srpskinacionalisti.com

Руски филмови

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Порука Трећи 18.12.2006. 3:00

Santino ::ЈАЧИ!!!

Сиљњејши :) (ајд ти то сад напиши на руском...) :?
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
Аватар
Зорге
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 143
Приступио: дец 2006
Место: Сакуле

Порука Зорге 22.12.2006. 11:11

Има ли неко појма да ли је икада снимљен филм по мотовима књиге «В военном воздухе суровом» («На суровом ратном небу»), мемоарима Виктора Јермељајенка, пилота – штурмовика. Е то бих волео да гледам!
Иван Карамазов
Националиста
Националиста
 
Порука: 202
Приступио: сеп 2005

Порука Иван Карамазов 25.12.2006. 9:13

Михавлков - нормальный мужик, только он - русский боров, пышущий здоровьем :) :)
Следующий год - это будет год Михалкова :)
Ну, естесственно, что от папаши-то его, от гимнюка, ему дастались в наследство все эти вот связи с властью. Но фильмы его, ей-богу слабенькие по нашим меркам, они скорее "a-la russ", а не русские. Идеологическая установка превалирует над жизненностью. Драматургия хромает.
В свою очередь никогда не слушайте Дандурея, Разлогова и прочих кинокритиков, их фамилии полностью отражают их мысли.
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10349
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Порука Vranac 25.12.2006. 21:16

Колико видим по питању Михалкова, Руси имају подељена мишљења. Једни га воле а други не!
Аватар
Виктор
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 175
Приступио: мај 2006
Место: Россия. Краснодар

Порука Виктор 27.12.2006. 13:16

"Но фильмы его, ей-богу слабенькие по нашим меркам"

И "Сибирский цирюльник"?
"А мир так и не понял кого он потерял" © By me
In Loving Memory of Sabine Dunser 1977 - 2006.
Rest in peace Sabine...

http://www.sabine-duenser.de.vu
Аватар
ПСВ
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 155
Приступио: мај 2006
Место: Россия-Матушка, Москва

Порука ПСВ 27.12.2006. 22:39

Vranac ::Михалков

ЛОХ ПОГАНЫЙ!!!! :evil:
Аватар
sikamana
Националиста
Националиста
 
Порука: 206
Приступио: мај 2006
Место: ВЕЛИКА СРБИЈА

Порука sikamana 27.12.2006. 23:29

Najbolji je BRAT 1 i 2,a pogotovu drugi deo...
Gledao sam ga 17 puta!!!
У нас тут в Сербии не РАСпродажа, ДВАпродажа!
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10349
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Re: Руски филмови

Порука Vranac 3.1.2007. 1:03

Шта Руси мисле о овом филм који је био светски хит?

Како је он прихваћен у Русији, и јако ме интересује колико је радња реална?


Јасно је да је он направљен пре свега за западног гледаоца, али ме интересује да ли се слично живело у тадашњем СССР-у.


Слика
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10349
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Re: Руски филмови

Порука Vranac 12.1.2007. 18:35

Руски блокбастери

Слика

Све најбитније животне истине су записане у поп култури. Морате само да се потрудите да их нађете.

Руска транзиција је специфична по томе што се збила у огромној земљи са неуништивном бирократијом која је спречила знатан улазак страног капитала, нарочито у сферама стратешких концесија. На неки начин, руска транзиција је извршена унутар земље, унутар круга људи који су иначе владали тим предузећима, уз максималну злоупотребу свих рупа у закону. У Јељциново време, бирократија ојачана остацима разних тајних служби и мафијом ствара облик паралелне државне економије са којом је Влада имала неравноправне односе. Фрустрације ове епохе на најзабавнији начин приказује изванредан роман Фредерика Форсајта »Икона«.Долазак Путина на власт чини да држава поново преузима власт над приватизованим гигантима, смањујући моћ тајкуна (на руском олигарха) и чинећи та предузећа чудовишно ефикасним. Неки од тајкуна су мало теже поднели губитак неограничене моћи, о томе сведочи судбина Бориса Березовског који је чак ангажовао руског редитеља Павела Лунгина да сними целовечерњи играни филм о његовом успону назван »Тајкун«, приказан пре пар година и у нашим биоскопима.
Експанзија Русије се стога може поредити и са јапанском »економијом мехура« из средине осамдесетих, када су Јапанци велики део свог капитала уложили у непрофитне делатности, попут холивудских филмских студија или уметничких дела, искључиво ради престижа. О америчком страху од јапанске »економије мехура« постоји низ филмова међу којима је најупечатљивији »Умри мушки«. Недавно се појавио и холивудски филм који страхује од руских тајкуна - »Борнова надмоћ«.

Филмови су, дакле, проговорили о руској стварности, социјалним тензијама и заузели су јасне ставове, укључивши се у пропагандни рат, као у најславнија бољшевичка времена када су препознати идеолошки потенцијали филма.

Руски научнофантастични хит »Ноћна стража« редитеља Тимура Бекмамбетова постао је један од највећих хитова у историји руских биоскопских благајни. Зарадивши 15 милиона долара успео је да надмаши рекорд од 14 милиона који је поставио »Господар прстенова-Повратак Краља«.

Продуцент филма је ОРТ Телевизија а дистрибутер московска компанија Гемини Филмс која је приказивала филм на 300 копија – учинивши га најгледанијим руским филмом свих времена.

»Ноћна стража« је доживела премијеру 8. јула 2004. године, зарадивши 3.4 милиона долара за четири дана. У другој недељи је имао пад гледаности од само 8%. Са буџетом од око 4 милиона долара, »Ноћна стража« доноси огроман профит.

»Ноћна стража« је базирана на серији романа Сегеја Лукјаненка који се баве сталном борбом Добра и Зла и стражама које воде рачуна да ниједна страна не превагне. Ко-сценариста филма је редитељ Тимур Бекмамбетов, четрдесеттрогодишњи Казахстанац који је после распада СССР, радио Б-филм »Арена« за продуцента Роџера Кормана, на основу успеха свог првог већег пројекта »Бекство из Авганистана«. Сада Бекмамбетов планира да сними читаву трилогију по Лукјаненковој прози.

Бекмамбетов је успео да сними филм који се по свим техничким критеријумима може мерити са остатком европске жанровске продукције. Док му се у извесним елементима може спочитати ненадахнутност, не може се оспорити да аутор влада реториком свих главних популистичких филмских праваца те да прати Холивуд докле год може, а где не може прелази на азијски или европски колосек.

Руска публика је са нестрпљењем чекала наставак трилогије назван »Дневна стража«, који је доживео премијеру 1. јануара 2005. године. За то време, управо је Фоx откупио америчка права за »Ноћну стражу« и питање је само било да ли ће дистрибуирати Бекмамбетова или ће одмах снимати римејк. Фоx се ипак одлучио да дистрибуира Бекмамбетова, за интернационално тржиште је била направљена посебна, скраћена верзија филма а дијалог листу је писала Лаета Калогридис, еминентна сценаристкиња и најближа сарадница Џејмса Камерона. За то време, маркетиншки буџет »Дневне страже« је био три милиона долара. Филм је развалио благајне како смо мислили, али што је још важније, наметнуо је Бекмамбетова као једног од објективно најзанимљивијих биоскопских редитеља данашњице.

Бекмамбетов се у међувремену везао за неколико пројеката у Холивуду, сви су за мејџор студије, међутим, судећи по »Дневној стражи« и заиста импресивном резултату, чини се да је Бекмамбетов направио свој Холивуд у Русији и да не мора нигде да иде.

Још је невероватније то да постоји и већи хит од Бекемамбетовљевог – »Девета чета« Фјодора Бондарчука која говори о совјетском Аламу, »ласт станд« бици Девете чете у Авганистану последњих дана руског Вијетнама. Бондарчук долази из чистог адвертајзинг миљеа, и за разлику од Бекмамбетова, који је адвертајзинг оперативац, Бондарчук је тајкун у том свету.

Ако су »Ноћна стража« и »Девета чета« били филмови чији је успех превазишао сва очекивања, онда то свакако није десетомилионска екранизација серијала романа »Вукодав« Николаја Лебедјева од 10 милиона долара која претендује да буде руски »Беовулф«, »Конан« и »Господар прстенова« - истовремено.

Руски дистрибутери сада траже хитове домаће производње. Све више се окрећу младим руским редитељима комерцијалног опредељења и пружају им прилику да снимају потенцијалне хитове. Све до ове године, руски дистрибутери су претежно дистрибуирали стране филмове. Ове сезоне, руски филмови постају поново пожељни на репертоару. Први хит нове генерације је филм »Анти-Киллер ИИ« Игора Кончаловског (Андрејевог сина), који је донео 2.7 милиона долара. То је прича о суровом осветнику који се разрачунава са подземљем и терористима. Гемини Филмс је у фебруару дистрибуирао филм »72 метра« Владимира Котињенка са зарадом од 2.6 милиона. Гемини, иначе традиционални Фоxов заступник у Русији, припрема палету руских премијера и има још три потенцијална блокбастера у најави.

»Ноћна стража« је максимално искористила популарност Лукјаненкових књига. Додатна реклама је произведена кроз употребу агресивне телевизијске промоције, која је као рецепт већ коришћена у Пољској крајем деведесетих.

За разлику од феномена пољских блокбастера који су концентрисали све националне продукционе потенцијале у један мега-буџетни филм годишње, у продукцији од 15-20 остварења, руски процват намерава да испоручи више од 100 филмова ове године. Пољски концепт блокбастера је пропао када се неколико филмова изненада није исплатило. Руски успех је базиран на средњебуџетним филмовима смештеним између 2,5 и 5 милиона долара. Таквом политиком Руси врло лако могу успоставити конкурентну филмску индустрију која би могла озбиљно конкурисати на многим тржиштима.

Блокбастер менталитет нових руских филмова показује сву снагу руске државе која наступа без комплекса. Исто важи и за филмове који су на свом трену поразили Холивуда а сада планирају да га угрозе и на гостовању.

Димитрије Војнов
Аватар
alrom
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 165
Приступио: дец 2006

Порука alrom 14.1.2007. 1:33

Слика

Это скрин из фильма 9 Рота.
Вот вам хороший промо кип:
http://youtube.com/watch?v=OxwxX0mjXpA
Аватар
alrom
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 165
Приступио: дец 2006

Порука alrom 14.1.2007. 1:34

alrom ::Слика

Это скрин из фильма 9 Рота.
Вот вам хороший промо кип:
http://youtube.com/watch?v=OxwxX0mjXpA
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10349
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Порука Vranac 14.1.2007. 6:29

alrom ::Слика

Это скрин из фильма 9 Рота.
Вот вам хороший промо кип:
http://youtube.com/watch?v=OxwxX0mjXpAПревише холивудки ми делује овај филм :wink:
Аватар
Зорге
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 143
Приступио: дец 2006
Место: Сакуле

Порука Зорге 14.1.2007. 10:06

Одгледај "72 метра", није баш "холивудски".
Дибидус дудук
ТараН
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 1
Приступио: феб 2007

Порука ТараН 7.2.2007. 18:16

Насколько я знаю Михалков жид по матери.

Я бы посоветовал посмотреть "Гибель Империи". Лучше фильма еше не видел.
Аватар
Евпатий_Коловрат
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 11
Приступио: феб 2007

Порука Евпатий_Коловрат 7.2.2007. 18:27

мне очень нравится фильм "последний бой майора Пугачева" фильм про то как наши солдаты в годы второй мировой сначала попали в плен к немцам а потом чудом убежав их красные ублюдки посадили за измену родине. из гулага им удалось бежать.. очень трогательный фильм. и реалистичный! можно сказать почти документальный. ps если кого то заинтересовало стучите мне в icq я скину.
Се, гряду скоро, и возмездие Мое со Мною, чтобы воздать каждому по делам его.
(Откр.22:12)
Ein kampf- ein sieg!
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 0 гостију