Човек 21.2.2016. 22:05
Мислим да мало претерујете. Тачно је да би олошу из Кремља одговарао нови 27. март, пуч и грађански рат у Србији, али ја једноставно не желим да верујем да ће се тако нешто догодити.
Прво, Кремљ то никада не би могао самоиницијативно да уради. Морао би претходно да добије одобрење од својих западних партнера. Не искључујем ту могућност, али мислим да Западу није у интересу да се овде ствара хаос. Зашто би, када у потпуности контролишу Србију?
Са друге стране, сигуран сам да не би имали ништа против да се Срби међусобно поубијају, или да овде имамо неку прокремљовску власт, па да нам онда лупе санкције и да нас карају са свих страна. Мада, опет, не желим да верујем у такав сценарио.
На крају, Шешељ никада није организовао било какве насилне демонстрације, тако да не верујем да би то урадио ни сада. Поготово сад кад му над главом виси пут у Хаг.
Сврха/циљ/намера ове поруке није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.