srpskinacionalisti.com

Партизани

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Коста
Војвода
Војвода
 
Порука: 6406
Приступио: мар 2006

Партизани

Порука Коста 17.4.2015. 12:38

.
Аутентични антифашистички покрет углавном сачињен од Срба који је, у немогућим условима, дао велики допринос на савезничкој страни. У нововременом лудилу прочетничког ревизионизма потиснут и малте-не инкриминисан.

- ипак, историју је немогуће преправљати. Управо ових дана на 70-ту годишњицу Победе, ревизионизам се показује у правом светлу. Сви ревизионисти сврстали су се на страну новог светског фашизма - и америчко-немачког нацизма. Само Русија и њој наклоњени народи чувају Истину о тој борби.

- управо захваљујући партизанској борби Русија нас сврстава у народе - савезнике. Зато и позив на Параду у Москви.

- зато, у славу Партизана, балканских хероја Другог светског рата, отварам ову Тему. Па - изволите...
Правда држи земљу и градове...
Кадры решают всё! (Иосиф Виссарионович)
Аватар
Ноћна Смена
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 64
Приступио: јул 2012

Re: Партизани

Порука Ноћна Смена 17.4.2015. 16:10

Између партизана и усташког покрета треба да стоји знак једнакости.
Банда, шљам , зликовци - који су пљачкали и убијали све што је честито, српско и хришћанско.
Коста
Војвода
Војвода
 
Порука: 6406
Приступио: мар 2006

Re: Партизани

Порука Коста 17.4.2015. 17:43

- наводићу неке од примера партизанског хероизма, не поштуiући временски редослед, него - како ми падне. Рецимо - величанствена акциiа ослобађања дечiег логора Јастребарско, под носом усташама, у време кад су усташе били наiiачи - августа `42.

26. августа 1942. Четврта кордунашка бригада НОВЈ заузела је Јастребарско.

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0% ... 0%BA%D0%BE

Партизани су ослободили заточенике и стрељали руководиоце и неке од васпитачица у логору. Након тога логор више није обновљен.
Правда држи земљу и градове...
Кадры решают всё! (Иосиф Виссарионович)
Аватар
Vjaceslav
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 783
Приступио: феб 2014

Re: Партизани

Порука Vjaceslav 17.4.2015. 19:21

Ноћна Смена ::Између партизана и усташког покрета треба да стоји знак једнакости.
Банда, шљам , зликовци - који су пљачкали и убијали све што је честито, српско и хришћанско.


Da nisi onaj femkasti peder iz Obraza?
Bolje je verovati u Boga, nego imati poverenja u ljude.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Партизани

Порука Republikanac 17.4.2015. 20:11

Нису наравно ни партизани били свеци, било је ту и тактичких грешака и секташења и „левих скретања“, знало је ту и тамо и да се бесботребно изгине а знало се и на правди Бога неког стрељати али када се говори о њима треба увек узети у обзир следеће чињенице:

-били су ЈЕДИНИ покрет отпора на простору Југославије. Били су и најјачи покрет отпора у Европи.

-нису сарађивали ни са окупатором ни са разноразним издајничким бандама, дакле с те су стране били принципијелни. Па шта кошта да кошта. А коштало је, није да није.

-нису сматрали да се рат може провести мирно у неком запећку, кркајући гибаницу, пијући „шумадијски чај“ и чекајући „одсудни тренутак“ што је била патриотска позиција. Нису за време рата молили ни окупатора ни домаће квислинге за новац и оружје као неки други „покрети отпора“.

-били су дисциплинована војска са строгим моралом за разлику од оног другог „покрета отпора“ где се знало и заклати номиналног савезничког официра због пишљиве кошуље.

-Немци су их сматрали за свог највећег противника на Балкану.

-побили су далеко, далеко више усташа него онај други, ултра-српски „покрет отпора“.

-били су против „колективних одмазди“ за које се залагао онај ултра-српски „покрет отпора“ што је у сваком случају била исправна, цивилизацијска позиција.

Највећа замерка која се данас налази партизанима је да су били комунисти. Делимично тачно. Највећи број партизанских бораца нису били комунисти. Комунисти додуше јесу предводили тај покрет, то је наравно неупитно. Међу тим комунистима било је и секташа и левих догматика (што се посебно видело у Херцеговини и Црној Гори у периоду тзв. „левих скретања“) али већина су били родољуби који су у рат кренули из искрених патриотских мотива.

Е сад... Ја би наравно далеко више волео да смо током Другог светског рата имали један јак, не-комунистички покрет отпора који би 1945 био способан да преузме власт и успостави систем некаквог полу-државног, дирижистичког капитализма (као што је Де Гол урадио у Француској) што је објективно речено и било најбоље решење за нас (социјализам јесте постигао значајне успехе у периоду након Другог светског рата о чему сам већ и писао али је проузроковао и многе, сасвим непотребне грешке које су углавном биле производ марксистичког догматизма) али хебига нисмо и сад шта је ту је, не могу се због тога кривотворити историјске чињенице и борце против окупатора проглашавати „корисним идиотима“ (како каже један форумаш) а сараднике окупатора и квислинга херојима...
Жилко, смрдиш.
Аватар
vninkovic
Војвода
Војвода
 
Порука: 5105
Приступио: апр 2004
Место: Ужице

Re: Партизани

Порука vninkovic 19.4.2015. 20:54

Свака част за Јастребарско,за велике губитке Немцима у нпр десанту на Дрвар(највећи немачки губитци у борбама),поштовање за неке друге ствари.
Али,не заборавимо ни масу невино побијених што 41-е,што44-45,не заборавимо пасја гробља,лева скретања(у почетку стидљиво,касније и призната од стране партизанског покрета)не заборавимо заједничке пројекције у Загребу на које одлазе партизански комесари у време битке за рањенике(додуше и то су признали,па им се мало да и опростити).Мош мислити народ гине по Козари,екипа гледа филмове у Загребу :evil: Шта тек рећи за онај покољ наше сеоске омладине назван некаквим сремским фронтом.
Дакле,поставимо ствари како стоје.Објективно.Попу поп бобу боб.А ту је било свега.На жалост највише жртава,и највише наравно српских.Било не поновило се.
То јест ако се не Дај Боже понови,сви под један барјак.Нешто попут 99-е.А поновиће се ,на жалост.
Глава глави,плећка харамбаши,а фукара може и ребара!!
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4676
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Партизани

Порука SMUK 24.4.2015. 22:50

Изашли су на терен и добили утакмицу, то је то.
Аватар
Batistuta
Војвода
Војвода
 
Порука: 3085
Приступио: мај 2003
Место: United States Of Serbia-Argentina

Re: Партизани

Порука Batistuta 3.5.2015. 15:28

За присталице партизана и комуниста би било много боље да прихвате реалну историју свог покрета иначе ће вечно да им спочитавају ови други па што бар не покушасте да ослободите Јасеновац или да га чак ослободите ако сте већ били тако моћни и бројни (чак пише да је било ни мање ни више него 800 хиљада бораца) и имали чак и авијацију! (у партизанским филмовима).Иначе ја не мислим да партизани нису стварно хтели да ослободе Јасеновац и да их је Броз минирао у томе него истина је много болнија,били су поприлично малобројна дружина и што се технике тиче далеко заосталији од супериорних Немаца који су на југоистоку имали добро наоружану армаду којој партизани нису могли да нанесу никакве озбиљније губитке.а истинско ослобођење Југославије па и Јасеновца долази тек од јесени 1944 кад су Совјети уништили немачко тешко наоружање.
SAMO!
SRS!
SRBIJU !
SPASAVA!
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4676
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Партизани

Порука SMUK 3.5.2015. 18:32

За присталице партизана и комуниста би било много боље да прихвате реалну историју свог покрета иначе ће вечно да им спочитавају ови други па што бар не покушасте да ослободите Јасеновац


Па они овима другима могу да спочитавају што нису на пример они ослободили Бањицу и сл? Тако да су то игре без граница..

побили су далеко, далеко више усташа него онај други, ултра-српски „покрет отпора“.


И ово је заблуда, јер су оба покрета били ултра-југословенска.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Партизани

Порука Republikanac 3.5.2015. 19:30

Batistuta :: па што бар не покушасте да ослободите Јасеновац или да га чак ослободите ако сте већ били тако моћни и бројни (чак пише да је било ни мање ни више него 800 хиљада бораца) .


Осамсто хиљада бораца је било тек на крају рата, дакле маја 1945.

Могли су додуше и ултра-Срби четници ударити на Јасеновац уместо што су са усташама потписивали споразуме о сарадњи, "признавању НДХ" и "заједничкој борби против мрских комуниста"...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Batistuta
Војвода
Војвода
 
Порука: 3085
Приступио: мај 2003
Место: United States Of Serbia-Argentina

Re: Партизани

Порука Batistuta 4.5.2015. 7:52

Четничка верзија историје није постала званична,није снимљен ниједан филм,а партизанска је направила читаву лажну епопеју и тоне филмског материјала и серија,а да је у реалном животу само 20% тога било истинито Југославија и Београд би били ослобођени најкасније 1942.Мени иако нисам присталица комуниста је то заиста жао јер окупатор је окупатор али не треба живети у лажима.Чињенице су да је ослобађање Југославије односно Београда завршила Црвена Армија након ослобођења целе Украјине и провоцираног државног удара у Софији и Букурешту и то је све било у другој половини 1944-те. Разумем да су то били неки табуи после рата и да је то требало тадашњим југослвенским комунистима цела та прича и који су још прешли и у НАТО табор после свађе са совјетским комунистима и Стаљином па је поготову тад требало што мање причати о Црвеној Армији ево тек ових година је почело да се прича да је Црвена Армија ушла и ослободила Београд, али је неразумљиво што се данас после 70 година о томе не говори са нормалне дистанце и хладне главе сад живимо у некој потпуно другој епохи.

Није ми намера ни да подцењујем партизанске борце и те људе који су се борили и који су преузели власт али правити од њих нереалне митове и научну фантастику о снази (оно четврта армија и сл) заиста данас нема неке потребе после 70 година, победили су највише захваљујући договору између Лондона и Москве и војних победа црвене армије,да је Стаљин и Черчил хтео да доведе неког другог тај би без проблема узео власт а напаћен народ би га исто тако одушевљено сачекао као партизане.
SAMO!
SRS!
SRBIJU !
SPASAVA!
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Партизани

Порука Republikanac 4.5.2015. 12:40

Не знам Батистута, шта ти сад хоћеш да кажеш? Да без СССР-а не би дошло до слома Хитлерове Немачке? Па то зна свака будала, то нико нормалан није негирао ни у доба Југославије...

Што се нас тиче, Црвена армија је дала одлучујући допринос у ослобођењу Београда и Србије а кад су обавили посао (уз помоћ НОВЈ наравно) продужили су ка Мађарској. Остатак земље ослободила је Југословенска армија (што је те 1945 био званичан назив за партизане). Иначе, још пре уласка Црвене армије у Србију (крај септембра 1944) постојала је велика слободна територија на територији Југославије па ти сад види...

Никакве научне фантастике нема у чињеници да је ЈА на крају рата имала 800,000 бораца и да је по броју људи под оружјем била пета савезничка сила у Европи (након Совјета, Јенкија, Енглеза и Француза).

Филмови? Па нико четницима не брани да снимају филмове о својим „херојским подвизима“, офанзивама против њих итд. Само ја не видим да су се у ових 25 година нешто претргли од жеље за снимањем својих „епопеја“ с изузетком оне Бајићеве „Равне горе“ која је вероватно најдосаднија серија у историји РТС-а.
Жилко, смрдиш.
Коста
Војвода
Војвода
 
Порука: 6406
Приступио: мар 2006

Re: Партизани

Порука Коста 5.5.2015. 14:38

Batistuta ::... па што бар не покушасте да ослободите Јасеновац или да га чак ослободите ако сте већ били тако моћни и бројни...


- аi` да претпоставимо да ниси злобан но си само необавештен. Под том претпоставком:

- година 1942-га iе кризна година Партизанског покрета и уiедно година наiвећег страдања Срба у Јасеновцу. Од укупно 55-60.000 Срба страдалих у Јасеновцу (то су праве цифре, остало iе претеривање - укупан списак за Јасеновац садржи нешто преко 85.000 имена, од тога по десетак хиљада Цигана и Јевреiа и осталих жртава, хрватских комуниста и осталих непоћудних елемената - ) њих 40.000 iе у логор отерано из Подкозарiа управо лета 1942-ге. Тада су била главна страдања, Партизани у том моменту нису имали снага за напад на логоре.

- и поред тога, навео сам у уводном посту величанствену акциiу Партизана августа `42-ге, кад су невиђеном смелошћу, у дубокоi позадини усташке државе, ослободили дечiи логор Јастребарско, кад самог Загреба. Тамо су пострељали усташку управу логора и "васпитачице" и ослободили неких 7-800-оро деце. Отприлике толико деце iе и убиiено у том логору. Срећом, логор iе углавном служио за усваiање ове српске деце (кроз логор iе прошло око 20.000 Српчади.) Прочитаi биографиiу наше глумице Божидарке Фраiт, она iе iедно од српске деце коiу iе усвоiила нека хрватска породица. После рата су iоi испричали праву причу. Мислим да Божидарка никад ниiе успела да сазна своiе право име и право место рођења...

- дакле, Јасеновац касниiих ратних година постаiе релативно неважан, у тренутку пробоiа последњих логораша (кад iе већина изгинула) било их iе мање од 2.000. Завршена прича.

- но, што рече неко - зашто четници, или недићевци, или љотићевци не ослободише неки логор? Могли су макар онаi београдски - ваљда знаш да се усташка држава простирала до Београда, логор Старо Саiмиште - чуо си? Али не, Недић iе имао коректне односе са НДХ. Он iе Јевреiе и Комунисте убиiао на Бањици и у Јаiинцима, а Хрвати ту одма преко Саве. Леп пример ратне сурадње, а?
Правда држи земљу и градове...
Кадры решают всё! (Иосиф Виссарионович)
Аватар
Четар
Националиста
Националиста
 
Порука: 349
Приступио: јун 2011
Место: где не рађа мајка издајнике

Re: Партизани

Порука Четар 5.5.2015. 22:18

Била скоро нека емисија на телевизији, рехабилитација Драже Михаиловића или нека слична тема. Пусте аудио запис за суђења Дражи и тамо онај говнар Минић пита: Да ли сте Недића ставили под слово З - ноторни издајник!

Не улазећи у расправу о историјској улози Милана Недића, са данашње тачке посматрано, нема никаквог спора, у то време сви су били мање издајници од Минића и сличних, српских партизана и комуниста. Како историја зна да буде сурова према њеним актерима. Сигуран сам да је Минић то све стварно и мислио што је говорио (типичан ограничени титоиста чобанин).

Нема ту шта да се прича и да се троше речи, највећи српски издајници тога времена били су српски комунисти (титоисти). Време је то показало, и може да прича ко шта хоће. И управо то баца љагу на партизанску борбу, коју поново тако насилно уздижу и натурају. А истина је да је допринос савезничкој ствари заправо занемарљив, и да су те херојске ''борбе'' биле све саме касапнице и тешки порази.

Срби будале гинули да не би гинули Енглези, то је суштина. Што рече Дража тамо негде још у току рата - ''Енглези су обични трговци људском крвљу''.
ОВО НИЈЕ МОЈА ЗЕМЉА
Аватар
Четар
Националиста
Националиста
 
Порука: 349
Приступио: јун 2011
Место: где не рађа мајка издајнике

Re: Партизани

Порука Четар 5.5.2015. 22:24

Republikanac ::-нису сарађивали ни са окупатором ни са разноразним издајничким бандама, дакле с те су стране били принципијелни. Па шта кошта да кошта. А коштало је, није да није.

Како бре нису сарађивали? А мартовски преговори у Загребу? Како су се извукли испред носа Немцима затворени у џепу око Јабланице? Недељу дана неометано од Немаца прелазили Неретву преко оних дасака постављених преко срушеног моста? Како то може?

Ја сам ова питања већ постављао овде на форуму па ми нико од вас форумских титоиста није дао сувисао одговор.
ОВО НИЈЕ МОЈА ЗЕМЉА
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 3 гостију