srpskinacionalisti.com

Тито из Србије у Хрватску пребацио 70 фабрика

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10345
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Тито из Србије у Хрватску пребацио 70 фабрика

Порука Vranac 11.4.2017. 1:10

Више ни Хрвати то не крију. Али и на овом форуму постоји доста титоистичких усташоида као Коста и именијевазно који се ложе на бравара, и још при том имају дрскости да себе називају српским националистима.


Bomba iz CIA-e: Tito iz Srbije u Hrvatsku prebacio 70 tvornica!
PIŠE Merita Arslani 19. SIJEČNJA 2017.

Слика

U Osijek otišla tvornica sapuna, u Zagreb tvornica baterija, u Split postrojenje za proizvodnju cementa...
Je li Josip Broz Tito naredio da se, ubrzanim tempom, srpska industrija prebaci u zapadne djelove SFRJ-a nakon Rezolucije Informbiroa (donesena 1948. u Bukureštu) u strahu od invazije SSSR-a, ili je nešto drugo imao u glavi – pitanje je na koje Beograd, Zagreb I Ljubljana već 60 godina nude različite odgovore.

Ispostava CIA-e u nekadašnjoj Jugoslaviji nije imala dilemu. Temeljito su pratili sve što se ticalo ekonomije i šefovima u Ameriku 13. prosinca 1955. proslijedili su izvještaj o transferu industrije u Sloveniju, primijećujući da je oko ovog pitanja ”planula" dva mjeseca prije toga žestoka polemika između srpskog i crnogorskog rukovodstva Centralnog komiteta komunističke partije s jedne strane i slovenskog, odnosno hrvatskog rukovodstva s druge.

U izvještaju CIA-e doslovno stoji da je sve riješio Tito. Navodno je ”odgodio pripreme za transfer srpskih tvronica u interesu jedinstva partije”, ali je bilo očito da je ”podržao Slovence i Hrvate”, navodi CIA, a dokumente je prvi objavio srpski Newsweek.

Okosnica razdora, uz ”transfer tvornica iz Srbije u Sloveniju kada stručnjaci za električnu energiju budu na raspolaganju”, bio je i ”prijedlog za promjenu rute dotadašnje Jadranske pruge”, koja je vodila od Beograda prema Baru, ali prema poželjnijem pravcu: Beograd – Sušak (Rijeka).

Jedna od omiljenih tvrdnji srpskih nacionalista tijekom ratnih devedesetih godina je bila da su Slovenija i Hrvatska ”ekonomski procvjetale na račun Srbije u sklopu paklenog plana Josipa Broza i njegovog savjetnika Edvarda Kardelja”.

Na neki način su ovim izvještajem CIA-e dobili potvrdu: organizirano je premještanje više od 70 tvornica iz Srbije. No isto tako su Slovenija i Hrvatska često isticale kako je upravo sve išlo u Srbiju i ako je vjerovati ovim tajnim dokumentima, nisu mogli biti više u krivu.

Navodi se da je u Osijek otišla tvornica sapuna, u Zagreb tvornica baterija, iz Beočina su u Split poslali postrojenje za proizvodnju cementa, također u Split je za potrebe brodogradilišta prebačena divovska metalna preša iz Kragujevca (tada najveća na Balkanu), čitava jedna električna centrala iz Srbobrana završila je kod Kranja...

Ondašnji poznavatelji prilika tvrde da je ”Tvornica automobila Maribor”, poznata po "tamićima", osnovana odlukom Ministarstva teške industrije - tvornica kamiona iz Industrije motora Rakovica razmontirana je i s kompletnom tehničkom dokumentacijom premještena u Sloveniju.

Srpski ekonomisti su devedesetih godina tvrdili da bi ”Srbija danas bila balkanski Japan, a Hrvatska i Slovenija njeni Vijetnam i Laos” da se srpsko i crnogorsko rukovodstvo moglo suprotstaviti ovim namjerama i Titu reći – ne! Ali, Petar Stambolić i Blažo Jovanović, sudionici rasprave sa srpske i crnogorske strane, nisu se pisnuti u Titovom društvu. Predsjednik SFRJ-a ih je zbog poslušnosti nagradio brojnim foteljama.

Stambolić je bio i ministar financija Srbije, potpredsjednik Vlade Srbije, predsjednik Vlade Srbije, predsjednik srpske Skupštine, ministar poljoprivrede vlade FNRJ, predsjednik Savezne narodne skupštine, prvi čovjek Saveznog izvršnog vijeća. Političku karijeru je obogatio i na čelu Predsjedništva SFRJ.

Blažo Jovanović nekad se nije mogao ni sjetiti koje je sve funkcije obavljao u Crnoj Gori i na saveznim razinama.

S druge strane, uz podršku Tita, kako zaključuje CIA, profitirali su sekretar CK SK Slovenije Miha Marinko i njegov kolega iz Hrvatske, Vladimir Bakarić, koji je vladao gotovo 40 godina.

(Newsweek)


https://www.express.hr/top-news/bomba-i ... rnica-8775
mali soso
Националиста
Националиста
 
Порука: 250
Приступио: мај 2011

Re: Тито из Србије у Хрватску пребацио 70 фабрика

Порука mali soso 11.4.2017. 16:55

Осјечка Сапониа и загребачка фабрика батерија су основане још у Аустроугарској, барем једно 50-ак година пре '48, отприлике када се Тито родио ...

... ово даље не вреди ни читати, обично бућкало, као стотине до сад, за глупаве и необразоване четничке сомове.
Коста
Војвода
Војвода
 
Порука: 6404
Приступио: мар 2006

Re: Тито из Србије у Хрватску пребацио 70 фабрика

Порука Коста 11.4.2017. 17:35

- ниiе проблем што у то веруiу четнички сомови као што iе Вранац (таi веруiе и да iе Тито протерао Србе са Косова и населио Шиптаре, иначе iе пре тога Косово ваљда било већински српско?)

- него iе проблем што у та срања веруiу сви водећи српски интелектуалци.

- е сад, знам iа да су сви ти интелектуалци обична говна, али изгледа да ми друге и немамо? Од оног неодговорног Меморандума САНУ, где су матори комлексаши мерили реп мртвом вуку и коiи iе прави почетак антикомунистичке хистериiе у Срба (и у коме има мизерно мало тачних ставова и нимало политичке одговорности - просереш се па шта буде)-

- па преко "оца нациiе", искомплексираног сељака са средњом пољопривредном Добросава Ћосића (било му "Добросав" превише сељачко па се потписивао као "Добрица") -

- па до данашње перiнице српске националне мисли, оне вреће гована Ђ. Вукадиновића -

- то су прави политички криминалци. Такви су направили нашега Вранца, и iош целу ергелу Вранаца...
Правда држи земљу и градове...
Кадры решают всё! (Иосиф Виссарионович)
exberekin
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 513
Приступио: јан 2007
Место: Београд , понекад Книн

Re: Тито из Србије у Хрватску пребацио 70 фабрика

Порука exberekin 13.4.2017. 10:21

Ајде вас двојица прочитајте текст поново па ћете из другог пута можда и схватити шта то у тексту пише.
Сила Бога не моли , али Бог силу не воли.

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 3 гостију