srpskinacionalisti.com

Источна Крајина

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Обилић
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 888
Приступио: нов 2009
Место: Србско Царство

Re: Источна Крајина

Порука Обилић 3.10.2017. 1:14

Српски родољуб ::Дечко, како документи из 19. века могу бити комунистичка пропаганда. Објасни ми?! Тито се вероватно вратио кроз време, па је онда овим људима све ово рекао, јел да?! :lol:

Ниси ми одговорио на нека проста питања! Зашто је становништво Македоније дигло два велика устанка против наше власти? Тиквешки устанак је подигнут у јуну 1913. године, а охридски пар месеци касније. Уколико се становништво сматрало Србима зашто су дизали буне против српске власти? Зашто је тадашњи режим распоредио 80% жцндарма на простору тадашње Вардарске Бановине?! Зашто се вршила толика репресија?!

Добро размисли, па одговори. Ја ћу у међувремену објавити још докумената! ;-)

О том изроду нећу трошити речи. Његову такозвану цркву нико озбиљно не схвата, човек је криминалац и место му је у затвору! Као што сам горе рекао та "црква" има више слова него верника!


Хаха који си ти лик брате мили, ти и даље верујеш у те лажи, па то је њихова фалсификована историја коју ти сада потураш овде нама и ми треба да верујемо у те македонско-бугарске лажи о њиховом прекрајању историје, у тако нешто може поверовати или превише наиван или луд човек, нема треће. Није само Тито ту крив, већ су и Бугари много пре Тита још радили на расрбљавању Срба из Македоније и стварању Македонске нације, јер су Бугари увек имали претензије на Македонију и на остале делове Јужне Србије и зато су почели полако да стварају Македонску нацију од Срба, тзв.Македонци су побугарени Срби.
Немам шта да одговарам на такве очигледне глупости и на ту македонско-бугарску пропаганду чији је циљ Србе представити као "агресоре", а остале као "жртве", то смо видели и у Хрватској и Босни у задњем рату, као и на Косову. Тако да та македонско-бугарска пропаганда се ни по чему не разликује од усташко-муслиманске и шиптарске, то је све исти сценарио против србског народа да би нас приказали као "агресоре" и да би нам отели земљу наших прадедова. И немам ја ту шта добро да размишљам, то је веома просто и једноставно закључити, пре би ти требао добро да размислиш зашто верујеш у те лажи и пропаганду која се потура како би се Србија и србски народ означили као главни "агресори" и то свуда где су Срби живели вековима уназад.
И то за Владику Јована је такође македонско-усташка пропаганда у коју исто верујеш нажалост и која се потура како би једног часног човека и Србина ставили на стуб срама и окарактерисали га као "криминалца", и да би показали како је СПЦ "криминална" организација док је њихова секташка МПЦ исправна, исти сценарио пресликан је и у Црној Гори, али Бог све види и Божија правда увек на крају побеђује.
Од Крушевца, Призрена, Цетиња, Дубровника, Книна, Невесиња,
са Авале, Ловћена и Шаре кличе србство "устани Лазаре"!

Догодине у Призрену, Скадру, Дубровнику и Книну!!!
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4673
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Источна Крајина

Порука SMUK 3.10.2017. 1:30

Коста ::- опа, бато?! - Српски родољуб iе Македонац - Бугараш?


Nije bre znam čoveka, nego j**e neku Makedonku pa zato piše ovakve gluposti. Inače dobar je dečko.
Коста
Војвода
Војвода
 
Порука: 6404
Приступио: мар 2006

Re: Источна Крајина

Порука Коста 3.10.2017. 1:39

- ма добар iе у п.м.

- значи, због пи*чке промено нациiу? Постао Бугараш?

- е, до моега...
Правда држи земљу и градове...
Кадры решают всё! (Иосиф Виссарионович)
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2325
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 3.10.2017. 7:44

Обилићу, поново си се налупетао. Македонски комунисти уопште нису били пробугарски настројени. Ако су некога оцрнили, то су били Бугари, њих су највише сатанизовали. Бугари нису били део друге Југославије, па се против њих водила велика пропаганда.

Македонски језик је кодификован након Другог светског рата. Зашто је одлучено да азбука буде слична као наша?! Управо да би се Срби и Македонци зближили... И заиста је ту постигнут успех. Од 1945. влада поштовање између српског и македонског народа. Мала ли је ствар што смо се у миру разишли са њима? Нисмо правили проблем да се одвоје.

Као што сам и очекивао, ниси одговорио на моја питања. Поново само празне речи.

Јован Вранишковски није заслужио да га коментаришем. Знаш ли да су и Срби који живе у Македонији верници МПЦ? У његову секту ни они неће да иду. Рекох већ горе. СПЦ је само створила тензије оснивањем ПОА.
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4146
Приступио: мај 2012

Re: Источна Крајина

Порука Зорад 3.10.2017. 8:52

Што се тиче Македоније, мислим да смо се ми ту грдно зајебали тамо 1912-13, јер када су нам Аустрија и Британија отеле излаз на море преко Албаније, ми смо то хтели да компензујемо у Македонији науштрб неких територија које су дефинитивно биле далеко више пробугарски орјентисане.

Уместо да узмемо оно што смо у датом тренутку реално могли и што је свакако било више српски орјентисано (Скопље, Куманово, Тетово, Велес), оно што би врло лако и брзо у потпуности интегрисали у српски корпус, ми смо хтели да (одузети) Драч и Тирану надокнадимо Штипом, Радовиштем и Струмицом. Као када се двоје деце отимају око јабуке, потуку се до крви, један ипак успе да се за њу некако избори, почне да алапљиво гризе и гута без жвакања, али се онда загрцне, закашље и мора да испљуне све што је зубима откинуо, па чак и оно што је да је јео полако могао да мирно сажваће и поједе.

Арчибалд Рајс је лепо писао да смо ми доле уместо најумнијих и најбољих људи (који су требали да буду репрезент државе, који су требали да створе такве услове и оквире живота да се заиста осете тековине ослобођења од Турака, па би се и тај народ очас посла интегрисао у српски корпус) слали најгори чиновнички олош по казни, који је на бугарашки тероризам одговарао државним терором и лапао себи паре у џепове. А да не заборавимо и 1885. када је Бугарима у тренутку када су се борили за национално уједињење и ослобођење од Турака краљ Милан објавио рат и фактички ударио нож у леђа.

Наравно, све то не оправдава бугарске нападе на нас и злочине у 20. веку, али је ривалство око Македоније створило основу за непријатељства. Сада, када је испало да смо стварањем БЈРМ заправо изгубили и ми и Бугари, мислим да разлога за неко нарочито непријатељство више нема, али за неки виши степен сарадње између нас и Бугара потребно је да се доста ствари промени на обе стране.
Брозовац: ПК
Аватар
Обилић
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 888
Приступио: нов 2009
Место: Србско Царство

Re: Источна Крајина

Порука Обилић 3.10.2017. 9:25

"Српски Родољубе", нисам се ја ништа налупетао већ си ти брате, ја говорим само оно што су чињенице и што свако ко иоле познаје праву историју зна, али проблем је код тебе што ти упорно оспораваш нашу историју и негираш да је Македонија уствари Стара Србија и да су Македонци побугарени Срби, то ће ти сваки наш озбиљнији историчар доказати, али ти не верујеш нашим историчарима већ верујеш у искривљену историју коју потурају Бугари и тзв.Македонци. :shock:
Није случајно што су македонски језик и македонска нација настали после другог светског рата, размисли мало о томе, исти је случај и са црногорским језиком и црногорском нацијом, ту не треба нека памет па закључити о чему се ради. :doubt:
Ја опет кажем, немам шта да одговарам на неистине и лажи и искривљену историју коју потурају тзв.Македонци, па они сада измишљају и да нису Словени већ да су наводно неки "антички" народ, па ти онда веруј у те небулозе, ја нећу сигурно јер имам мозак, тако да немам шта да одговорим на оно што ти овде говориш "Српски Родољубе" јер свако овде на форуму зна да је то прекрајање историје сем тебе, јер одговарајући на такве неистине дао би само потврду таквој лажној историји која се потура што немам намеру. :o
Сви Срби у Македонији и Црној Гори припадају јединој аутохтоној Цркви, а то је СПЦ, бар они који се стварно изјашњавају и осећају као Срби, а ЦПЦ и МПЦ су обичне секташке организације које нико други не признаје сем новостворених нација тзв.Црногораца и тзв.Македонаца. Није СПЦ нигде, ни никада створила никакве тензије већ су то чинили други који оспоравају постојање СПЦ која је једина аутохтона Црква и измишљају нове које немају никакав кредибилитет да постоје, као што измишљају и нови језик и нове нације, а ти слободно веруј у те лажи и преваре, шта да ти кажем, видим да не вреди с тобом свака даља расправа јер тврдоглаво верујеш у те њихове лажи и фалсификовану историју, тако немам намеру да више расправљам о томе. :!:
Од Крушевца, Призрена, Цетиња, Дубровника, Книна, Невесиња,
са Авале, Ловћена и Шаре кличе србство "устани Лазаре"!

Догодине у Призрену, Скадру, Дубровнику и Книну!!!
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2325
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 3.10.2017. 12:04

Обилићу, не може се правити паралела узмеђу "цпц" и Македонске православне цркве. Такозвана цпц је псеудорелигијска заједница, а МПЦ је канонски непризната црква. Цпц се није одвојила од СПЦ, њу су основале присталице Либералног савеза Црне Горе, плус немају ни праве свештенике. Мпц се издвојила од СПЦ, али, СПЦ се није сложила са тим.

Можда у том тренутку одвајање није било по канонима. Али, ни успостављање СПЦ на простору Македоније 1913. није било легитимно. Насилно је успостављена Српска црква. Тада су сви свештеници бугарске егзархије протерани, неки су и поубијани. На њихово место су доведени свештеници из Србије. То је био један од разлога за подизањем Тиквешког устанка.

Срби који живе у Македонији су потомци колониста, које је власт насељавала од 1918. до 1941. Колонизацијом су желели да промене етничку структуру у Македонији. Такође ћу ти поставити документе о томе, да не буде како измишљам!

Не знам само како можеш тврдити да овакве тврдње износе Бугари? Они би доказивали како су Македонци припадници бугарског народа. Погледај овај снимак. Настао је у Пиринској Македонији, 1990. Пиринска Македонија припада Бугарској. На том скупу су се Македонци жалили како их је бугарски режим Тодора Живкова годинама негирао.

https://youtu.be/OVP36QG0T5g

Да ли ти је познато да је Македонија требала обједињена да уђе у Југославију, са Вардаром, Егејом и Пирином?!
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
Đorđo Napolitano
Војвода
Војвода
 
Порука: 1857
Приступио: мар 2012

Re: Источна Крајина

Порука Đorđo Napolitano 3.10.2017. 15:02

како жена упропасти човека то не може нико
rođen da me svi iskorišćavaju, ne zato što sam naivan i glup, već zbog toga što sam nekotrolisano human -K.G.
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Источна Крајина

Порука Србски ратник 3.10.2017. 16:50

Српски родољуб ::Македонци се никада нису осећали као Срби. Укапирај то Србски ратниче. .

То једноставно није тачно. Имаш пуно доказа о томе да је велики део становништва у Македонији имао србску националну свест. Па и србски национални покрет за ослобођење од Турака, четници, настао је у Македонији. Прочитај књигу ,,Пламен четништва". Да ли знаш да је народна капа у Македонији била шајкача, као и капа налик личкој и црногорској капи, а зна се ком народу те капе припадају- Србима.

Е онда су дошли бугараши, ВМРО, они су хтели да бугаризују Македонију и Македонце. Па су после тога дошли комунисти и ударили темеље ,,македонској нацији", направили и македонски раскол у Цркви. Комунисти су креатори македонске нације независне од Срба и Бугара.

У реду, нико данас не брани Македонцима да буду посебна нација, али немој да се Срба и Србије сете само када заигра мечка (Шиптари) пред њиховим вратима, а пре тога шурују са тим истим Шиптарима, признају Косово, све раде против Србије и Срба, прогоне Србску Цркву у Македонији, хапсе србске епископе, а кад Шиптари ударе на њих ,,е, ми смо браћа". Е не може тако. Иначе, пробугарске партије у Македонији такође су увек држале страну Шиптарима, а против Срба, тако да ја не разумем ни о чему ми овде причамо уопште.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Источна Крајина

Порука Србски ратник 3.10.2017. 16:51

SMUK ::
Nije bre znam čoveka, nego j**e neku Makedonku pa zato piše ovakve gluposti. Inače dobar je dečko.

Мислиш да је због тога, могуће, жене су чудо. :D

Đorđo Napolitano ::како жена упропасти човека то не може нико


Вала баш. :D
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4673
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Источна Крајина

Порука SMUK 3.10.2017. 17:12

Мислиш да је због тога, могуће, жене су чудо.


Ma znam čoveka.
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2325
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 3.10.2017. 17:15

Србски ратниче, поново ћу поставити у наредној објави ко је слао те четнике у Македонију. Слала их је тадашња српска влада. Желела је да посрби становништво. Колико је било успеха видимо након 1913. године. Поново питам. Уколико су се осећали као Срби зашто су дизали устанке против српске власти? Прво је подигнут Тиквешки, а недуго затим и Охридски устанак. 80 % жандарма је било тамо распоређено. Мислиш ли да су тек онако вршени атентати на наше званичнике? Да ли је Мара Бунева из чиста мира убила Велимира Прелића?! Репресија је само стварала гнев код становништва.
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Источна Крајина

Порука Србски ратник 3.10.2017. 17:16

Е па добро, онда се не љутимо на њега.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
Српски родољуб
Војвода
Војвода
 
Порука: 2325
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Источна Крајина

Порука Српски родољуб 3.10.2017. 17:17

KAKO СУ ПЛАЧЕНИЦИ (ПЛАЋЕНЕ БАНДЕ - БАБУНСКИ И ДР.) „СТВАРАЛИ“ СРБЕ У МАКЕДОНИЈИ 1905. ГОДИНЕ

"Рапорт № 856

Скопје, 7. децембар 1905
„...српска чета, која је напала село Папрадиште (мијачко село близу Велеса - бел.наша), у Велеској кази, одвукла је као таоце четворо селских првенаца: Трајка Андонова, Трајка Андреева, Трајка Трајчева и Кузманова. На путу међу Новим селом и Старим градом у истој кази, чета је 3. децембра срела бугарског свештеника из Новог села, кога су и раније тражили, и заклали га насред пута.

После тога, четници су сами саопштили селу о извршеном од њих злочину, да би застрашили људе и да, ако село не пређе под њихову власт и ако не постану Срби, да ће само село доживети исту судбину.“

ЦДИА, ф. 335, оп.1, а.е.213, л. 52

"Рапорт № 796 Министру унутрашњих послова...

Скопље, 10. новембри 1906

“...Тако, 19. прошлог месеца (19. октобра) увече, једна велика српска чета напала је село Подржи - коњ...На жалење сељака, жандармериски поручник Шериф ефенди узвикнуо: "Постаните Срби, ако желите да вам се врати оплачкано и спаљено!" 22. истог месеца једна друга српска чета је опљачкала из села Градец у истој кази 80 овци и два грла крупне стоке, кои је припадао сељацима Н. Пешкову, Доде Митову и Мито и Цеко Георгиевим.
23. истог дана увечер убијен је изван села Станци, син првенца тога села, Крсто Иванов, 45 година. То се убиство приписује српским четама.
25. истог месеца, увечер, опет се једна српска чета ушуњала у село Градец, и спаљује кућу сељанина Косте.
26. истог месеца једна српска чета, пролазећи кроз реон села Псача, у истој кази, отела је 15 оваца Јакима Младенова.
1. овог месеца (новембар) иста чета, поново се вратила у село Псачу и овог пута отима 40 овци Арса Радева и двоици суседа негових.
Истог дана ујутро, Иван Атанасов и Наки Јосифов, из села Ранковци, иста каза, кренули су са три коња натоварени са житом, да оди на пазар у Куманово. На путу су били пресретнути од једне српске чете, и одвучени заеднос а коњима. Отети још увек нису пуштени. Говори се, да су убиени.
3. овог месеца 5 српских четника су отели 10 овци, кои припадају Трајку Стајкову и Атанасу Харачији из села Орах, Кумановска каза.
7. овог месеца једна српска чета улазила је у село Белјаковци, Куманово и спалила куче заедно са покучнинама и део стоке сељака...
23. истог месеца једна српска чета је напала село Орах, иста каза и одвукла 140 оваца, заедно са селанима тога села, Г. Самуилов и сина Петруша Палачанског.
13. истог овог месеца ночу је била запалена плевна Мицка Војнова у селу Бели, Кочанска каза. Ујутро и недалеко од догађаја нађено е једно писмо, писано на српском са следећим садржајем: "Сада смо вам спалили само једну плевну, но ако се у наредна три дана не одрекнете Егзархије и не постанете Срби, вратичемо се и спалити вам цело село".
Извршени злочини се приписују једној српској чети, за коју се зна да је дошла око почетка прошлог месеца и која се крила у чисто турском селу Бања..."
Приложени фајлови
FB_IMG_1506644228515.jpg
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Источна Крајина

Порука Србски ратник 3.10.2017. 17:21

Српски родољуб ::Србски ратниче, поново ћу поставити у наредној објави ко је слао те четнике у Македонију. Слала их је тадашња српска влада. Желела је да посрби становништво. Колико је било успеха видимо након 1913. године. Поново питам. Уколико су се осећали као Срби зашто су дизали устанке против српске власти? Прво је подигнут Тиквешки, а недуго затим и Охридски устанак. 80 % жандарма је било тамо распоређено. Мислиш ли да су тек онако вршени атентати на наше званичнике? Да ли је Мара Бунева из чиста мира убила Велимира Прелића?! Репресија је само стварала гнев код становништва.

Ево ти извори, докази и чињенице који говоре о србском карактеру Македоније: https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q= ... ZXon7QnVpd

Друго, једно питање: четничка акција која је настала баш у Македонији, како баш тамо ко ти тврдиш да они нису били србске националне свести? Четници су од почетка наглашавали србски карактер свог покрета. А сад нисам кући, али вечерас ћу се потрудити да ти поставим и старе фотографије из Македоније где се види да носе срвбска обележја.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 1 гост