srpskinacionalisti.com

Стаљин?

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!

Ваше мишљење о Стаљину?

Херој.
28
36%
Нисам присталица, али га поштујем.
15
19%
Злочинац.
34
44%
 
Укупно гласова : 77

Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Стаљин?

Порука Србски ратник 18.10.2015. 19:57

Republikanac ::Човече, ти си сам признао да су четници сарађивали не само са Италијанима него и са Немцима тако да сад заиста не знам шта хоћеш. Или треба да те цитирам?


Па и партизани су. И шта сад, партизани јесу ,,покрет отпора" а ови нису? А то што не рачунаш све оне Србе које су окупатопри убили и пљујеш по њима говори да ти мало чега српског и људског имаш у себи. Ало, несрећо, те четнике Србе окупатор је убио а ти их врешђаш и пљујеш. Ништа горе од тога нема.

Мани ме псеудо-историјских књига, немам сад времена.


Ма да, све што не каже у прилог да је Тита ,,највећи херој на свету" је ,,псеудоисторијска књига", како да не.

Хрватски левичари су увек били национално свеснији од српских и увек су бранили више хрватске интересе него српски српске. Деведесетих су сви Хрвати били ко један, то је неспорно. Али изједначити усташку геноцидну и про-осовинску политику из периода Другог светског рата са политиком тадашњих Хрвата у партизанском покрету је нечувени дебилизам.


Наравно да су били, јер су ти ,,србски" левичари сви до једног били издајнички скотови који се не могу и називати Србима. Та багра толико се одрицала себе, свог порекла и идентитета да је то невероватно. Нико више није мрзео и радио против Србства у Србији од ,,србских" левичара. Док су они били југословени, еуропејци, Хрвати су увек били Хрвати.

Па и политика хрватских комуниста је била геноцидна. ,,Пасја гробља", ,,лева скретања", терор и убијање Срба по Херцеговини, Крајини и самој Србији. Маса пресвучених усташа који су прешли у партизане и који су некада убијали Србе са словом ,,У" на капи, касније су убијали Србе са петокртаком на капи. Ти исти. И ту нема спора. Хрват-партизан је био и Фрањо Туђман и маса оних који суз касније спроводили усташки програм чишћења Хрватске од Срба. Све је то један континуите и највеће је идиотизам и кренезизам тврдити да то није исто.

Не зато што су глупости већ зато што историјски нису тачне. Иначе, мени је потпуно јасна твоја намера: прво ћемо рећи да су хрватски комунисти и усташе током Другог светског рата били „једно те исто“ а онда када се око тога сложимо аналогијом ћемо доћи до закључка да је комплетан партизански покрет био исти к.... што и усташки. Е па другар, мало морген, неће то да може. А што се тиче сарадње са усташама зна се врло добро ко је током рата водио са ујанима „заједничке борбе против комуниста“ и потписивао споразуме тако да сам на твом месту сарадњу са усташама не би баш превише спомињао.


Трабуњаш без икаквог смисла. Партизански покрет, као такав, нити је био усташки, нити је могао бити усташки јер су борци партизанског покрета већином били Срби. Али, ја кажем да су хрватски комунисти, који су били на челу партизанских јединица, имали исте циљеве као усташе. И ако је неко испаштао ту њихову политику и неко био жртва хрватских комуниста, онда су то Срби партизани. Дакле, нико није више страдао од њих, никог хрватски комунисти нису више оштетили него њих. И то је схватио Србин партизан, Симо Дубајић и зато је ставио четничку кокарду на главу, а одбацио комунизам и Тита.

Драгановић био „убеђени усташа“? Наравно, слажем се. Али и „најубеђеније усташе“ (или четници) су знали да пропевају, знаш ти то врло добро.


Хаха...који си ти лик. Али, јасно је мени о чему се ради. Ти не познајеш Хрвате, не знаш ништа о њима и још увек верујеш у југословенске бајке. Жалосно, али тако је. И ниси ти једини.

Тито помогао Драгановићу јер је био Хрват? Па јесте, помогао је и онима у Блајбургу јер су били Хрвати. И Божидару Каврану и Љуби Милошу. И фра Сотони Мајсторовићу. И Лубурићу. И многим другима. Тако да зајеби те приче. Зашто и како је Драгановић успео да купи миран живот у СФРЈ не знамо ни ти ни ја мада је највероватније да је пристао да ради за УДБ-у и да је то пресудило.


Ма Блајбург је пријатељу највећи мит икада смишљен. ,,Хрватски крижни пут", на стотине усташа убијено, итд. Глупости. Узми књигу партизанског официра (дакле, никакав Самарџић и слично, него партизан Србин Симо Дубајић) Симе Дубајића где он пише да од свих побијених у Блајбургу, најмање је било Хрвата, а усташа још мање, а највише је било Срба (четника, љотићеваца, недићеваца). Симо сведочи да су усташе пуштане да пређу у партизане, док су четнике стрељали на лицу места. Дакле, то каже Симо, а мом ђеду је лични пратилац Моше Пијада причао да су усташе примане у партизане а четници су били стрељани. Значи, миноран број стрељан у Блајбургу, маса усташа прешла у партизане (неки постали високи партизански официри), а маса пуштена да побегне. Дакле, те бајке о стрељању Хрвата причају Хрвати да би себе представили као ,,жртве комунистичког терора". У ствари, они су били добитници комунистичке Југославије, као што су били добитници Краљевине Југославије. Само југословенски морони верују да то није тако и да су хрватски комунисти другачији од усташа.

Уосталом, главна звер (Павелић) никада није јурен, никада против њега нису подигнуте оптужнице, итд. Лубурића је убио његов кум, не знам какве везе Тито има са тим?

Слажем се да Дејан Лучић прича глупости. Совјети су официјелно пустили Дражу низ воду 1944 (кад и други) и никакву потребу нису имали да га спашавају и воде у Москву.


Ето, око нечега се слажемо...
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Стаљин?

Порука Republikanac 18.10.2015. 20:56

Кад су то партизани заједно са Немцима изводили заједничке операције, шта лупаш?

Фрањо Туђман је у Блајбургу одрадио посао (барем тако кажу одређени хрватски извори). А и Симо Дубајић. И пусти те приче како усташе нису убијане у Блајбургу, јесу и то ко скотови, једино спорно данас је колико их је побијено...

А јесу ли четници након што је краљ Петар одхебао четнике због колаборације са окупатором били примани у партизане или нису? Сад испада да су само примани Хрвати који су се покајали али шта ћемо са брадоњама којих је пун к**** 1944 пришао партизанима и ни длака с главе им није фалила...

Само југословенски морони верују да су хрватски комунисти током Другог светског рата били другачији од усташа? Уф, уф, уф сад га баш претера. Јесте и хрватски комунисти су требили Србе где су стигли, видели су Хрватску у оквиру Хитлерове „Нове Европе“, хтели су капитализам итд. Лупаш ко Максим по дивизији...

Лубурића је убио човек који је радио за УДБ-у. После је мислим живео у Босни, Тито му је ваљда поклонио један пиштољ кога је љубоморно чувао до смрти...

Иначе, ја не негирам то да су комунисти у периоду СФРЈ оштетили Србе и да су допринели распаду те државе. Уосталом, ја сам у овој рубрици и отворио тему „Како је рушена Југославија (до 1980)“ (viewtopic.php?f=6&t=28419 ) . Али тврдити да је политика хрватских чланова КПЈ током Другог светског рата била „исто“ што и усташка је стварно кретенизам...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Стаљин?

Порука Србски ратник 19.10.2015. 0:48

Republikanac ::Фрањо Туђман је у Блајбургу одрадио посао (барем тако кажу одређени хрватски извори). А и Симо Дубајић. И пусти те приче како усташе нису убијане у Блајбургу, јесу и то ко скотови, једино спорно данас је колико их је побијено...


Да, Туђман је спровео усташке идеале о чишћењу Срба из Хрватске у дело. За то му је чак и Павелићева ћерка одала признање.

Па нисам ја ни рекао да нису убијане, већ сам рекао да је тамо убијен мали број, миноран број усташа. Чисто да се власи не досете. То нисам измислио ја, то тврди Симо Дубајић у својој књизи. Дубајић тврди да су усташе најмање убијане, док су Срби масовно убијани и тамо и у свим другим крајевима. Дубајић сведочи и о масовном преласку усташа у партизане. Јбг, човеку прорадила савест и он је о свему проговорио. И рекао да се ,,каје што је убијао Србе верне Србству", ту је мислио на четнике.

А јесу ли четници након што је краљ Петар одхебао четнике због колаборације са окупатором били примани у партизане или нису? Сад испада да су само примани Хрвати који су се покајали али шта ћемо са брадоњама којих је пун к**** 1944 пришао партизанима и ни длака с главе им није фалила...


Врло мали број четника је примљен. Четници су (као и љотићевци или недићевци) стрељани на лицу места. Постоји и Титово наређење, поставио сам га на претходној страни, где он каже да четнике треба стрељати на лицу места, а припаднике ,,хрватске војске" треба ,,преваспитати" и добити за партизански покрет. То су чињенице. Рецимо, у Крушевцу, након што су их црвеноармајци разоружали и предали партизанима, партизани су их одмах стрељали. Тако је било у већини случајева.

Само југословенски морони верују да су хрватски комунисти током Другог светског рата били другачији од усташа? Уф, уф, уф сад га баш претера. Јесте и хрватски комунисти су требили Србе где су стигли, видели су Хрватску у оквиру Хитлерове „Нове Европе“, хтели су капитализам итд. Лупаш ко Максим по дивизији...


Хрватски комунисти су убијали Србе, Тито је убијао Србе. Тито је над Србима спроводио и културни геноцид, умањивао број Срба тако што је стварао нове нације, на рачун Срба.

И ебао те и Хитлер и ,,Нова Европа", пре свега усташе нису били никакви фашисти. Усташтво (иначе, сама реч је украдена од србских устаника против Турака који су себе називали ,,усташи", што и значи устаник) је само један вид великохрватског национализма и нема неке претеране везе са фашизмом. Они су себе видели као део римокатоличког западног света, и хтели су да остваре свој циљ: Велика Хрватска без Срба. То је суштина усташтва, као и великохрватског национализма. Те идеје баштинили су и хрватски комунисти и када је дошао тренутка, то су и спроводили у дело.

А усташама су Хитлер и остали само били савезници уз помоћ којих су они хтели да остваре тај циљ. И они су имали спољне имитације фашизма, али у суштини то није било то. Римокатолички фуиндаменталисти и великохрватски националисти: то су усташе. Уосталом, прочитај: https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q= ... ZzqZyYrUug

Лубурића је убио човек који је радио за УДБ-у. После је мислим живео у Босни, Тито му је ваљда поклонио један пиштољ кога је љубоморно чувао до смрти...


Лубурића је убио Илија Станић, чији је отац био усташа и Лубурићев кум. Станић је рекао да је убио Лубурића јер је овај увредио његовог ,,ћаћу". То је био њихов међусобни сукоб. Касније је то приписано УДБ-и. Било како било, усташки скот и крвник је такву судбину и заслужио, нема спора, али претерује се брате са тим да је УДБа све то контролисала и изводила. То је ипак био међуусташки сукоб. Спомињало се чак да су кругови блиски Павелићу наручили то убиство, јер је био тада сукоб Лубурића и њих. Али, крвник је завршио онако како је радио и не жалим га уопште. Напротив, такве не треба жалити.

Иначе, ја не негирам то да су комунисти у периоду СФРЈ оштетили Србе и да су допринели распаду те државе. Уосталом, ја сам у овој рубрици и отворио тему „Како је рушена Југославија (до 1980)“ (viewtopic.php?f=6&t=28419 ) .


Ок, драго ми је да то увиђаш...

Али тврдити да је политика хрватских чланова КПЈ током Другог светског рата била „исто“ што и усташка је стварно кретенизам...


Није кретенизам, већ историјска чињеница.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Стаљин?

Порука Republikanac 19.10.2015. 2:46

Добро је дечко, одмори мало. Рекао си шта си имао да кажеш...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Стаљин?

Порука Србски ратник 19.10.2015. 8:41

Republikanac ::Добро је дечко, одмори мало. Рекао си шта си имао да кажеш...

Браво, Републиканац, тако се бежи од дискусије када нема аргумената. Као ,,хероји" партизани и њихове ,,херојске" бежаније.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Стаљин?

Порука Republikanac 19.10.2015. 13:58

Србски ратник ::Ма ја нисам негирао сарадњу четника са Италијанима и касније Немцима


Сам си признао четничку колаборацију, шта имам више да се натежем с тобом и губим време…
Жилко, смрдиш.
Аватар
Србски ратник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1644
Приступио: авг 2015
Место: ђе не рађа мајка издајице

Re: Стаљин?

Порука Србски ратник 19.10.2015. 17:30

Ма да...човеку који онолико брда доказа и чињенице игнорише и упорно прича једну те исту причу не вреди објашњавати.
"Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1422
Приступио: јул 2015

Re: Стаљин?

Порука M-91 24.10.2015. 22:57

ЗЛОТВОР!

Слика

Стаљинова логика
Србија нема алтернативу!
Претходна

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 1 гост