srpskinacionalisti.com

Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Ружица 31.5.2013. 22:04

Папа ускоро у Србији?
Православље 30/05/2013

mitropolit-amfilohije-i-papa-franjo.jpg
mitropolit-amfilohije-i-papa-franjo.jpg (14.06 КиБ) Прегледано 17512 пута


Патријарх српски Иринеј састао се са надбискупом Клаудијом Маријем Челијем, председником папског Већа за друштвену комуникацију и блиским сарадником римокатоличког папе Фрање.
Уочи сусрета са поглаваром Српске православне цркве надбискуп Чели је наговестио могућност да папа посети Србију када се створи “позитивна и братска атмосфера”. Додао је да се иде ка томе “корак по корак”.

- Треба пуно стрпљења и љубави, али верујем да ће се ускоро стећи услови да папа посети Србију. Потребне су две ствари: званичан позив Владе Србије и Српске православне цркве. Такође, мора постојати заједничка жеља за његовим доласком и православне и католичке заједнице. То је деликатан посао – рекао је надбискуп Клаудио.

Надбискуп Чели је оценио да је дијалог између римокатолика и православаца “веома битан” и да две цркве “морају да сарађују и заједничким напорима решавају проблеме са којима се сви суочавамо, не само у Православној и Римокатоличкој цркви, већ у друштву уопште”.

Подсетио је да је дијалог између православних и римокатолика “у прошлости био доста затегнут”, али и напоменуо да се “у последње време мења набоље”, да је “отворенији и срдачнији”.

http://srbinaokup.info/?p=10969

Један коментар:
Dragan Nikolić • Works at Krusevac-put

"РИМСКИПРВОСВЕШТЕНИЧЕ,ЧУВАЈ СЕ ДА СЕ НЕ ПРИБЛИЖИШ ВАРОШИ КОЈУ ЗАПЉУСКУЈУ ДВЕ РЕКЕ,ЈЕР ЋЕШ ТУ КРВ ПРОПЉУВАТИ,ТИ И ТВОЈИ У МЕСЕЦУ КАД ЦВЕТАЈУ РУЖЕ".
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Ружица 31.5.2013. 22:15

Србофобија кардинала Бозанића

30 May 2013

hrvatski biskup.jpg


Уочи Васкрса, највећег празника православних хришћана, кардинал Хрватске, Јосип Бозанић дошао је у Вуковар да саопшти да Срби нису, да не требају и да не могу бити једнаки и равноправни са већинским (хрватским) народом.
Заиста поразно за једног човека од вере, човека чије звање и послање људима треба да служи за пример и који би већ по томе што јесте требао да представља моралну вертикалу.

Баш када смо (поново) помислили да ће односи Срба и Хрвата, а све због посете првог потпредседника Александра Вучића Хрватској, кренути у неком бољем, позитивнијем и опуштенијем смеру, доживели смо још једно разочарење.

Први човек католичке цркве у Хрватској, загребачки надбискуп Јосип Бозанић, са олтара вуковарског самостана Св. Филипа и Јакова позвао је хрватску владу да одустане од увођења ћирилице у овом граду. Тако се лидер, једне од најбројнијих хришћанских заједница у Хрватској отворено успротивио не само поштовању закона, него и томе да један народ буде равноправан са другим народима у држави.


Није то ништа ново, кроз историју се дешавало да људска равноправност буде често погажена. Али је у најмању руку несхватљиво да неко ко себе сматра Божијим изаслаником на земљи, и данас сматра да су људи неједанки. Тај не гази само закон властите државе, већ и Божији закон у који се сваки дан заклиње. А тај закон каже: Пред Богом су сви једнаки!

Ако је Вуковар нешто посебно да би због тога био изузет од увођења, Бозанићу и његовим истомишљеницима, толико мрске ћирилице... Има ли онда оправдања да Јасеновац као највеће стратиште Срба буде изузет од латинице?
Наравно да нема, јер људе нису убијала слова, већ људи или боље речено нељуди и то нема никакве везе са овим што говори Бозанић.
Могао је кардинал Бозанић са олтара самостана Св. Филипа и Јакова да каже нешто друго. Логично би било да прво почисти своје двориште. Могао је да осуди повике на стадионима Хрватске повике: "Убиј Србина!", или бројне усташке поклике: "За дом спремни!", са концерата по хрватским градовима...

Затим именовање улица по усташким доглавницима и мисе задушнице усташком поглавнику Анти Павелићу и његовим кољачима. Могао је да осуди и неретко исписивање слова "У" на зидове и фасаде српских цркава и установа у Хрватској. Могао је да осуди и то што поједини родитељи на главе своје деце стављају усташка знамења, као да је то нешто чедно и лепо. Могао је да позове свој народ да то не ради, да то није нешто чиме треба да се поноси. Јер има много тога чиме би хрватски народ требао да се поноси. Могао је, али није.

Ја се бар не сећам да јесте, јер да јесте то би у земљи попут Хрватске одјекнуло као бомба. А ако јесте, повлачим све што сам овде написао.

Уместо тога, он се ставио на страну оних којима је Хрватска земља Хрвата и да су сви остали гости, а коме се не свиђа нека иде. За несрећу Хрвата у протеклом рату, према Бозанићу, криви су искључиво Срби, и то не неки, већ сви. А за то што су учинили нема опроштаја ни сада, ни икада.

"Вуковар - рекао је Бозанић - заслужује посебну осјетљивост која треба бити изражена посебним оквиром позитивних прописа о увођењу појединих питања. Наиме, политичка мудрост одликује се осјетљивошћу за стварношћу не утјече се насиљу према осјећајима грађана да би провела свој план, познаје изнимке и стрпљива је у исчекивању да сазрије вријеме. Посебност вуковарске меморије је јамство да се једино на истини може градити заједништво и продубљивати односе међу људима који могу јамчити бољу будућност. Све што уноси лаж штети овом граду и Хрватској. Питање једног писма сажетак је многих других питања на која нису дани одговори".

Каква је то данас стварност Вуковара? На којој то истини Бозанић жели градити заједништво и продубљавати односе међу људима? На који начин Бозанићево размишљање могу гарантовати бољу будућност? Чиме се то уноси лаж и штети Вуковару? По чему је ћирилица у Вуковару сажетак многих других питања на које нису дати одговори? Одговре на та питања изгледа зна само Бозанић, али треба га подсетити да ова питања не треба да поставља Србима, јер они нису писали закон, нити су га тражили, нити инсистирају на његовом спровођењу или не провођењу.

Та питања Бозанић треба да поставља институцијама у Бриселу, које су наложиле Хрватској да уведе такав закон. Уместо тога, Бозанић и остали упорно желе да лоптицу око увођење ћирилице у Вуковар пребаце на српску страну, да то постане српски проблем и да се конфронтирају са већинским народом. Треба рећи да су се ту укључили и медији, и то на врло перфидан начин, који су се одмах након објављивања резултата пописа становништва из 2011. године, одмах упутили у Вуковар да упитају српске политичке представнике шта мисле о увођењу ћирилице у овом граду. Очекивано, они су се изјаснили да треба поштовати закон, али да они с тим немају ништа, него да је то питање уверљивости хрватске државе.
Ипак, оно што је још поразније од изјава о писму, је једна друга његова изјава, а то је да: "Не могу да на првом мјесту буду они који су овај град разарали, већ градили". Шта је Бозанић тиме хтео да каже? Можда да су сви Срби рушили, а сви Хрвати градили? Има ли места где је било обрнуто, или Бозанић хоће рећи да је епитет рушитеља само на једној страни?

Уочи Васкрса, највећег празника Православних хришћана, кардинал Бозанић је дошао у Вуковар да Срби нису и не могу бити равноправни и једнаки са хрватским народом. Заиста поразно за једног човека од вере, човека чије звање и послање људима треба да служи за пример и који би већ по томе што јесте требао да представља моралну вертикалу. Ако Вуковар треба да буде од нечега изузет, онда је то ова реторика Бозанића.

Нешто касније је Бозанић у духу екуменизма поводом Васкрса упутио честитике "сестринској" православној цркви, њеном патријарху и њеним верницима. Након свега што је изрекао, ту честитку нико не може да прихвати као искрену.
Славко Бубало
Лист Извор, бр. 67
15. мај 2013.
Видовдан
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Камени 4.6.2013. 11:38

Ови лажни монаси живе по еванђељу "душо, имаш многа имања смештена за много година, почивај, једи, пиј и уживај" Лк. 12, 19.

Изгледа су заборавили како су прошли они који су обожавали златно теле или становници Содома и Гоморе.

Владика Василије сремски
Слика

Владика Јустин тимочки

Слика

Ево, један је већ у болници. Да ли ће други НЕДОСТОЈНИ да се покају? Или прво требају да се закуцају у камион?

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/386049 ... oj-nesreci
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Ружица 5.6.2013. 16:53Како је све почело....
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Камени 14.6.2013. 11:03

Иринеј и трговци од храма Божијег направили и званично банку. Толико о православљу у СПЦ.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/3870 ... ima-kamatu

Све што у Светом Писму пише да не треба да раде Христови ученици и народ Божији, они то раде.
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Камени 7.7.2013. 21:45

РТС

Општини Будва Митрополија црногорско-приморска поднела захтев да јој се дозволи градња хотела и три вишеспратне зграде на атрактивним локацијама у граду.
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Камени 12.8.2013. 9:56

Епископ Иринеј у Аустралији и још једна срамота СПЦ.

Преча му је забава него да сахрани свог свештеника. Јел то та љубав која нас учи црква?

Брука.

http://www.novinar.de/2013/08/10/mirko- ... snika.html
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Ружица 5.9.2013. 16:58

Да ли је избор српског патријарха Иринеја намештен? (ВИДЕО)
дана 05/09/2013 у 5:51 часова
Patrijarh-Irinej-1.jpg

Београд – Српска православна црква изабрала је 2010. Његову светост господина Иринеја за новог патријарха, који је на овом месту наследио почившег патријарха Павла. Три године након избора, који је обављен по православним канонима, Телеграф је дошао у посед снимка који указује на сумњу да је овај избор наводно био – НАМЕШТАЉКА!
Извор нашег портала из Патријаршије СПЦ доноси шокантно сазнање о избору патријарха Иринеја, а у прилог томе, редакцији је достављен снимак на коме се чује разговор једног од тројице најближих и најмоћнијих свештеника до патријарха Павла, проте Славка Божића, који се поверава свом саговорнику и дословце каже:“Качавенда није више кандидат, а нашли су начина да га спрече, склоне… Председник то зна!”
Председник Србије у то време био је Борис Тадић. Бивши председник се налази на Економском форуму у Пољској и за Телеграф коментарише ове наводе.
„Нисам имао сазнања ко ће бити изабран за новог патријарха СПЦ. Такође, нисам фаворизовао било ког од кандидата“, рекао је Тадић.
„Знам да изгледа немогуће, али ово је истина! Јер, ако по вери православној и строгим и јасним канонима, избор патријарха врши сами Дух Свети, одмах се намеће неизбежно питање: како то неко унапред зна кога неће, а кога хоће Дух Божји изабрати“, каже наш извор из Патријаршије.
Исти извор тврди да не жели да блати Српску православну цркву чији је део, већ да се “очисти од корова” и да се сазна истина о мутним радњама.
„Најмање 15 дана пре избора, овде у Београду, упућени и добро информисани знали су ко ће бити патријарх! И ја сам био међу њима и само смо могли да посматрамо како верници у неизвесности очекују ко ће бити патријарх, а он је већ унапред одређен“, закључује саговорник Телеграфа, који је инсистирао на анонимности.
Челници СПЦ нису желели да коментаришу наводе да је избор патријарха намештен.
Послушајте снимак који потврђује да је избор патријарха раније намештен:


http://srbinaokup.info/?p=15529
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Камени 6.9.2013. 10:43

Сведочење 14 православних свештеника против Владике Филарета.

http://www.telegraf.rs/vesti/820874-pob ... ofile-foto
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Ружица 15.9.2013. 15:00

Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Камени 15.9.2013. 20:42

Mitropolit Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije ocenio je da je Mitropolija te crkve u "materijalnoj nemoći" i da ne može da gradi staračke domove.


http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/405483 ... s-zasto-ne

Кад ће православни верници ове преваранте у мантији да позове на одговорност?

Слика
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Ружица 23.9.2013. 17:38

Ко ће кога позвати на одговорност??? Врху Србске православне цркве - није стало до православних верника... они имају подршку Ватикана!!!
Скола: Патријарх Иринеј и ја смо се сложили око поновног приближавања “цркава” (ВИДЕО)
дана 21/09/2013 у 14:39 часова
irinej-i-skola.jpg

Специјални изасланик папе на прослави 17 векова Миланског едикта у Србији, милански кардинал Анђело Скола изјавио је данас да је у разговору са српским патријархом Иринејом постигао сагласност о неопходности заједничке подршке идеји екуменизма.
“Патријарх Иринеј и ја смо јуче имали дуг разговор, започели смо много ствари али посебно смо истакли и у томе смо били потпуно сагласни да је потребна једна нова, велика екуменска синергија да би цркве могле поново да се приближе”, рекао је кардинал Скола Танјугу
Пре почетка мисе на стадиону Чаир, папин изасланик је казао да је веома важно што су данас у Нишу верници из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.
“То говори да је ово велики чин који промовише стварно помирење међу свим тим народима и да тиме отвара једну велику наду за будућност”, рекао је кардинал Скола.
ТАНЈУГ
Приметићете да од 43-46 скунде у овом видео прилогу на овом јеретичком збору дефилују и шиптари у националној ношњи
Погледајте видео кад отворите линк:
http://srbinaokup.info/?p=16744
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Камени 6.10.2013. 16:06

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ti.sr.html

Највећем скупу у историји Српске Православне Цркве, који је Београд могао да види само данас, присуствовало је тек неколико стотина верника


Српски народ је овом лажном врху СПЦ окренуо леђа, прочитани су после свих скандала и афера, све се врти око новца и народ све види.

Иринеј треба што пре да оде. СПЦ треба од А до Ш да се "преоре", много се краде, лаже и вара у мантији.
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Камени 4.11.2013. 12:37

БЛИЦ

Mala su Veljina prsa da primi sva odlikovanja koja je zaslužio, a sada je dao priliku crkvi da ga i ovom prilikom nagradi jednim od svojih priznanja. Koliko znam, fali mu još samo ovaj orden da upotpuni svoju kolekciju. Velja čini ono što svi mi očekujemo od njega, pomaže svoj kraj, svoj narod i, naravno, svoju Srbiju - rekao je patrijarh Irinej uručujući Iliću Orden Svetog Stefana Prvovenčanog.


http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/417119 ... va-ordenja

"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Марија
Војвода
Војвода
 
Порука: 6298
Приступио: мар 2006
Место: Земун

Re: Захтевам смену Иринеја са врха СПЦ

Порука Марија 4.11.2013. 16:15

свако ко је на слободи, невин је и свако ко је у затвору, крив је .. тако нам државља представља реалност, ишчашену додуше
ЕУ је за малена царство а КиМ увек и довека!
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 1 гост