Lepo ste vi to zamislili da "preusmeravate", ko ono kad ste krenuli da crtate mape Velike Srbije onomad, kako je to Sloba mogao ovako i onako...аli je kao i tu, malčice drugačije u praksi, od snivanja..
Ne znam kako ćete ih preusmeravti u Hrvatsku kad je Hrvatska EKSPRESNO vratila u Srbiji sve one koji su probali da predju, pa im ne pada na pamet da tamo i pobaju. U Crnu Goru?

Pa jedino puškom mi da ih tamo teramo...
A kad za koji dan Orban dovede vojsku da obezbedjuje zid, kako je obavestio na vreme Vučka, ne znam kako će da prelaze... A mi svoju granicu sa Makedonijom, plus Bugarskom koja krivudajući ima sigurno jedno 500,600km nema šanse da kontrolišemo i da imamo vojsku...
Ovo naravno nije naš problem, niti smo mi krivi, niti je sve ovo krenulo zbog nas, a tipa teprije zavere o planiranom naseljavanju Arapa u Srbiji što čitam od raznih budala tek ne ...sitne smo mi ribe, ovo su ozbiljnije igre (da se razumemo, rat u Siriji traje već skoro četri i po godine, i sad ne padaju veliki gradovi, tu je front stabilan i gradovi su davno razrušeni, Asad gubi ali mic po mic, padaju neka sela i manji gradovi..a nije bilo ovog talasa kad su još pre 4 godine bile žesroke borbe i porušeni najveći milionski gradovi Alepo, Damask, Homs, Hama itd....i sad odjednom kranulo...Neće biti da je spontano baš sve...neko je spustio ručnu, da upotrebim izraz, a narod onda krenuo....).
Ali ovo je lov u mutnom, haotično stanje, a kao i svakom haosu, kako se ko snadje i svako gleda samo sebe , što države druge već i rade...Od organizacije i države u haosu, požaru, ludilu (u ovom slučaju EU), nema ništa, nego je pravilo - snadji se sam.Tako da ćemo zbog neznalaženje biti i opasnosti da hteli ili ne, kod nas počnu da se nagomilavaju migranti koji nadiru iz Makedonije i Bugarske, a ne mogu dalje...
Nadam se da neće biti tako...do pre 10 ak dana sam i ja milsio, ma oni će samo da prodju, medjutim poslednja dešavanja nisu baš obećavajuća
..људи (па и Срби) се иначе деле на добре и поштене људе и ОЛОШ, а не на црвене, плаве, зелене...