агент провокатор 24.10.2006. 18:59
Онако како ја схватам суштинску аутономију, јесте да се ради о виду статуса у коме је изражен знатно виши степен самосталности него федералне јединице, а чак и да нисам у праву, ради се о широкој формулацији која се може различито тумачити, а ако знамо ко су тумачи јасан је исход. Иначе, по садашњем Уставу Косово и Метохија има статус аутономне покрајине, што је много мање од суштинске аутономије, сасвим сигурно. То што у преамбули Предлога стоји да КиМ има статус суштинске аутономије не може никако помоћи у очувању Космета у Србији. Наиме, наше границе су регулисане међународним споразумима који in concreto регулишу нашу границу са суседним државама . Затим, постоје и међународни инструменти који in abstracto говоре о неповредивости граница, поштовању територијалног интегритета држава итд. И све то не смета неким великим силама да раде у прилог независности Космета. И како онда веровати да ће преамбула (која иначе није нормативни део устава) устава једне земље, коју због издајничке владе нико у свету не поштује сачувати Косово и Метохију.
Да закључим, под фирмом очувања Космета у Србији добићемо лош устав са пуно мањкавости, а вероватно и изгубити Косово и Метохију, због неспособне(издајничке) власти.
Ја нећу никога да зовем на бојкот устава зато што знам да у случају неуспеха уставног референдума ће то бити протумачено као успех Чеде, Чанка и др., а и као незаинтересовановаст Срба за КиМ, обзиром да је направљена атмосфера као да се ради о плебисциту о Косову и Метохији и то од стране Коштунице и комп. Што је, по мени, замка како би се дошло до оваквог устава који СРС у другим околностима, верујем, никада не би прихватила.
Нек нам је бог у помоћи у овој збрци. Шта год изабрали не пише нам се добро.[/i]