srpskinacionalisti.com

Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4676
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука SMUK 9.6.2016. 23:25

Ма нису то никакви ,,романи" већ чињенице. И већ сам ти одговорио да мене уопште не занима да лицитирам ко је више усташа побио да ли четници или партизани. Него, мене много више занима чињеница да је број побијених усташа миноран у односу на број побијених Срба, да су усташе најбоље прошли и да су Хрвати уопште највише добили након рата. Они су прошли некажњено, добили целовиту државу, већина усташа је побегла, а велики део побегао у партизане. Број који је побијен на крају рата је смешан.
То је много важније од овог лицитирања који ти тражиш.


Е због овога и не волим да улазим у полемику са тобом, јер кад год те питам једно ти одговараш педесето!
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Србски ратник 9.6.2016. 23:58

mali soso :: Управо на линку који си сам поставио ти је већ све објашњено - и кад је приступио, и којој домобранској јединици, и у којој домобранској јединици је заробљен у СССР-у, и да су Совјети одлучили да га искористе за борбу против његових дотадашњих савезника, уместо да га убију, и да је после „случајно” пао под воз који му је одсекао обе ноге ... и све ти лепо пише.

А која је разлика између усташа и домобрана? Шта као домобрани су били бољи? Па и они су били представници геноцидне творевине зване НДХ. Дакле, ни у чему се они не разликују.
Сем тога, комунисти Уроша Дреновића оптужују за сарадњу са усташама, иако је он потписао споразум са домобранским властима. А са друге стране, оправдају примање тих истих домобрана у своје редове. Е то се зове лицемерје.
mali soso ::Оно што не пише - однос НОВ-а према усташама/зборашима версус домобранима/четницима/осталима сам ти ја већ објаснио у претходном посту.

То што си ти ,,објаснио" можеш да окачиш мачку о реп. Јер, ти си тврдио да усташе нису прелазиле у партизане, а то није тачно. Усташе су итекако прелазиле у партизане и ништа им није фалило. Ево само један пример:
Слика
Слика
Слика

Zbornik, tom IV, knjiga 29

Тако да узалуд дрндаш, усташе су итекако прелазиле у партизане. А дешавало се и да велики број партизана прелази у усташе.
mali soso ::Иначе, твој гуру Самарџић

Прво, ја немам никакве ,,гуруе", то ипак више приличи комуњарским сектама. Што се тиче Самарџића, рекао сам већ да је он за мене шарлатан и да копира комунистичку причу, само је партизане заменио четницима и зато не волим да се позивам на њега. И рекао сам да су извори и аутори на које се ја позивам много релевантнији историчари и истраживачи од Самарџића. Тако да нема никаквог основа да ме повезујеш са њима.

А поменути форум сам посећивао више пута и гледао сам све дискусије, између осталих и те са Самарџићем. И искрено, нисам био нешто нарочито империониран.
mali soso ::„Развој оружаних снага СФРЈ”, књига 24:

Од почетка 1944, па до краја рата, у редове Народноослободилачке војске Југославије приступило је ...

- 1.963 официра домобранске војске,
- 727 официра четничких јединица,
- 322 официра бугарске војске,
- 215 официра немачке војске,
- 124 официра италијанске војске,
- 18 официра мађарске војске,
- 17 официра војске Краљевине Југославије у Египту,
- 4 официра албанске војске.

- током 1945, по доласку из заробљеништва, 733 официра бивше југословенске војске, а 1946/47 још 1.283 (међу њима 12 генерала).

Дакле ... нема усташа, нема збораша.

Овде се говори о официрима, а ја нисам помињао официре, већ обичне борце. Обичне усташе, а не официри, су итекако прелазиле у партизане. И многи од њих су окрвавили руке а нису кажњени, чак су многи послати у Србију да ,,ослобађају" Србију.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Србски ратник 10.6.2016. 0:01

SMUK ::

Е због овога и не волим да улазим у полемику са тобом, јер кад год те питам једно ти одговараш педесето!

Не, не, врло сам ти конкретно и јасно одговорио на твоје питање, немој да се правиш луд. И само сам додао још неке чињенице уз то, јер видиш, волим кад се моји коментари заснивају на чињеницама, док се твоји коментари заснивају углавном на писању бесмислених простих реченица.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Republikanac 10.6.2016. 2:48

Алооооо, четник! Па не можеш ти изједначавати мартовске преговоре са континуираном сарадњом твојих брадоња и Немаца у „мрачним балканским гудурама“ (како је то идилично описивао Нојбахер). Преговори су преговори а сарадња је нешто сасвим друго...

А кад смо већ код сарадње нема с ким лажни покрет отпора није сарађивао. Немци, Италијани, недићевци чак и усташе. Брука и срамота. И онда се чудили кад су их савезници одхебали. Будале...

„Обријани четници“? Нема обријаних четника, обријани четник који је у јесен 1944 обукао партизанску униформу није више био четник већ је постајао партизан, припадник НОВЈ у потпуности потчињен својим старешинама и Врховној команди. То што хрватски екстремисти, праваши и шта ти ја знам ко још лупетају о „обријаним четницима“ је и за већину Хрвата глупост. Знају Хрвати врло добро која је војска више таманила усташе и такође знају да то нису били никакви четници већ припадници славне НОВЈ. И бај д веј не криве Хрвати само Србе за „масакре“ над усташама већ и неке своје сународнике, чак је једно време и сам Врховник био под сумњом...

Е сад... Мени је искрено жао што ми нисмо током рата имали један јак, не-комунистички покрет отпора који би био способан да након пораза сила Осовине преузме власт у земљи. Али хебига не могу ја зато што је мени „жао“ сада седам деценија након рата да лупетам глупости и ниподаштавам једини покрет отпора који смо ми имали током Другог светског рата само зато што су га водили комунисти. Или да не дај Боже пошто-пото покушам да онај лажни и метиљави покрет отпора прогласим за „прави“, то би тек био идиотизам...

ПС. Пошто ти се није свидело Гебелсово мишљење о „бандиту Титу“ као специјални бонус ти линкујем Химлерово: https://www.youtube.com/watch?v=8U0i294GEKY

Занимљиво, зар не? Химлер би волео кад би они у Швабији имали на десетине таквих као што је Тито. Кажу да човек нешто вреди тек кад га непријатељи хвале. Дражу нешто није спомињао, биће да је заборавио...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Србски ратник 10.6.2016. 7:51

Republikanac :: Алооооо, четник!

А па нисам ја никакав ,,четник", нити ,,партизан", ,,љотићевац" или не знам шта. Једноставно, ја сам Православни Србин и србски родољуб, волим свој народ и своју земљу и не признајем те вештачке поделе на ,,четнике", ,,љотићевце" и не знам ни ја како, већ само на Србе и анти-Србе. Волим историју и волим истину ма каква она била.
Republikanac ::Па не можеш ти изједначавати мартовске преговоре са континуираном сарадњом твојих брадоња и Немаца у „мрачним балканским гудурама“ (како је то идилично описивао Нојбахер). Преговори су преговори а сарадња је нешто сасвим друго...

Пријатељу, постојала је врло континуирана сарадња комуниста и Немаца. Прво она сарадња пре 22. јуна и напада на СССР, када су комунисти били у пакту са њима и када су пуцали у леђа југословенској војсци у априлском рату, када су дезертирали из војске, итд. То је била прва, класична, комунистичка издаја земље. Затим, након напада Немаца на СССР, такође се обнавља. Тек касније долази до мартовских преговора и комунисти тада склапају споразум са Немцима и на основу тог споразума имају сарадњу, Коча Поповић добија немачку пропусницу, Тито наређује партизанима да не нападају Немце, већ само четнике, итд. За то постоје докази, могу их поставити, ако хоћеш. Поставио сам и заједничке немачко-партизанске фотографије, можеш се ти правити луд и тврдити да њихове сарадње није било, али истину не можеш променити, а истина је да је сарадње комуниста и Немаца итекако било.
Што се тиче Нојбахера, он је био велики србофил и частан човек. Јесте да је био нациста, али ипак није био лудак као Хитлер. Нојбахер је тражио не само да се ступи у већу сарадњу са четницима, већ да се онемогући хрватско дивљање у НДХ, да се скрате границе НДХ, да се Србији припоји Црна Гора и делови Босне, итд. Да, јесте, он је издејствовао сарадњу четника и Немаца, али та сарадња била је уперена пре свега против усташа и уопште хрватског дивљања и зато је она апсолутно оправдана (за разлику од немачко-комунистичке сарадње од које србски народ није имао никакве користи). Међутим, то је све било привремено, а Нојбахерова мисија је пропала зато што је Хитлер апсолутно одбио било какву већу сарадњу са четницима, рекавши да су четници ,,крвни непријатељи" и да ,,све четнике треба уништити и против њих се борити најбруталнијим средствима". Дакле, Хитлер је лично одбио сарадњу са четницима и зауставио Нојбахерову мисију.
Republikanac ::А кад смо већ код сарадње нема с ким лажни покрет отпора није сарађивао. Немци, Италијани, недићевци чак и усташе. Брука и срамота. И онда се чудили кад су их савезници одхебали. Будале...

Четници нису сарађивали са усташама. Са Италијанима и Немцима да, и објаснио сам већ зашто, али са усташама не. Па немачки извештаји сведоче о крвавим брбама четника и усташа, усташки извештаји сведоче о крвавим борбама четника и усташа, италијански извештаји сведоче о крвавим борбама четника и усташа. Немачко-усташке снаге у Лици 1942. године воде крваве борбе против четника и сад ми ти ту дрндаш о некаквој ,,сарадњи". Ајде, молим те, мани се тога. Комунисти имају дугу традицију сарадње и са усташама и са нацистима, четничка сарадња била је привремена и то ради заштите србског народа од хрватског ножа.
Republikanac ::„Обријани четници“? Нема обријаних четника, обријани четник који је у јесен 1944 обукао партизанску униформу није више био четник већ је постајао партизан, припадник НОВЈ у потпуности потчињен својим старешинама и Врховној команди. То што хрватски екстремисти, праваши и шта ти ја знам ко још лупетају о „обријаним четницима“ је и за већину Хрвата глупост.

Ма, пријатељу, ти си тражио хрватску пропаганду и ја сам ти дао хрватску пропаганду. Хрватска пропаганда тврди да су ,,обријани четници" и ,,великосрби" прешли у партизане и убијали Хрвате. То они тврде. Тако тврде праваши, а како тврде ови други? Па можда је то најбоље рекао Фрањо Туђман који каже да Тито није наредио ,,покоље Хрвата", него су то ,,великосрбски елементи" у партизанима урадили. Тако тврди хрватска пропаганда, шта ти ја могу. Хрвати за све криве ,,четнике", ако нешто мрзе они мрзе ,,четнике". И можеш ти да дрндаш шта год хоћеш, никада комунисте Хрвати неће мрзети и неће их оптуживати за све и свашта као што је то са ,,четницима".
Али, као што рекох, мене занимају чињенице, а не пропаганда. Чињеница је да су комунисти сарађивали са усташама, имали заједничке нападе на четнике, рецимо код Лијевча поља, заједнички су напали четнике. Чињеница је да су, победом комуниста, Хрвати највише добили. Тако да, пусти пропаганду, гледај чињенице. :wink:
Republikanac ::Е сад... Мени је искрено жао што ми нисмо током рата имали један јак, не-комунистички покрет отпора који би био способан да након пораза сила Осовине преузме власт у земљи. Али хебига не могу ја зато што је мени „жао“ сада седам деценија након рата да лупетам глупости и ниподаштавам једини покрет отпора који смо ми имали током Другог светског рата само зато што су га водили комунисти. Или да не дај Боже пошто-пото покушам да онај лажни и метиљави покрет отпора прогласим за „прави“, то би тек био идиотизам...

Па имали смо ми такав покрет, само ти то не желиш да признаш, не желиш да прихватиш чињенице које говоре о томе. А зашто је то тако, то ти најбоље знаш.
Republikanac ::Занимљиво, зар не? Химлер би волео кад би они у Швабији имали на десетине таквих као што је Тито. Кажу да човек нешто вреди тек кад га непријатељи хвале. Дражу нешто није спомињао, биће да је заборавио...

Е, неће бити да Дражу није помињао. Помињао је Дражу, итекако.

,,Јула 1942, један од водећих немачких нациста, Хајнрих Химлер, у писму Хитлеровом генералу Хајнриху Милеру дао је Михаиловићу још већи значај:

- Основица сваког успеха у Србији и целој југоисточној Европи лежи у уништењу Михаиловића. Употребите све снаге да Михаиловић и његов штаб пронађете, тако да би он могао бити уништен.

- Свако средство које томе допринесе је згодно. Очекујем најтешњу сарадњу свих установа које долазе у обзир. Молим обавештавајте ме једном недељно о напретку ове акције."
http://www.novosti.rs/%D0%B4%D0%BE%D0%B ... 0%B8%D0%BA
Дакле, помињао је Химлер Дражу итекако и чак је говорио да је уништење Дражиног покрета ,,основ сваког успеха у југоисточној Европи". Толико о томе.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
mali soso
Националиста
Националиста
 
Порука: 250
Приступио: мај 2011

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука mali soso 10.6.2016. 12:34

За глупо и покварено смрдљиво говно ...

1. Домобрани су били редовне снаге, у домобране си мобилисан. У усташе (као и у Митин Збор) си приступао добровољно. Сам тај чин својевољног ступања у такве злочиначке организације, без услова да си ти лично починио било какво злодело, се сматрао довољним за моменталну ликвидацију.
(Исто правило је на читавом континенту важило и за припаднике СС-а, а за разлику од Вермахта. Код њих је ситуација била још повољнија јер су били обележени - сваки је имао истетовиран серијски број.)

Усташе су, за разлику од нпр. разуларених четничких банди, били озбиљни борци. Велики злочинци, али (у том рату поред још Немаца) противници који у борби нису били ни мало за потцењивање.
Домобранство је било у расулу ... па скоро од оснивања. Прошарано великим бројем бивших југословенских официра, партизанских симпатизера, оних који се нису слагали са политиком НДХ итд. Чак су и генерали масовно прелазили у партизане ... било је много случајева да партизани по неколико пута заробљавају једног истог домобрана, одузимају му оружје и пуштају га назад да задужује ново ... итд ... итд ... Зато је домобранство и расформирано пре краја рата.

2. Да је било партизанске сарадње са усташама, Немцима и Италијанима и да постоји и један једини (и бројевима: 1 једини) документ или било какав доказ који би ту сарадњу могао потврдити, четничка бубуљичарска говна не би већ деценијама затрпавала интернет по милиом пута са "Уговором Моше и Будака", "Мошиним говором на заседању АВНОЈ-а", фотографијама Аугуста Хелера и свим осталим фалсификатима и подметањима, већ би једноставно предочила тај један једини документ или доказ.

Дакле, глупо и лажљиво четничко говно, ствари су ти ту једноставно такве - просте.
Не морам ја ишта да знам о историји, могао сам јуче са Марса да паднем незнајући да се 2СР икада збио, али када ти слажеш једном, па други пут, па дести пут, па хиљадити пут ... ја ћу знати да си ти лажљиво говно.

3. Бајке четничке емиграције и остале сличне глупости, које Самарџић рециклира и ви бубуљичави корисни идиоти качите по интернрту, нису никакви „документи” и „аргументи”. Историја је мало озбиљнија наука. Прихвата она и сећања, чак и другог реда ("причао ми мој деда"), али та сећања, осим што у њима не сме бити нелогичних и немогућих ствари, морају бити укрштена са сећањима и неких других учесника догађаја.
Не може, нпр, историја прихватити Самарџићеву бајку у којој су четници ослободили Крушевац, ако не постоји такво сведочење још неких учесника у тим догађајима, ако су сами Немци записали да су Крушевац напустили без борбе пред наступањем Црвене армије и партизана, ако Црвена армија и партизани нигде не спомињу никакве борбе у Крушевцу, ако старији Крушевљани знају да је Кесеровић месецима пред ослобођење мирно живео и спавао у својој кући удаљеној само стотинак метара од зграде немачке команде ... итд ... итд ...

Осим тога, историчар може случајно да погреши, може чак да буде и пристрасан па да намерно прескочи неки детаљ који му не одговара, али лажову Самарџићевог калибра, који је хиљаду пута ухваћен у лажи, се више ништа не узима за озбиљно чак и када би којим случајем после 20 година написао и једну истиниту реченицу.

Зато је „комуњарска” историја јака као црна земља. Зато што нема ни једне оцене о 2СР, а да нису коришћени и домаћи и страни примарни историјски извори.
Све је доказано, све је поткрепљено, све је документовано.
Све је архивирано и ни једна реченица није у колизији са реченицом из немачких, британских и америчких архива.
И све је признато од светске историографије ... за разлику од четничке "историје" која служи искључиво за интерну употребу и којој је једина сврха производња магле и скретање пажње са пљачке огромних размера и грабежи имовине коју су генерације стварале.

4. Све што је Самарџић написао о Мартовским преговорима је преписано из истоимене књиге историчара и пуковника ЈНА Мише Лековића. Наравно, преписано у Самарџићевом маниру - лажући, превиђајући, изврћући, извлачећи из контекста итд.
Кога занима, књигу може прочитати овде - http://www.znaci.net/00001/170.htm

Углавном ... Мартовски преговори нису били „сарадња” већ преговори. Да су били сарадња, онда би се и звали Мартовска сарадња, а не Мартовски преговори.
Преговори нису сарадња, преговори су преговори.

(Невероватно шта човек мора да објашњава имбецилним четницима!)

На преговорима се преговара, па се може нешто договорити, али ни не мора - преговори се могу завршити и без икаквог договора.

У случају и да се на преговорима нешто договори - то још увек није „сарадња”.

Зашто? (пита се сад четнички имбецил)

... Зато што је још потребно договорено спровести у дело, па тек ако се договорено спроведе у дело - онда је то сарадња.

На Мартовским преговорима није ништа ни договорено, нити касније спроведено у дело, осим што су размењени заробљеници.
Непријатељства између партизана и Немаца су настављена након преговора, а размена заробљеника између зарећених страна није сарадња. Нити је икада била. У сваком рату се размењују заробљеници.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Republikanac 10.6.2016. 17:46

Хе, хе, сарадња партизана и Немаца, четници нису сарађивали са усташама… С тобом Србски ратниче стварно нема смисла расправљати. И фино ти се објасни да су мартовски преговори само били преговори а не сарадња и колаборација као у четничком случају али џабе, ти дрндаш по старом...

Хрватска званична пропаганда не говори о никаквим партизанско-комунистичким Великосрбима који су таманили усташе већ о „југокомунистима“. А за убијање усташа криве и многе своје. Рецимо неки мисле да је Туђман окрвавио руке на Блајбургу. За Милку Планинц тврде да је крвник и злочинац. За главне убице у Кочевском рогу Хрвати између осталих издвајају неког Анту Чепића који је наводно побио 3,800 људи па за то и одликован ту је и неки Љубо Периша (наводно скењао 2,000 ујана) па неки Адо Драгић па затим Иван Бокеж... И још сами Хрвати истичу да су сви осим Симе Дубајића били хрватске народности http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/1804 ... -rogu.html

Химлер је 1942 страховао од искрцавања Енглеза на Балкан па је сасвим логично да је сматрао да највеће енглеске савезнике на том подручју треба уништити и да су му они главни непријатељ. Да је очекивао долазак Совјета сигурно не би тако причао. Но као што видиш до септембра 1944 је променио мишљење па је слично Гебелсу кукао што и у Немачкој нема људи Титових особина. Дража колико ми је познато никада није добио сличан комплимент чак ни онда када су га због страха од доласка Енглеза сматрали „опаснијим од комуниста“ (мишљење које је бај д веј кориговано до 1943)...

Нојбахер? Сам је негде рекао да је Тито заслужио победу. А није ми познато ни да је икад споменуо ту фамозну сарадњу партизана и Вермахта о којој ти стално трубиш...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Србски ратник 10.6.2016. 21:54

mali soso :: За глупо и покварено смрдљиво говно ...

Треба да схватиш да се узалуд трудиш са овим увредама, оне мене не дотичу, ја тебе више жалим, јер за тебе нема ничег горег од чињенице да си острашћени комунистички секташ испраног мозга. А горе од тога стварно нема. Тако да.
mali soso ::1. Домобрани су били редовне снаге, у домобране си мобилисан. У усташе (као и у Митин Збор) си приступао добровољно. Сам тај чин својевољног ступања у такве злочиначке организације, без услова да си ти лично починио било какво злодело, се сматрао довољним за моменталну ликвидацију.
(Исто правило је на читавом континенту важило и за припаднике СС-а, а за разлику од Вермахта. Код њих је ситуација била још повољнија јер су били обележени - сваки је имао истетовиран серијски број.)

Добро, ако је све тако, објасни ми онда како то да су усташе прелазиле у партизане? Јел имаш одговор на то? Дакле, показао сам горе документима да су усташе итекако прелазиле у партизане и ништа им није фалило. И како то коментаришеш?
mali soso ::Усташе су, за разлику од нпр. разуларених четничких банди, били озбиљни борци. Велики злочинци, али (у том рату поред још Немаца) противници који у борби нису били ни мало за потцењивање.

Усташе су били крволоци, каква бре ,,озбиљна војска", скупинја најгорих крволока. Ето шта су они били. А и многи комунисти су били такви, тако да уопште не треба да нас чуди њихова сарадња.
mali soso ::Домобранство је било у расулу ... па скоро од оснивања. Прошарано великим бројем бивших југословенских официра, партизанских симпатизера, оних који се нису слагали са политиком НДХ итд. Чак су и генерали масовно прелазили у партизане ... било је много случајева да партизани по неколико пута заробљавају једног истог домобрана, одузимају му оружје и пуштају га назад да задужује ново ... итд ... итд ... Зато је домобранство и расформирано пре краја рата.

Па и међу усташама је итекако било ,,партизанских симпатизера" и како показују документи које сам поставио горе, итекако су прелазили у партизане. Али не само то, него је и међу партизанима итекако било ,,усташких симпатизера" који су из партизана прелазили у усташке јединице:
Izveštaj komande 15. brdskog armijskog korpusa komandi 2. oklopne armije od 9. aprila 1944. o formiranju novih ustaških jedinica u Dalmaciji od bivših partizana:

"28. marta 1944. molio je k-t 771. inž. des. bataljona za odobrenje da iz Rijeke u Ražanac (20 km severno-severoist. od Zadra) prebaci 400 ustaških oficira i podoficira. Grupa armija »F« uputila je ustaše na njega. Korpus je dao svoju saglasnost. Prilog 14.

7. aprila javio se kod komandanta korpusa i komandanta 264. div. ustaški pukovnik Servaci sa svojim načelnikom štaba, ustaškim pukovnikom Čudinom, i predao zapovest koja je priložena u prevodu...

O vojnim pitanjima pukovnik Servaci je izložio:
On je u operativnom pogledu potčinjen k-tu 15 (brd.) AK i moli za podatak u kom rejonu treba da se smiri i da radi. Njegov rejon sada doseže od Novog do Trogira, pri čemu je izuzet rejon Gospića. On će, širenjem svog područja, da pređe na celo područje korpusa. Sa Desantnim inžinjerijskim bataljonom on je poveo 108 oficira i službenika, 282 ustaška podoficira i vojnika, poneo 130 tona opreme (uz to 4.000 garnitura odeće). Na raspolaganju mu stoje kao načelnik štaba ustaški pukovnik Čudina, a kao k-t novoformirane brigade ustaški pukovnik Cecet; ovaj zadnji na izričitu želju 264. div. (pukovnik C. bio je dosada komandant ustaške pukovnije na području divizije).

Sa dovedenim kadrom formiraju se navodno najpre jedna bojna Telesne garde i 7 ust. brig. (5 bojni). Vojnika ima u dovoljnom broju, većinom partizana kojima je dosadilo gerilsko ratovanje. Oficiri i podoficiri dolaze u dovoljnom broju, pošto je poglavnik za ustaše odustao od vrbovanja među domobranskim oficirima i podoficirima. Mesta formiranja su uglavnom veća mesta kao Obrovac, Benkovac, Zemunik, Drniš itd. Uzimaju se u obzir želje K-de korpusa. Mesta akcije i akciju određuje sam k-t korpusa. Između ostalog, moli se da se iziđe u susret željama za organizaciju i umirenje određenih rejona."

Zbornik, tom 12, knjiga 4, 187.

Дакле, једни су прелазили код других и обратно. То су чињенице.
mali soso ::2. Да је било партизанске сарадње са усташама, Немцима и Италијанима и да постоји и један једини (и бројевима: 1 једини) документ или било какав доказ који би ту сарадњу могао потврдити, четничка бубуљичарска говна не би већ деценијама затрпавала интернет по милиом пута са "Уговором Моше и Будака", "Мошиним говором на заседању АВНОЈ-а", фотографијама Аугуста Хелера и свим осталим фалсификатима и подметањима, већ би једноставно предочила тај један једини документ или доказ.

Комунистичка сарадња са усташама је дуга, континуирана и документована. Она сеже још у време пре рата, када су комунисти подржавали усташки покрет, позивали комунисте да помогне усташком покрету, итд. Но да сада оставим предратни период, ту је све јасно и да се фокусирам на ратни период. Ево неких докумената о тој сарадњи:
Desetodnevni izveštaj komandanta 718. pešadijske divizije generala Fortnera od 26. oktobra 1942:

"Istočno od Rogatice ustaše su nedavnim ubistvima izazvale pravoslavno stanovništvo, na što je došlo do većih sukoba delom između ustanika i antikomunista s jedne strane i ustaša s druge strane. U toku ovih borbi bila je takođe i ozloglašena komunistička banda Muje Hodžića (komandant muslimanskog bataljona u partizanskom Romanijskom odredu - moja prim.) jako pritešnjena od strane ustanika i antikomunista, to je ova potražila zaštitu kod ustaša. Bilo je tako utvrđeno da su ustaše delimično sarađivali s komunističkom bandom Muje Hodžića, pri čemu su se ustaše zauzele i za snabdevanje komunističke bande oružjem i municijom.

Bivši veliki župan Tuzle Ragib Čapljić, koga je već jednom nemački Vermaht bio uhapsio (zbog zločina nad Srbima; poginuo je 1944 - moja prim.) međutim koji je morao biti pušten na slobodu po traženju najviših hrvatskih vladinih nadleštava, održao je u Rogatici, među Muslimanima, zapaljive govore zahtevajući javno da se priključe Muji Hodžiću, čime je pokrenut talas uznemiravanja."

Zbornik, tom 12, knjiga 2, strana 826.

Па даље:
Dr Ivan Avakumovic, Mihailovic prema nemackim dokumentima, London 1969.

str. 44-46

U desetodnevnom izvestaju, koji je Bader podneo komandi Jugoistoka (20-III), on je skrenuo paznju da ''izmedju hrvatskih komunista, ustasa i iz Crne Gore, nastupajucih delova proleterske brigade izgleda da je postignut sporazum po kome se ove grupe ne bore jedne protiv drugih''. Jedanaest dana docnije, on je javio da se ''ustase, domaci partizani i na kraju nastupajuce bande iz Crne Gore bore ovde (u Istocnoj Bosni - I.A.) rame uz rame protiv borbenih srpskih snaga pod Dangicevom komandom.''

U aprilu 1942. polozaj cetnika u Istocnoj Bosni stalno se pogorsavao. Oni nisu mogli da se odrze u Drinjaci koju su ustase od njih uzeli 8. aprila. Zato je Bader mogao da javi (10-IV) da izgleda da je ''cetnicka grupa Dangic jako razbijena u borbama sa hrvatskom vojskom i ustasama u saradnji sa komunistima, tako da Dangic sada moze da postigne samo lokalne uspehe.''

Sesnaestog aprila izvestaj komande Srbije spominje da je u vise mahova javljeno da ''ustasi i partizani'' zajedno idu, ali da aktivnost ''Dangicevih formacija'' jos nije ''slomljena'', iako su cetnici prinudjeni da se povlace pred partizanima usled nestasice municije. Sutradan nemacki izvestaj je potvrdio vest da ''partizani i ustasi'' zajedno idu protiv Dangica. Dvadesetog aprila Bader je izvestio svog sefa u Solunu o uspesnom napredovanju ''hrvatskog potpukovnika Francetica'' protiv ''glavnine'' Dangicevih odreda i dodao: ''Stanje na srpsko-hrvatskoj granici i dalje nejasno i zategnuto jer se partizani ne bore protiv ustasa nego samo protiv Dangicevih pristalica. Po podnetim izvestajima treba da su se borili sa hrvatskim komunistima protiv Dangica''. Tridesetog aprila Bader je mogao da javi da su neuspesni napadi na Bratunac i Srebrenicu pokazali da ''ostaci'' Dangiceve ''grupe'' sada vise nisu u stanju da postignu ni lokalne uspehe**

Oznake za dokumenta

17 T-501-247-001030, 001067, 001120, 001155, 001157, 001163.

Па још један пример усташко-комунистичке сарадње:
Pritom su formacije Glavnog štaba Hrvatske činile zločine nad srpskim civilima poput ustaša. Ovde je i doslovce dolazilo do bratske saradnje komunista i ustaša, jer su komandant Glavnog štaba Hrvatske, Ivo Rukavina, i ustaške Crne legije, Juco Rukavina, bili rođena braća.83
Tako, kada je 1.500 crnolegijaša krenulo preko Korduna i Like, partizani su povučeni sa pravca njihovog puta i pozvani na "narodni zbor" u selo Kunić:

I dok su "partizanski heroji" igrali kolo i veselili se, dotle su ustaše nesmetano vršile svoj krvavi pir. Koliki je bio plen, lov na Srbe, videlo se najbolje po vrsti ubijanja. Plen je bio toliki, da ustaše nisu imale vremena po njihovom urođenom principu, žrtve najpre sadistički mučiti a potom ubiti, već su im samo presecali vratove. Najveći zločin počinjen je u Tržiću i Primišlju a potom u Veljunu i Perjasici. Mnoge žrtve, koje nisu odmah umrle, prevezene su volovskom upregom na četničku teritoriju u Plaški, gde im je ukazana prva pomoć. Za celo vreme pokolja nije ispaljena ni jedna partizanska puška na ustaše.84
Kapetana Ilija Popović, oficir američke obaveštajne službe OSS, poslat kod komunista u vreme Teheranske konferencije, video je ustaškog komandanta Jucu Rukavinu kao gosta na večeri u jednom partizanskom štabu. Partizanski komesar pozvao je Popovića na večeru, na Petrovoj Gori, i evo šta se potom događalo:
Došao sam u jednu kuću i za stolom video kako sede dvojica ustaša (poručnici) i major Rukavina (isto ustaša). Taj major Rukavina imao je na sebi nemačko odelo i gvozdeni krst. Ja sam onda komesaru rekao: `Nisam došao u Jugoslaviju da sedim i jedem sa krvopijama koje su ubijale srpski narod. Ja sam došao da se protiv njih borim`. Četiri puta sam ulazio u Jugoslaviju i nikada nisam video da su se partizani borili protiv Nemaca. Iz Jugoslavije sam izneo mnogo ranjenika u Italiju i svaki mi je kazao da njegove rane nisu od neprijatelja, nego: "Moje su rane od moga brata"

IZVOR:

82, 83, 84 M. Pešut, Revolucija u Lici, 217-218, 180, 181.

Дакле, то кажу документа о усташко-комунистичкој сарадњи. И можеш ти да дрндаш, вређаш и хистеришеш колико год хоћеш, ове чињенице не можеш да промениш.
mali soso :: 3. Бајке четничке емиграције и остале сличне глупости, које Самарџић рециклира и ви бубуљичави корисни идиоти качите по интернрту, нису никакви „документи” и „аргументи”. Историја је мало озбиљнија наука. Прихвата она и сећања, чак и другог реда ("причао ми мој деда"), али та сећања, осим што у њима не сме бити нелогичних и немогућих ствари, морају бити укрштена са сећањима и неких других учесника догађаја.
Не може, нпр, историја прихватити Самарџићеву бајку у којој су четници ослободили Крушевац, ако не постоји такво сведочење још неких учесника у тим догађајима, ако су сами Немци записали да су Крушевац напустили без борбе пред наступањем Црвене армије и партизана, ако Црвена армија и партизани нигде не спомињу никакве борбе у Крушевцу, ако старији Крушевљани знају да је Кесеровић месецима пред ослобођење мирно живео и спавао у својој кући удаљеној само стотинак метара од зграде немачке команде ... итд ... итд ...

Осим тога, историчар може случајно да погреши, може чак да буде и пристрасан па да намерно прескочи неки детаљ који му не одговара, али лажову Самарџићевог калибра, који је хиљаду пута ухваћен у лажи, се више ништа не узима за озбиљно чак и када би којим случајем после 20 година написао и једну истиниту реченицу.

Интерсантна је та твоја (и уопште комунистичка) опседнтост Самарџићем, иако сам неколико пута рекао да се не позивам на Самарџића, нити га сматрам релевантним извором. Али, не вреди, ти и даље ко папагај Самарџић, па Самарџић.
mali soso ::Зато је „комуњарска” историја јака као црна земља. Зато што нема ни једне оцене о 2СР, а да нису коришћени и домаћи и страни примарни историјски извори.
Све је доказано, све је поткрепљено, све је документовано.
Све је архивирано и ни једна реченица није у колизији са реченицом из немачких, британских и америчких архива.
И све је признато од светске историографије ... за разлику од четничке "историје" која служи искључиво за интерну употребу и којој је једина сврха производња магле и скретање пажње са пљачке огромних размера и грабежи имовине коју су генерације стварале.

Комуњарска ,,историја" заснована је на лажима и фалсификатима. Ево један типичан пример:

Ово ти је насловна страна једне комуњарске књиге о четницима:
Слика
А праве фотографије су ове:
Слика
Слика
Дакле, класично фалсификовање. Ето, таква је та комуњарска ,,историја" и тако се она фабриковала. И толико о томе колико је она ,,релевантна".
А што се тиче те ,,светске историографије" која наводно признаје комунистичку ,,историју"- па та иста ,,историографија" тврди да су Срби починили ,,геноцид" у Сребреници, па јел то значи да ми сад треба да верујемо у то и да прихватамо као чињеницу?
mali soso ::4. Све што је Самарџић написао о Мартовским преговорима је преписано из истоимене књиге историчара и пуковника ЈНА Мише Лековића. Наравно, преписано у Самарџићевом маниру - лажући, превиђајући, изврћући, извлачећи из контекста итд.
Кога занима, књигу може прочитати овде -http://www.znaci.net/00001/170.htm

Опет ти о Самарџићу. :roll:
mali soso ::Углавном ... Мартовски преговори нису били „сарадња” већ преговори. Да су били сарадња, онда би се и звали Мартовска сарадња, а не Мартовски преговори.
Преговори нису сарадња, преговори су преговори.

То су били преговори о сарадњи, дакле преговарали су о заједничкој сарадњи. Комунисти су тада Немцима нудили сарадњу, усташама су нудили признање НДХ. Тада су комунисти рекли да су им четници главни непријатељи и да су спремни, ако је потребно, да са Немцима ратују чак и против савезника. И не само да су преговарали, него су потписали споразум. И то не тврди никакав Самарџић, него комунистички (и подвлачим комунистички) историчар Бранко Китановић. Отуда пропуснице за комунистичке вође, итд. Такође, Тито је наредио својим јединицама да ништа не предузимају против Немаца, већ да све снаге упере против четника:

KRAJEM marta 1943, Tito se javio i Štabu Prvog bosanskog korpusa, najjače svoje jedinice u Bosni i Hercegovini. Komandi ove jedinice naredio je da ne sme "praviti nikakve akcije" ne samo protiv Nemaca već ni protiv snaga NDH, i da "svu svoju borbu upotrebi protiv četnika".

U isto vreme, komandant Prve proleterske divizije, vodeće Titove vojne jedinice, naložio je jednoj svojoj brigadi da se "nipošto ne sukobljava sa nemačkim trupama", a petnaestak dana kasnije i Tito je ovom komandantu depeširao da se "ni po koju cijenu" ne upušta u borbu sa Nemcima.

Posle dogovora njegovih pregovarača sa Nemcima, ustašama i fašistima, Tito se tih dana javio i svojim vojnim izaslanicima u Slavoniji. Od njih je tražio da svojim diverzantskim grupama "smjesta narede da ne vrše diverzije na pruzi Beograd - Zagreb".

To je izuzetno odgovaralo i Nemcima i ustašama. Nemcima zbog slanja vojske i oružja na sovjetski front, a ustašama zbog zaštite njihovih logora smrti u Jasenovcu i Staroj Gradiški, u kojima su od 1941. na bezočan način pobili više desetina hiljada Srba, Jevreja, Roma i hrvatskih antifašista.

SEPTEMBRA 1943, pola godine posle pregovora u Gornjem Vakufu i Zagrebu, Tito je glavnom štabu svojih snaga u Hrvatskoj poručivao da se klone borbe sa Nemcima:

- Neke jače borbe s Nijemcima izbjegavati dok ne dođe do jače demoralizacije kod njih.

Дакле, Тито наређује да се избегавају сукоби са Немцима и усташама. Идемо даље:
Nemačke interese za kolaboraciju s Titom najpotpunije otkriva telegram koji je sredinom aprila 1943. Zigfrid Kaše iz Zagreba poslao Hitlerovom ministru inostranih poslova Joakimu fon Ribentropu:

- Borbe između Titovih bandi i Mihailovićevih četnika, koje neposredno pratimo, jako slabe obe strane, a nas pošteđuju žrtava.

NASTAVLjENA SARADNjA
Iako je Fon Ribentrop naložio Kašeu da se "ubuduće uzdrži od svakog direktnog ili indirektnog kontakta ili pregovora s Titom", kolaboracija je nastavljena, jer se Tito striktno držao datih obećanja. Njegove jedinice, ne samo u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Bosni već ni u Slavoniji, sve do kraja prve dekade maja 1943. "nisu imale nikakvih akcija" protiv Nemaca i ustaša.

http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/c ... sa-Nemcima
Дакле, они су итекако сарађивали, реализовали преговоре, а то потврђују и документа, као и њихове заједничке фотографије.
mali soso ::На Мартовским преговорима није ништа ни договорено, нити касније спроведено у дело, осим што су размењени заробљеници.
Непријатељства између партизана и Немаца су настављена након преговора, а размена заробљеника између зарећених страна није сарадња. Нити је икада била. У сваком рату се размењују заробљеници.

Е па видиш, чињенице кажу да није баш све тако као што ти пишеш.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Србски ратник 10.6.2016. 22:22

Republikanac :: Хе, хе, сарадња партизана и Немаца, четници нису сарађивали са усташама… С тобом Србски ратниче стварно нема смисла расправљати. И фино ти се објасни да су мартовски преговори само били преговори а не сарадња и колаборација као у четничком случају али џабе, ти дрндаш по старом...

Ако неко овде дрнда ко покварена плоча једно те исто-то си ти. А ја износим чињенице, документе, изворе.
Republikanac ::Хрватска званична пропаганда не говори о никаквим партизанско-комунистичким Великосрбима који су таманили усташе већ о „југокомунистима“.

Ево ти да видиш шта пише један од главних неоусташких идеолога данас, један од главних туђмановаца у земљи, један од изворних оснивача ХДЗ-а:

Preobrazba partizanskog pokreta bila je fascinantna. Koliko god su uoči Drugog
svjetskog rata među komunistima prevladavali hrvatski antifašisti koji su sanjali sovjetsku
Hrvatsku, pred kraj rata na čelu tog istog pokreta, u omotu Komunističke partije, apsolutno
dominiraju najveći velikosrpski koljači i zločinci, kao i hrvatski izdajnici.
Dok su vodeći
srpski komunistički vlastodršci prije svega bili Srbi, a tek onda komunisti i partizani,
hrvatskim komunistima nije bilo stalo ni do kakvog hrvatstva, već isključivo do komunističke
diktature i Jugoslavije.

https://hrvatskoobrambenostivo.files.wo ... e-2010.pdf
А ево како је некада пропаганда НДХ представљала четнике:
Слика
Ако данас погледаш, видећеш да су Хрватима за све криви ,,великосрби" и ,,четници", они су за Хрвате главни непријатељ. :wink:
Republikanac ::Химлер је 1942 страховао од искрцавања Енглеза на Балкан па је сасвим логично да је сматрао да највеће енглеске савезнике на том подручју треба уништити и да су му они главни непријатељ. Да је очекивао долазак Совјета сигурно не би тако причао. Но као што видиш до септембра 1944 је променио мишљење па је слично Гебелсу кукао што и у Немачкој нема људи Титових особина. Дража колико ми је познато никада није добио сличан комплимент чак ни онда када су га због страха од доласка Енглеза сматрали „опаснијим од комуниста“ (мишљење које је бај д веј кориговано до 1943)...

И 1943. године су Немци ратовали против четнике, стрељали четнике и четничке присталице, водили операције против њих, вршили одмазде, итд. Ево, плакат из 1943. о стрељаним четницима:
Слика
Па затим:

u bici za Visegrad, 5. oktobra 1943, cetnici su ubili 200 Nemaca, koje su izbrojali prisutni saveznicki oficiri.
Слика

Те исте 1943. шеф немачке обавештајне службе, Гелен, пише реферат у коме пише следеће:

Nekoliko meseci kasnije (9-II 1943), sef nemacke vojne Obavestajne sluzbe za Istocnu Evropu general Gelen napisao je referat u kome je istakao da

‘’Medju raznim ustanickim pokretima koji sve vise zadaju brige u prostoru bivse jugoslovenske drzave pokret Draze Mihailovica stoji na prvom mestu sto se tice vodjstva, naoruzanja, organizacije I aktivnosti…pristalice D.M. dolaze iz svih slojeva drustva I sada obuhvataju oko osamdeset odsto srpskog naroda.
(Trials of War Criminals before the Nuerenberg Military Tribunals, vol. XI (Washington, D.C. : U.S. Government Printing Office, 1950), p. 1016, 1020

Тако да, узалуд дрндаш, чињенице су сасвим јасне и не могу се изменити. :wink:
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Republikanac 10.6.2016. 22:46

Ево овде се фино види ко је сарађивао са усташијом: http://www.telegraf.rs/vesti/1462474-ka ... ideti-foto

А овде је то мало подробније описано: http://www.vecernji.hr/hrvatska/odnos-u ... ama-580844

Овде се чак и неке пензије спомињу. Не партизанске наравно: http://www.telegraf.rs/vesti/1344055-hr ... nzije-foto

Има тога још али нема потребе губити време на нешто што и врапци на грани знају...

Тај Хрват што си га Србски ратниче цитирао јасно криви и „хрватске издајнике“ дакле Хрвате. Далеко од тога да су им само „обријани четници“ криви...

Немци од 1943 партизане сматрају својим највећим противником на Балкану, постоје бројне изјаве немачких команданата у вези тога, неке сам и ја поставио на темама о четницима и партизанима па кога занима може да тражи...

Србски ратник :: чињенице су сасвим јасне и не могу се изменити.

Тачно тако, џаба ти труд...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Atreid
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 546
Приступио: јун 2004

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Atreid 10.6.2016. 22:58

Србски ратник ::Ево ти да видиш шта пише један од главних неоусташких идеолога данас, један од главних туђмановаца у земљи, један од изворних оснивача ХДЗ-а:

Preobrazba partizanskog pokreta bila je fascinantna. Koliko god su uoči Drugog
svjetskog rata među komunistima prevladavali hrvatski antifašisti koji su sanjali sovjetsku
Hrvatsku, pred kraj rata na čelu tog istog pokreta, u omotu Komunističke partije, apsolutno
dominiraju najveći velikosrpski koljači i zločinci, kao i hrvatski izdajnici.
Dok su vodeći
srpski komunistički vlastodršci prije svega bili Srbi, a tek onda komunisti i partizani,
hrvatskim komunistima nije bilo stalo ni do kakvog hrvatstva, već isključivo do komunističke
diktature i Jugoslavije.


cekaj, ti stvarno ovo smatras validnim???
SMUK :: пре потопа инцест је био дозвољен јер није било мутације коју су спречавали препотопни животни услови.
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Србски ратник 10.6.2016. 23:06

Atreid ::
cekaj, ti stvarno ovo smatras validnim???

Не, али човек (Републиканац) запео за хрватску пропаганду, стално понавља ,,Хрвати кажу ово, Хрвати кажу оно" и ја сам му лепо поставио шта кажу Хрвати (и то они најекстремнији Хрвати, пошто је њихово мишљење посебно тражио). Тако да...
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Србски ратник 10.6.2016. 23:18

Republikanac :: Ево овде се фино види ко је сарађивао са усташијом:http://www.telegraf.rs/vesti/1462474-kad-cetnici-i-ustase-nazdravljaju-24-fotografije-koje-jednostavno-morate-videti-foto

Колико сам ја видео, овде се више пише о привремени сарадњама четника и Италијана, док се што се усташа тиче поставља само једна фотографија где наводно четници наздрављају са усташама. Али, тај што је поставио ту фотографију се малчице заебо: на слици нису четници, него руски козаци-квислинзи, и они су такође носили шубаре и браде. А то са пензијама нећу ни да коментаришем, то је тек тешка глупост (усташе су опколике кућу војводе Ђујића, запалили је и побили све што су нашли у њој и около ње и сад неко треба да ми дрнда о њиховој, наводној, сарадњи.) Шта ћеш, тако ти је то кад су ти главни ,,извори" новински чланци. А ја користим много озбиљније изворе:

Desetodnevni izveštaj komandanta 718. pešadijske divizije generala Fortnera od 26. oktobra 1942:

"Istočno od Rogatice ustaše su nedavnim ubistvima izazvale pravoslavno stanovništvo, na što je došlo do većih sukoba delom između ustanika i antikomunista s jedne strane i ustaša s druge strane. U toku ovih borbi bila je takođe i ozloglašena komunistička banda Muje Hodžića (komandant muslimanskog bataljona u partizanskom Romanijskom odredu - moja prim.) jako pritešnjena od strane ustanika i antikomunista, to je ova potražila zaštitu kod ustaša. Bilo je tako utvrđeno da su ustaše delimično sarađivali s komunističkom bandom Muje Hodžića, pri čemu su se ustaše zauzele i za snabdevanje komunističke bande oružjem i municijom.

Bivši veliki župan Tuzle Ragib Čapljić, koga je već jednom nemački Vermaht bio uhapsio (zbog zločina nad Srbima; poginuo je 1944 - moja prim.) međutim koji je morao biti pušten na slobodu po traženju najviših hrvatskih vladinih nadleštava, održao je u Rogatici, među Muslimanima, zapaljive govore zahtevajući javno da se priključe Muji Hodžiću, čime je pokrenut talas uznemiravanja."

Zbornik, tom 12, knjiga 2, strana 826.

Па даље:
Dr Ivan Avakumovic, Mihailovic prema nemackim dokumentima, London 1969.

str. 44-46

U desetodnevnom izvestaju, koji je Bader podneo komandi Jugoistoka (20-III), on je skrenuo paznju da ''izmedju hrvatskih komunista, ustasa i iz Crne Gore, nastupajucih delova proleterske brigade izgleda da je postignut sporazum po kome se ove grupe ne bore jedne protiv drugih''. Jedanaest dana docnije, on je javio da se ''ustase, domaci partizani i na kraju nastupajuce bande iz Crne Gore bore ovde (u Istocnoj Bosni - I.A.) rame uz rame protiv borbenih srpskih snaga pod Dangicevom komandom.''

U aprilu 1942. polozaj cetnika u Istocnoj Bosni stalno se pogorsavao. Oni nisu mogli da se odrze u Drinjaci koju su ustase od njih uzeli 8. aprila. Zato je Bader mogao da javi (10-IV) da izgleda da je ''cetnicka grupa Dangic jako razbijena u borbama sa hrvatskom vojskom i ustasama u saradnji sa komunistima, tako da Dangic sada moze da postigne samo lokalne uspehe.''

Sesnaestog aprila izvestaj komande Srbije spominje da je u vise mahova javljeno da ''ustasi i partizani'' zajedno idu, ali da aktivnost ''Dangicevih formacija'' jos nije ''slomljena'', iako su cetnici prinudjeni da se povlace pred partizanima usled nestasice municije. Sutradan nemacki izvestaj je potvrdio vest da ''partizani i ustasi'' zajedno idu protiv Dangica. Dvadesetog aprila Bader je izvestio svog sefa u Solunu o uspesnom napredovanju ''hrvatskog potpukovnika Francetica'' protiv ''glavnine'' Dangicevih odreda i dodao: ''Stanje na srpsko-hrvatskoj granici i dalje nejasno i zategnuto jer se partizani ne bore protiv ustasa nego samo protiv Dangicevih pristalica. Po podnetim izvestajima treba da su se borili sa hrvatskim komunistima protiv Dangica''. Tridesetog aprila Bader je mogao da javi da su neuspesni napadi na Bratunac i Srebrenicu pokazali da ''ostaci'' Dangiceve ''grupe'' sada vise nisu u stanju da postignu ni lokalne uspehe**

Oznake za dokumenta

17 T-501-247-001030, 001067, 001120, 001155, 001157, 001163.

Па још један пример усташко-комунистичке сарадње:
Pritom su formacije Glavnog štaba Hrvatske činile zločine nad srpskim civilima poput ustaša. Ovde je i doslovce dolazilo do bratske saradnje komunista i ustaša, jer su komandant Glavnog štaba Hrvatske, Ivo Rukavina, i ustaške Crne legije, Juco Rukavina, bili rođena braća.83
Tako, kada je 1.500 crnolegijaša krenulo preko Korduna i Like, partizani su povučeni sa pravca njihovog puta i pozvani na "narodni zbor" u selo Kunić:

I dok su "partizanski heroji" igrali kolo i veselili se, dotle su ustaše nesmetano vršile svoj krvavi pir. Koliki je bio plen, lov na Srbe, videlo se najbolje po vrsti ubijanja. Plen je bio toliki, da ustaše nisu imale vremena po njihovom urođenom principu, žrtve najpre sadistički mučiti a potom ubiti, već su im samo presecali vratove. Najveći zločin počinjen je u Tržiću i Primišlju a potom u Veljunu i Perjasici. Mnoge žrtve, koje nisu odmah umrle, prevezene su volovskom upregom na četničku teritoriju u Plaški, gde im je ukazana prva pomoć. Za celo vreme pokolja nije ispaljena ni jedna partizanska puška na ustaše.84
Kapetana Ilija Popović, oficir američke obaveštajne službe OSS, poslat kod komunista u vreme Teheranske konferencije, video je ustaškog komandanta Jucu Rukavinu kao gosta na večeri u jednom partizanskom štabu. Partizanski komesar pozvao je Popovića na večeru, na Petrovoj Gori, i evo šta se potom događalo:
Došao sam u jednu kuću i za stolom video kako sede dvojica ustaša (poručnici) i major Rukavina (isto ustaša). Taj major Rukavina imao je na sebi nemačko odelo i gvozdeni krst. Ja sam onda komesaru rekao: `Nisam došao u Jugoslaviju da sedim i jedem sa krvopijama koje su ubijale srpski narod. Ja sam došao da se protiv njih borim`. Četiri puta sam ulazio u Jugoslaviju i nikada nisam video da su se partizani borili protiv Nemaca. Iz Jugoslavije sam izneo mnogo ranjenika u Italiju i svaki mi je kazao da njegove rane nisu od neprijatelja, nego: "Moje su rane od moga brata"

IZVOR:

82, 83, 84 M. Pešut, Revolucija u Lici, 217-218, 180, 181.

Дакле, то су чињенице и озбиљни извори. Ево сад мало и неких фотографија:
Слика
Слика

Republikanac ::Има тога још али нема потребе губити време на нешто што и врапци на грани знају...

Да, знају да су комунисти имали дугу и континуирану сарадњу са усташама пре рата, за време рата а и након рата. Да то знају сви, сем комунистичких фанатика који не желе то да знају.
Republikanac ::Тај Хрват што си га Србски ратниче цитирао јасно криви и „хрватске издајнике“ дакле Хрвате. Далеко од тога да су им само „обријани четници“ криви...

Није спорно, помиње он и ,,хрватске издајнике". Али, пре свих, спомиње ,,великосрбске кољаче", они су му очигледно највећи трн у оку.
Republikanac ::Немци од 1943 партизане сматрају својим највећим противником на Балкану, постоје бројне изјаве немачких команданата у вези тога, неке сам и ја поставио на темама о четницима и партизанима па кога занима може да тражи...

Па чекај јел онда шеф немачких обавештајаца, Гелен, луд и не зна о чему пише? О чему се ту ради?
Republikanac ::Тачно тако, џаба ти труд...

Хаха, која си ти комедија од човека, бар што се другог светског рата тиче. Дај да манемо више ову дискусију, стварно нема смисла, јер ти очигледно не желиш да прихваташ чињенице и не желиш да одбациш комунистичку, идеолошку и фалсификовану верзију историје. Ево, ја више нећу да дискутујем о томе, све сам поставио и овде и на теми о Стаљину, па ко жели, нека прочита.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Republikanac 11.6.2016. 4:19

Не свиђају ти се видим новински чланци, хоћеш „озбиљне изворе“... Па постављао сам ја својевремено и „озбиљне изворе“, чак и неке документе које су којекакви четнички одреди потписивали са ујанима али онда су форумски четници заграктали да се ради о „комунистичким лажима и фалсфикатима“ тако да сам одустао од тог залудног посла. Хебо ја ту расправу где је све оно што вама не иде у прилог „ лаж и фалсификат“. Стога су за вас четнике добри и новински чланци. Ту све фино пише а има и занимљивих фотографија где се лепо види сво то четничко-усташко братство и јединство (хебига није им било лако, ја то разумем, с једне стране фашисти губе рат са друге НОП све јачи а они, и једни и други, знају врло добро шта их чека на крају све те приче).

Хрватски извори? За мене су релевантнији од српских. Па ваљда Хрвати најбоље знају с ким су сарађивали током рата и коме су давали оружје и паре. И ко им је био главни противник а ко помоћна снага у борби против њега. И ко је више таманио ујане партизани или брадоње. Ко ће то све да зна ако не они? И видиш како фино признају (линковао сам ти хрватски чланак) како су главни егзекутори у „масакрима“ над усташама били управо њихови Хрвати. Знају људи што јес, јес. Наравно, има и међу њима кретена који свашта лупетају али већина зна врло добро да разликује партизане од четника. И приде: зашто би рецимо данас поносни потомци хрватских усташа лагали о сарадњи својих предака са четницима? Ја не видим ниједан озбиљан разлог за то...

Спомињеш Гелена? Па погледај датум тог Геленовог извештаја кога си цитирао. Девети фебруар 1943. Дакле у току је офанзива Немаца, Италијана, УСТАША и ЧЕТНИКА на партизане (код нас позната и као Четврта непријатељска офанзива или још и као Битка за рањенике), Немци очекују уништење НОП-а, још увек страхују од искрцавања Енглеза на Балкан а четничка хаварија на Неретви (након чега брадоње западно од Дрине престају да буду икакав озбиљнији фактор) још увек се није десила. Мени су далеко занимљивији извештаји немачких команданата из друге половине 1943-е: они који говоре о томе да је „Тито највећи непријатељ“...

Дакле да резимирамо: прошло је ево већ 26 година од увођења демократије у Србији и за све те године још ником није пошло за руком да докаже да су они који су се бескромпомисно тукли са окупатором током на пример Пете непријатељске офанзиве јајаре а они који су се тада ко пи.ке предали хероји. А трудили су се „историјски ревизионисти“, није да нису, рециклирајући увек једне те исте „озбиљне документе“ и фотографије али од четника херојске борце за слободу нису успели да направе. А од једног јајарског и пилићарског покрета који је сарађивао са свим живим окупаторима и њиховим квислинзима то је немогуће и направити...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Разбијање либерално-гибаничарско-комуњарских глупости

Порука Србски ратник 11.6.2016. 9:45

Републиканче, нисам рекао да ми се не свиђају новински чланци, само сам рекао да у њима има пуно грешака. Наиме, фотографија где ,,четници" наздрављају није релевантна, јер на фотографији нису четници, већ руски козаци-квислинзи. И то је једина наводна заједничка фотографија четника и усташа на линковима које си поставио, остало су четници са Италијанима или са Немцима, плус да не говорим да се на многим фотографијама налезе Пећенчеви, а не Дражини четници. А ја сам ти поставио релевантне изворе, немачке извештаје и документа који говоре о заједничкој усташко-комунистичкој сарадњи и њиховом заједничком удару на четнике у источној Босни. Поставио сам и сведочанство Манета Пешута о браћи Рукавини и њиховој ,,братској" сарадњи током рата. А поставио сам и усташки документ о томе како усташе прелазе у партизане, као и обратно. Плус, заједничке фотографије усташа и комуниста које су релевентне и аутентичне, чију аутентичност чак ни комунисти негирају.
Ако то није довољно, ја оне не знам шта је.
Што се тиче фалсификата: комунисти се јесу бавили фалсификовањем и то је чињеница. Наравно, не кажем ја да је све фалсификовано, има и аутентичних докумената (рецимо, многи извори које и ја користим су са сајта знаци.нет), али документи типа ,,Дражино писмо Степинцу" јесу фалсификовани и то је доказано. А један класичан пример фалсификовања сам навео горе у одговору малом соси, реч је о наводној фотографији четника и Немаца.

Па ако је за тебе пропаганда ,,релевантнија" од чињеница, извора и докумената онда ја не знам шта да ти кажем. Али, ако те већ занимају релевантни хрватски извори, ево сада ћу их поставити:
Ипак, комунисти и усташе у међувремену потписују још један споразум о сарадњи. То видимо на основу дневника Славка Кватерника, заменика хрватског поглавника Анте Павелића, који се чува у Историјском архиву града Београда, у Легату Вицка Крстуловића, једног од партизанских команданата. Кватерник је 22. априла 1941. записао:
“Миле (Будак – прим. аут) био поново код мене. Тражио да се убрза договор о сурадњи са комунистима. Поглавник потписао договор. О томе одмах јављено Лорковићу. Он је добио задатак за сурадњу.“7

Најзад, познат је и један хрватски извор, који став Анте Павелића према партизанима дефинише тачно онако како је то његов министар Рушиновић саопштио Крстуловићу. Павелић је, према овом извору, рекао: “Нека се из партизана на нашој земљи одстране туђинци, хрватске партизане све ћемо сместити на ову позорницу и погостити их“.10

ИЗВОРИ:
7 Политика, 30. април, 1. и 2. мај 1997.
10 С. Аврамов, Геноцид у Југославији у светлости међународног права, 261.

Такође, постоје и сами комунистички извештаји о међусобним контактима усташа и комуниста:
Почетком 1943. године Павелић је тајно послао комунистима једног свог министра, Н. Рушиновића, да изрази „повјерење“ према њима. Непосредан повод за слање овог усташког министра био је обавештавање партизана о предстојећој немачкој Операцији „Вајс“, како би се на време склонили. Командант 4. зоне „Народноослободилачке војске Хрватске“, Вицко Крстуловић, о доласку министра Рушиновића писао је 18. јануара Врховном штабу:
“…Да је Павелић послао министра нарочито зато да нађе везу са партизанима, како би се на било који начин предусрела ова акција (Операција „Вајс“ – прим. аут) и убијање партизана и хрватске војске. Ово преговарање и споразум са партизанима мора бити апсолутно тајно пред Њемцима и Талијанима. Наводно да су стали (Павелић и његова влада – прим. аут) на становиште да држава без народа не вреди. Министар и жупан (Н. Леутић, велики жупан из Омиша – прим. аут) су изразили своје повјерење према партизанима, само се боје да не би у партизанским редовима Срби преузели вођство и да би сутрашња Југославија опет дошла под вођство Срба.“8

8 Војноисторијски гласник, 1-2/2004, страна 141. Према: АВИИ, Фонд НОП, К-12, ф. 6, док. 1.

А документе и комунистичке наредбе да ,,хрватске војнике" треба ,,преваспитати", док четнике стреба стрељати на лицу места, сам већ постављао. Дакле, Републиканче, ово су све документа, извори и чињенице. Ето, сада си добио и хрватске изворе, па ти сад види да ли ћеш да прихватиш чињенице или ћеш и даље да понављаш лажи фалсификоване историје.

И шта кажеш, Гелен, по теби, пише да од свих покрета отпора на првом месту стоји Дражин покрет, у време када четници и Немци ,,одлично сарађују". Изгледа да ти логика баш није јача страна. :D

Али, ја бих да се манемо више ове дискусије, јер нема смисла више да ја овде постављам аргументе а ти да вртиш једну те исту причу. Ништа не постижемо тиме.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 2 гостију