srpskinacionalisti.com

sex pre braka?

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4676
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: sex pre braka?

Порука SMUK 11.8.2012. 0:12

Немам са ким да причам о овој теми од пријатеља јер ако индиректно споменем очување невиности до брака добијам коментаре исмевања типа: "у ком ти веку живиш?" и слично.


Немој да расправљаш о овој теми са људима који нису побожни јер ће те увек исмевати.

Признајем да некад просто не могу да се суздржим од рукоблуда јер просто не могу да задржавам то у себи на "силу". Одмах после ми буде криво што сам то урадио, али не знам како да се изборим са тим


Најбоље да се што пре ожениш.

Највећи проблем ми представља то што ме срамота да то исповедим свештенику


Не мораш то са радиш,већ се помоли Господу да те не уведе у такво искушење.
-Цар Душан-
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 742
Приступио: апр 2012
Место: Србија

Re: sex pre braka?

Порука -Цар Душан- 11.8.2012. 6:53

И ја би се сложио са СМУК-ом, али пре него што се ожениш мој пријатељски савет ти је да свој ум у току дана запослиш паметним стварима, и тешко да ће ти кад пасти на памет нека гадост и ако ти падне одма одбацуј те мисли, помоли се Богу и почни да радиш нешто по кући, тренирај итд... Дакле нађи себи неко паметно запослење, јер ако га ти не нађеш, нећи се ти га сотона. Једном је неко рекао: ''Не запослен ум је омиљено место за пребивање демона (глупих и поганих мисли).'' Јер шта се уставри дешава, дешава се то да ти сотона само пусти мисао у ум, а твоје је дал' ћеш ту глупу мисао да развијаш даље, ако кренеш да је развијаш, самим тим се одвајаш од Бога и сотона полаже право на тебе и може да те нагони да радиш те ствари. Ето толико брате мој, желим ти доста среће у борби против блуда. Нека је Бог с' тобом.
Аватар
malena
Војвода
Војвода
 
Порука: 1753
Приступио: сеп 2006
Место: Београд

Re: sex pre braka?

Порука malena 11.8.2012. 10:22

SlobodnaKrajina ::
Đorđo Napolitano :: Ja mislim da su se mladi uvek jebali samo što je pre bila velika sramota ako se otkrije.


Ово понашање, овакав менталитет, ове изразе треба строго кажњавати.
........... Па нек остане бар 3. људи овдје на овом форуму који прихватају то морално начело и боље ће бити него имати 1000. залуталих особа..


Смртни грех је сматрати своју мајку, сестру или било коју жену - мање вредним бићем! Смртни грех је псовати некоме мајку ! Али на то, господа "безгрешни" не реагују, чак оправдавају... Жалосно је да такви моралишу или говоре о неком кажњавању ! Кога, бре, ви да кажњавате ? Ви псујете моју мајку јер сте бесни на мене и моје мишљење! На тај начин сте пљунули на све мајке, па и на Исусову мајку којој се молите ( неискрено и притворно - знајући шта у себи осећате према женама!)....... Ово само Перановићева мотка лечи ! Мада, чујем да има асистенте који "утерују" морал у посрнуле татине синчиће :D
Аватар
SlobodnaKrajina
Војвода
Војвода
 
Порука: 2000
Приступио: авг 2008

Re: sex pre braka?

Порука SlobodnaKrajina 11.8.2012. 11:58

malena :: Ви псујете моју мајку јер сте бесни на мене и моје мишљење!


Ја тебе никад нисам на тај начин псовао. Мислим да то и сама знаш..
Колико се ја сјећам ми нисмо много овдје полемисали, тако да стварно не знам зашто мислиш да сам се тако понашао у односу на теве....
Жива ти мени била малена...
Аватар
malena
Војвода
Војвода
 
Порука: 1753
Приступио: сеп 2006
Место: Београд

Re: sex pre braka?

Порука malena 11.8.2012. 16:32

Ова тема боље да се прекрсти у "Секс после брака,односно - развода", што му дође исто :D
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4676
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: sex pre braka?

Порука SMUK 11.8.2012. 17:55

malena ::Ова тема боље да се прекрсти у "Секс после брака,односно - развода", што му дође исто :D


Maлена кад си се развела?
Опричник
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 743
Приступио: феб 2012

Re: sex pre braka?

Порука Опричник 13.8.2012. 19:26

Mislim da apstinencija nije baš tako naivna stvar, a pogotovo mislim da nije preporučljiva ljudima koji još uvek nisu dostigli duhovnu zrelost i koji ne mogu sa lakoćom da odbacuju misli o seksualnosti. Prilikom uzdržavanja od seksualnih aktivnosti dolazi do preteranog nakupljanja seksualne energije u genitalijama, što izaziva prenapetost koja može dovesti do srčanih smetnji i raznih psihičkih poremećaja, a negde sam pročitao da može dovesti i do rascepa ličnosti odn.do šizofrenije. To je zato što ta silno nakupljena seksualna energija nema protok do viših ( živčanih i moždanih) centara, kroz koje bi mogla da se manifestuje i transformiše kao viša duhovna sila. I zato, budući da ne može da se transformiše u duhovnu silu, razbuktava se iznutra i preterano nadražuje živce što nije nimalo zdravo.
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: sex pre braka?

Порука Трећи 13.8.2012. 22:09

Ко зна; можда си и у праву... :mrgreen:

555890_10150926617541852_1259452300_n.jpg
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
-Цар Душан-
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 742
Приступио: апр 2012
Место: Србија

Re: sex pre braka?

Порука -Цар Душан- 14.8.2012. 15:59

Опричник ::Mislim da apstinencija nije baš tako naivna stvar, a pogotovo mislim da nije preporučljiva ljudima koji još uvek nisu dostigli duhovnu zrelost i koji ne mogu sa lakoćom da odbacuju misli o seksualnosti. Prilikom uzdržavanja od seksualnih aktivnosti dolazi do preteranog nakupljanja seksualne energije u genitalijama, što izaziva prenapetost koja može dovesti do srčanih smetnji i raznih psihičkih poremećaja, a negde sam pročitao da može dovesti i do rascepa ličnosti odn.do šizofrenije. To je zato što ta silno nakupljena seksualna energija nema protok do viših ( živčanih i moždanih) centara, kroz koje bi mogla da se manifestuje i transformiše kao viša duhovna sila. I zato, budući da ne može da se transformiše u duhovnu silu, razbuktava se iznutra i preterano nadražuje živce što nije nimalo zdravo.

Брате, свако може да одбацује такве мисли, само је питање дали хоће. Дали хоће да буде на Божјој страни или га више занимају сотонини ''слаткиши''. Веруј ми брате да су све то атеистичке измишљотине како може човеку свашта да се деси. Једноставно човек треба да схвати да сваки однос у који ступа ван брака ступа као са својом рођеном сестром, и то је оно што је Богу мрско и што га гневи, јер смо сви пред Богом браћа и сестре. Дакле свој ум треба испунити паметним и духовним стварима и никад ти такве гадости неће пасти на памет.
Опричник
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 743
Приступио: феб 2012

Re: sex pre braka?

Порука Опричник 14.8.2012. 18:52

Da, ali šta će oni koji nisu duhovno sazreli, nisu religiozni i koji ipak uprkos svim naporima ne mogu sa lakoćom da odbacuju misli? Mislim, mogu se oni uspešno uzdržavati od seksa i masturbacije, ali samo spolja, dok će iznutra vladati pakao, sva ta prenapetost i preterano nakupljena energija će iritirati i nadraživati živce - biće kao pred eksplozijom. Da bi se iznutra ta energija oslobodila, apstinent mora naučiti da je transformiše u duhovnu silu. Za to ( preusmeravanje seksualne energije naviše) postoje određene vežbe disanja, kao i telesne vežbe, a mislim da može poslužiti i molitva. Ja sam radio nešto što ne bih nikome savetovao i opekao sam se ( hteo sam i seks i duhovnost), ali s druge strane nisam siguran koliko je zdravo to držati u sebi bez ikakve transformacije, a naročito ako osoba nije jaka i načista sa sobom... nije askeza za svakog. I Isus Hristos u priči o uškopljeniku kaže "Ko može da primi, nek primi".
-Цар Душан-
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 742
Приступио: апр 2012
Место: Србија

Re: sex pre braka?

Порука -Цар Душан- 14.8.2012. 21:28

Опричник ::Da, ali šta će oni koji nisu duhovno sazreli, nisu religiozni i koji ipak uprkos svim naporima ne mogu sa lakoćom da odbacuju misli? Mislim, mogu se oni uspešno uzdržavati od seksa i masturbacije, ali samo spolja, dok će iznutra vladati pakao, sva ta prenapetost i preterano nakupljena energija će iritirati i nadraživati živce - biće kao pred eksplozijom. Da bi se iznutra ta energija oslobodila, apstinent mora naučiti da je transformiše u duhovnu silu. Za to ( preusmeravanje seksualne energije naviše) postoje određene vežbe disanja, kao i telesne vežbe, a mislim da može poslužiti i molitva. Ja sam radio nešto što ne bih nikome savetovao i opekao sam se ( hteo sam i seks i duhovnost), ali s druge strane nisam siguran koliko je zdravo to držati u sebi bez ikakve transformacije, a naročito ako osoba nije jaka i načista sa sobom... nije askeza za svakog. I Isus Hristos u priči o uškopljeniku kaže "Ko može da primi, nek primi".

Брате, пусти те приче, и те Исусове речи су извучене из контекста. Опет ти кажем савко може само ако хоће. А онај ко воли свуд да завири и да гледа тамо где не треба и да развија демонске мисли то је његов проблем, Бог му то не саветује, Бог каже пред тебе стављам живот и смрт, а ти сам одлучи, ја ти саветујем да изабереш живот... Прочитај шта пише у откровењу, како ће завршити блудници, то ће бити страшна погибао, зато браћо сад нам је време да одбацујемо те гадости од себе и да се бавимо корисним и духовним стварима.
Опричник
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 743
Приступио: феб 2012

Re: sex pre braka?

Порука Опричник 15.8.2012. 0:05

SMUK ::
malena ::Ова тема боље да се прекрсти у "Секс после брака,односно - развода", што му дође исто :D


Maлена кад си се развела?

:lol: Zmijo, zmijo, nisi džaba uzeo taj nik. Lukav si i presvlačiš košuljicu za tili čas. Mnooogo si radoznao za jednog 'apstinenta i božjeg ugodnika' ! Ovamo se predstavljaš ko fratar, a sad samo što ne upita dal' bi htela da joj sikće zmijurina po krevetu. Ccc, i to ovako javno :roll:...
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4676
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: sex pre braka?

Порука SMUK 15.8.2012. 0:33

Zmijo, zmijo, nisi džaba uzeo taj nik. Lukav si i presvlačiš košuljicu za tili čas


Узео сам га јер ми је порекло из тог братства.

Mnooogo si radoznao za jednog 'apstinenta


Ја нисам никакав апстинент,не знам одакле ти то?

Ovamo se predstavljaš ko fratar


Боже сачувај,ја са католицима немам ништа!

a sad samo što ne upita dal' bi htela da joj sikće zmijurina po krevetu.


То су твоји закључци (срам те било,само на једну ствар мислиш),а ја сам питао нешто сасвим друго.

Ccc, i to ovako javno


Ко ми каже,па ти си се овде набацивао Маленој као нездрав,мученица није могла да живи од тебе,на коју год тему да оде ти трчиш за њом,могу да замислим шта си јој све писао на ПП ццццц.Срам те било још имаш образа мени нешто да говориш (а ја сам се само шалио :mrgreen: ) Срам те било,стиди се!
Опричник
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 743
Приступио: феб 2012

Re: sex pre braka?

Порука Опричник 15.8.2012. 1:13

Komedija si! Zmija ostaje zmija i ako ne sikće gubi smisao postojanja. Da iole poznaješ moju ličnost znao bi da je meni ispod svake časti da trčim za bilo kim. Tako da ta opcija otpada u startu. "Sreća trči za mnom, to je zato što ja ne trčim za ženama. A sreća je žena." ;)
Опричник
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 743
Приступио: феб 2012

Re: sex pre braka?

Порука Опричник 15.8.2012. 1:13

...
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 1 гост