srpskinacionalisti.com

Владика Артемије...

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Владика Артемије...

Порука Камени 6.8.2013. 20:23

Трећи ::Је ли треба бити послушан 'клубу безаконика', или не??


Да јер је дао завет пред Богом и црквом (верујући народ) да ће бити послушан одлукама Сабора СПЦ.

То што је Сабор пун удбаша и педера, то је Артемије као ученик Јустина Поповића знао.

Артемије треба да прихвати смену а народ православни да обавести о болној истини у Патријаршији како би дошло до притиска јавности и коренитих промена и повратка СПЦ на Христов пут.
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: Владика Артемије...

Порука Трећи 6.8.2013. 21:52

Камени ::Да јер је дао завет пред Богом и црквом (верујући народ) да ће бити послушан одлукама Сабора СПЦ.
Чак и онда када Сабор 'промени табор' (попут напредњака), па пређе на ђавољу страну? Мислиш да је ТО оно што је 'угодно Богу' - да буде издат? Да ли је то уједно и порука верницима да, ако Сабор пређе на ђавољу страну - следите Сабор, а не Бога? Прочитај ти још једном Откровење... Чини се да си нешто пропустио.

То што је Сабор пун удбаша и педера, то је Артемије као ученик Јустина Поповића знао.
Знају то и (скоро) сви верници, па су покорни слугама Нечасивог. А надају се рају...

Артемије треба да прихвати смену а народ православни да обавести о болној истини у Патријаршији како би дошло до притиска јавности и коренитих промена и повратка СПЦ на Христов пут.
Да, да; ништа без притиска... И један солидан притисак на удбаше би нам главе ваљао.
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Владика Артемије...

Порука Ружица 8.8.2013. 23:09

Не разумем да многи још не разумеју зашто је владика Артемије протеран с Косова и Метохије.. и не само протеран већ и нападан и нападан...и још увек... још могу да му измисле и неко "убиство", не би било ништа чудно!Или, нешто што су (тешко проверити, лакше поверовати!) с кончали с почившим патријархом Павлом... журило им се!
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Владика Артемије...

Порука Ружица 8.8.2013. 23:16

Преносим поруку коју сам добила:
ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА И КОСОВСКО-МЕТОХИЈСКА У ЕГЗИЛУ

Званична интернет презентација са благословом Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског Г.Г. Др АРТЕМИЈА
http://www.eparhija-prizren.org

― Тражи сазивање Свеправославног Сабора и осуду Екуменизма

― Оптужује Патријарха Вартоломеја за Екуменизам

Митрополит Пирејски Серафим упутио је недавно писмо Васељенском Патријарху Вартоломеју, у којем се бави питањем савремене јереси која већ деценијама мучи и исцрпљује Цркву, тражећи притом и њену Саборску осуду.
Писмо се појавило у јавности првих дана јула, а на себи носи датум од 27. јуна.
Писмо се већ сматра и оцењује историјским, и представља праву студију о Екуменизму, обима преко седамдесет страна.
У овом кратком приказу осврнућемо се само на неке од тачака овога писма, намеравајући да српској јавности ускоро представимо превод целокупног, овог значајног и историјског, текста.
У свом опширном писму, које заправо представља Меморандум о Екуменизму, митрополит Пирејски осврће се на говоре и омилије које је Васељенски Патријарх Вартоломеј одржао приликом недавне посете Милану (мај 2013), поводом прославе 1700 година од потписивања Миланског Едикта, у папистичко-екуменистичком манастиру Бозе у Италији, као и приликом манифестација уприличених у Цариграду истим поводом (мај 2013). Уз то, митрополит Пирејски коментарише и говоре Његове Светости одржане током посете Чешкој и Словачкој, која је следила након претходних манифестација посвећених обележавању Миланског Едикта.
У писму-меморандуму митрополит Пирејски оптужује патријарха Вартоломеја да учи нову еклисиологију, која је страна Предањској, Православној Еклисиологији. Уз то, види у његовим говорима и многа друга удаљавања и отпадања од православног учења:
Сасвим је јасно, као што произилази из говора које је Ваша Светост одржала у Милану, да учите новојављену, нечувену и екуменистичку еклисиологију, која је, свакако, страна и туђа Православној Еклисиологији. Прихватате злославне екуменистичке теорије о „сестринским црквама“ и „два плућна крила“. Признајете јеретичке парасинагоге Папизма и Протестантизма (Лутерани, Реформисти) као „Цркве“ равночасне и равнозначне Православној Цркви. Признајете јересијарха Папу, Кардинале, Пасторе као да имају валидно Свештенство, Свете Тајне и Апостолско прејемство. Користите истоветну теологију и за друге религије (Муслимане, Рабине). За Вас, Ваша Светости, све претходне јереси заједно са Православном Црквом већ сачињавају „Једну Цркву“, која је, међутим, у садашњем времену подељена и напредује ка свом јединству.
Карактеристично је да се митрополит Пирејски позива на савремене Старце - старца Пајсија, о. Епифанија Теодоропулоса, светог Јустина Ћелијског. Наводи веома значајно обраћање о. Епифанија Теодоропулоса цариградском Патријарху Атинагори (1965), из којега преносимо један део:

Ваша Светости,
Небројено пута је пожељније да се искорени историјски Трон Цариградски и да се пресади на неко пусто острвце на морској пучини, чак и да се потопи у дубинама Босфора, него да се покуша макар и најмање одступање од златне путање Светих Отаца, који се једногласно кличу: „Нема попуштања у питањима Вере“. Седам свећњака Апокалипсе, ради грехова наших, угасили су се одавно. Седам Цркава апостолских, Цркава које су имале највећу част да приме, особито оне, Писма са Неба кроз богонадахнутог Боговидеоца са Патмоса, нестале су са лица земље и тамо, где је некада савршавана страшна Жртва и појана Химна Светој Тројици, данас по свој прилици грактају ноћни гаврани и „плешу демони“. Али ипак, Невеста Господња није умрла. Црква Христова није нестала. Наставља, изранављена и окрвављена као и Устројитељ њен, али вечножив и непобедив, своју путању кроз векове, просветљујући, брижно се старајући, оживљавајући, спасавајући. Неће, дакле, умрети она, чак иако се премести или умре Васељенски Трон.
Ниједан Православан не жели премештање или смрт Васељенског Трона. Не дај Боже! Али и ниједан неће жртвовати због њега јоту једну или једну црту од Православне Вере. Борите се за њега свом силом. Не само да имате право, него сте дужни да га учвршћујете, по Вашим силама. Жртвујте за њега било шта: новац, имања, част, славу, скупоцено благо, Ђаконе, Презвитере, Епископе, чак и самог Патријарха Атинагору!
Једно само држите, једно чувајте, једно очувајте нетакнуто, једно само немојте жртвовати: Православну Веру!
Васељенски Трон има значај и корисност само и искључиво када исијава диљем земље сладчајшу и незалазну Светлост Праволавља. Светионици су корисни када и уколико осветљавају морнарима пут, како би избегли хриди. Када се њихова светлост угаси, нису само некорисни, него и штетни, јер се и они претварају у хриди.
Ово представља и најбољи одговор познатим екуменистичким и фило-вартоломејским круговима у Српској Цркви, који већ годинама као мантру понављају став о угрожености цариградског Трона, желећи да тиме оправдају све срамоте и безакоња која чини. Не постоји дипломатија која може оправдати одступање и издају Вере. Нити пак дипломатија има место у Цркви.

Комплетан прилог можете погледати на адреси:
http://www.eparhija-prizren.org/saopste ... omeju.html
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
malena
Војвода
Војвода
 
Порука: 1753
Приступио: сеп 2006
Место: Београд

Re: Владика Артемије...

Порука malena 9.8.2013. 12:49

Ово је добро уходано правило - када год неко "скрене" са црквеног курса (оног који је тренутно актуелан) - прогласи себе екуменистом ! Нас, вернике називају свкојако: слуге Нечастивог, комунити, неверници, идолопоклоници....... а, за себе су смислили леп страни израз - екуменисти! Тражиће они вернике свећом по Земљи - тешко да ће им ико више веровати! Ово, наравно нема весзе са вером у Бога Творца - говорим о црквама и њиховој организацији !
-Цар Душан-
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 742
Приступио: апр 2012
Место: Србија

Re: Владика Артемије...

Порука -Цар Душан- 9.8.2013. 20:00

Нажалост... Тачно...
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Владика Артемије...

Порука Ружица 13.8.2013. 19:05

ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА И
КОСОВСКО-МЕТОХИЈСКА У ЕГЗИЛУ

Званична интернет презентација са благословом Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског Г.Г. Др АРТЕМИЈА
http://www.eparhija-prizren.org

Сабор Православних Клирика и Монаха снажно је подржао ставове митрополита Пирејског Серафима изражене у његовом писму упућеном Васељенском Патријарху Вартоломеју.
Својим недавним Саопштењем под насловом Историјски еклисиолошки догађаји, Сабор Клирика и Монаха јавно је стао уз митрополита Серафима, недвосмислено подржавајући његове оцене и иницијативе које износи у свом недавном писму патријарху Вартоломеју.
Сабор Клирика и Монаха познат је српској јавности по Исповедању Вере против Екуменизма објављеном 2009. године. Исповедање Вере против Екуменизма врло брзо након објављивања у Грчкој, преведено је на српски и објављено од стране епархије рашко-призренске. Исповедање Вере потписали су тада у Српској Цркви Епископ Артемије и значајан број игумана и игуманија епархије рашко-призренске, заједно са својим братствима и сестринствима.
Исповедање Вере против Екуменизма изазвало је тада врло бурну и жестоку реакцију Васељенског Патријарха Вартоломеја, и екуменистичких кругова Цариграда, који се није устручавао да и јавно тражи кажњавање и прогон оних који су подржали и потписали Исповедање Вере.
Пример тога прогона, у најжешћем виду, забележен је у Српској Цркви, где су екуменистички кругови и пост-отачки богослови међу Јерарсима, само пола године након објављивања и потписивања Исповедања Вере, одмах на почетку 2010. године, као следујући и позиву и упутству патријарха Вартоломеја, започели незапамћену медијску хајку и физички прогон носилаца објављивања и промовисања Исповедања Вере против Екуменизма у Српској Цркви.
Последице тога прогона и данас су присутне, а медијска хајка против актера овог Исповедања Вере у Српској Цркви и данас има своје одјеке, тражећи као на тањиру њихову главу.
Објављујући да је духовно славље и неизрецива радост у Господу обузела срца Православних поводом најновијих иницијатива и чињења митрополита Пирејског, Сабор Клирика и Монаха наводи да писмо упућено патријарху Вартоломеју има велики значај из много разлога, од којих наводимо два основна.
Најпре јер придаје личну и првенствену одговорност, наводећи поименце првог у екуменистичким подухватима васељенског патријарха г. Вартоломеја, који нажалост води коло екуменистичког отпадништва, повлачећи са собом у пад скоро целину Православних предсједатеља и мноштво епископа, осталих клирика, монаха и лаика.
Окончава се на тај начин, барем у односу на епископе, један лош преовлађујући и наметнути став; да се избегава, заправо, приликом изобличавања заблуда и јереси навођење имена, те да бива једноставно реч о заблудама и јересима, као да не постоје лица која изражавају те заблуде и јереси, него да оне тобож долазе ниодкуда, настају саме од себе.

Комплетан прилог прочитајте на адреси:
http://www.eparhija-prizren.org/saopste ... jskog.html
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Владика Артемије...

Порука Ружица 9.9.2013. 18:07

Не шиптарским изборима – Владика Артемије (ВИДЕО)
дана 08/09/2013 у 20:59 часова
E-Artemije.jpg

Срби кажу НЕ шиптарским изборима и то каже и Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу др Артемије.
У наставку погледајте видео прилог са његовом изјавом
Уредништво “СРБИ НА ОКУП”


Транскрипт видео изјаве Еписопа Артемија

Помаже Бог браћо и сестре
Иако сам прогнан са Косова и Метохије дуже времена и физички удаљен од вас, духовно сам увек са вама и уз вас. Пратим, будно пратим вашу херојску борбу за себе, за своју породицу, за свој град, за своју државу мајку Србију. До сада сте положили многе испите у тој часној борби вашој, али данас, пред вама и пред свима нама налази се оно судбоносно питање које је постављено и Светом Кнезу Лазару пре шест стотина и двадесет и нешто година – Коме ћеш се приволети царству? Данас је то питање формулисано тако – Хоћемо ли изаћи на косовске, односно шиптарске изборе 3. новембра или нећемо?

Ако изађемо, онда потписујемо себи ону пресуду коју би потписао Свети Кнез Лазар да се приволео царству земаљскоме. А ако не изађемо на те изборе, ма како их они звали, статусно неутрални или не знам како друкчије, ми се онда придружујемо ономе што је изабрао Свети Кнез Лазар и на челу са њим настављамо своју историјску битку до коначне победе.

То је испит пред свима нама, браћо и сестре, који нема поправни. Или ћемо га положити и тиме сачувати своје име, своју веру, своју част, свој живот и своје деце и породице, или ћемо све то изгубити.
Они који вас позивају на те изборе 3. новембра, они не мисле добро ни вама, ни себи, ни својој држави. Они желе само једно – да сву историјску одговорност за губљење Косова и свега што Косово значи за Србина и за српски народ, да пребаце на ваша народна плећа.

Нико не жели да у историји буде записан као издајник. Не желе то ни они који су потписали бриселски споразум и који вас позивају и принуђавају да изађете на ове изборе. Зато они желе да оперу пилатски своје руке а да сва одговорност за губитак Косова, за одвајање Косова од Србије, за стварање нове албанске независне државе на територији Србије, да то пребаце на вас и на вашу децу којој ћете оставити у наслеђе онај одговор за који се ви определите.

Моја вам је порука, иако издалека, али знајте да сам духовно са вама, да се држимо барјака Светог Кнеза Лазара, да поновимо његову одлуку и определимо се за Царство небеско, а то значи – не пристати на издају нашег светог Косова и Метохије и свега онога што оно садржи у себи и што оно значи за све нас.
Како чинили, тако нам Бог помогао.

http://srbinaokup.info/?p=15813
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Владика Артемије...

Порука Камени 10.9.2013. 9:21

Ружица ::Нико не жели да у историји буде записан као издајник.


Слика

Бивши Владика Артемије одлази у Вашингтон да се поклони аждаји Олбрајт и отворено ради против своје државе у сарадњи са ЦИА и припрема 5. октобра.

Артемије је своју ИЗДАЈУ јавно и давно одрадио а када су га шутнули из клуба фарисеја СПЦ, онда се сетио екуменизма, мада му ручкови са папиним слугама док је био Владика СПЦ нису сметали.

Слика

Све је то један те исти лицемерни клуб који је Господ Исус Христос пре 2'000 година осудио. Да је њима до спасења, другачије би живели и радили, били би духовници који траже и проповедају Царство Небеско а не тајни агенти разних служби и политичких организација.

Какве везе има Христова проповед са изборима? То је политичко питање.
Цару Царево, Богу Божије, Артемије изгледа није ни чуо.

држимо барјака


Жалосно да СПЦ има у врху људе који су нешто "много" учили, силне факултете завршили, докторирали а служе се турским изразима и уместо матерњег српског језика.

Артемије, застава је српска реч, ако ти је до барјака иди у Турску.
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4676
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Владика Артемије...

Порука SMUK 10.9.2013. 23:20

Хе хе Камени јеси цар!
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Владика Артемије...

Порука Ружица 11.9.2013. 0:02

- држимо барјака

Камени:
Жалосно да СПЦ има у врху људе који су нешто "много" учили, силне факултете завршили, докторирали а служе се турским изразима и уместо матерњег српског језика.
Артемије, застава је српска реч, ако ти је до барјака иди у Турску.


Разлика је велика КОЈУ ТИ НИСИ ПРИМЕТИО ИЛИ НЕ ЗНАШ:

СРБСКИ: БАРЈАК , ИСТО И НА РУСКОМ
ТУРСКИ: БАЈРАК

Предпостављам да не познајеш или не знаш за САНСКРИТ???
И да никад ниси прочитао књигу чију слику корица(прва страна) постављам, и зар не можеш бар да предпоставиш да су Турци за време које су "провели" у Србији и србским земљама - морали много србских речи - однети у Турску?!!!
Knjiga.jpg


"Барјак Бошка Југовића..." - ваљда се сећаш...
Или: Четнички се барјак вије...
И да не набрајам!!!!
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4676
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Владика Артемије...

Порука SMUK 11.9.2013. 1:50

СРБСКИ


E уби више са тим срБским! :roll:
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: Владика Артемије...

Порука Камени 11.9.2013. 12:25

Барјактари је познато турско презиме, преведено на српски ЗАСТАВНИК.

Научите нешто, истина ће вас ослободити. Није тешко бити са Христом који је дух и истина.
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Владика Артемије...

Порука Ружица 11.9.2013. 17:42

Камени ::Барјактари је познато турско презиме, преведено на српски ЗАСТАВНИК.

Научите нешто, истина ће вас ослободити. Није тешко бити са Христом који је дух и истина.


И шта си доказао???
У Турској живи око 9 милиона Турака - србског порекла...
Знају своје порекло. У многим домовима су кандила, иконе... и знају своје славе...
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
Аватар
Ружица
Војвода
Војвода
 
Порука: 2122
Приступио: јан 2012
Место: Београд

Re: Владика Артемије...

Порука Ружица 11.9.2013. 17:46

Освећење испоснице и беседе Епископа Артемија и гостију на освећењу и у манастирској трпезарији (ВИДЕО)
дана 11/09/2013 у 5:20 часова
osvecenje-isposnice.jpg

У недељу је поред прославе славе СНО “СРБИ НА ОКУП” извршено и освећење испоснице изнад манастира Св. Николаја у Лозници. Испосницу је осветио Епископ Артемије и предао на даљу употребу оцу Рафаилу. Касније у манастрској трпезарији беседили су и гости на слави, брат Драган Велић председник СНО “СРБИ НА ОКУП”, брат Милоје Стевановић. У наставку прославе српски народ и монаштво запевали су и духовне песме.
У наставку погледајте део освећења испоснице и беседу Епископа Артемија, беседе наших гостију као и песме наше браће и сестара
Уредништво “СРИ НА ОКУП”


(наставићу...)
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 0 гостију