peconi 10.12.2012. 11:11
Помаже Бог, браћо и сестре.
Помаже Бог сестро Малена.
Искрено, нисам никада прочитао стихове великог Србина, нашег Његоша, које си ти навела.Заиста не знам из ког су дела.Мени се више свиђају његови стихови, попут,
"Име ми је вјерољуб,
презиме ми родољуб.
Црну Гору, родну груду
камен паше одасвуда.
Српски пишем и зборим,
сваком громко говорим:
народност ми србинска,
ум и душа славјанска. "
стихове које је написао као посвету епископу Ужичком 1833. год, или стихове из "Лажни цар Шћепан мали:
"Ми смо Срби народ
најнесрећни:
сваки Србин који се превјери -
просто вјеру што загрли
другу,
но му просто не било пред
богом
што оцрни образ пред свијетом,
те се звати Србином не хоће.
Ово ти је Србе ископало,
робовима туђим учинило
(Дјејствије четврто 318-325)."
Али није он једини који говори о неопходности Православља у Срба.Почев од Светог Саве "Срб је Христов, а не папин", затим ђакона Авакума "Срб је Христов, не боји се смрти", затим преко светог владике Николаја "Не био ти човек без памети путовођ ни Србин без вере ортак.", светог Јустина Ћелијског "Ако си прави Србин, ако светосавско србинско срце бије у теби, ти си сав уз Господа Христа. Сав уз Његову истину и у овом и у оном свету." - беседа о светој Србији, и тако даље.
Зар мислиш да су сви они који су хиљаду година уназад наглашавали да без Православља нема ни Срба, причали којешта" Не, управо су истину говорили. Да је то тачно можемо видети из наше не тако далеке историје.У последњих 94 године, Србијом су владали безбожници. Почев од масона александра Уништитења, преко Тита, шиптарскога кума, Слободана Вољеног, Војислава Необавештеног, Бориса Лепог до Томе Гладног.Последњи верујући владар Србије је Краљ Петар I. Е сад, ти упореди колико је Краљ Петар заједно са верујућим народом урадио , уздајући се у Бога, а колико су ови безбожници?
Какав је Србин био пре 100 година , а какви смо данас. Да ли смо достојни да обележавамо њихове велике победе од пре сто година.
Србији треба верујући владар, а све остало ће Господ дати. Јер Господ каже
-РЕЧЕ Господ Господу моме: Седи Мени с десне стране,[1]
док положим непријатеље Твоје за подножје ногама Твојим.
Жезал силе Твоје послаће (Ти) Господа са Сиона,
и владај усред непријатеља Твојих.. (псалам 109: 1,2).
Ја немам дилему да ли Срби требају да буду православни.То нисам ја измислио.То су говорили свети Оци кроз историју, а ја само следим ту истину. Ја схватам разлику између Срба и Србијанаца (Српкиња и Србијанки), ја имам дилему да ли безбожници могу да буду Срби? Ако имаш одговор или неки пример из историје, напиши слободно.
Само још један осврт на Твој задњи пост. Послушност и кротост је врлина, није грех.Ако мислиш да сам ја послушан и кротак, бескрајно Ти хвала на комплименту.Не знам да ли си удата и имаш децу, али размисли које је дете родитељу милије: послушно и кротко или оно друго?Кад је дете послушно, шта год да закли од родитеља може да добије.
Мир Ти и радост од Господа, сестро мила..
"Ја сам рођен на Чисти понедељак, 1943. године" - Ратко Младић