srpskinacionalisti.com

Национални фронт (Француска)

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Sekretar 8.11.2015. 20:22

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/604794/Se ... a-Francuze

сТАРА екипа је већ почела да промовише малену, како би ослабили тетку.
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Sekretar 30.11.2015. 2:35

Републиканац, никако да те питам, а занима ме.

Како се бирају кандидати за председника у Француској? Конкретно код социјалиста и републиканаца? Да ли постоје неки "прајмариси" као у САД? Знаш ли када се о кандидатима одлучује, тј. када ћемо знати да ли ће се поново кандидовати Оланд или неко други, односно да ли ће поново искочити Саркози или можда Жипе?

Узгред, ти да мењаш ник под хитно. Сада испада да си Саркозијев народњак. :D
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Republikanac 30.11.2015. 4:21

Sekretar ::Како се бирају кандидати за председника у Француској? Конкретно код социјалиста и републиканаца? Да ли постоје неки "прајмариси" као у САД? Знаш ли када се о кандидатима одлучује, тј. када ћемо знати да ли ће се поново кандидовати Оланд или неко други, односно да ли ће поново искочити Саркози или можда Жипе?


И социјалисти и републиканци ће наредне године имати своје „прајмарис“ где ће се бирати председнички кандидат. Вероватно негде на јесен...

Код социјалиста све већу пажњу добија Арно Монтбур, бивши министар економије иначе прилично популаран међу чланством (залаже се за реиндустријализацију, критичан је и према глобализацији) док се, као што и сам знаш, код републиканаца главна битка води између Саркозија и Жипеа.
Жилко, смрдиш.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Republikanac 1.12.2015. 13:51

Најновије анкете пред регионалне изборе: НФ 28 посто, коалиција Саркозијевих републиканаца и центристичког Модема 28 посто, социјалисти 22 посто, 22 посто друге странке/апстиненција. Ово су иначе анкете које се односе само на први круг избора а прогнозира се да би први пут у историји Фронт могао да освоји власт у два или три региона.

С друге стране десни центар па и део левице безобразно краду делове програма НФ-а па се сад и они залажу за то да се у џамијама проповеда на француском што је Марин предложила још пре годину дана када су је сви попљували.

Чланак у америчком Тајму у коме се Лепеновица залаже за велики савез Француске, Сирије, Русије и Ирана и критикује Саркозија због Либије. Турску и Катар назива државама „којима се не може веровати“. http://time.com/4117119/paris-attacks-marine-le-pen/

Чланак у коме се Марин оптужује за оштар заокрет „на лево“ и за копирање старих социјалистичких и комунистичких идеја (мада се напомиње да своје идеје Марин подједнако позајмљује како од социјализма тако и од „етатистичке деснице“). Говори се како радничка класа на индустријализованом северу све више напушта левичарске партије и прилази Фронту који им „обећава заштиту“, „нове инвестиције у здравственом сектору“ и „очување јавних служби“. Истиче се како је Марин, за разлику од њеног оца, отворена према свим „француским муслиманима који држављанство ставе изнад религије“. Међутим, такође се у чланку објашњава да у Фронту ипак не влада пуно идеолошко јединство: док је рецимо Марин прилично етатистички настројена њена нећака Марион је више за економски либерализам. Док је лидерка Фронта све више отворена према умереним муслиманима дотле фронтовци у јужном делу Француске и даље исказују отворену исламофобију говорећи о исламу као „претњи хришћанском идентитету“. Што само потврђује моја ранија запажања да у Фронту постоје два крила (лево и десно) и да је оно што их још увек држи на окупу велика популарност госпође Ле Пен. Комплетан чланак (на „одвратном енглеском“ што би рекао Шешељ): http://www.politico.eu/article/marine-l ... communist/
Жилко, смрдиш.
Joxy
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 1
Приступио: дец 2015

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Joxy 5.12.2015. 10:14

Republikanac ::То је било за очекивати, кад-тад је морало да се деси (а и добро је што се десило). Шта очекујем? Па ништа нарочито, матори Ле Пен је диносаурус и испушени ћорак који је током своје вишедеценијске политичке борбе показао да је неспособан да од НФ-а направи озбиљну странку способну да једног дана преузме власт. Тога је данас свесна огромна већина оних који подржавају странку. Стога не верујем да он са неким својим акцијама може да пољуља Марин или јој одузме неки значајнији број гласова.

Нада „тврдог крила“ иначе није диносаурус Ле Пен већ Марион, нећакиња председнице НФ-а. А чак је и она у овом сукобу оца и ћерке одбила да стане на страну маторог...

ПС. Могуће је да га суд „врати“, могуће је и да се са једним малим бројем чланова одвоји но све је то у принципу небитно ...

Nije Marion dinosaurus, zato sto je toliko dobra i kvalitetna, vec zato sto je otisla i poljubila guzu Zidova.

https://www.youtube.com/watch?v=ycIl_9ySwlw

Decko Marie je isto tako Zidov

https://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Aliot

Nacionalni Front je postala jos jedna Zionisticka partija, kosher i pseudo “nacionalisti“. Sta mislite zasto toliko pozitivne kritike NF u poslednjih par godina? Od druge strane je Zlatna Zora, anti-semisticka i anti imigrantska partija. Zasto Zlatna Zora nije toliko popularna kod medije?

Evo uporedite clanake kad je u pitanju NF i kad je u pitanju Zlatna Zora:

http://www.bbc.com/news/world-europe-35003920

http://www.theguardian.com/education/20 ... an-parents

NF nece promeniti Francuske drzave. Samo radikalna revolucija moze promeniti stvari.

Pozdrav iz Slovenije.
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Sekretar 6.12.2015. 21:46

Republikanac, kakvi su ovo sad izbori u FRA?

Ima li drugog kruga?
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Republikanac 22.12.2015. 16:43

Интелектуални узори Марин Ле Пен (по њеном сопственом признању): Жан Пјер Шевенмен (суверенистички левичар), Шарл Де Гол, француска Нова десница, Алаин Сорал (радикални левичар који подржава НФ), Жан Жаре (француски социјалиста убијен 1914), Бертолт Брехт, Џорџ Орвел, Жорж Марше (бивши генскек француске КП), Серж Халими (левичарски оријентисани новинар), Пјер Мендес Франс (социјалиста и бивши премијер, једно време заговарао самоуправљање), Франклин Делано Рузвелт, Емануел Тод (леви интелектуалац некад члан КП Француске), Морис Алај (леви либерал, економиста и критичар глобализације), Жан Клод Мише (радикално леви интелектуалац и противник идеја о фузији социјализма и либерализма), Ева Перон, програм Националног савета отпора из 1944 (у оно време прилично левичарски оријентисан јер је заговарао национализацију банака, енергије, транспорта и комуникација) итд.

Шта је сад овде занимљиво?

Па то што огромна већина „интелектуалних узора“ долази са левице. А чак и они који долазе са деснице нису чисти десничари већ нека врста симбиозе левице и деснице (Де Гол је био „леви католик“ тј. социјални хришћанин који се отворено залагао за „удруживање рада и капитала“ и „партиципацију радника у профиту, власништву и одлучивању“ док се француска Нова десница отворено хвали тиме како за многе своје ставове инспирацију црпи са левог спектра).

Шта је још занимљиво?

Па то да кад би неки наш „десничар“ навео и неке левичаре као своје „интелектуалне узоре“ одмах би у року од 30 секунди био проглашен „комуњаром“ и „бандом црвеном“ те експресно запечатио своју политичку каријеру. Ипак смо ми Балкан, код нас нема или-или...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Sekretar 22.12.2015. 17:59

Како коментаришеш Маринине резултате на регионалним изборима? И лично њен, као и сестричин, али и НФ у целини?

Да ли се резултат по ком није узет ниједан регион, чак ни тамо где социјалисти нису подржали републиканце може посматрати као пораз?
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Republikanac 23.12.2015. 4:33

Фронт је на овим изборима добио око 28 посто гласова што се савршено уклапа у једну моју раније изречену тезу да му је 30 посто плафон. Марин је мислим у свом региону добила око 42 посто а Марион у свом око 45 посто што су, с обзиром на медијску сатанизацију, одлични резултати.

Е сад, овде се мој Секретаре поставља питање, зашто Фронт већ пар година осцилира између 25 и 28 посто и зашто не може напред? Ја ћу овде навести нека моја запажања.

Као прво, имамо већ споменуту медијску сатанизацију. За естаблишмент НФ је фашистичка странка. За неке је Марин Ле Пен поред тога што је „фашиста“ и реинкарнација бившег генералног секретара КП Француске Жоржа Маршеа. Ти стереотипи се упорно намећу народу а народ као и сваки народ верује медијима.

Друго, Марин упорно жели излазак из евро-зоне а већина Француза је против. Кад би поводом тога направила некакав „вучићевски“ заокрет сигурно би јој скочила популарност али би тада пљунула на себе и многи тврдолинијашки фронтовски евроскептици би је напустили.

Треће, постоји велики раскорак између онога што причају Марин и Флоријан Филипо и онога што ради чланство на терену. Чињеница је да су и поред свих чишћења у странци још увек две трећине чланова тотални примитивци. А примитивци плаше народ као и свугде у свету (и код нас 1990 народ није желео Вукове примитивне гибаничаре на власти па је масовно гласао за Слобу). Тако рецимо Марин пружи руку муслиманима уз опаску да она није против ислама већ само против „исламског фундаментализма“ а чланство на терену почне да виче како ислам у Француској треба забранити. Или рецимо Филипо каже да Фронт сматра равноправним све држављане Француске под условом да прихватају вредности секуларне републике а чланство на терену почне са срањима како све муслимане треба протерати без обзира да ли су држављани, умерени или секуларно оријентисани и како само етнички Французи могу да буду „равноправни“. И ту се наравно упрска ствар, почне се са причом како се „НФ није променио“ и наравно републикански оријентисани гласачи (а такви су огромна већина) гласају за неке друге странке.

Четврто, многим десно оријентисаним бирачима не свиђа се левичарење Марин и Филипоа а нарочито им се не свиђа „етатистички“ економски програм па зато гласају за Саркозијеве републиканце иако су и они свесни да се ради о идејно и морално корумпираном естаблишменту. Одлазак десних гласача Марин је до сада успешно амортизовала доласком левих (две трећине индустријских радника данас гласа за НФ као и добар део бивших гласача КП и социјалиста) али многи у странци су незадовољни, тврде да је НФ изгубио идентитет и да ће му се то обити о главу. Ја се наравно не слажем јер Фронт, кад је имао „идентитет“, није постизао ни приближно тако добре резултате као сада.

И пето, као што и сам знаш, не постоји један НФ већ два. Леви тзв. „Северни НФ“ који воде Марин Ле Пен и Филипо и десни „Јужни НФ“ где истакнуту улогу има Марион Ле Пен али и стара гарда.

Северни Фронт је више про-раднички (подржава синдикате) и више анти-либерално и етатистички настројен док је Јужни више економски либералан, друштвено конзервативан (многима отворено смета „секуларизам“ Марин Ле Пен) и више националистички (у оном негативном, уско-етничком смислу). Јужни Фронт би се радо вратио на реганомику тако милу оснивачу странке Жан Мари Ле Пену а и ударао би по исламу далеко жешће и безобзирније него што то ради Марин. Припадници Јужног Фронта све чешће истичу како је политика придобијања „радничке класе“ погрешна јер се губи средња класа (која одлази Саркозију) а Филипоа (који је у Фронт дошао из шевенметистичке евроскептичне левице) подругљиво називају „Че Геваром“ и наравно криве за „заокрет у лево“. Не свиђа им се ни међународна политика левог Фронта (нпр. подршка Сиризи пред изборе у Грчкој). Народ наравно не схваћа сва та трвења у странци и онда гласа за далеко хомогенизованији Саркозијев десни центар. Иначе и поред антипатија према левом крилу странке десно крило још увек не доводи у питање лидерску позицију Марин Ле Пен (вероватно чекају да пукне 2017-е на председничким изборима па да истуре Ле Пенову унуку Марион као кандидата за највишу функцију). И сама Марин је свесна да трвења у странци нису добра па је изгледа решила да десном крилу учини одређене уступке. Тако се шушка да ће нови економски програм бити либералнији од оног из 2012-е мада Марин тврди да неће мењати „своје темељне принципе“. Чак је и Флоријан „Че Гевара“ Филипо најавио да ће се Фронт залагати за смањење пореза како појединцима тако и корпорацијама. Ја лично не би имао ништа против да Марин и Филипо ублаже мало своју „левичарску“ реторику али би се силно разочарао уколико би се НФ вратио на неолибералне позиције маторог Ле Пена.
Жилко, смрдиш.
Аватар
Batistuta
Војвода
Војвода
 
Порука: 3085
Приступио: мај 2003
Место: United States Of Serbia-Argentina

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Batistuta 23.12.2015. 7:21

Тешко Фронт може да пребаци на нивоу Француске преко 45% до 50% јер сада већ на терену од око 60 милиона становника нефранцуско становништво са француским пасошем је између 12 и 15 милиона људи са тенденциом раста. Тако да ових око 30% значи да међу Французима има подршку од преко 50%,У тим областима где је било преко 40% значи да је међу Французима популарност Фронта преко 60%.
SAMO!
SRS!
SRBIJU !
SPASAVA!
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Republikanac 2.3.2016. 4:30

Србовање европосланика НФ-а: http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 04065.html
Жилко, смрдиш.
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Sekretar 2.3.2016. 13:27

Republikanac, kako ti se cini nova krivicna istraga protiv Sarkozija?

On jos uvek nije objavio svoju kandidaturu, a Zipe je prema anketama najpopularniji unutar Republikanaca.

Koga ti ocekujes kao protivkandidate Marini?
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Republikanac 3.3.2016. 1:51

Sekretar ::Republikanac, kako ti se cini nova krivicna istraga protiv Sarkozija?

On jos uvek nije objavio svoju kandidaturu, a Zipe je prema anketama najpopularniji unutar Republikanaca.

Koga ti ocekujes kao protivkandidate Marini?


Да ли ће Саркозију бити суђено или не то се још не зна, он се вади да није био упућен у финансијске детаље своје кампање. Но у сваком случају читава ова афера му наноси прилично штете.

Кад би се избори за председничког кандидата у „Републиканцима“ одржали данас Жипе би га разбио: најновије анкете јавног мњења говоре да међу симпатизерима десног центра Жипе има подршку од 48 посто а Саркози од 28. То је велика разлика но не заборави Секретаре да су француски прајмарис тек за осам месеци тако да је све могуће.
Жилко, смрдиш.
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Sekretar 5.4.2016. 13:30

Изгледа да је и Марина укључена у скандал са прањем новца у Панами.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Национални фронт (Француска)

Порука Republikanac 24.7.2016. 15:47

Чланак о Марин Ле Пен и председничким изборима (на енглеском): http://www.theaustralian.com.au/life/we ... 2b28402fc2
Жилко, смрдиш.
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 0 гостију