Српски родољуб 22.9.2017. 14:08
То није тачно. Данас већина Бугара нема аспирације према Србији.... Не можеш поредити Бугаре и Хрвате, Хрвати нису православни, немамо исти поглед на свет. Ја не спорим да је било бугарских злочина у прошлости, али, то не значи да се не требамо окренути будућности. Било је грешака и са српске стране. Доста је пробугарских Македонаца побијено док смо држали Македонију од 1913-1941. године. То је неспорна чињеница. Доста сам читао о томе. И Срби и Бугари су подједнако правили грешке. Ти ратови морају остати иза нас, не смеју се више никада поновити!
Бугари су доказани русофили, док Хрвати то никада нису били, ништа их за Русију не веже.. Тако да ти опет поређење није на месту. Ја сам у контакту са доста Бугара, ниједног тренутка нисам приметио да пишу нешто лоше о Србији. Сви Бугари који су русофили имају добро мишљење о Србима. Покојни Павел Чернев је био наш велики пријатељ.
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев