srpskinacionalisti.com

Паде тужба

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
NACIONALISTA
Војвода
Војвода
 
Порука: 3238
Приступио: апр 2003

Порука NACIONALISTA 27.2.2007. 9:51

Patriot 86,
pitas se da li je bolje da smo proglaseni za genocidni narod!? Za tvoju informaciju MI JESMO PROGLASENI ZA GENOCIDNI NAROD!!! Nasa vojska, VOJSKA REPUBLIKE SRPSKE, pocinila je po presudi genocid u Srebrenici. Mi smo jedini narod u istoriji kome je to presudjeno. Kapiras!!! Ovo je jezivo, sa strasnim i nesagledivim posledicama.
Аватар
odisej
Војвода
Војвода
 
Порука: 4921
Приступио: мар 2005

Re: Паде тужба

Порука odisej 27.2.2007. 9:53

"А сад, после свега, ми испадосмо злочинци...!"

Исповести српских логораша који су преживели пакао у муслиманском логору "Челебићи" код Коњица
Милојка Антић: Хазим Делић ме силовао три пута. Миле Куљанин: Брата су ми, од 17 година, убили, за његовим костима и данас трагам. Велибор Мркајић: Били су и са неке стране телевизије да нас снимају, али смо тек после сазнали да су то приказали као да је српски логор. Васо Куљанин: Само чујеш ударце, кукање, па нестане глас. Као у јаме да бацају


- Некада сам мислио, мушко кад плаче, да је пизда, а сад, кад год се сина сетим, не могу да не плачем. Нећу га прежалити док сам жив. Али, сјутра да ми доведу тог што ми је сина убио, ја му не бих могао пресудити. Нек га судбина казни. И, данас кажу да заједно живимо. Нека, луди нисмо - нек живе они на своју страну, а ми ћемо на своју - борећи се са сузама, почео је своју исповест Васо Куљанин из Брадине код Коњица овог викенда, у Центру "Сава", на конференцији "Челебићи '92-ван сваке сумње".
Скуп, посвећен злочинима у муслиманском логору Челебићи организовали су Фонд за хуманитарно право и Међународни кривични суд за бившу Југославију, а поподневна сесија била је посвећена управо "гласу жртава".
- Имао сам сина, учитеља, у ког су се сви клели. Кад, наједном, кад се ово зло трефило, добар човек постаде четник. Кад су напали село, рањеног смо га једва пред кућу извели. Питају ме да ли да стрељају мене или сина. Реко', људи, ни мене ни сина, шта смо вам ми скривили. На крају, јави се један војник грдан, с жваком у устима, каже, боље сина. А он се јадан држи за ограду, стоји на једној нози. Одведоше нас, а кад сам се вратио, син ми мртав лежи пред кућом - сећа се Васо, све застајкујући, уздишући.
Сутрадан је, каже, кроз село прошао камион који је купио мртве, али је његовог сина жена сакрила у подруму, па га после поноћи кришом сахранила у башти.
- Поћераше нас у Челебиће, почеше нас скидати с оног камиона. Само чујеш ударце, кукање, па нестане глас. Као у јаме да бацају. Размишљао сам чиме да се убијем и онда нађем нека три стара ексера у блузи, па се ударим њима шаком у главу. Не знам где су ме и како, свог крвавог с камиона свукли. Кад су ме отуд пустили, имао сам 39 кила и тек сутрадан сам се осетио да сам жив. А сад, после свега, ми испадосмо злочинци, код целог света - каже Васо.
Борећи се са сузама, Милојка Антић почиње своју причу о 77 дана проведених у логору Челебићи, понављајући све оно што је, без икакве заштите, сведочила и пред судом у Хагу.
- Наоружани, моје прве комшије су ме позвале да изиђем, а онда почели да пребирају по кући и све што је било вредно узели. После су ушла тројица војника и наредила нам да се попењемо на ауто. У Челебићима су раздвојили мушкарце и жене, ставили нас у малу собу близу пријавнице, са још пет жена.
- Кад се смрачило, дошао је стражар и одвео ме у команду. Ту сам затекла Хазима Делића, који је почео да ме испитује, а онда ми рекао да се скинем, јер ћу ту ноћ ту спавати. Почео је да ме малтретира, ставио ми цев од пушке на грло. А, кад сам почела да молим, да се опирем, почео је он да ме скида. Ту ноћ сам била силована први пут. Други пут кад су ме одвели у Делићеву собу, опет сам се бранила, а он се разљутио, бацио ме на кревет...
- Тај пут сам силована у чмар. Данима после тога нисам могла на ноге... Трећи пут ми је дошао у собу, опет смо се хрвали, а онда ми је наслонио пушку на чело и опет ме силовао. Кад су 12. јула 1992. године довели жене из Зукића, изубијане, све у крви, четири дана нисмо ништа јели. Била сам тол'ко слаба, да сам тражила да ме убију, или да ме нахране, на шта ми је стражар подругљиво рекао:"Нека, да видиш како је постит рамазан".
- То јутро смо добили по шниту хлеба, а нека девојка из команде донела ми је кришом две коцке шећера и то ме је у живот повратило. Тешко ми је, али, ово ћу причати кад год и где год буде требало - прича, уз дубоке уздахе, Милојка Антић, док Борислав Глигоријевић сведочи о страдањима у селу Брадина, које је, током муслиманских напада, сравњено са земљом и до дана данашњег није обновљено.
- Злочин у Брадини је био страшан. Муслиманске снаге су напале село, заредали по кућама и покупили све мушко и женско. Једино су децу и старце оставили. Ту су нас одма' опљачкали, узели нам документа и све их побацали... Рекли нам - "неће вам ни требати". Девојке су одвојили и иживљавали се на њима, а нас поредали уз ограду и ту су и пале прве жртве.
- Дотерани смо у тај хангар, некадашњи објекат ЈНА у Челебићима. Бетон доле, а наоколо лим. Тад су нас тукли чим су стигли. Ту је само побијено њих 19 - троје ватреним оружјем, а све остало батинама. Ја сам био у "шестици", у којој је, у просеку, било и по 260 заробљеника. У Брадини ни данас нема живе душе, али, о томе нигде нема ни речи. Нама је 15 година требало да нашу причу испричамо у Београду - прича Глигоријевић.
Велибор Мркајић пад Брадине је посматрао из оближње шуме, али, пошто се без хране није могло дуго издржати, завршио је у СУП-у Коњиц, а потом у Челебићима.
- Тих шест километара од Коњица до Челебића возили су нас сат времена, тол'ко су нас тукли успут. Ту су нас малтретирали, и на крају нас ставили у "деветку". То је, у ствари, био улаз у атомско склониште, са два огромна вентилатора, поред којих се вршила мала нужда. Велику нисмо ни вршили, пошто нисмо ништа ни јели.
- Били су и неке стране телевизије да нас снимају, али смо тек после сазнали да су то приказали као да је српски логор, и да смо ми муслимани. А кад сам средином августа пуштен, на 40 степени ми, ни у дугим гаћама, није било вруће - прича Мркајић, док његов сапатник из "деветке", Миле Куљанин из села Блаце, прича како у његовом, чисто српском селу, одбрана није чак ни организована.
- Почели су да пуцају већ на улазу у село, све што су нашли у кућама су поузимали, а 12 мушкараца и девет жена су тада поубијали, затворили у једну кућу и онда их запалили. Брата су ми, од 17 година, убили, за његовим костима и данас трагам - казује Куљанин, док описује како се, после неколико дана скривања у шуми, предао и како је, већ на камиону којим су их у Челебиће возили, убијен један младић, оставивши двомесечног сина за собом.
- Кад смо ушли у "деветку", није било дела зида који није био крвав. И нас су одмах за косу, па о зид. Провео сам у Челебићима 90 дана, па после још четири месеца у логору Трново, па у Храстици 27 дана. Ту је било још горе. Сваки дан су тукли. Зато и не верујем много у ову правду, јер за злочине у мом селу никад нико није процесуиран у Хагу - огорчено прича Миле Куљанин.
Зора Куљанин је у време напада на Брадину имала деветомесечног сина.
- Метак је светиња - убиј га, немој га патит, помислила сам сто пута, док сам гледала како рањенику ужарену каму кроз рану окрећу, како су језике резали, како су Сретену Куљанину главу одсекли, па после на мосту шутали. И, сви су ћутали. Сребреница се стално помиње, а где је Брадина.
- Били смо после четири године тамо, са међународном пратњом, да мртве сахранимо. Ниједне куће нема, џамија никла на темељима куће човека ког су муслимани убили, а на улазу у село табла, на којој пише датум кад је Брадина "ослобођена од четничких окупатора" - прича Зора и с муком се присећа дана кад је пала Брадина, дотурања хране мужу Рајку, који се у то време крио у шуми, испитивања у локалној школи, батина...
- У понедељак, 13. јула, опет ме зову. Видим у соби флаше од "коле", металне столице, све изломљено. Прво сам контала, рећу да не знам, кад креће шамар, флаша, претња пиштољем. Напада ме онај, виче, "Зора, кријеш четнике, узећемо ти дете". И стварно, после пет минута, видим седају у белог "голфа" и кажу поздрави се са сином, никад га више нећеш видит. После сам тек сазнала да их је тај Здравко Муцић питао чије је дете, а кад је чуо да је из Брадине, наредио је да се дете врати - присећа се с горчином тих дана Зора.
Страхиња Живак, аутор књиге "Логор Челебићи", дочекао је пад Брадине на трауматологији у Сарајеву, а онда су га, онако на штакама и у кратким гаћама, одвели у затвор. У ћелији је и добио вест да деце више нема.
- Тад сам рекао себи - хоћу да живим, да о свему овоме сведочим. И, назив моје прве књиге је био управо тај, "Живим да сведочим"...

ПО ДВАДЕСЕТОРО У ШАХТУ

Сведочећи о страхотама које су у логору Челебићи преживљавали, Велибор Мркајић прича и о шахтовима, два са два метра, у које су муслимани затварали и по двадесеторо људи.
- Прво направе шпалир од њих 10 с пушкама, па док прођеш и сваки те пушком удари по два-три пута, већ си ошамућен. Онда нас утрпају у онај шахт и зачукају поклопац. Ваздуха буде за три-четири сата, а онда изгубиш свест. Негде пред зору, кад сам дошао свести, био сам го, а не знам ни кад сам се скинуо. Нисам осећао ни бол, ништа... Мислио сам да сам умро од недостатка ваздуха. Отворе нас ујутро, уђе мало ваздуха, па поново. У Челебићима су ми били рођаци, а оца, који је доведен касније, нисам од батина могао препознати - сведочи Мркајић.
1.14.1.1.1. На Петровдан, 12. јула 1992. године, на месту Велика, на путу од Брадине ка Метковићу, погинуло је 9 муслиманских војних полицајаца који су упали у заседу. По свој прилици су их убили Хрвати.
Препреке не постоје да нас зауставе, већ да нас упуте у правом смеру!
Аватар
Warlord
Националиста
Националиста
 
Порука: 203
Приступио: јул 2005

Re: Паде тужба

Порука Warlord 27.2.2007. 10:07

Kad ce jedna patriotska vlada da pokrene tuzbu protiv balija za genocid nad Srbima u Srebrenici?

Meni je stvarno zao sto nije bilo pravog genocida u Bosni da zavrsimo sa tim turcima jednom za sva vremena. Kote se kao pacovi vise ih ima danas nego pre rate, kakav je to genocid ako im se broj povecao?
Da smo stvarno hteli da pobijemo tu gamad nebi zaobisli Rasku oblast. Zamislite kave gluposti, Srbija vrsi 'genocid' nad balijama u Bosni a stiti ih u Srbiji.

Meni je stvarno muka
Аватар
odisej
Војвода
Војвода
 
Порука: 4921
Приступио: мар 2005

Re: Паде тужба

Порука odisej 27.2.2007. 10:32

ЛУКАШЕНКО ::Слика

"Alija, nemoj bolan pričati nebuloze"

Član Akademije nauka i umetnosti Bosne i Hercegovine, filozof Muhamed Filipović izjavio je da je Muslimanima bilo mnogo bolje dok su živeli u Jugoslaviji.

U intervjuu banjalučkom nedeljniku "Pravda", Filipović je rekao da Muslimanima nikad nije smetala Jugoslavija jer je ona imala institucije preko kojih su pripadnici tog naroda mogli da artikulišu vlastiti interes. "Osim toga, u delovima Srbije i Crne Gore žive naši sunarodnici s kojima moramo da održavamo veze. Potpuno je besmisleno da bilo ko, pa i Muslimani, žive sami za sebe", rekao je Filipović.

Po njegovom mišljenju, rat u bivšoj SFRJ bio bi sprečen da nisu intervenisali stranci, koji su silno želeli da rasture Srbiju i Jugoslaviju.

"Došao je Voren Cimerman (tadašnji ministar inostranih poslova SAD) i držao huškačke govore protiv Srba i (Slobodana) Miloševića. Rekao sam mu da će nezavisnost BiH značiti rat i pitao hoće li nas Vašington podržati, na šta je on rekao da hoće, ali ne oružjem već aspirinima i ćebadima, dok mi ginemo!", naglasio je akademik.

Filipović je ustvrdio da se sa mišljenjem američkog šefa diplomatije nije mogao složiti i predložio Aliji Izetbegoviću pregovore sa Srbima, koji su bili blizu realizacije (srpsku stranu je predstavljao pokojni Nikola Koljević), ali je Izetbegović odlučio da popusti Cimermanu.

"Tada sam na televiziji rekao da će biti rata, i da će on biti veoma krvav, da bi sutradan Alija izišao pred narod i izjavio da 'gradjani BiH mogu spavati mirno i da ja pričam nebuloze", rekao je on, dodajući da je tada nazvao Izetbegovića i odbrusio mu: "Nemoj, bolan davati takve nebulozne izjave. Ko ti je rekao da je za rat potrebno dvoje, za rat je potreban samo jedan idiot, pa ti sad izaberi"!


Ово је један од најбољих текстова које сам овде прочитао, али само мало треба "мућнути".

Не зато што се Мухамед упео да објасни како је ето он био мудар и предвидео да је Алија кретен који гура БиХ у рат, него зато што је то једна велика битанга и лажов, а ми Срби уместо да такве људе искористимо и просветлимо балије да су ратовали за клеро-католичке, германско-кроатске интересе и при том невиђено најебали, ми се бавимо арпаџиком и џенерикама.

Кад је то био Цимерман министар ино-послова америке и да ли они уопште и имају такву функцију?
Ако мене сећање служи он (Цимерман) је био амерички амбасадор (не сећам се да ли је био у питању био Београд или Загреб јер је у то време био ту и онај Галбрајт), а државни секретар је био Лоренс Иглбергер (ако се сећате германске линије из тог доба Буш-сениор, Бејкер, Иглбергер, Шварцкопф,...).

Оно што сада прича Мухамед се догодило после оног већ чувеног кутиљеровог плана којим је требала да се оконча криза и ратови и када су сви са територије СФРЈ ставили потпис на исти, а када се Алија вратио у Сарајево Цимерман му је рекао да он то није морао да потпише и да би било најбоље да повуче тај потпис!?!?
А рат почиње када ЦИА (не заборавимо Цимерман је одавно на платном списку ове органзације из Ленглија) одрађује пуцање у српске сватове где гине, мислим, младожењин отац....

Прича Мухамед небулозе, јер се ја њега врло добро сећам с' почетка '90.-тих, када је невиђено срао против Срба и Србије и тврдио како РС неће опстати ни три дана, а са друге стране ће "милиони ратници алаха" доћи у помоћ својој браћи у БиХ!?!

А то његово презиме (Филиповић) ме асоцира на ону чињеницу да постоји документ из 1960. године у коме се Алија Из(м)етбеговић изјашњавао као СРБИН!

Још само нешто око тог Цимермана. Негде сам некад прочитао да је он лично (током '80.-тих година) изгубио неки посао око извоза наоружања и војне опреме, а да је исти посао добила нека фирма из ондашње СФРЈ!?!

Па ко хоће нека "мућне" мало главом.
Препреке не постоје да нас зауставе, већ да нас упуте у правом смеру!
Аватар
odisej
Војвода
Војвода
 
Порука: 4921
Приступио: мар 2005

Re: Паде тужба

Порука odisej 27.2.2007. 10:35

Warlord ::Kad ce jedna patriotska vlada da pokrene tuzbu protiv balija za genocid nad Srbima u Srebrenici?

Meni je stvarno zao sto nije bilo pravog genocida u Bosni da zavrsimo sa tim turcima jednom za sva vremena. Kote se kao pacovi vise ih ima danas nego pre rate, kakav je to genocid ako im se broj povecao?
Da smo stvarno hteli da pobijemo tu gamad nebi zaobisli Rasku oblast. Zamislite kave gluposti, Srbija vrsi 'genocid' nad balijama u Bosni a stiti ih u Srbiji.

Meni je stvarno muka


Тужба је била подигнута, али је исту шиптар Свилновић повукао, па ми и немамо сада права да је подижемо поново.
Не знам каква је ситуација са РС и да ли би они могли то правно да прогурају.
Препреке не постоје да нас зауставе, већ да нас упуте у правом смеру!
Аватар
Warlord
Националиста
Националиста
 
Порука: 203
Приступио: јул 2005

Re: Паде тужба

Порука Warlord 27.2.2007. 11:43

odisej ::
Warlord ::Kad ce jedna patriotska vlada da pokrene tuzbu protiv balija za genocid nad Srbima u Srebrenici?

Meni je stvarno zao sto nije bilo pravog genocida u Bosni da zavrsimo sa tim turcima jednom za sva vremena. Kote se kao pacovi vise ih ima danas nego pre rate, kakav je to genocid ako im se broj povecao?
Da smo stvarno hteli da pobijemo tu gamad nebi zaobisli Rasku oblast. Zamislite kave gluposti, Srbija vrsi 'genocid' nad balijama u Bosni a stiti ih u Srbiji.

Meni je stvarno muka


Тужба је била подигнута, али је исту шиптар Свилновић повукао, па ми и немамо сада права да је подижемо поново.
Не знам каква је ситуација са РС и да ли би они могли то правно да прогурају.


Da znam za to ali zasto nebi mogli ponovo pokrenuti to pitanje kad pocistimo ovu pro judeoamericku bandu i dodju drugi ljudi na vlast? Na tome se mora insistirati bez kompromisa. Balije i hrvati su izvrsili GENOCID na Srbima i to nemoze da se zaboravi zbog politickog pritiska na Srbiju. Pravda mora da se zadovolji kad tad.
Аватар
Partigiano
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 738
Приступио: апр 2006
Место: WIEN

Re: Паде тужба

Порука Partigiano 27.2.2007. 13:09

Очигледно је да људи овде не схватају значај овакве пресуде.

Суд је установио да геноцида на новиоу целе Босне и Херцеговине није било. Самим тим суд је такође установио да Република Српска није створена као резултат геноцида. Суд је, с обзиром да Србија није дужна да плати никакву врсту ратне оштете, утврдио да је карактер сукоба у БиХ био грађански рат а не агресија. И на крају крајева, суд је потврдио да Србија никада није починила или имала намеру да почини нити је подстицала или саучествовала у било каквом облику геноцида. Самим тим ми смо ослобођени свих оптужби да смо геноцидан народ и то одлази заувек у историју.

С друге стране, лоше по нас је што је наведено да масакар у Сребреници у себи носи одређене карактеристике геноцида и да је Србија прекршила одређене одредбе конвенције о геноциду с обзиром да није покушала да спречи наводан геноцид као и што није испоручила осумњичене за наводно извршење односно умешаност у наводан (непостојећи) геноцид.

Али ово може свако да интепретира на свој начин. Међутим, оно што је најважније, јесте да ова пресуда неможе да има никакав утицај на Републику Српску с обзриом да се није судило РС или српском народу у целини, већ искључиво држави Србији. А свима нама је добро познато да нико неможе да приведе РС пред међународни суд, нити да докаже умешаност највиших органа Републике Српске у одређена дешавања, и самим тим се одбацује свака сумња да злочин у Сребреници може да се одрази на будућност РС.

Дакле, једини проблем је у дешавањима око Сребренице 1995.године. Сви знамо да те оптужбе нису утемељене на чврстим доказима и да стоје на јако танким ногама кao и да ће истина око тога кад тад бити расветљена. Треба да нам буде јасно, да с обзиром на околности, ова пресуда представља више него добро решење за нас, али не и крајњу правду. На све ово треба гледати као на први корак кa остваривањy наших циљева и коначне победе истине и правде.

Дубоко сам уверен да ће у блиској будућности бити покренут конкретан поступак о дешавањима у источној Босни односно у околилини Сребренице и у самом граду, те да ће се утврдити шта се засита догодило тамо. Сматрам да ће исти овај суд, који је донео јуче одлуку какву је донео, морати једног дана да донесе декларацију о томе да геноцида у Сребреници није никада било и самим тим анулира сваку врсту одребдбе, било које судске одлуке, која се односи на злочин односно наводан (непостојећи) геноцид у Сребреници. Па ћемо кроз тo бити и ослодбођени сваке оптужбе да је било који део српског народа икада извршио било какву врсту геноцида односно осуде да смо као држава прекршили било какве делове конвенције о геноциду.

Шта нам је чинити на крају свега тога? Једноставно треба тужити Хрватску, Босну и Херцеговину, Албанију и одређен број НАТО земаља за све штете које су нам нанешене од другог светског рата, преко грађанског рата па и надаље до бомбардовања. Мислим да су наше оптужбе много утемељеније и да би самим тим били у стању, не само да одбацимо апсолутно СВЕ оптужбе које су упућене на нашу адресу, већ и да доведемо пред лице правде cвe оне који су за све невоље нашег народа у другој половини 20 века и криви.
Аватар
Кнински Крајишник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1707
Приступио: дец 2005
Место: Ковачић - Книн

Re: Паде тужба

Порука Кнински Крајишник 27.2.2007. 13:23

Moze li neko tacno da objasni, jer na svim medijima je druga prica, da li je sud rekao za Srebrenicu da je to bio masakr, ili genocid.
"Могу се сви људи лагати неко време
и неки људи све време
али се не могу сви људи залуђивати све време"

Абрахам Линколн
Аватар
Partigiano
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 738
Приступио: апр 2006
Место: WIEN

Re: Паде тужба

Порука Partigiano 27.2.2007. 13:36

Kninski Krajisnik ::Moze li neko tacno da objasni, jer na svim medijima je druga prica, da li je sud rekao za Srebrenicu da je to bio masakr, ili genocid.


Суд је дешавања у Сребреници назвао масакром, међутим рекао је да поменути догађај у себи носи елементе геноцида позицајући се на две пресуде хашког трибунала. Сама дефиниција 'геноцид' у случају Сребренице је преузета из једне изјаве Вука Драшковића. Они су у принципу само цитирали шта је српски дипломата изговорио и самим тим као висок представник једне (оптужене) земље потврдио (признао).
Аватар
Кнински Крајишник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1707
Приступио: дец 2005
Место: Ковачић - Книн

Re: Паде тужба

Порука Кнински Крајишник 27.2.2007. 13:41

Сама дефиниција 'геноцид' у случају Сребренице је преузета из једне изјаве Вука Драшковића. Они су у принципу само цитирали шта је српски дипломата изговорио и самим тим као висок представник једне (оптужене) земље потврдио (признао).


Koji idiot, i on sebe naziva Cetnikom, Patriotom i Nacionalistom :roll:
"Могу се сви људи лагати неко време
и неки људи све време
али се не могу сви људи залуђивати све време"

Абрахам Линколн
Аватар
Кнински Крајишник
Војвода
Војвода
 
Порука: 1707
Приступио: дец 2005
Место: Ковачић - Книн

Re: Паде тужба

Порука Кнински Крајишник 27.2.2007. 13:43

Puno hvala za objasnjenje.
"Могу се сви људи лагати неко време
и неки људи све време
али се не могу сви људи залуђивати све време"

Абрахам Линколн
Аватар
Partigiano
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 738
Приступио: апр 2006
Место: WIEN

Re: Паде тужба

Порука Partigiano 27.2.2007. 13:51

Kninski Krajisnik ::Puno hvala za objasnjenje.


Тако сам ја схватио читање пресуде, јер суд нигде није навео да сматра да је Сребреница геноцидан чин, већ се искључиво позивао на изјаве званичника и две пресуде хашког трибунала (које реално гледано немају никакву тежину у правном смислу).
Аватар
odisej
Војвода
Војвода
 
Порука: 4921
Приступио: мар 2005

Re: Паде тужба

Порука odisej 27.2.2007. 14:07

Warlord ::
odisej ::
Warlord ::Kad ce jedna patriotska vlada da pokrene tuzbu protiv balija za genocid nad Srbima u Srebrenici?

Meni je stvarno zao sto nije bilo pravog genocida u Bosni da zavrsimo sa tim turcima jednom za sva vremena. Kote se kao pacovi vise ih ima danas nego pre rate, kakav je to genocid ako im se broj povecao?
Da smo stvarno hteli da pobijemo tu gamad nebi zaobisli Rasku oblast. Zamislite kave gluposti, Srbija vrsi 'genocid' nad balijama u Bosni a stiti ih u Srbiji.

Meni je stvarno muka


Тужба је била подигнута, али је исту шиптар Свилновић повукао, па ми и немамо сада права да је подижемо поново.
Не знам каква је ситуација са РС и да ли би они могли то правно да прогурају.


Da znam za to ali zasto nebi mogli ponovo pokrenuti to pitanje kad pocistimo ovu pro judeoamericku bandu i dodju drugi ljudi na vlast? Na tome se mora insistirati bez kompromisa. Balije i hrvati su izvrsili GENOCID na Srbima i to nemoze da se zaboravi zbog politickog pritiska na Srbiju. Pravda mora da se zadovolji kad tad.


Нисам правник, па не бих тачно могао да ти одговорим, али ако сам добро прочитао не може се повучена тужба обнављати.
Међутим, дубоко сам уверен да се може нешто урадити по питању '41.-'45., јер се буквално нигде Јасеновац не води као концентрациони логор фашистичке усташије. Негде чак и на овом форуму је писало да ни УН не воде Јасеновац као што се бележи један Аушвиц или неки други немачки логор, који су сви пописани и јавно је објављено колико је ту људи страдало.
Препреке не постоје да нас зауставе, већ да нас упуте у правом смеру!
Аватар
LiJA
Војвоткиња
Војвоткиња
 
Порука: 6702
Приступио: мар 2003
Место: Холандија

Re: Паде тужба

Порука LiJA 27.2.2007. 15:35

Partigiano ::
Kninski Krajisnik ::Moze li neko tacno da objasni, jer na svim medijima je druga prica, da li je sud rekao za Srebrenicu da je to bio masakr, ili genocid.


Суд је дешавања у Сребреници назвао масакром, међутим рекао је да поменути догађај у себи носи елементе геноцида позицајући се на две пресуде хашког трибунала.

A zanimljivo je da Haski Tribunal (po svom statutu takodje) NEMA prava ni mandat da donosi opste procene rata. Tribunal postoji samo za sudjenje ljudima, a ne za procenjivanje SITUACIJE!
Ovo je jako bitno i treba skrenuti paznju pravnicima na to.
Za opste procene ratova/sukoba na geografskim podrucjima je zaduzen iskljucivo Medjunarodni sud pravde u Hagu. Ovaj sud nema mandat da se bavi ljudima.

Dakle Tribunal se bavi ljudima i njihovim procesima
Medjunarodni sud pravde se bavi drzavama i procenom sukoba/ratova.

Pa kako se onda on mogao pozvati na Tribunal, kada je po nadleznosti iznad Tribunala???!!?!?!?!? :?
Аватар
Partigiano
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 738
Приступио: апр 2006
Место: WIEN

Re: Паде тужба

Порука Partigiano 27.2.2007. 21:45

Треба додати да није y надлежности Међународнoг Судa Правде да даје легимитет Хашком Трибуналу.
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Google [Bot] и 1 гост