Не бих да давим превише, то је читава наука, може се писати нашироко до прекосутра.

Пчеле производе мед, али и прополис, пергу, матични млеч.... Лековита дејства су невероватна. Издвојићу само чињеницу да матични млеч продужава живот. Има још невероватнијих вести из света науке које се тренутно испитују. На пример. Пчелињи отров, по најновијим сазнањима, делује уништавајуће на вирус АИДС-а, док мед уништава ћелије канцера...
Зна се значај меда и медовине, за наше претке, Словене, у далекој прошлости. Зато прилично чуди да се у Србији врло мало говори о меду, а још мање зна о њему.
Колико српски националисти конзумирају мед? Колико тегли годишње?
И колико (рас)познајете квалитет меда и пчелињих производа?
Ако има правих познавалаца, али БАШ правих познавалаца, који тачно знају шта желе, и који цене квалитет, могу ме контактирати приватном поруком. Не волим да продајем мед онима који ништа не знају о производу који купују. А неизрециво ми је задовољство када уручим теглу меда некоме ко заиста поседује знање и разликује квалитет од неквалитета..... О томе ћу још размислити, за сада само да нагласим да не вршим продају преко форума, једино можда понеком изузетном познаваоцу продам теглу-две, ако испољи велико знање током дискусије, па ми буде жао да не проба мед од мојих пчела.