malena 27.9.2012. 8:22
Па, да! Могу да буду а, и не морају..... они који, на основу хришћанске догме, себе сматрају истинским, правим верницима - требало би по некој логици да воле све нације подједнако. Овде видимо да, они који се тако представљају, ипак тврде да су националисти и не признају Србина који није истински, прави хришћанин нити истинског, правог хришћанина - који није Србин. Убеђана сам да је то потпуно погрешно, да не треба поистовећивати ове ствари ( као што је Трећи то лепо објаснио ), већ увек треба гледати да ли је неко моралан, обзиран и захвалан човек и као таквог га прихватати .Вера, обреди и обичаји су код свих верника укључени у целовит начин живота ( догма ) и то се код хришћана прилично разликује (цркве, секте). Многи од нас не могу да прихвате целу догму у "пакету" и зато смо изложени критици ових других. Ја, рецимо, не могу да прихватим целокупну догму јер се коси са мојим другим убеђењима, односно веровањима. У суштини, мислим да човек мора да "надиђе" религију, да је мало "удаљи" од вере и да веровање претпостави свестности и отвореном уму. То, наравно, подразумева многе предуслове о којима не може да се пише у овако кратким порукама.