Родољубе, то што пишеш нема смисла. И ВМРО и све те организације и устанци које помињеш, све су то бугараши, пробугарашки елементи по Маћедонији, и то што си навео нису ,,македонски", већ бугарашки устанци. И то је чињеница. И други су то овде већ указали на то, али ти настављаш по своме. Иначе, обећао сам ти аутентичне фотографије из Маћедоније да видиш како су се људи облачили и коју ношњу носили:

Брат води невесту у селу Заград (Македонија).

После свадбе у селу Битово (Македонија).

Кум и његова забава у селу Волче (Македонија). Све слике направљене су почетком прошлог века. Дакле, нема ни говора о некаквим наметањима, србска национална свест је итекако постојала у Македонији и огледала се у многим аспектима живота, па и у погледу одевања, обичаја, културе, итд.
Ево неких познатијих србских четничких војвода из Македоније:

Српски четници из Прилепа 1904.

Војвода Драгутин Јовановић - Луне (пореклом из Прилепа)

Кратовски војвода Светозар Рашковић
И нису то никакви ,,србомани", јер су њихови покрети били масовни у Македонији у то доба. Дакле, народ је био уз њих. Погледај ово- ослобођење Галичника:

Такође, ,,македонских" покрета није било. Сви ,,македонски" покрети у то време заправо су бугарашки покрети, па и тај ВМРО је био чист бугарашки покрет који се касније слизао са усташама и учествовао у убиству Краља Александра. Такође, ево мало о зверствима ,,браће" Бугара по Македонији:

Осмогодишњи битољчанац Иван Андријашевић, жртва бугарског бомбардовања Битоља 1916.

Ексхумација 600 Прилепчана жртава бугарских зверстава 1916.
Један од најсвирепијих злочина ,,браће" Бугара:

И тако даље. И можеш ти да постављаш шта год хоћеш, али Срби и србски четници овакве злочине нису чинили. Па не знам да ли ти знаш да у србским крајевима доле постоји изрека: ,,Кад год је рат, ти пуцај на Бугаре и нећеш промашити". А то није без разлога. Тако да, надам се да сад схваташ зашто према Бугарима имам такав став какав имам.
И да, не постоје ,,србомани", већ македомани. Они су, колико год данас то негирали, наследници бугараши и баштине њихову традицију.