srpskinacionalisti.com

Зашто Америка мора пропасти?

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука Sekretar 27.12.2015. 17:21

http://money.cnn.com/infographic/econom ... d=19898312


Lista koja govori o tome, koliko je dolar ojacao ove godine u odnosu na svetske valute.

/////////////////////////

U prosloj godini, Amerikanci su se ucvrtili na prvom mestu liste najvecih svetskih izvoznika oruzja.


http://lenta.ru/news/2015/12/27/biggun/

Ne samo to, nego su sami zauzeli 50% svetskog trzista oruzja.

Таким образом, США контролируют 50 процентов мирового рынка оружия.RF je na drugom mestu najvecih izvoznika.
Аватар
Част
Националиста
Националиста
 
Порука: 340
Приступио: мар 2015

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука Част 29.12.2015. 0:36

Sekretar ::http://money.cnn.com/infographic/economy/china-yuan-devaluation-is-nothing-compared-to-dramatic-losses-in-euro-yen-and-ruble/?sr=fbmoney122615china-yuan-devaluation-is-nothing-compared-to-dramatic-losses-in-euro-yen-and-ruble0315PMStoryLink&linkId=19898312


Lista koja govori o tome, koliko je dolar ojacao ove godine u odnosu na svetske valute.

/////////////////////////

U prosloj godini, Amerikanci su se ucvrtili na prvom mestu liste najvecih svetskih izvoznika oruzja.


http://lenta.ru/news/2015/12/27/biggun/

Ne samo to, nego su sami zauzeli 50% svetskog trzista oruzja.

Таким образом, США контролируют 50 процентов мирового рынка оружия.RF je na drugom mestu najvecih izvoznika.

Долар је надуван и штампају га без покрића, питање је само времена кад ће да пукне. Што се тиче латинских американаца и црнаца у Америци, врло мали део њих су за јединог кандидата који није антируска сотона Trump, највећу подршку од црнаца и латинских американаца има клинтонка, нисам ја љубитељ белаца у Америци али су неки овде врло наивно писали глупости како су црнци и латински американци хуманији од белаца у Америци, Trump има срећу што су још увек белци у Америци мајоритет и већина њих наклоњени су њему. Једини кандидат који је изјавио да је погрешно од Америке било бомбардовати Србију и да је за разговор са Путином и не тражи конфликт као сви остали кандидати. Ето вам ваши драги црнци и латински американци у Америци па погледајте за кога су: http://www.rasmussenreports.com/public_ ... _dead_heat
Ако Америка буде изабрала клинтонку, то ће и за њу бити горе, она је као и Обама слуга циониста. Тrump једини неће њихов новац, неће га демонизовати као Ron Paula зато што Trump није против Израела.
Аватар
Контраш
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 622
Приступио: мар 2014

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука Контраш 3.1.2016. 15:45

"Мајоритет"? Каже се већина на српском, иако углавном добро владаш српским нису те баш довољно научили на тим ЦИА семинарима...

Meanwhile in America:

УСТАНАК У АМЕРИЦИ: 150 наоружаних Американаца заузело шуме у Орегону

ОРЕГОН – У Америци је избио хаос јуче када је 150 наоружаних Американаца заузело један шумски резерват у Орегону. Они су позвали америчке патриоте да им се придруже у устанку против федералних власти.

http://www.pravda.rs/2016/01/03/ustanak ... onu-video/

https://www.youtube.com/watch?v=W9KUU4bLUnU
"Если кто погубит Россию, то это будут не коммунисты, не анархисты, а проклятые либералы"
Фёдор Михайлович Достоевский.
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука Sekretar 12.1.2016. 12:22

http://www.gazeta.ru/business/news/2016 ... 7223.shtml


Америчке федералне резерве су увећане за преко 100 милијарди долара у прошлој години.
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: ЗАШТО АМЕРИКА МОРА ПРОПАСТИ ?

Порука Sekretar 12.1.2016. 12:29

Vranac ::
Па како сада ово Лукашенко, зар ниси ти љубитељ истих :)


39 Џемс (Џими) Картер,


Али не зато што је био мањи злочинац од других, него јер је био подмуклији од других.

Имао је људи који раде за њега:

Слика

Бржежински је признао у једном француском интервјуу, да је пре него што су совјети окупирали Афганистан, ЦИА преко Пакистана инсталирала талибански режим, јер су знали да ће то испровоцирати Совјете и увући их у рат.

In a 1997 interview for CNN's Cold War Series, Brzezinski hinted about the Carter Administration's proactive Afghanistan policy before the Soviet invasion in 1979, that he had conceived.

Interviewer: How did you interpret Soviet behavior in Afghanistan, such as the April revolution, the rise of... I mean, what did you think their long-term plans were, and what did you think should be done about it?

Brzezinski: I told the President, about six months before the Soviets entered Afghanistan, that in my judgment I thought they would be going into Afghanistan. And I decided then, and I recommended to the President, that we shouldn't be passive.

Interviewer: What happened?

Brzezinski: We weren't passive.

The National Security Archive, Interview with Dr. Zbigniew Brzezinski, for CNN's Coldwar Series, June 13, 1997

7 months after the interview for the CNN series, Brzezinski, in a interview for the French publication, Le Nouvel Observateur, was more forthright, and unapologetically claimed to be the mastermind of a feint which caused the Soviet Union to embark upon a military intervention to support their client government in Kabul, as well as training and arming extremists, which later became the Taliban government.

Q: When the Soviets justified their intervention by asserting that they intended to fight against a secret involvement of the United States in Afghanistan, people didn't believe them. However, there was a basis of truth. You don't regret anything today?

Brzezinski: Regret what? That secret operation was an excellent idea. It had the effect of drawing the Russians into the Afghan trap and you want me to regret it? The day that the Soviets officially crossed the border, I wrote to President Carter: We now have the opportunity of giving to the USSR its Vietnam war. Indeed, for almost 10 years, Moscow had to carry on a war unsupportable by the government, a conflict that brought about the demoralization and finally the breakup of the Soviet empire.

Q: And neither do you regret having supported the Islamic [integrisme], having given arms and advice to future terrorists?

Brzezinski: What is most important to the history of the world? The Taliban or the collapse of the Soviet empire? Some stirred-up Moslems or the liberation of Central Europe and the end of the cold war?Тако да не бих избацивао ни случајно Картера, поготову данас када је Обама окружен људима из времена његовог мандата.ЦИА инсталирала талибане у Авганистану и тако испровоцирала СССР?

Друже, талибани су настали средином деведесетих.
Аватар
Serlancelot
Војвода
Војвода
 
Порука: 1496
Приступио: феб 2009

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука Serlancelot 19.1.2016. 21:44

Вилијем Енгдал - понедељак, 18 јануар 2016
Познати амерички геополитичар о свету на прагу трећег светског рата, Србији у тим координатама, мигрантима, исламској држави...Чувате свој идентитет већ хиљаду година и зато се не бојте. Русија и Кина граде, Вашингтон и НАТО само уништавају
ОДВАЖАН и пословично критичан према глобалним политичким потезима светских моћника, нарочито оним који долазе из САД, угледни америчко-немачки независни аутор, новинар и истраживач геостратешких економских питања Фредерик Вилијам Енгдал (71), у ексклузивном разговору за "Новости", за крвави талас тероризма који је захватио човечанство окривљује - америчку "кухињу". Ту своју тезу Ендгал заснива на тајним везама Вашингтона и Исламске државе: ЦИА и Пентагон су наоружали џихадисте како би их искористили као машине за убијање у борби за америчку превласт у свету.
По Енгдалу, човечанство је у раној фази новог светског рата захваљујући тајно повезаном друштву, углавном у САД и Британији, али и још понегде на планети, које страхује од губитка своје хегемоније. Боји се настанка нове Европе која неће бити под надзором НАТО, страхују од успона суверених, економски снажних нација у Евроазији - од Русије, преко Кине до Индије - које имају снагу да доведу у питање америчку надмоћ.
Енгдал је и добар познавалац ситуације на Балкану.Боравећи прошле године у нашој земљи, Србима је поручио да ће светски моћници и даље наставити политички притисак на Србију и друге мале земље, али да ми не треба да им дајемо додатну енергију тиме што ћемо их доживљавати са страхопоштовањем или их се плашити.
Такву поруку упутили сте нам у време украјинске кризе,а сада, годину дана доцније, имамо ескалацију сукоба у Сирији коју многи аналитичари, на челу са вама, називају трећим светским ратом. Имате ли савет за Србе у овој, новој, ситуацији?

- Мој савет је исти. Не храните светске моћнике својим страхом. Ричард Перл, Бушов креатор пакленог плана за рат у Ираку, говорио је да то што га зову "принцом таме" њега чини срећним, даје му моћ. Он се хранио страхом других људи. Што се политичке ситуације тиче, Србија треба да буде искрена и у односима са корумпираном ЕУ. Али, развијте и продубљујте и везе са Русијом и евроазијским земљама Шангајске организације за сарадњу, укључујући Кину, где лежи позитивна будућност и Србије и Европе.

Да ли се назире крај кризе? Како коментаришете панично затварање граница у Европи на почетку мигрантске кризе прошле године?

- Избегличка криза је пројектована од стране истих оних сила које провоцирају рат у Сирији и Ираку. То су Ердоганова Турска, Салманова Саудијска Арабија и Вашингтон, који помажу и не баш тајно подржавају ИСИС. Постоје докази да ИСИС организује барем део тога, у сарадњи са Ердоганом да дестабилизују ЕУ. Када је Русија прихватила хитну молбу Башара ал Асада да помогне да се поразе ИСИС и други терористи прошлог септембра, на видело су испливале лажи и криминалне радње Ријада, Анкаре и Вашингтона. Неки желе да искористе ову избегличку кризу да буквално униште хиљадугодишњу културу нација у Европи. Неће успети, али у међувремену то све изазива и изазиваће још неко време велике потресе и стресове.

Ко заиста може да порази ИСИС?
- Исламска држава је продужена рука Краљевине Саудијске Арабије, која делује у дослуху са Ердоганом и његовим шефом обавештајне службе МИТ Хаканом Фиданом. Да би победио ИСИС, свет мора да заустави луди, умно поремећени вахабијски покрет који нема везе са суштином исламске религије, али има са управљањем нафтом у Ираку, Сирији и Јемену.
Догађаји се смењују великом брзином, нагомилавају се, а један од њих је и саудијско погубљење истакнутог шиитског свештеника Нимр ал Нимра 2. јануара ове године, што је изазвало протесте Ирана и дипломатску кризу у којој је Ријад пресекао везе са Техераном. Не бих искључио могућност ни да догађаји постану још драматичнији у такозваном сунитско-шиитском рату, који у стварности представља пуко грабљење нафтних поља од стране веома незрелог принца Салмана, човека који данас предводи Краљевство Саудијске Арабије.

Какву игру у свему овоме играју Турска и њен председник Ердоган?

- Ердоган је мегаломан, такозвани мали Наполеон са фесом. Његов избор за председника 2014. године саудијска династија финансирала је огромним новцем. Ердоган умишља да је нови султан турског царства. Он је опасан по светски мир, а то је показао доневши сумануту одлуку да сруши руски авион у сиријском ваздушном простору, што је био отворени позив на рат, а онда је трчао код НАТО да га заштити од Руса. Ердоган има веома мрачне планове.

Како гледате на увођење санкција Русији од стране ЕУ? Чија економија ће због тога платити највећу цену?

- Из мог угла, свака, па и економска врста непријатељства ЕУ према Русији не може да потраје. Нешто мора да пукне и да се промени. Немачка индустрија је полудела због санкција. Канцеларка Меркел је самодеструктивна у свом одбијању да прихвати разумну политику са мигрантима. У Мађарској, Италији и многим другим земљама ЕУ расте незадовољство због тих санкција.

Какве последице по америчку економију ће имати ова криза?

- Америка је данас олигархија у пуном значењу те речи.Изборе у Вашингтону финансирају олигарси. У Америци су данас, нажалост, једва приметни обриси демократије. Ја сам пратио такозвани државни удар олигарха и банака у Волстриту и писао сам о томе у својим књигама у протеклих 25 година. Људи који контролишу политику у Вашингтону финансирају се из Сорошеве и других фондација. Њихов програм је доминација светом, нешто што ја зовем светски фашизам. Њихова визија је да ће преко малих банака управљати светом и диктирати сваки аспект наших живота.

За то време, Русија и председник Путин бирају другачији стратешки пут...

- САД и непромишљене санкције ЕУ против Русије, рат у Украјини, све то гура Русију да се озбиљно окрене према Истоку, Евроазији и Кини, посебно у стратешком смислу. На темељу бројних путовања у Кину и расправа последњих година, уверен сам да највиши врх Кине у потпуности разуме стварно стање САД као хегемона у паду и припрема алтернативу доларском систем. Данас су Русија и Кина стратешки ближе него икада пре у историји, и то је будућност, не само Европе већ и Балкана. Сада Русија и Кина сарађују на многим пољима, на новим "путевима свиле", на пројектима железница, у војној одбрани... Залихама злата чувају и држе чврстима своје валуте насупрот све безвреднијем долару или на вештачки начин надуваном евру. Русија и Кина стварају, граде. Вашингтон и НАТО уништавају, хране конфликте на старој римској пословици "завади па владај". Осећам да је дошао тренутак да ми, људска бића, зауставимо ове глупе и смешне ратове и да наставимо са миром и развојем.

Како мале државе, попут Србије, могу да се боре против великих сила које малима желе да избришу чак и идентитет?

- Ви сте успели да сачувате ваш идентитет више од хиљаду година, а оваквих криза било је и раније у историји. Ако верујете у себе, у суштинску добробит, ви ћете створити чуда. То је питање моралног поштења, а не новца или оружја.

ИГРЕ СА ГЕНИМА ИЗМИЧУ ЉУДСКОЈ МАШТИ

ВИЛИЈЕМ Енгдал рођен је у Минеаполису, а одрастао у америчком Тексасу. Дипломирао је политичке науке на универзитету Принстон, а компаративну економију магистрирао у Стокхолму. Радио је као слободан новинар у Њујорку и у Европи. Од 1987. живи у Немачкој.
Почео је да пише током прве нафтне кризе раних седамдесетих година прошлог века. Његова прва књига под називом "Век рата: англо-америчка нафтна политика и нови светски поредак" расправља о улози Збигњева Бжежинског, Џорџа Бала и САД у свргавању иранског шаха Резе Пахлавија 1979. године.
Објавио је и књигу "Семе уништења: геополитика генетски модификоване хране и глобално царство". По Ендгалу, генетски модификована храна ће докрајчити људску расу. Завера са манипулацијом генима тако је велика да измиче људској машти, упозорава Енгдал, а америчка влада ГМО третира као оружје у борби за премоћ у свету и зато забрањује независним агенцијама да тестирају последице такве хране.

СВЕТСКИ МОЋНИЦИ У ПАНИЦИ

ДА ли ви видите скори излазак из мрака у којем се човечанство нашло на почетку 21. века? Има ли светла на крају тунела, како ми Срби волимо да кажемо?
- Светло на крају тунела видимо и када локомотива јури директно на нас. Лично верујем да ћемо у будућности створити другачији, бољи свет. Ако осећамо добро и фокусирамо се на изградњу тога, ништа није немогуће, буквално ништа.Човечанство је имало мрачне године и раније, само што ми то данас видимо и сазнамо одмах захваљујући медијима. Људи свуда у свету сити су ратова и сеоба. Светски моћници, произвођачи ратова, у паници су, њихово царство труне изнутра и распада се јер је корумпирано новцем и похлепом.

ЧОВЕЧУЉЦИ КОЈИ РУШЕ СВЕ ОКО СЕБЕ

ОБИЧАН човек има проблем да схвати да судбину целог човечанства диктира шачица моћних људи...
- Проблем и јесте у нама, у свима нама који допуштамо тој малој групи људи да уништавају све око себе испровоцираним ратовима, као што су у Југославији деведесетих, затим у Ираку, Украјини, Либији, Сирији и ратовима широм Латинске Америке. Апсурдни човечуљци, попут Дејвида Рокфелера, коме је у шест наврата пресађивано срце, последњи пут безмало уочи 100. рођендана, могу нам радити све: стварати ГМО у институтима које финансира група Рокфелер, изазивати глобалне финансијске кризе контролом Волстрита, водити нафтне ратове контролом нафте, на нашој деци експериментисати опасним вакцинама...

Јованка Симић / „Вечерње новости“
никад се не расправљај са будалом јер ће те спустити на свој ниво а онда ће те потући искуством.

Живи сваки дан као да ти је последњи, јер ти нико не гарантује да ћеш се ујутро пробудити....
Аватар
Šutko
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 143
Приступио: феб 2015

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука Šutko 23.1.2016. 12:07

Е то да пар људи држе све и потпаљују све, а да су све те широке народне масе потпуно невине, је једно обично проналажење оправдања за широке народне масе.

Ма колико појединац на врху био моћан и богат, ако је народ паметан никад неће заиграти игру коју му се додели. Тако да је народ увек крив.

Кад кажу - растурили нам Југославију, леле куку, нису народи криви већ само Туђман, Изедбеговић, Слоба... Ма шио ми га Ђура. Нико мене не може наговорити да се разведем ако ја сам то нећу. Сви ти народи гласали су и за отцепљење и за партије које су биле ратничке. Што су се повели за руљом, ко им је крив.

Не може се после свега маса сакрити иза конкретног појединца па био то и Рокфелер.
Аватар
origin
Војвода
Војвода
 
Порука: 3862
Приступио: окт 2003
Место: Негде у равници

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука origin 23.1.2016. 15:57

С тиме што Срби нису хтели распад Југославије тојест једини су били од свих народа за очување заједничке државе (неки зато што су били југословени у души а неки као српски националисти јер је дата држава обухватала све територије на којима су живели Срби па самим тим није постојала жеља за рушењем већ реформацијом дате творевине).
Ми се нисмо ни од кога отцепили нити смо и један сукоб на територији бивше Југе започели али се јесмо бранили када други крену са намером да нас кољу.
Слоба је једино крив што за Србе није обезбедио боље почетне позиције и што се на унутрашњем плану за време њега много крало.
Може бити само један.
Срби брзо забораве и оно мало што упамте.
Коста ::- аiде, будало, не сери. Сви прави људи су и интернационалисти и националисти.
Аватар
origin
Војвода
Војвода
 
Порука: 3862
Приступио: окт 2003
Место: Негде у равници

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука origin 26.1.2016. 0:52

Пошто су Америчке Федералне Резерве подигле своју рефернтну каматну стопу предходног месеца са нуле посел седам година , у случају да она остане на датом нивоу или се још повећа у наредном периоду можемо очекивати рецесију код њих. Први индикатор ће бити њихово тржиште обвезница.
Може бити само један.
Срби брзо забораве и оно мало што упамте.
Коста ::- аiде, будало, не сери. Сви прави људи су и интернационалисти и националисти.
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука Sekretar 6.2.2016. 15:52

http://www.reuters.com/article/us-usa-b ... SKCN0VF01F


САД је одвојила средства за производњу нова 404 авиона типа Ф 35, за сопствене потребе.
Аватар
Verterdegete
Војвода
Војвода
 
Порука: 3253
Приступио: сеп 2009
Место: Vidikovac - Beogradski Akropolj

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука Verterdegete 12.6.2016. 21:09

Islamska drzava preuzaela odgovornost za danasnji teroristicki napad u Floridi.
Банована је Лазарица,
разлог:вређање руског народа и подршка америчком марионетском режиму у Кијеву и геноциду руског народа Новорусије.
roadrunner
Војвода
Војвода
 
Порука: 2161
Приступио: мај 2009

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука roadrunner 12.6.2016. 21:59

Ako živiš od mača, od mača ćeš i da stradaš...

El Mjurid odavno piše (a i na drugim ne main stream medijima ima toga kolko oćeš) o divljanju šitskih milicija prema suntistkom stanovništvu...Teror nad sunitima u Iraku 2003-2004 a sve pod izgovorom borbe protiv Sadamovih simpatizera je i doveo do stvaranja prvih sunitskih pokreta otpora koju su pre dve, tri god fuzionisani u ISIS..i mnogo nekad sekularni Sadamovi oficira i članovi BAS partije, nekad sekularnih, su prešli kod njih ..
..људи (па и Срби) се иначе деле на добре и поштене људе и ОЛОШ, а не на црвене, плаве, зелене...
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука Sekretar 12.6.2016. 22:41

Не верујем да ИСИЛ стоји иза овога. ИСИЛ ће преузети одговорност за сво зло овог света, само како би себи дао на значају.
Аватар
Част
Националиста
Националиста
 
Порука: 340
Приступио: мар 2015

Re: Зашто Америка мора пропасти?

Порука Част 20.12.2016. 18:11

Nearly 7 in 10 Americans have less than $1,000 in savings

http://www.usatoday.com/story/money/per ... /91083712/
Већина американаца су сиромашни то је чињеница.
Претходна

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 0 гостију