srpskinacionalisti.com

Србија прекидом споразума с Хитлером спасила Русе

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Част
Националиста
Националиста
 
Порука: 319
Приступио: мар 2015

Србија прекидом споразума с Хитлером спасила Русе

Порука Част 22.5.2015. 10:30

Шта год сматрали о Хитлеру, Хитлер је дао Србији шансу да не падне ни једна Српска жртва, само да се дозволи пролаз немачким трупама пролаз кроз Србију за Грчку итд, колико год Грци волели Срби не бих жртвовали себе и то је разумљиво. Комуњаре у Србији су пљунули Хитлера у лице, поништивши уговор који је и Иво Андрић увидео је лудост не потписати.

Напад на совјетски савез је спречен за 4 недеље, управо толико колико је било потребно да немачку војску затекне зима и спречи освајање совјетског савеза. Милион Срба је на најбруталнији начин страдало због тога. Русија је помогла Србији у првом светском рату, али много веће је жртвовање Српског народа било прекидом уговора са Хитлером, за то су криве комуњаре у Србији, који су са Титом још више утицали током окупације да се побију што више Срба и комуњарски шпијуни су најодговорнији за лаж да су четници били за нацисте:


Excerpt from: "The Rise and Fall of the Third Reich"
A History of Nazi Germany
by William L. Shirer
Simon and Schuster, New York, 1960

Page 824:

During the delirious celebrations in Belgrade, in which a crowd spat on the German minister's car, the Serbs had shown where their sympathies lay.

The coup in Belgrade threw Adolf Hitler into one of the wildest rages of his entire life. He took it as a personal affront and in his fury made sudden decisions which would prove utterly dissastrous to the fortunes of the Third Reich.

He hurriedly summoned his military chieftans to the Chancellery in the Berlin on March 27 - the meeting was so hastly called that Brauchitsch, Halder and Ribbentrop arrived late - and raged about the revenge he would take on Yugoslavs... He was therefore determined,... "to destroy Yugoslavia militarily and as a nation. No diplomatic inquiries will be made," he ordered, "and no ultimatums presented." Yugoslavia, he added, would be crushed with "unmerciful harshness." He ordered Goering then and there to "destroy Belgrade in attacks by waves," with bombers operating from Hungarian air bases. He issued Directive No. 25 for the immediate invasion of Yugoslavia and told Keitel and Jodl to work out that very evening the military plans. He instructed Ribentrop to advise [the German allies] Hungary, Rumania and Italy that they would all get a slice of Yugoslavia, which would be divided up among them, except for a Croatian state.

And then, according to an underlined passage in the top-secret OKW notes of the meeting (1), Hitler announced the most fateful decision of all.

"The beginninig of the Barbarossa opreration [attack on Russia]," he told his generals, "will have to be postponed up to four weeks." (It had originally been set for May 15 in the directive of December 18, 1940).

This postponment of the attack on Russia in order that the Nazi warlord might vent his personal spite against a small Balkan country which had dared to defy him was probably the most catastrophic single decision in Hitler's career. It is hardly too much to say that by making it that March afternoon in the Chancellery in Berlin during a moment of convulsive rage he tossed away his last golden opportunity to win the war and to make of the Third Reich, which he had created with such stunning if barbarous genius, the greatest empire in German history and himself the master of Europe. Field Marshal von Brauchitsch, the Commander in Chief of the German Army, and General Halder, the gifted Chief of the General Staff, were to recall it with deep bitterness but also with more understanding of its consequences than they showed at the moment of its making, when later the deep snow and subzero temperatures of Russia hit them three of four weeks short of what they thought they needed for final victory. For ever afterward they and their fellow generals would blame that hastly, ill-advised decision of vain and infuriated man for all the disasters that ensued.

(End quote)

Немачки генерали изјавили чињеницу да је напад на Србе био кобан за немачку војску која је 4 недеље спречена да нападне Совјетски Савез и кад је кренуо напад кобна зима је спречила немцима да освоје Совјетски Савез, нема дилеме да немачка бих освојила Совјетски Савез да није спречена 4 недеље због напада на Србију која је поништила уговор са Хитлером и милион Српских жртава, Руски народ у најновијем истраживању не убраја Србе међу пријатељима а камоли братски народ. Где је захвалност и да ли ће икад Руси схватити колико је Србија жртвована за спас Руса у другом светском рату?
цардушансилни
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 1
Приступио: мај 2015

Re: Србија прекидом споразума с Хитлером спасила Русе

Порука цардушансилни 28.5.2015. 17:40

Не лупетај глупости.
Аватар
Batistuta
Војвода
Војвода
 
Порука: 3084
Приступио: мај 2003
Место: United States Of Serbia-Argentina

Re: Србија прекидом споразума с Хитлером спасила Русе

Порука Batistuta 22.8.2015. 8:51

Приче о одлагању рата због Југославије или о руској зими су бајке и басне поражене стране,Немачка је напала СССР у идеално време за простор СССР-а а то је био 22.јун,што ће рећи имали су сасвим довољно времена да стигну до Москве од пољске границе одакле су кренули има око 1.000 километара што није нека удаљеност за технику Рајха и да окончају рат али је било тврдо од првих секунди рата.
SAMO!
SRS!
SRBIJU !
SPASAVA!
Аватар
Rasa
Националиста
Националиста
 
Порука: 317
Приступио: сеп 2007
Место: Приштина

Re: Србија прекидом споразума с Хитлером спасила Русе

Порука Rasa 23.8.2015. 1:19

Што-шта је успорило, па и зауставило немце у потпуној реализацији плана Барбароса. А чињеница је(писани документи потврђују, немачки нормално) да од првобитног датума, првог маја, са реализацијом Барбаросе се каснило из разних разлога па и због шестојануарског рата.
Убићете ме, али не заборавите
да ћемо вас и мртви победити.
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: Србија прекидом споразума с Хитлером спасила Русе

Порука Трећи 23.8.2015. 3:21

Част ::Шта год сматрали о Хитлеру, Хитлер је дао Србији шансу да не падне ни једна Српска жртва, само да се дозволи пролаз немачким трупама пролаз кроз Србију за Грчку итд, колико год Грци волели Срби не бих жртвовали себе и то је разумљиво.

Да. Сад кад сам се уверио да је већина Срба гласала за Вучића и да хоће у злочиначки НАТО,
сад је заиста све разумљиво.
Руси, шаљите Булаву!!
Немате ви ту коме помагати! Ми, противници разбојничке НАТО банде смо у Србији на нивоу статистичке грешке.
Сви би стали у једну осредњу кафану. :(
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
Аватар
Batistuta
Војвода
Војвода
 
Порука: 3084
Приступио: мај 2003
Место: United States Of Serbia-Argentina

Re: Србија прекидом споразума с Хитлером спасила Русе

Порука Batistuta 23.8.2015. 10:07

У литератури може да се нађе и податак да је то пролеће 1941-те године било изразито кишно и да је то такође један од разлога одлагања напада за јун 1941.А што се саме Краљевине Југосавије она је пала јако брзо и није била никаква претња тако да је то опет мегаломански тврдити да је то спасло Совјетски Савез, да се не расплињујем ипак се ради о огромној држави која је уз то и озбиљна и која практично није држава него континент и Немци нису били свесни у потпуности о коликим се пространствима ради,примера ради само данашња московска област има површину од 45.000 квадратних километара што је отприлике величина једне Словачке.
SAMO!
SRS!
SRBIJU !
SPASAVA!

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 4 гостију