницу. Заслепљен си мржњом и не видиш добро.

Čist satanizam!
Очување расног идентитета није сатанизам, то је нешто најприродније, сатански је пљувати по томе и сатански је сматрати људе других раса да су равни животињама.

Poljoprivreda i stočarstvo nemaju nikakve veze sa našom pričom, tako da je poređenje neumesno.
Има везе јер се ту спајају разне врсте, сорте итд. Прави домаћин увек тежи спајању најбољих који му могу донети више здравих плодова а самим тим и више материјалне користи.
На пример, ако он има доброг расног вучјака а један комшија обичну џукелу док други комшија расну кују вучјака - онда је нормално да ће их спојити са кујом овог другог комшије ако жели да има добар расан окот.

Ima li kraja tvome ludilu? Ti se stvarno trudiš da svo moguće paganstvo predstaviš kao hrišćanstvo. :roll:
Није то ништа паганско већ је то хришћанство усвојило као свој поздрав за време владавине хришћанских благочестивих царева (Константина, Теодосија, Јустинијана, итд.). Лудило је у теби што не желиш да прихватиш истину него се тврдоглавио супростављаш чињеницама које те демантују.
"Свак је рођен за по једном мријети, част и брука живе довијека!" - П.П. Његош
Аватар
origin
Војвода
Војвода
 
Порука: 3804
Приступио: окт 2003
Место: Негде у равници

Re: Има ли Србији спаса?

Порука origin 10.10.2017. 17:01

Раде Дерикоња ::Оригине, схватам шта кажеш али та природна селекција није истовремено и правична јер страдају многи добри и поштени људи, видећи ову беду и неправду од друштва у коме живимо а олош напредује и даље јер им је образ тврд као ђон и не сикирају се. Тек када наступи време тешког економско-финансијског колапса, када сви осете материјалну кризу онда то може бити каписла за почетак духовно-моралне обнове.

Правично-неправично , добро-лоше, поштено-непоштено све су то концепти који су настали у људском друштву што аутоматски не значи да су интристрички и они који владају у основама природе.
Колико пута си чуо само да неки млад , леп , паметан, поштен и добар човек пред киме је цео живот пун могућности је преминуо од рака као болести коју је наследио од неког свог предака.
Може бити само један.
Срби брзо забораве и оно мало што упамте.
Коста ::- аiде, будало, не сери. Сви прави људи су и интернационалисти и националисти.
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1511
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Има ли Србији спаса?

Порука Србски ратник 10.10.2017. 17:15

Раде Дерикоња ::Овде си се мало свезао као пиле у кучине, прво кажеш да су то појединци а онда да је то мањина на југу и северу Албаније.

Неће бити. Очигледно или ниси разумео или ниси до краја прочитао шта сам написао. Покушаћу да ти објасним још једном: дакле, рекао сам да је на нашим територијама (србским, значи југ Србије и наравно Косово и Метохија) број лојалних Албанаца врло мали и да се ради о појединачним случајевима. Дакле, врло мали број. А и многи од њих, притиснути терором и страхом који сеје већина, не смеју јавно да исказују своје мишљење. То смо већ имали прилике да видимо, током рата деведесетих.
А Албанце католике и Албанце православце сам споменуо у контексту општем, када сам помињао цео албански народ (дакле, не само на србским територијама, већ уопште на Балкану) и онда напоменуо да су ти Албанци хришћани ок људи, вредни часни и добри људи.
Да ли сада схваташ? На крају крајева, они не могу бити никаква ,,лојална мањина" јер и не живе на територији Србије, већ на територији Албаније.
То и ја све време говорим да их ипак има лојалних, да не можемо цео један народ етикетирати као антисрбски настројен и да ће лојалних нама бити све више у будућности.

Нико није ни етикетирао цео албански народ, баш зато сам и поменуо пример Албанаца хришћана, међутим ти то очигледно ниси разумео, али ако причамо о Албанцима на нашим територијама или на територији Македоније- то је већ друга прича. Они, нажалост, јесу већином антисрбски и антиправославно оријантисани, а они који међу њима немају такве ставове су на појединачном нивоу. Ово је тренутно стање на терену, реалност дакле. Јер, реално стање на терену није оно што би ми хтели да буде или оно што би можда могло да буде, већ оно што јесте.
А на чему градим то моје предвиђање је друго питање јер верујем у то када обновимо своју државу и када у Србији засветли истина православног благочешћа, када се промене неке светске околности да ћемо тада моћи на мирнији начин да разговарамо са Шиптарима и да ће они прихватити да живе унутар те будуће Србске Државе али са широким степеном културне аутономије.

Можда тада, у некој будућности. Али, ако причамо о тренутном стању, оно је управо овакво каквим смо га изложили ја и родољуб. Сама чињеница да су убице и крвници србског народа на Косову и македонског у Македонији (Тачи, Харадинај, Џафери, итд) ,,национални хероји" Албанаца довољно сведочи о томе.
Шта смо могли раније са њима то је сада прошлост, то су промашене шансе а ми треба да гледамо садашњост и шта можемо да урадимо у будућности.

Слажем се. Нама је као народу данас најпотребнија духовна и национална обнова, без које нема државотворне обнове. Док се то не деси, све остало се неће десити.
Што се тиче проблема са Албанцима, ја сматрам да се оно лако може решити, али да је то могуће тек кад ми будемо ојачали као држава и народ. Иначе, да, тачно шта је било било је, то не можемо да повратимо.
Последњи пут изменио Србски ратник дана 10.10.2017. 17:19, измењено укупно 2 пута.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1511
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Има ли Србији спаса?

Порука Србски ратник 10.10.2017. 17:18

origin ::Ајде прочитај поново шта сам написао.
Наравно да нисам рекао да гледам позитивно на изумирање српског народа већ његовог дела
и то оног најлошијег а то је за исти тај народ позитивно на дуге стазе, природна селекција јача генетску базу одстрањивањем слабих јединки.

Дал ти схваташ да Срби имају проблем са демографијом, са одсуством младог народа, нема деце? Дал ти схваташ да све више и више најбројније становништво међу Србима (пази, Србима) јесу пензионери и стари људи? Дал ти схваташ да то никакве везе нема са некаквом ,,природном селекцијом", већ је проблем сасвим друге природе? Или хоћеш да ме убедиш да су пензионери те ,,здраве снаге" о којима причаш?

Освести, демографски проблем који ми сад имамо нема ниједну позитивну страну.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
origin
Војвода
Војвода
 
Порука: 3804
Приступио: окт 2003
Место: Негде у равници

Re: Има ли Србији спаса?

Порука origin 10.10.2017. 17:26

Све ја то схватам , има на сајту републичког завода за статистику , демографска пирамида становништва по попису из 2011-сте где се све то што си ти навео веома јасно види и са још више детаља.
И узрок свему томе је управо недостатак природне селекције у ранијим периодима , посебно за време комунизма.
Може бити само један.
Срби брзо забораве и оно мало што упамте.
Коста ::- аiде, будало, не сери. Сви прави људи су и интернационалисти и националисти.
Аватар
Раде Дерикоња
Војвода
Војвода
 
Порука: 1572
Приступио: феб 2013

Re: Има ли Србији спаса?

Порука Раде Дерикоња 10.10.2017. 17:37

Ратниче, ја сам своје предвиђање о трајном миру и историјском договору са Шиптарима градио, између осталог, на основу будуће мапе Балкана у коме ће Србија бити део Уније православних балканских народа. То значи и да ће међу Албанцима победити оне политичке структуре које су за миран живот са својим суседима.Сада су те структуре негде у дубокој илегали, још није њихов тренутак јер се још нису десиле неке битне промене у светској политици.
Дакле, не могу да тврдим да нема никакве шансе преговарати са њима, да ту нема иједног лојалног, да је све готово, да морамо само преко нишана да решавамо то питање, итд. И зато сам написао да ће их бити у будућности све више лојалних.
"Свак је рођен за по једном мријети, част и брука живе довијека!" - П.П. Његош
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4560
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Има ли Србији спаса?

Порука SMUK 11.10.2017. 0:28

Лажеш. Нигде нисам поменуо моју верску заједницу.


Nisi otvoreno, već se to podrazumeva. Jer ja sad da te pitam šta podrazumevaš pod "Pravoslavlje", ti ćeš odgovoriti da je to ono što se uči u tvojoj verskoj zajednici.. Tako da nemoj mene da radiš na jeftinu zajebanciju.

Очување расног идентитета није сатанизам


Nego šta je? Bog nas tome nije učio već samo Sotona. Svi rasisti su na Sotoninom linku.

Има везе јер се ту спајају разне врсте, сорте итд. Прави домаћин увек тежи спајању најбољих који му могу донети више здравих плодова а самим тим и више материјалне користи.
На пример, ако он има доброг расног вучјака а један комшија обичну џукелу док други комшија расну кују вучјака - онда је нормално да ће их спојити са кујом овог другог комшије ако жели да има добар расан окот.


Niđe veze, što bi rekli ovi mlađi.

то хришћанство усвојило као свој поздрав за време владавине хришћанских благочестивих царева


Koje hrišćanstvo je to usvojilo? Gde? Kad? Na kom Saboru je to usvojeno? Koja crkva je to usvojila? Ja samo znam da su rimski pagani koji su tako pozdravljali boga Sunca proganjali hrišćane.
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4560
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Има ли Србији спаса?

Порука SMUK 11.10.2017. 0:29

Нема ту моја или твоја верска заједница, постоји Христова верска заједница, а то је Православна Црква. Православну Цркву је основао сам Господ Исус Христос. И то је чињеница. Дакле, повратак Православљу јесте повратак Христу Богу и прихватање Његових Закона.


Hoćeš da se kladimo da ti i Rade niste u istoj "Hristovoj verskoj zajednici"?
Аватар
Раде Дерикоња
Војвода
Војвода
 
Порука: 1572
Приступио: феб 2013

Re: Има ли Србији спаса?

Порука Раде Дерикоња 11.10.2017. 4:17

SMUK ::
Лажеш. Нигде нисам поменуо моју верску заједницу.


Nisi otvoreno, već se to podrazumeva. Jer ja sad da te pitam šta podrazumevaš pod "Pravoslavlje", ti ćeš odgovoriti da je to ono što se uči u tvojoj verskoj zajednici.. Tako da nemoj mene da radiš na jeftinu zajebanciju.

Очување расног идентитета није сатанизам


Nego šta je? Bog nas tome nije učio već samo Sotona. Svi rasisti su na Sotoninom linku.

Има везе јер се ту спајају разне врсте, сорте итд. Прави домаћин увек тежи спајању најбољих који му могу донети више здравих плодова а самим тим и више материјалне користи.
На пример, ако он има доброг расног вучјака а један комшија обичну џукелу док други комшија расну кују вучјака - онда је нормално да ће их спојити са кујом овог другог комшије ако жели да има добар расан окот.


Niđe veze, što bi rekli ovi mlađi.

то хришћанство усвојило као свој поздрав за време владавине хришћанских благочестивих царева


Koje hrišćanstvo je to usvojilo? Gde? Kad? Na kom Saboru je to usvojeno? Koja crkva je to usvojila? Ja samo znam da su rimski pagani koji su tako pozdravljali boga Sunca proganjali hrišćane.
Наравно, али ја нигде нисам поменуо да се учи у само мојој верској заједници нити сам је директно поменуо.
А кад си ти рекао да народ треба да прихвати Бога и Његове законе исто сам се сложио са тобом, иако бих (да сам малициозан као ти, али нисам) исто могао на такав цепидлачки начин да кажем да ти тражиш да се учланимо у твоју верску заједницу. Међутим, нисам ја као ти који носиш у себи пуно жучи и горчине...

Алоо заслепљенко, очување расног идентитета а не унижавање других раса! Рецимо, ако би се теби указала прилика да се ожениш са неком лепом Србкињом или са неком црнкињом Африканком, а да обе поседују исте квалитете једино је разлика у боји коже, на коју би се одлучио? Да ли је по теби расизам ако би се неко други (на твом месту) одлучио за Србкињу? У Библији се на више места даје од Бога савет праоцима да "узме жену из народа свог" и слично, а има и супротних примера не кажем да нема, али је свакако препорука Хришћанства да се чува расни идентитет (и није само по себи догма јер ако се двоје воле а различитих су раса, то је њихова приватна ствар, а што је "Бог саставио човек да не раставља").

Има везе али џабе теби цртати, невиђено си ограничен (као кутија шибице).

Ти исти пагани који су прогањали хришћане а клањали се богу Сунца су се, већином, касније покајали и постали узорни хришћани. Одбацили су лажне идоле а неке обичаје сачували и Хришћанством их освештали. Од тада салутирање подигнутом руком са испруженим дланом није значило поздрав богу Сунца већ Христу Богу. Не знам да ли се на Првом Вас. Сабору о томе причало, можда јесте, али знамо из историјских извора да је то остао поздрав код хришћанских царева у њиховој војсци.
"Свак је рођен за по једном мријети, част и брука живе довијека!" - П.П. Његош
Аватар
Mlatko
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 575
Приступио: сеп 2008

Re: Има ли Србији спаса?

Порука Mlatko 11.10.2017. 5:33

На жалост ево, прво у новом Саду а сада и около у Суботици и др.местима почело је демонтирање полиције од стране криминалних структура које су се убациле у власт. Повлаче полицију из свих мањих места у центре како би криминалци имали више места за слободно деловање.. некоме очигледно смета ефикасна полиција па је кренула освета и шиканирање над непослушнима у полицији а награђивање послушник. Ова ће власт свима нама доћи главе осим ако не одлете главе криминалцима.
Dobrovoljni
Националиста
Националиста
 
Порука: 393
Приступио: јун 2011

Re: Има ли Србији спаса?

Порука Dobrovoljni 11.10.2017. 17:11

Како да нема спаса,ево"Стигли Турци на магареће ливаде.!!.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ако се не углача ни драги камен не светли.
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4560
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Има ли Србији спаса?

Порука SMUK 12.10.2017. 0:28

Наравно, али ја нигде нисам поменуо да се учи у само мојој верској заједници нити сам је директно поменуо.


U kojoj se drugoj uči osim tvoje? Pošto si ostale proglasio ekumenistima i jereticima.

А кад си ти рекао да народ треба да прихвати Бога и Његове законе исто сам се сложио са тобом, иако бих (да сам малициозан као ти, али нисам) исто могао на такав цепидлачки начин да кажем да ти тражиш да се учланимо у твоју верску заједницу.


Ha pa ja nemam versku zajednicu.

Алоо заслепљенко, очување расног идентитета а не унижавање других раса!


Pa to svaki rasista kaže.

Рецимо, ако би се теби указала прилика да се ожениш са неком лепом Србкињом или са неком црнкињом Африканком, а да обе поседују исте квалитете једино је разлика у боји коже, на коју би се одлучио? Да ли је по теби расизам ако би се неко други (на твом месту) одлучио за Србкињу?


Ja ne razmišljam na takav način, boja kože mi je totalno nebitno pitanje.

али је свакако препорука Хришћанства да се чува расни идентитет


Nigde ne postoji ta preporuka, jedino kod onih rasističkih crkava KKK u Americi.

а неке обичаје сачували и Хришћанством их освештали


Paganski običaji su paganski običaji i ne mogu se unositi u čistu istinsku monoteističku veru kao što je Hristova.

Не знам да ли се на Првом Вас. Сабору о томе причало али знамо из историјских извора да је то остао поздрав код хришћанских царева у њиховој војсци.


Nije se nigde o tome pričalo niti to ima veze sa crkvom i hrišćanima.
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Google [Bot] и 11 гостију