srpskinacionalisti.com

Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1421
Приступио: јул 2015

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука M-91 5.2.2016. 16:56

mali soso ::20% није имало приступ питкој води, 60% их је по стандардима СЗО било неухрањено, само 15% пензионера је имало право на пензију, пола их било неписменоТо ће им се сад поново вратити, баш зато што су живели изнад својих могућности и што су навикли на нерад и лаган живот. Колумбијци нпр. који живе у капитализму су навикли на муке, тежак рад и борбу за самоодржање и зато су сустигли комшијску комуњарску Венецуелу.
Србија нема алтернативу!
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Republikanac 5.2.2016. 17:31

Што се тиче воде (а и струје) ситуација је крајње драматична. Довољно је прелистати мало венецуеланску штампу па видети слике људи како свакодневно демонстрирају јер немају ни једно ни друго.

Што се тиче неухрањености данас не само да су неухрањени него у Венецуели и нема хране (па им зато и нуде слање хуманитарне помоћи).

Писменост се нешто мало побољшала, то је факат, не толико колико тврде „револуционари“ али нешто јесте сигурно. Но с обзиром колике су ту паре слупане резултати су крајње медиокритетски.

Што се тиче пензија, то је тачно. Пре доласка лудог Чавеза на власт у Венецуели је било око 300,000 пензионера. Данас их је око 3 милиона. Сви примају по 9,6 долара месечно с којима могу дупе да обришу. А ако већ пензос због мизерне пензије не умре од глади умреће од несташице лекова (недостаје неких 90 посто) а и кад нађе лек не може да га плати јер је прескуп.

Природним ресурсима није трговао никакав „газда Мишко“ већ држава. Челик и нафту није национализовао Чавез већ Карлос Андрес Перез средином седамдесетих. Гас је национализовао демохришћанин Рафаел Калдера неку годину раније.

Дакле, да резимирамо. Земља која је некад имала најјачу средњу класу у Латинској Америци и чија је нафтна компанија била друга по јачини у свету данас проживљава хуманитарну катастрофу библијских размера. Несташице струје су чешће него у Хавани, нема хране, нема лекова (а и кад има не могу да се купе јер су плате мизерне), криминалци оперишу готово слободно, сиромашни су све више сиромашни а средња класа практично изумире... А могло је наравно бити и другачије да није било претераног комунарења (па још и помешаног са корупцијом и неспособношћу)...
Жилко, смрдиш.
Аватар
origin
Војвода
Војвода
 
Порука: 3862
Приступио: окт 2003
Место: Негде у равници

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука origin 5.2.2016. 18:55

Не стај им на муку Републиканац већ пола комуниста на овом форуму што су дизали Венецуелански систем до неба размишља о самоубиству. :lol: :lol: :lol:
Може бити само један.
Срби брзо забораве и оно мало што упамте.
Коста ::- аiде, будало, не сери. Сви прави људи су и интернационалисти и националисти.
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Sekretar 6.2.2016. 15:47

http://www.gazeta.ru/business/news/2016 ... 5601.shtml

Мадурова влада је одлучила да почне са распродајом златних резерви.

Кажу да је инфлација таква, да фотокопија новчанице од 100 боливара, кошта више од саме новчанице.

Страшно, друг Чавез се преврће у гробу.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Republikanac 7.2.2016. 13:43

Па Чавезу могу и да захвале што су пукли ко лешници.

Ко је схебао државну нафтну компанију, некад понос Венецуеле? Чавез.

Ко је дозволио да се покраде 300 милијарди долара? Чавез.

Ко је улудо спискао 1,000 милијарди долара од нафте? Чавез.

Ко је хтео да глуми Кастра и да се игра пропалог кубанског социјализма па је извршио експропријацију 1,500 приватних компанија да би их после схебо? Чавез.

Ко је 2012-е направио буџетски дефицит од скоро 20 посто, само зато да би добио изборе? Чавез.

Ко је дозволио формирање режимских паравојних формација које се данас углавном баве криминалом? Чавез.

Ко је дуг земље са 36 подигао на преко 200 милијарди долара и то у сред нафтног бума? Чавез.

Чија оно деца данас живе као индијске махараџе, чија оно бивша жена већ годинама ништа не ради а живи као енглеска краљица и школује ћерку у Паризу? Чавезова.

Ко је схебао продуктивни апарат земље јер је мислио да му он не треба пошто има нафту и може све да увози? Чавез.

Тип је био тотални кретен и одвео их је у пропаст. Мадуро је наравно глуп ко к**** и не зна како да земљу изведе из кризе али чињеница је да му је Чавез оставио схебану земљу у аманет...

ПС. Ако смо ишта научили на венецуеланском примеру је то да је спој ортодоксног социјализма (онога где се национализују продуктивне, не-стратешке компаније, где се води борба против „класног непријатеља“, где се средња класа плански уништава и тера да емигрира и где не постоји никаква фискална одговорност), лоповлука и неспособности смртоносан...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Контраш
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 622
Приступио: мар 2014

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Контраш 8.2.2016. 11:30

Пала цена нафте па пао и прилив новца у Венецуели. Дрма се пола света због тога а неће једна Венецуела.

Аргентина као много озбиљнија држава не може деценијама да се извуче из америчког самртног загрљаја, а нека тамо Венецуела ће као... него свака латино држава изгледа заиста има свог Батисту и свог Кастра.

Све ово и сувише личи на сценарио из Слобиног времена да би било случајно.

Колумбији главни извозни артикал кокаин, стварно земља за пример...
"Если кто погубит Россию, то это будут не коммунисты, не анархисты, а проклятые либералы"
Фёдор Михайлович Достоевский.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Republikanac 8.2.2016. 15:02

Контраш ::Пала цена нафте па пао и прилив новца у Венецуели. Дрма се пола света због тога а неће једна Венецуела.

Аргентина као много озбиљнија држава не може деценијама да се извуче из америчког самртног загрљаја, а нека тамо Венецуела ће као... него свака латино држава изгледа заиста има свог Батисту и свог Кастра.

Све ово и сувише личи на сценарио из Слобиног времена да би било случајно.


У Венецуели су се прве несташице појавиле 2009-е у моменту кад је цена нафте била охо-хо.

У доба Чавеза Венецуела нит је имала санкције нит ју је ико бомбардовао тако да поређење наше ситуације деведесетих и венецуеланске под чавистичким режимом нема никаквог основа.

У доба Чавеза Јенкији су од Венецуеле куповали 1,5 милиона барела нафте дневно и једини су плаћали у кешу. Да није тог кеша Венецуела би пукла давних дана...

Јенкији су криви за много тога али не може им се ставаљати на душу то што: је Чавез улудо спискао 1,000 милијарди долара од нафте.

То што су припадници режима покрали 300 милијарди долара.

То што је режим од приватника отео 1,500 продуктивних компанија (у духу борбе против „класног непријатеља“) да би их после схебо.

То што је свесном политиком схебан производни апарат земље (да би се „ослабила моћ буржоазије“ како је говорио Чавез). То схебавање производног апарата је и главни кривац за данашњу дубиозу.

Кад је Чавез заједно са својим лоповима дошао на власт Венецуела је имала око 900,000 људи запослених у јавном сектору што је била астрономска цифра. Данас их је 2,6 милиона. Американци му сигурно нису рекли да повећава бирократију.

Кад је стока дошла на власт ПДВСА је имала 40,000 запослених. Данас има 120,000 и вади милион барела мање нафте него у „стара, лоша времена“. Не верујем баш да су Јенкији кривци за то драстично повећање запослених а ни за пад производње...

Кад је Чавез дошао на власт Венецуела је имала двадесетак министарстава. Данас их има око 40 (вероватно држава са највише министарстава у галаксији). Чисто сумњам да је то кривица Амера...

Чавез је дуг земље подигао са 36 на преко 200 милијарди долара (хебига требало је и красти и добијати изборе). Не видим заиста како се за такав не-патриотски чин могу оптужити Јенкији. Слично важи и за астрономске буџетске дефиците који су се, гле чуда, повећавали баш у изборним годинама. Криви Јенкији због „фискалног популизма“? Хм...

Елем... За садашњу катастрофу нису криви ни Амери ни пад цена нафте ни никоји к**** већ искључиво неспособни режим који је своју пропалу идеологију и своје лоповске интересе ставио изнад националних.

А Аргентину већ деценијама хебе вишак популизма а не Јенкији. То потиче још од Перона који је мени лично симпатичан јер је трагао за некаквим „трећим путем“ али факат је да је претеривао у популизму. Аргентинци носе тај популистички ген у себи, са њим се рађају и са њим умиру, Амери сигурно нису заслужни за то.

Радикална левица иначе има тај обичај да за своју неспособност, популизам и лоповлук криви Јенкије што је наравно глупост. Јенкије треба кривити онда кад су заиста криви овако кад их се оптужује за све и свашта (као у случају Венецуеле) „анти-американизам“ губи кредибилитет што сигурно није добро...
Жилко, смрдиш.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Republikanac 9.2.2016. 14:11

Еј Контраш, а замисли шта би Тито направио да му је у неком периоду од 13-14 година с неба пало ни мање ни више него 1,000 милијарди долара. Па Југословени би имали већи стандард него Норвежани, гледали би на Западњаке са сажаљењем...

А да је Слоба имао бар пола од тог новца и дан-данас би владао и не би му ники могао ништа. Мрка би градио уздуж и попреко а ни дукљанска буранија се вероватно не би отцепила (ако Дукљани ишта воле то су паре).

Ех да... Могао је луди Чавез да од своје земље направи Швајцарску, могао је само да је улагао у инфаструктуру и производњу од Венецуеле да направи латиноамеричку економску силу. А он кретен запео, хоће социјализам па још онај најгори, кубански. И сад су Венецуеланци ту где јесу: пара више нема а нема ни привреде. Хуманитарна катастрофа.

Мени је „венецуелански случај“ у много чему отворио очи. Као прво схватио сам како не треба радити. Као друго потврдиле су се моје сумње да је радикална левица не само неспособна већ и да није ништа мање лоповска од деснице. Као треће уверио сам се да промовисање „класне борбе“ и политике типа „сад ћемо буржоазији да хебемо матер“ воде у катастрофу. Ево рецимо сад онај јадник Мадуро моли буржује (оне што су остали у Венецуели тј. што нису побегли у Мајами, Панаму или Колумбију ) да „улажу у Венецуелу“. Буржуји му наравно одговарају са „хоћемо к****“: кад смо ми хтели да улажемо ви сте нас хапсили, одузимали нам фирме и увозом уништавали нашу производњу. Сад га дудлајте. И тако данас нити буржоазија под Мадуром хоће да улаже нити је венецуеланска држава то способна сама да уради. Пат позиција. Кретени су мислили да им приватни капитал није потребан, да га могу хебати и малтретирати. Сад су схватили да им ипак треба али сад је касно. Нити приватни капитал има ону снагу коју је имао пре 17 година нити је спреман да улаже у земљи где било који министар може данас-сутра да ти одузме фирму и пошаље те у затвор јер му је тако ћејф...

Иначе Мадуро приватнике покушава да убеди да треба да улажу из „патриотских разлога“. Најбољи одговор на ту тезу му је дао један „буржуј“ који му је поручио да би припадници режима, кад су већ толике патриоте, могли да из иностранства донесу оних покрадених 300 милијарди долара и да сами уложе у обнову Венецуеле. Наравно да корумпираним „револуционарима“ то не пада на памет, они више воле да су им паре у Швици или на Кајмансим Острвима него у пропалој Венецуели.

Е сад... То што радикална левица не служи ни за к**** не значи наравно да је неолиберализам једина могућа алтернатива. Није наравно но о томе смо причали на оној другој теми па нема потребе да сад и овде о томе разглабамо...
Последњи пут изменио Republikanac дана 9.2.2016. 15:19, измењено укупно 1 пут.
Жилко, смрдиш.
Аватар
origin
Војвода
Војвода
 
Порука: 3862
Приступио: окт 2003
Место: Негде у равници

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука origin 9.2.2016. 14:58

Наравно национални капитализам је једина алтернатива али то објаснити левичарима који су код нас сви одреда радикални они Марксистички је просто немогуће.
Може бити само један.
Срби брзо забораве и оно мало што упамте.
Коста ::- аiде, будало, не сери. Сви прави људи су и интернационалисти и националисти.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Republikanac 13.2.2016. 14:11

Отворена диктатура у Венецуели, Мадуро и његов Врховни суд не хебу скупштину ни два посто: http://rs.n1info.com/a134234/Svet/Svet/ ... cueli.html

Крађа и уништење земље се дакле наставља несмањеним темпом...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Контраш
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 622
Приступио: мар 2014

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Контраш 13.2.2016. 18:26

Чавез и Мадуро су свој социјални програм, развој, образовање и здравство, храну и изградњу станова финансирали од продаје нафте. Ти се Републиканац као правиш да то не разумеш. Државна нафтна компанија је за то издвајала око 40 до 60 милиона годишње од свог прихода.

Управо су ове његове мере снизиле проценат сиромашних са 49.4% у 1999 на 30.2% у 2006, а екстремно сиромашних са 21.7% на 9.9%.

Пала цена нафте, пале и "боливарске мисије":
https://en.wikipedia.org/wiki/Bolivarian_missions

Па њих двојица су заправо и спроводила управо то о чему ти причаш, лагано подржављење, благонаклоност према крупном капиталу, титрање јајца милијардерима као што је Лоренцо Мендоза, Густаво Циснерос, Виктор Варгас и слични. Све амерички мајмуни и лоповчине.

Сво то циле-миле, лагааааани прелазак из капитализма у социјализам, компромис са буржујима, "демократизација" и ненасилна промена, све оно што ти заговараш је умало дошло главе боливарској револуцији.

И шта је сад Мадуру остало него да спроведе револуцију до краја, са још нешто преосталим лојалним људима, пре него што му се земља распадне у потпуности. Само насилно преузимање власти и спровођење стаљинистичког програма. једино тако, и он је схватио.
"Если кто погубит Россию, то это будут не коммунисты, не анархисты, а проклятые либералы"
Фёдор Михайлович Достоевский.
Аватар
Контраш
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 622
Приступио: мар 2014

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Контраш 13.2.2016. 18:32

А те приче о стотинама милијарди долара су више него смешне, не можеш толико да истресеш од банкара са Волстрита из џепа а не из Венецуеле. Уосталом где је добар део кинте питај ове што су побегли у Мајами да купују земљиште, станове и куће. А то су као по теби Боливаристи јел...

Једна Норвешка је на пример отпустила скоро 50 000 људи због нафтне кризе, који раде у том сектору. А ти причаш нешто о Венецуели, шта је с тобом...

Тамо до Чавеза ни нису имали озбиљне изборе. Просечан човек везе није имао са политиком нити му је била доступна. До Чавеза је војска и полиција пуцала по народу на најмањи протест, беда незапамћена, а лопови у златним вилама. Пробали су и пуч 2002 па су попушили али те реакционарне снаге очигледно нису никад биле за потцењивање.
"Если кто погубит Россию, то это будут не коммунисты, не анархисты, а проклятые либералы"
Фёдор Михайлович Достоевский.
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1421
Приступио: јул 2015

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука M-91 13.2.2016. 19:14

Контраш ::Просечан човек везе није имао са политиком нити му је била доступна.


Стари Грци су имали један леп назив за такве подљудске креатуре - ИДИОТИ. :D

Комуњарама широм света управо требају такве овце без мозга којима ће они моћи лако да манипулишу, а по потреби да измузу, ошишају и закољу. Њихов идеалан човек је кмет, фукара, бедник и полтрон (пролетери) којима ће они пружати "заштиту", "сигурност" :roll: и сличне глупости.

Где год то зло завлада, следује трулеж и неминовна пропаст. Следећа је Куба.
Србија нема алтернативу!
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Republikanac 13.2.2016. 19:36

Какво спровођење револуције до краја Контраш, о чему ти причаш? У Венецуели се ради о покушају режима да преживи јер и Мадуро и остали криминалци знају да их чекају вешала кад падну с власти...

Пад цена нафте узрок пропасти? Па проблеми у Венецуели су почели давно пре пада цена нафте. Прве несташице још 2009-е (млеко, тоалет папир, шећер итд.). Колика је тад била цена нафте? Па Чавез је 2012-те једва добио изборе иако је схебао комплетни буџет да би покуповао гласове. Већ тада је народ био свестан да се приближава крај...

О каквом ти то смањењу сиромаштва причаш, па сиромашних је никад више. Криминал гори него у Хондурасу. И то све није од јуче има то већ година. Мислиш да ћеш проблем сиромаштва решити тако што ћеш некоме дати нешто мало ситниша? Хоћеш к...., ево видиш на примеру Венецуеле како су га решили...

У Венецуели је за време овог режима спискано барем 1,000 милијарди долара! Ееееј, ХИЉАДУ МИЛИЈАРДИ! Приде што се земља задужила за још 200. И пази, то је земља од 30 милиона становника а не 300. И сад ми ти причаш да нису могли нешто да направе са тим парама, да их је спречио тамо неки Лоренсо Мендоса, неки Циснерос (који је бај д веј већину компанија које је имао у Венецуели продао). Дај човече, не буди смешан. Па Никарагва је тотална вукојебина која нема ни милионити део лове коју је имао венецуелански режим па не пролази кроз хуманитарну катастрофу. А на власти Ортега и сандисти! Како то мајку му? Како то да њихови богаташи нису ударили „економски рат“ против владе као бајаги венецуелански против „јадног“ Мадура? Како то да у Боливији функционише привреда или у Еквадору? А социјалисти на власти? Јесу ли то можда Моралес и Кореа завели тамо стаљинизам? Или се ипак много мање крало а много боље пословало? И није се играло експропријација, „класних борби“ и сличних срања?

Од лове која је током Чавезовог и Мадуровог мандата ушла у Венецуелу око трећине је покрадено, једна петина можда подељена сиротињи (која је лову наравно потрошила и још увек је сиротиња) а остало је отишло на бирократију и поклоне „пријатељским режимима“ (Куба). И онда, крив Мендоса, криве цене нафте, крив к**** - палац, ма како да не. А кад смо већ код Мендосе да нема њега у Венецуели не би било ни то мало хране што има сада. Јер Мендоса контролише око 48 посто дистрибуције хране и пића али држава контролише ПЕДЕСЕТ И ДВА ПОСТО! Е сад, пошто држава уместо хране и пића дистрибуира само празна обећања и демагогију Мендосиних 48 посто мора да покрива 100 посто тржишта. И онда као он крив. Па зашто који к**** оних државних 52 посто не ради нешто него само продају зјале и гледају где ће шта да здипе. Где је храна у државним продавницама, празније су него на Куби... И сад као Мадуро прети да ће да отме Мендосину фирму. Па то би био дефинитивно крај те државе јер не би имали ни то мало што сада једу и пију. Иначе и Мадуро и Чавез би давних дана извршили национализацију Мендосине фирме да није јавно мњење било изразито против (ваљда људи знали да би након тога завладала тотална глад).

Човече, уништили су све национализоване фирме, уништили су производњу пиринча ( некад су извозили), производњу кафе (које сада нема у Венецуели), кукуруза, цемента, челика, алуминијума, уништили су чак и гиганта као што је ПДВСА. Али наравно, нису они криви, крива је некаква буржоазија, Американци, ванземаљци и не знам ко све још не. А кад смо већ код буржоазије данас су, колико ја видим, највећи буржуји у Венецуели припадници режима...

Криминална псеудо-револуција улази у своју терминалну фазу, њој спаса више нема. Питање је само колико ће још месеци Мадуро да се јогуни и колике ће жртве иза себе оставити. Класичан пример како не треба радити. Нажалост схебаној Венецуели након „револуције“ ће бити потребно барем 20 година да се обнови...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Контраш
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 622
Приступио: мар 2014

Re: Чавезов наследник Мадуро победио у Венецуели

Порука Контраш 18.2.2016. 0:55

Венецуела за разлику од неког тамо Еквадора, Никарагве, Боливије има једну кључну ствар, а то је нафта.
Амерички стандард и целокупан поредак се заснива на контроли нафте. И Гадафи је пао због нафте.

То и сваки полуобразовани собни "геополитички аналитичар" зна. Немој да ме замараш да се натежем око тих ствари с тобом.

Иза Мендосе стоји Пепси Кола, Циснерос седи у борду директора једне од највећих светских компанија за вађење злата...

То је само доказ да та курвањска политика "да се је** ал да му не уђе" државног капитализма не води нигде. Не може социјализам на миран начин, не може социјализам и проамерички крупни капитал у истој држави и не може држава без корупције са истим кадровима као и у претходном режиму.

У супротном ти се иначе деси да родитељи деце буржуја излазе да протествују због идеје бесплатног и свима доступног школства, деси ти се да приватници који држе супермаркете изазивају вештачку несташицу и црноберзијанство зато што им не одговара регулисана цена производа и ограничене марже, дешава ти се да ти проамерички тајкуни финансирају штрајкове, протесте и државне ударе итд.

Због таквих ствари је ЧЕКА у време Лењина радила 24 часа, а гулази у време Стаљина.

Баш та Венецуела је доказ да је твоја идеја државног капитализма промашена до бола.
"Если кто погубит Россию, то это будут не коммунисты, не анархисты, а проклятые либералы"
Фёдор Михайлович Достоевский.
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 0 гостију