Српски родољуб 3.2.2019. 19:48
Дејане, лепо си рекао. То је филм, и он не мора одговарати историјским чињеницама. Ево, узми за пример неке партизанске филмове. Навешћу "Капетана Лешија". Руку на срце, филм је доста занимљив, Александра Гаврић је сјајно одглумио. Колико филм одговара историјским чињеницама? Могу слободно рећи да нема много везе са оним што се догађало. Добро је познато да је врло мало било борби против Италијана и Немаца на Косову, тј. занемарљив број Шиптара је било у партизанима током 1941. и 1942. године. Тек од 1943. повећава се број, нарочито када су комунисти обећали да ће Косово бити аутономна покрајина у оквиру Албаније...
А и тај Рамиз Садику је више времена провео по затворима, него што се уистину борио против фашистичког окупатора! Брозови комунисти су од њега направили некаквог великог јунака, како би промовисали непостојеће српско-албанско пријатељство...
Верујем да ће се филм свидети гледаоцима у Србији и Русији. Биће приказано наше страдање, барем делић онога што се догодило....
Последњи пут изменио
Српски родољуб дана 3.2.2019. 19:51, измењено укупно 1 пут.
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев