srpskinacionalisti.com

СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
српска вила
Националиста
Националиста
 
Порука: 256
Приступио: мај 2012

СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука српска вила 31.8.2012. 11:25

ДОБРО ЈУТРО СРБИЈО! УСТАНИ СРБИЈО!!
СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!


Спречимо злочинце да на наше очи, на нашем прагу, руше Православне Храмове!

http://www.eparhijavaljevska.rs/index.p ... 08-29-001v
http://www.istinoljublje.co.nr

Текст госпође Биљане Живковић пренет је из Прогласа!

Срби или "срби" - постали глобални стручњаци у рушењу сопствене историје и духовности
Грачаница све ближа потопу!


У својој држави, моћног енергокапацитета, Срби ће бити највећи глобални просјаци струје и воде. Срби ће постати, поред прадедовске земље...бескућници, јер ће их ишчупати заједно са словенским и светосавским кореном „процесом” расељавања зарад нове „прерасподеле” природног богатства. Срби постају и духовни јадници, јер у 21. веку равнодушно допуштају уништавање својих светиња зарад нових брана и „забрана”
Времена су великих искушења. Ми Срби, то осећамо на својој кожи више од 15 година. Вапимо за порушеним светињама у несрећним ратовима, у крхотинама балканске неслоге у Хрватској, БиХ, на Косову и Метохији. Проклињемо злочинце и заклињемо се да ћемо светиње бранити и поново их на истом месту градити! И очи су нам пуне суза! Потом, искрсну тренуци и околности које стављају огледало пред српско духовно и национално лице и биће. Како један те исти народ може да осуђује туђа зверства у рушењу наших светиња, а да затвара очи када се дешава да древне богомоље, нестају у срцу српске земље, вољом неког у Србији!?
Такав је случај са непроцењиво вредном и прелепом црквом „Грачаницом” код Ваљева која је, све су прилике, много старија него што то званична историја тврди. Постоје записи који кажу да је грађена у 14 веку. Али, споменици, стећци, надгробне старосавне плоче око манастирске цркве посвећене св. Архангелу Михајилу, говоре да има много посла за стручњаке ерхеологе и историчаре предхришћанског и ранохришћанског периода. Зна се да је нашом предачком земљом ходао апостол Павле! То тврде светски историчари и антрополози, попут проф. др Србољуба Живановића... Логично је да су наши преци, прихватајући у најранијем времену хришћанство, градили богомоље. Па макар оне биле катакомбе. Шта је са траговима „немуштих” српскословенских времена пре Немањића? Спаљивани су древни црквени записи у Србаља? Мали је број учених Срба који су покушали гласно да одговоре на питања која се тичу наше аутохтоности и самобитности. Светски лингвисти данас признају да је српски језик најстарији живи језик у Европи (Европа, то беше Стари Континент!) али када се покрене прича о нашем прапореклу (јер тешко ономе, ко га нема), тада се затварају сва врата, историјски и научни прозори! И занеме званичне институције и институти, и у садашњој Србији, у бившој СФРЈ, и у свету? Зашто је то тако? Шта то Срби не смеју да знају?! Скоро да нам је било забрањено у претходних 70 година да се интересујемо за СЕБЕ. Али, оставимо старе чињенице и древну историју за нека лепша времена и боље генерације Срба.
О томе мислимо у порти Грачанице. Све у окружењу говори у прилог нашем размишљању. Који споменик, који запис, који камен је у нама пробудио жељу да се отиснемно у далеку прошлост? Шта нас је у Грачаници толико приближило прецима?!
Околна брда с обе стране реке Сушице, аветињски су јалова, разваљена, раскопана, без шљивика, воћњака, пашњака, без стада. Без човека! Све је на том великом простору уништено. На прашњавим прокопаним шљунковитим друмовима, по некада прекрасној, сада разореној питомини Србије, језде транспортери, камиони, раде булдожери и багери. Све је под дебелим слојем прашине, која се увлачи у очи, косу, кожу, грло. Мештани ћуте. С неповерењем гледају у машине, али уплашено у свакога ко их пита за брану. Плаше се да говоре, тешка су и опасна времена; њихова напаћена деца добила транзиционе отказе у оближњем Ваљеву, па су их сада глобалистички упослили неки нови ЈКП извођачи, да барем зрнца, од прашњавог хлеба, имају.
Србе жедне преко воде преводе!
Много потмулог са собом је донело ново време, авет новог светског поретка. Дошло је тако брзо, да Срби нису успели да се саберу, а други су се сабирали. И сабрали! А ми смо били и остали, у хаосу.
У дворишном делу светиње је 50-так Срба. Телима бране ваљевску Грачаницу од комуналног и научног прекопавања и најављеног роварења у олтару. Грачаници прети потапање. Срби поново „даве” своје светиње! Тако се могу схватити дугогодишњи поступци ЈКП Колубара, Хидротехнике Ровни и ваљевског Завода за заштиту споменика културе. И не само њих. Све су покренули политичари 1987. залажући се за изградњу бране у срцу Србије. Онда су археолози започели да копају први слој земље у грачаничкој порти. Извадили су много костију. Вршљали по гробовима, узнемирили предачка почивалишта. Потом, задовољни „учинком” стрпали су кости у 160 врећа и „сместили” вреће с костима у гаражу Истраживачке станице „Петница”. Године су пролазиле, држава, установе, па ни сама СПЦ нису нашли за сходно да се тих осамдесетих „баве” костима упокојених монаха, митрополита, Срба властелина, њихових жена, деце. Онда је народ ваљевске општине, згрожен небригом, сакупио новац за изградњу заједничке гробнице, замолио свештенство да освештају (надам се бесплатно!) гробну плочу (испод које почивају кости српске).
У катастру земаљском СПЦ и у катастру небеском, нико нема право да „изводи” радове. Нико није видео одобрење епископа ваљевског Милутина за тако нешто - говори нам монах Антоније, који се годинама бори да се Грачаница спасе од потапања.
Сабрали су се малобројни Срби у порти. Неко чита молитве. Манастирска црква затворена је за намернике и вернике. Отвара се, како смо чули, само за недељну литургију. Двојица монаха, не иду редовно на јутарњу и вечерњу службу, вероватно, онеспокојени околностима. Монаси у свом изоловном свету, вероватно, Богу се моле. И напољу, народ се моли!
Између „отворених” и „затворених” молитвеника – радници и археолози ваљевског Завода за заштиту споменика културе! Копају, бележе! Утисак је да им је непријатно, али мора се. Ваља хлеб зарадити! Тог дана су завршили испокапање темеља конака, веле да је 14. века. Потом ће да маркирају, исцртају положај, облик старе грађевине, унесу податке о времену изградње здања. И све ће, поново, земљом прекрити. То је, истиче вођа групе археолог Булић, због потоњих генерација. Да се зна што је све било у манастирској порти!?
Стражари грачанички
Коме смета жеља да се Грачанива сачува, питале су се Мира Н. (50) и Милица Р. (35) из Београда. Успешне су особе у својим професијама. И пропутовале свет. Чуле су за ову светињу. Пожелеле, да макар, један дан буду верни стражари грачанички.
Битка за опстанак Грачанице траје три деценије, откада је у комунистичко време решено да у ваљевском крају народу треба више воде; те да, поред ТЕ Никола Тесла, Срби „немају” струје. Наравно, опробани рецепт је: уз пу их реселити, стазе им затрти, и села и светиње. Трагове постојања. Успевало је више од 70 година! Уосталом, најбоље је тај „процес” препустити самим Србима! Постали су Срби данас глобални надстручњаци у сопственој пропасти.
С десне стране манастирске цркве је капела у запуштеном стању. Врата су широм отворена, а на олтарском месту избледела икона Богородице Хиландарске. Све остало прогутао је малтер. Као да је неко започео реконструкцију капале, па стао! С леве стране капелице, костурница. Па споменици, камене плоче, стећци. Древна нема обележја исписана предачким писмима: старословенским, црквенословенским, славеносербским... Наша историја! Оно што су нам у аманет љубављу преци остављали. Обилазимо шири простор. На свакој стопи знамења, трагови, печати времена давног. Остали су - за нас који данас постојимо, да бисмо их ми сачували - за оне који треба да дођу.
30-годишњи Ђорђе Бирчанин нам показује околна села, која ће са првим таласима нестати у језерском муљу. Прелетамо погледом по брдима где су начичкана сеоца: Сушица, Стубо, Тубравић, Балиновић...
Има Срба који нису равнодушни и који ће, ако треба и телом бранити Грачаницу. Овде сам данас да умирим савест пред Богом, собом и потомцима. Не могу да се отмем утиску да је напета отмосфера у грачаничкој порти, у великој мери, одраз околности у нашој земљи; духовних, политичких, историјских. Овде то најбоље можете да видите и осетите. У Грачаници се сви огледамо – указује млади човек из Ваљева.
Милена Ашковић (71) из Балиновића, напомиње да је, откако зна за себе, народ у овом крају веома поштовао светињу. Али времена су се изменила.
Зна се да је владика Николај посећувао манастир и када је видео да је у запуштеном стању, изградио је кубе. Сећам се да су нам, још док сам била дете, стари говорили да је Грачаница од давниина, да су све потоње Грачанице, и косовска, херцеговачка имена добијале по овој - најстаријој. Историју пише онај ко победи и ко има силу, па није чудо што је српски народ осујећен у важним сазнањима. Не владам историјским бројкама, подацима, али знам да ми срце овде од заигра, јер осећам љубав и благост светиње. О чудотворним исцељењима би могле књиге да се напишу. Али, ми смо забораваан и незахвалан народ.
Александар Маринковић (40) не разуме зашто се СПЦ званично није укључила у спасавање Грачанице.
У животу ми се дешавало да ми баш ова светиња помогне, онда када људи изневере. Често долазим и жао ми је што спасавање Грачанице, очување њене светости и лепоте није организовала званично СПЦ. Овако, ми сами дођемо, да покажемо да нам је не могу из срца ишчупати.
Снежана Илић (47) казује о личном искуству, великој помоћи храма у време када су лекари „дигли руке” од ње.
Била је сам веома млада, студент, а тешко болесна. Суочавала сам се са страхом од непокретности због болесне кичме. Изгубила сам и вид. Ја сам живи сведок Божје милости у манастиру Грачаница. Наша светиња ми је помогла. Када сам се, појавила потуно здрава мојим лекарима, нису могли да верују. Видите, газим пету деценију, наочаре не носим. Видим одлично, а са болесном кичмом и другим болестима давно сам се, Богу хвала, опростила. Осетила сам љубав Свевишњег према човеку. За све добро, дугујем Богу и жртвоваћу се за сваку нашу светињу. Долазим да чувам Грачаницу од пролећа прошле године, откако су ЈК Колубара, Хидротехника Ровни и Завод за заштиту споменика културе интензивирали уништавање свега што је драгоцено: природе, брда, стотине хектара шуме. Опустошили су села. Упоредо је почело и харање по Грачаници. Питам се, имају ли савести људи који одлучују о потапању светиње? Плаше ли се за ближње? Казују неки свештеници и историчари да је манастир некада био духовни ценар Срба у овом крају.
Молитва за рушитеље!
Јордан Миловановић (54) са озбиљношћу посматра сваки замах крампа и мотике по порти. Овог спарног дана радици Завода ЗСК из Ваљева ископали су темеље старог конака. Траже и кости. Приближавају се улазу у саму светињу.
Ови хоће живој цркви да прекопавају унутрашњост, чак крампом да скрнаве олтар. Други желе да пошаљу у муљ и заборав манастир који има чудесну моћ. Дошао сам да покажем колико ми је стало до Грачанице. Све бих учинио да је не потопе. Мој живот је везан за манастир, чини ми се, вођен сам будним оком светитеља. Стојим, молим се за оне који не знају шта руше! И надам се неком чуду! Чувам манастир због оних који ће доћи у молитви, љубављу штићени. Знам људе који су овде излечени, и децу, жене. Плашим се за наш народ, вери је поново почео да окреће леђа. Лепо је рекао апостол Павле: „Кад је Бог са мном, ко ће против мене”?
У северном делу порте до Јордана, на старом камену, седи Срђан Мирчетић из Ваљева (50).
Све што видите или је свето или древна историја. У Грачаници видим свој народ, своје родитеље, ближње, Светог Саву, наше православље. Ја сам пример човека који до пре две године није знао да постоји ова светиња. Осетио сам сву љубав и благодат, ја тада неверујући. Имам два сина. Млађи завршава Теолошки факултет, а старији је будући лекар. Пошто су нам деца одрасла, супруга чија ме је љубав довела до Грачанице, и ја узели смо двоје дечице на хранитељство. Знам да је Грачаница брана против таме зла над Србијом. Говорим да чују или прочитају младе генерације и да не буду као што смо ми били. Ако је веровати хидрогеолозима, језеро које желе да акумулирају уништиће наше пијаће воде, а за десетак година ће пореметити климу. Влажност терена ће покренути клизишта, изазвати земљотресе! Стрепим да ће Ваљево једнога дана нестати због трусова, влаге, магле. Боли ме и све видљивија радзељеност унутар СПЦ и не разумем како посрнули великодостојници могу да седе у светом Синоду. Па они својом издајом иду на руку нашим вековним непријатељима. Издали су Христоса, Светог Саву, Св. Сименона, Св. Василија Острошког, Ава Јустина, Св. Николаја жичког... Ругају се и нама који чувамо Светосавље. Ките се папиним знамењима и крстовима! Велико је проклетство на таквима.
Светитељева порука!
Стиче се утисак да је монах Антоније, тихи молитвеник, увек тамо где треба! Рођен је у Ваљеву па му је Грачаница у срцу од дечачких дана. Касније, када је стасао у монаха, схватио је улогу и значај светиња и храма за који се данас боре малобројни. Раде то Савини Срби, осим свакодневним доласком, молитвама, чувањем храма и потписима апела да се сачува Грачаница. Тражиће 30 хиљада потписника заштиту Грачанице од српског Парламента.
Памтим да је деда Неђо, из богомољачког покрета, приповедао о владици Николају и Грачаници. Пратили су, једном приликом, св. оца Николаја на путу од Жиче до манастира Пустиње. Владика је на том путешествију прво пошао на молитву и поклоњење у Грачаницу. Његови пратиоци су се молили у певници, а Николај у олтару. Док су путовали порема ваљевском крају, десетак верника пратилаца тражило је од владике благослов за поход на Свету Гору. То јутро у Грачаници је било много света. Литургија се завршила, већина верника се разишла, али владика је и даље био у светињи. Време је пролазило. Нико није ни смео да га узнемири. Знали су да се Николај српски – моли! После четири часа, он је изашао полако, са подигнутим рукама, корачајучи натрашке да случајно светињи леђа не окрене.
„Не можете сада на Свету Гору. Ево, Срби, пред вама је овде, ваша Света Гора”.
Те 1930. године послао је мајсторе из Лелића да изграде кубе на Грачаници. Одлуком Владе Србије 1997. Грачаница је проглашена за споменик културе од посебног значаја. Несхатљиво је да Влада српска погазила сопствену одлуку. Све што бих рекао о Грачаници, мало је. За наук неке буде садашњим генерацијама оно што су учиниле далеке генерације Срба након пропасти отоманског царства, после Првог и Другог српског устанка. Наиме, зна се да су наше светиње биле уништаване у потовековном мраку Османлија, напуштене, претворене у рушевине. Тако је било и са Грачаницом. Али, из места где се налазио олтар стасала је огромна липа, која је стотинама година чувала манастир од затирања. Зуб времена није могао светињу да претвори у камен. Када су дошла боља времена, поново су Срби обновили Грачаницу. Она им је узвртила чудом љубави, излечења, отклањала искушења, побеђувала за њих њихове болести, чувала их од смрти, штитила од злог - боље од било које земаљске војске. Али, ти исти верници, знали су да липа мора да се склони како би саградили кров. Посекли су дрво, а у олтару су сачували пањ. Он је и сада ту. Нису Срби желели да бетонирају остатак липе у олтару. То је величанствена порука; Срби оковани патњом, вековном мржњом, страхом од Турака, нису желели липу да забораве. Они су је благосиљали што им је манастирски олтар сачувала. Данашње генерације Срба не желе живу светињу да сачувају. Овде сваки Србин треба да дође, да је штити, чува, да тражи да висина језера не прамаши Грачаницу. Макар се то може – поручује монах Антоније.
Да ли ће рушитељи схватити да нестајањем Грачанице секу сопствени корен? Србија је препуна успешних социјалистичких језера, али и промашених инвстиција, приватизација... И великих профитабилних хидроцентрала, које ће убрзо променити власника. Европа одвећ нервозна, са негодовањем и подозрењем гледа на још нереализован пројекат глобалног отимања водених и енергетских ресурса, којима је Србија пребогата. После рушења светиње, предстоји поробљавање река, језера и свега у нашој земљи - што значи живот! А само нам још воду и струју нису отели!
Тако ће Срби поред бројних хидроцентрала, и свог Тесле, постати највећи глобални просјаци струје и воде у свету. И то у својој земљи богатој, Богом даној, здравом пијаћом водом и завидним електро капацитетим! Срби ће, поред предачке земље, бити бескућници, јер ће их ишчупати заједно са њиховим кореном процесом расељавања зарад нове „прерасподеле” природног богатства. Срби постају и духовни јадници, јер у 21. веку равнодушно допуштају уништавање још једне светиње, зарад нових брана и забрана. У исто време на југу и југозададу Србије граде се убрзано неке друге богомоље. Ти други добро звају шта значи на туђој земљи изградити „своју” светињу, а шта значи порушити сопствену светињу у сопственој земљи. И надају се Срби да ће све проћи без последица. Рушити у рату је једно, и то се обично поново изграђује, рушити у миру – значи добровољно пристајати на духовно и биолошко нестајање.
Док се нижу ови редови посвећени Грачаници, стиже вест да ће на захтев ваљевског Завода за заштиту споменика културе српска полиција да „обезбеђује” копаче и археологе од чувара Грачанице.
Воде у реци Сушици од овог лета - нема. Као да је Створитељ њеним називом желео да предупреди, пре 30 година, започету изградњу бране. И као да сада хоће жарким летима да исуши околне реке и речице.

Забележила Биљана Живковић
Последњи пут изменио српска вила дана 1.9.2012. 20:14, измењено укупно 3 пута.
"...на непријатеља се устремише и праву змију згазише и умртвише дивљу звер и великог противника и неситога ада свејадца, велим Амурата и сина његова, аспидин и гујин пород, штене лавово и василисково, па са њима и не мало других.."(Натпис на Косовском Стубу - Деспот Стефан Лазаревић)
-Цар Душан-
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 742
Приступио: апр 2012
Место: Србија

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука -Цар Душан- 31.8.2012. 21:04

Можемо ми да чувамо светиње колико хоћемо, ако не чувамо нашу духовност онда нам џаба све наше светиње. Хоћу да кажем ако не пазимо какви све улазе (како ''обучени'') у те светиње онда и не треба да нас чуди што се распадају. Дакле прво решити морално питање човека па ћемо онда лако саградити светиње. И светиња је тамо где Бог пребива, а тамо где иду блудници, тамо Бог неће пребивати.
Аватар
српска вила
Националиста
Националиста
 
Порука: 256
Приступио: мај 2012

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука српска вила 1.9.2012. 0:43

Свакако сте у праву Душане када говорите о гресима, посебно оних које називате блудницима, када кажете да треба, изнад свега, да чувамо нашу духовност. Па ипак, не треба да допуштамо да нам руше Храмове. Зашто да себи товаримо на душу и такав грех? Да, није немогуће (ви кажете лако је, наравно у односу на подвиг борбе против греха) саградити /нове/ Светиње, али ипак нема оправдања да, под изговором наше несавршености, не учинимо ама баш ништа, допуштајући вандализме овакве врсте.

Бог је Милосрдан, Бог је Љубав. Он не напушта грешнике, стално их к себи призива, не окреће им леђа, бар не у овом палом свету. Тамо где се умножава грех, умножава се и благодат кажу нам Свети оци, јер лек је потребан болеснима, а не здравима. Бог итекако пребива и тамо где су грешници, само је питање хоће ли га они "приметити".
"...на непријатеља се устремише и праву змију згазише и умртвише дивљу звер и великог противника и неситога ада свејадца, велим Амурата и сина његова, аспидин и гујин пород, штене лавово и василисково, па са њима и не мало других.."(Натпис на Косовском Стубу - Деспот Стефан Лазаревић)
-Цар Душан-
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 742
Приступио: апр 2012
Место: Србија

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука -Цар Душан- 1.9.2012. 6:52

Па ја о томе управо и причам, али да би сачували наше Храмове треба да одбацимо наше грехе, од тога зависи наше чување Храмова а не од тога како ћемо ми да се побунимо протвив рушења. Божја је воља да се храмови руше зато што у њима нажалост више нема правих људи. И Бог све то допушта да би се ми дозвали памети и одбацили грех али не, ми хоћемо да се бунимо као Израелци и погрешно схватамо поруке које нам стижу од Бога и зато ћемо тако лоше и да прођемо. Знам ја да болеснима требају лекари, то су Исусове речи и треба их разумети а не из њих извлачити погрешну поруку. Значи ако је неко огрезао у блуд то не треба да значи да он може да дође у Храм полу го и да трује и саблазњава остале вернике. Дакле нек' се бар прикладно обуче да не би призивао проклетсво на тај Храм. У светом писму пише: ''Ко признаје своје грехе и одбацује их добиће милост.'' Нема изговора ако је неко заблудео да долази у Храм полу го, може то да му се деси једанпут али после тога требају свештеници да га упозоре на такво понашање. Сад сам се баш сетио скупа које су Двери организовале код Храма Св. Саве, оно је било страшно... На место где су се окупили такви људи могло је комотно да се назове Содом. И ми онда кукако зашто се руше наши Храмови. Тамо где нема морала Бог допушта пропаст, рушење и погибао. Наравно да Бог то не ради, то ради човек јер је изабрао такав систем вредности - сотонин ''слаткиш'' (блуд).
Аватар
српска вила
Националиста
Националиста
 
Порука: 256
Приступио: мај 2012

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука српска вила 1.9.2012. 12:26

-Цар Душан- ::Па ја о томе управо и причам, али да би сачували наше Храмове треба да одбацимо наше грехе, од тога зависи наше чување Храмова а не од тога како ћемо ми да се побунимо протвив рушења. Божја је воља да се храмови руше зато што у њима нажалост више нема правих људи. И Бог све то допушта да би се ми дозвали памети и одбацили грех али не, ми хоћемо да се бунимо као Израелци и погрешно схватамо поруке које нам стижу од Бога и зато ћемо тако лоше и да прођемо... ................................
Нема изговора ако је неко заблудео да долази у Храм полу го.. Сад сам се баш сетио скупа које су Двери организовале код Храма Св. Саве, оно је било страшно... На место где су се окупили такви људи могло је комотно да се назове Содом. И ми онда кукако зашто се руше наши Храмови....


Када је реч о погубности наших грехова и непоходности покајања и преображавања, и да је то ПРВО - ту се слажемо, наравно, констатовали смо то већ обоје. Тачно је - Бог, не ретко, допушта и рушење и погибао "педагогије" ради .. Ипак, остајем при томе да не треба да будемо неузнемирени (и непредузимљиви ) пред конкретним примерима - рушења Храмова. Бар не они који не долазе неприкладног изгледа у Светиње. Нема ту кукања. Биће ту делања или неће. То ћемо тек видети....а Бог зна.
"...на непријатеља се устремише и праву змију згазише и умртвише дивљу звер и великог противника и неситога ада свејадца, велим Амурата и сина његова, аспидин и гујин пород, штене лавово и василисково, па са њима и не мало других.."(Натпис на Косовском Стубу - Деспот Стефан Лазаревић)
-Цар Душан-
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 742
Приступио: апр 2012
Место: Србија

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука -Цар Душан- 1.9.2012. 13:27

Да будем јаснији, буна против рушења Храмова на овакав начин (не одбацивањем греха) је гурање прста у само Божје око. Наша једина нада је да се повежемо са Богом па да се Он обрачуна са нашим непријатељем. Овако ћемо само да изгинемо као Израелци 70 године у Јерусалиму кад су дигли буну против римске окупације. Бог каже у Светом Писму - парафразирам :''Ех када би народ мој држао заповести моје, лако би се Ја обрачунао са непријатељима њиховим.''
Аватар
српска вила
Националиста
Националиста
 
Порука: 256
Приступио: мај 2012

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука српска вила 1.9.2012. 15:45

Taкође, да буде јасније: неспорно је да је одбацивање греха наш НАЈБИТНИЈИ задатак, то је потврђено одмах на почетку ове преписке, са обе стране. Не разумемо се око "буне", понајвише зато што овде нема буне (без наводника). Овде је реч првенствено о обавештењу, апелу, дизању гласа што је смисао Прогласа који је пренет. Како ће ко реаговати на то - питање је његових личних убеђења и савести. Него, интересaнтно је да оно "Устани Србијо!" и даље изазива толики позор, упркос томе што смо видели толико пута, у ово неко последње време, чији смо учесници, да се прима таман толико колико и вода у уље (буна и погибељ - ни говора...). Оно сада има само улогу каквог малог будилника (не бунодига) на наткасни поред кревета у коме, што спокојно, што обамрло, што опхрвени депресијом, хрчу господа и госпође, па да малкице устану и послушају шта се дешава док се они излежавају...То значи данас "устани, итд...". Само то.
"...на непријатеља се устремише и праву змију згазише и умртвише дивљу звер и великог противника и неситога ада свејадца, велим Амурата и сина његова, аспидин и гујин пород, штене лавово и василисково, па са њима и не мало других.."(Натпис на Косовском Стубу - Деспот Стефан Лазаревић)
-Цар Душан-
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 742
Приступио: апр 2012
Место: Србија

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука -Цар Душан- 1.9.2012. 19:04

Схватам шта хоћеш да кажеш али од тога нема ништа. Живи били па видели. Наш проблем није економске или било какве друге природе већ моралне и све зависи од нас самих. Дали ми хоћемо Бога, његова начела и остали, дали? Ако га хоћемо онда смо са Њим и не требамо да бринемо. А без Њега не можемо чинити ништа.
Аватар
српска вила
Националиста
Националиста
 
Порука: 256
Приступио: мај 2012

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука српска вила 1.9.2012. 19:12

Да, без Бога ништа.
"...на непријатеља се устремише и праву змију згазише и умртвише дивљу звер и великог противника и неситога ада свејадца, велим Амурата и сина његова, аспидин и гујин пород, штене лавово и василисково, па са њима и не мало других.."(Натпис на Косовском Стубу - Деспот Стефан Лазаревић)
Аватар
српска вила
Националиста
Националиста
 
Порука: 256
Приступио: мај 2012

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука српска вила 1.9.2012. 20:23

Један цитат. Свети Владика Николај: „Бог је доделио нама ову земљу под великом одговорношћу да се у њој као у огледалу огледамо и упознајемо себе. Богу ћемо одговарати за сва рушења у овој земљи. Ова земља је дарована нама од Бога који доминира царствима и народима, по својој светој вољи, а према поштењу и заслугама људи – тачно као на апотекарским мерилима – дарована је нама као пуна кошница меда да њоме засладимо сву државу своју, а не да је испразнимо и напунимо хладним северним ветровима. Бог нека нам је на помоћи!“
"...на непријатеља се устремише и праву змију згазише и умртвише дивљу звер и великог противника и неситога ада свејадца, велим Амурата и сина његова, аспидин и гујин пород, штене лавово и василисково, па са њима и не мало других.."(Натпис на Косовском Стубу - Деспот Стефан Лазаревић)
Аватар
markourosevic
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 168
Приступио: јун 2012

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука markourosevic 2.9.2012. 20:43

Бог нека нам је на помоћи! А ми треба да предузимамо нешто!
МОРЕ МАРКО, НЕ ОРИ ДРУМОВА.. МОРЕ ТУРЦИ, НЕ ГАЗТЕ ОРАЊА!
Аватар
српска вила
Националиста
Националиста
 
Порука: 256
Приступио: мај 2012

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука српска вила 3.9.2012. 0:30

Ваљевска Грачаница
Приложени фајлови
391452_436339296410654_284912175_n.jpg
"...на непријатеља се устремише и праву змију згазише и умртвише дивљу звер и великог противника и неситога ада свејадца, велим Амурата и сина његова, аспидин и гујин пород, штене лавово и василисково, па са њима и не мало других.."(Натпис на Косовском Стубу - Деспот Стефан Лазаревић)
Аватар
српска вила
Националиста
Националиста
 
Порука: 256
Приступио: мај 2012

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука српска вила 5.9.2012. 12:59

ОДБРАНА ВАЉЕВСКЕ ГРАЧАНИЦЕ
- Видео снимак - 2. септембар 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=OSmxEeVb ... ata_player
"...на непријатеља се устремише и праву змију згазише и умртвише дивљу звер и великог противника и неситога ада свејадца, велим Амурата и сина његова, аспидин и гујин пород, штене лавово и василисково, па са њима и не мало других.."(Натпис на Косовском Стубу - Деспот Стефан Лазаревић)
Аватар
српска вила
Националиста
Националиста
 
Порука: 256
Приступио: мај 2012

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука српска вила 5.9.2012. 14:45

НЕ ДАМО ГРАЧАНИЦУ ВАЉЕВСКУ!
Монах Антоније"...на непријатеља се устремише и праву змију згазише и умртвише дивљу звер и великог противника и неситога ада свејадца, велим Амурата и сина његова, аспидин и гујин пород, штене лавово и василисково, па са њима и не мало других.."(Натпис на Косовском Стубу - Деспот Стефан Лазаревић)
Аватар
српска вила
Националиста
Националиста
 
Порука: 256
Приступио: мај 2012

Re: СВЕТОМ ХРАМУ ПРЕТИ ОПАСНОСТ!!!

Порука српска вила 9.9.2012. 12:49

"...на непријатеља се устремише и праву змију згазише и умртвише дивљу звер и великог противника и неситога ада свејадца, велим Амурата и сина његова, аспидин и гујин пород, штене лавово и василисково, па са њима и не мало других.."(Натпис на Косовском Стубу - Деспот Стефан Лазаревић)
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 1 гост