Ја нигде нисам тврдио да је нама било лако под Турцима нити да је положај хришћана у Ирану песма. Само сам оспорио твој коментар о рушењу хришћанских богомоља (и то с пуним правом)...
Слично важи и за коментар о Јеврејима...
Иначе, већ сам рекао да је ислам зајебан тако да немам намеру да водим теолошке расправе о тој религији нити ме оне уопште занимају. Примери с почетка 19 века ме такође не занимају јер је од онда човечанство ипак мало напредовало (нпр. Декларација УН о људским правима и сличне стварчице)...
И ја стварно не знам шта ти хоћеш. Решења која ти спомињеш су иста она која сам спомињао и ја. Или би можда да наши политичари и интелектуалци почну да .ебу матер исламу и свима којима је он на срцу? Можда да Вучко изјави да између ислама (као религије) и исламског фундаментализма (исламизма како се то данас каже) нема никакве разлике, да је то све исти к****? Да то исто каже и Патријарх? Да прекинемо односе са исламским земљама? Да почнемо да убеђујемо лојалне и умерене муслимане (а веруј ми има код нас и таквих) да им је вера ср.ње? Нејасан си ми...
У Србији иначе муслимани чине процентуално око 2,5 посто становништва тако да не треба превише да се бринемо да ће нас колико сутра "појести" (као што то раде Французи или Холанђани). Можемо с те стране да будемо далеко опуштенији мада наравно према исламистима не треба бити ни најмање попустљив...