Није то све лоше уобличено и то кад се слуша без удубљивања може стварно да се поверује,ја сам се с тим сусрео кад ми је дао једно 2-3 њихове књиге један пријатељ који није никаква будала ни необразован чак напротив,и он је у почетку поверовао у те проблематичне тезе из простог разлога што и ови људи који су то све правили или они чији су они истурени представници.Стварно кад човек чује неку од њихових омиљених теза о Етрутцима,њихова земља или владарска лоза се стварно звала Расена или Расна,једна од првих средњевоековних српских држава је стварно била Рашка,град Рас,тако да може из тога да се изведе нека нит и да се изађе пред масу,међутим опет кад се мало логично размисли пре би ваљда данашња Русија (Расија како они зову) да се накалеми на Расене (Етрурце) него ми,у овом случају Расија-Расна се поклапа неких 95%,али знам шта ће рећи неки од тих типова,па Словени су уствари Срби,па према томе и Руси су уствари Срби,јер како каже госн Деретић Европа је настала распадом Велике Србије (тј те чувене његове српске мега империје од Индије до Атлантика коју само он види и која није оставила ама баш ниједан материјални остатак постојања

дакле не ради се о овој Великој Србији коју ми замишљамо по Балкану).

Ради се о језичким играријама као ''крунским доказима'' за своје тврдње,као што рекох у некој од порука на овој теми данашња Србија и Срби нису ни статистичка грешка ни у европским размерама а камоли свестким ни по чему да је је све ово тачно признао би то и Ватикан и Пекинг и Лондон и не знам ко све не , у питању су само наклапања која нико не узима за озбиљано од озбиљних научника од запада до истока..