srpskinacionalisti.com

Церски марш - 2013

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Павле Ђуришић
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 108
Приступио: нов 2010

Церски марш - 2013

Порука Павле Ђуришић 23.8.2013. 17:44

Церски марш - 2013

Слика

Четврту годину заредом српски родољуби и патриоте, махом из шабачког краја и Поцерине, су домаћини и организатори манифестације „Церски марш“. Својим трудом су допринели да овогодишњем маршу присуствује већи број људи него претходних година, и то из разних крајева српских земаља. Са званичном крилатицом - СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА ДОК СУ ЈОЈ ДЕЦА ВЕРНА, тог недељног јутра се сложна и на претке поносна омладина, са тробојкама у рукама и песмом на устима, упутила на марш дуг 32 километара. Заједно са осталим родољубима, као и удружењима, марширали су и активисти нашег пројекта, БОРБЕ 14 - други пут на овој манифестацији. Тог дана циљ је био само један - стићи до церског села Текериш, и одати почаст нашим бесмртним херојима. Марширало се мало мање од осам часова, по разноликом терену и под сунцем које је неумитно грејало, но уз снажну вољу и добру организацију домаћина, највећи број учесника је стигао на одредиште. Уследио је парастос српским сељацима, војницима, и војсковођама који су пали у тим немирним временима на бранику отаџбине, положивши своје животе за нас.

Сваки појединац мора да осећа одговорност према људима који су своје животе, надања, патње, молитве жртвовали вечној српској идеји. Не смемо да заборавимо да мирно спавамо, дишемо, живимо, управо због тих бесмртних подвига наших предака и да је на нама да тај пламен бар сачувамо и пренесемо даље, ако га већ не можемо распирити. Најмање што смо као свесни српски националисти могли да урадимо, јесте да учествујемо у овом маршу и личним подвигом своје мисли и дух бар за тренутак из модерне учмалости и колотечине усмеримо на нешто што је заиста важно.

Баш као и на прошлогодишњем маршу, и ове године смо поносни, што смо као активисти пројекта БОРБА 14 учествовали на једном националном маршу, нарочито јер су такве ствари у Србији реткост. Проблем су антинационални и неокомунистички властодршци као и полицијска репресија, а у Србији се последњих година углавном говори о неким другим „поносним“ шетњама и парадама. Драго нам је да и даље постоје људи који се не стиде да ходају дигнуте главе под заставом своје отаџбине. Маршу су присуствовали активисти Србске акције, као и других разноразних покрета који се декларишу као национални. Овим путем би се захвалили свима који су на неки начин учествовали у овој манифестацији, а нарочито Удружењу грађана „Церски марш“, на добродошлици коју су нам пожелили, одличној организацији, пријатној атмосфери и координисању током читавог марша. Најискреније се надамо да се неће стати на овоме, и да ћемо у још већем броју наредне године на стогодишњицу Церске битке заједно марширати!

Галерију слика и видео снимак можете погледати на страници испод:

http://www.borba14.org/index.php/2013-02-20-13-32-12/167-nstavak
Наш глас је јачи: БОРБА14

www.borba14.org
Павле Ђуришић
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 108
Приступио: нов 2010

Re: Церски марш - 2013

Порука Павле Ђуришић 23.8.2013. 17:46

Замолио бих модераторе, да ову тему пребацу у тему ''Покрети'' (уколико могу да отворе подтему БОРБА14)..
Наш глас је јачи: БОРБА14

www.borba14.org

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 2 гостију