srpskinacionalisti.com

ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Павле Ђуришић
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 108
Приступио: нов 2010

ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука Павле Ђуришић 20.3.2013. 20:20

ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Слика

Данас пре подне г. Адолф Хитлер, примио је у тврђави Нирнберг, од 250 новинара који су присуствовали националистичком конгресу, осам страних новинара међу којима и нашег дописника.
Нешто после девет часова, колона аутомобила на челу које се налазило аутомобил са г. Хитлером, кретала се кроз густ шпалир народа, који је тријумфално поздравио свог вођу. Одмах иза аутомобила г. Хитлера ишли су аутомобили у којима су се налазили новинари које је г. Хитлер позвао на доручак у тврђаву Нирнберг. Одмах по доласку у тврђаву г. Хитлер је лично примио новинаре.
У свечаној дворани старе тврђаве немачких царева у Нирнбергу, која је средњовековна грађевина, био је сервиран доручак изабраним новинарима. Поред новинара на доручку су били и фиреров заменик г. Хес, немачки посланик на енглеском двору г. Рибентроп и министар г. Розенберг.
Прво питање г. Хитлеру поставио је један енглески новинар о томе да ли мисли да се доласком и посетом г. Мусолинија Берлину појачава и проширује досадашња веза између Берлина и Рима. Г. Хитлер је одговорио, да се то само по себи разуме и да та посета сама довољно говори. После тога г. Хитлер је говорио да Немачка мирно гледа у будућност, пошто она не жели ни од кога да одузме ма шта, а Немачка нема да се боји да ће јој неко други нешто одузети.
- Раније, каже г. Хитлер, није био тај случај и Немачка није имала ту сигурност коју данас има.
У вези са првим питањем, други енглески новинар поставио је г. Хитлеру питање зашто се Немачка тако наоружала.
На ово питање г. Хитлер је одговорио да би Немачка, када би била празан простор без војске, била врло погодна да изазове туђ апетит. Међутим, како је Немачка сада врло добро испуњена војском, то не даје могућност да се било код кога појави тај апетит.
Међутим, наставио је г. Хитлер, када би се знало у иностранству колико ја имам планова пред собом, чије остваривање може да траје 30-40 година - две велике изложбе и то једна 1945. године а друга 1950. године од којих ће једна бити у Минхену а друга у Берлину, осим тога читаву мрежу путева који се изграђују и који ће се изграђивати, онда би сви веровали да нама, пре свега треба мир у земљи, а затим мир према иностранству.
После тога г. Хитлер је прешао на излагање тешких задатака које је он ставио вођама немачког народа око којих они треба да разбијају главу. У вези с тим г. Хитлер је рекао да Немачка има велике тешкоће са исхраном али то не значи да у Немачкој много гладују. Он лично је вегетаријанац.
Пошто је завршио своја излагања о исхрани Немачке г. Хитлеру је поставио питање један енглески новинар о колонијама. На ово питање г. Хитлер је одговорио да он сматра да у Европи не може бити смирења све дотле док Немачка не добије колоније.
На примедбу једног новинара да у иностранству уверавају да колоније које Немачка треба да добије дају данас само 10 од сто исхрану и да оне у том случају не могу много користити Немачкој, г. Хитлер је одговорио:
- Када се тих 12 процената прорачуна онда су то шест до седам милиона Немаца који би се много помогли када би Немачка имала своје колонија.
Ја сам на то запитао Фирера да ли је ту у питању лични осећај части народа, нашта ми је он одговорио, да један велики народ од 70 милиона не може бити без колонија, а није ни право оставити га без њих када и друге мање државе имају своје колоније. Немачка има морално право на своје бивше колоније. „Питање колонија, реко је г. Хитлер, мора бити решено и биће решено у најкраћем року овако или онако. Биће решено као што је Немачка добила и своју једнакост и равноправност са другим народа. Не мисли Немачка на рат него верује да ће победити разборитост и разум“. Ја сам, реко је Фирер, један од оних људи који још увек верују да ће разборитост и разум памет победити, али Европа се не може смирити све дотле док Немачка не добије своје колоније.
Енглески новинари су затим упитали г. Хитлера да ли ће Немачка тада саградити поморске базе у својим колонијама, нашта им је Фирер одговорио да ће Немачка из чисто трговинских и економских разлога изградити те поморске базе, али да неће специјално ради њих одржавати велику војску пошто то не вреди за колоније.
После тога г. Хитлер је додао да Немачка сада има велике планове и када би и у другим земљама били такви велики подухвати било би врло повољно за међународни положај.
Један од присутних француских новинара поставио је затим г. Хитлеру питање да ли Немачка жели да се шири и изван својих граница. На ово питање г. Хитлер је одговорио да је питање мањина опет једно питање у коме треба да влада разборитост.
Немачка неће да узима ниједан део туђег народа. То се најбоље види и у теорији коју националсоцијализам заступа.
Пошто сам ја био поред њега, а знао је да сам југословенски новинар он је обгрливши ме руком преко рамена рекао:
- У Југославији је питање мањина врло добро решено.
Немци из наше земље, који су разговарали са вођом Немачке г. Адолфом Хитлером врло су задовољни са решењем њиховог питања и г. Хитлеру су говорили најлепше о нашој земљи и о ситуацији у њој.
- Разуме се, рекао је Фирер, није срећно када је један део народа откинут од осталог дела али не треба увеличавати те тешкоће. Немци су морално задовољни у својој земљи и они не желе да иду у иностранство. Као пример г. Хитлер наводи како се многи Немци враћају из иностранства у своју отаџбину.
За време овог разговора г. Хитлер ми се три пута обраћао и пред свим новинарима претставницима светске штампе међу којима су се налазили претставници највећих енглеских, француских и италијанских агенција, најлепше ми се захваљивао за објективно приказивање ситуације у Немачкој.

МИЛОШ ЦРЊАНСКИ
13.9.1937.

http://borba14.blogspot.com/2013/03/blog-post_2299.html
Наш глас је јачи: БОРБА14

www.borba14.org
Pobuna
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 63
Приступио: сеп 2012

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука Pobuna 21.3.2013. 14:01

Ништа добро нама Србима тај господин Хитлер није донео.То што неки одвајају као његову идеју од рата је поптуно небитно.Пратити идеју човека који по командној одговорности крив за смрт преко 1,5 милиона а звати се српским националистом је потпуни апсурд.

Знаш кад неко говори о Хитлеру као о белом месији а његове казнене експедиције су вршиле страшне злочине над српским народом је трагикомично.Да је "господин" Хитлер био неки месија и европски вођа он би својим јединицама издавао команде да јуре немилосрдно црвене бандите а не да због њихових акција страда недужан бели народ.Који је по ревизионистичкој нацистичкој идеологији јели "његов бели народ" јер је он био "бели месија".

НС као идеја је у реду ако се посматра кроз призму националне слободе једног народа и социјалне правде унутар националистичке државе.Постојале су такве идеје и пре Хитлера.Али славити Немачки Рајх и војнике СС и Вермахта је небулоза.

Да ли треба посебно помињати злочине његових савезника хрватских усташа и Бугара?А то су били његови савезници па ма шта та његова идеја учила.Глупе су приче да би Хитлер после рата укинуо НДХ.У то нико не верује.Зар би савезништво једног народа тај "часни" господин после рата бацио у воду и не би им дао ништа?

Па они су сарађивали и пре рата са усташама.Опште је познато да је Геринг био налогодавац убиства Краља Александра.Да је унајмио усташе и вмро да изведу то убиство.

Мени је на пример јако дегутантан онај чувени "аргумент" да су Немци хтели да повраћају кад су видели шта се дешава у Јасеновцу.И тај аргумент као треба да оправда њих.А онда ја питам што нису затворили Јасеновац и пустили бели српски народ да се врати својим огњиштима него је логор радио до краја рата(и још мало после рата)?.

Ево једног цитата из дневника Глеза Фон Хорстенауа који довољно говори о "господину" Хитлеру "белом месији"
O HRVATIMA
Tako je kao i vecina nemackih visokih oficira, i Horstenau se zgražavao nad razmerama ustaških zlocina nad Srbima. I on je nastojao da ih osujeti, jer su ''remetili red i mir'', ali, kako tvrdi, i iz humanih razloga. Medjutim, pokušaji obuzdavanja ustaša nisu davali željene rezultate, jer su Hitler, i njegovi ''satrapi'', poput Ribentropa ili ambasadora u Zagrebu Zigfrida Kašea, uvek bili na strani Hrvata. Tako, septembra 1942. godine, Horstenau je zapisao:
''Neposredno pred Pavelicevu posetu fireru, Ler je razgovarao sa Hitlerom i ukazao na užasnu politiku ustaškog režima... Stekao sam utisak da ovoga puta Ler uživa podršku cak i od Himlera. Hitler je, medjutim, odbacio Lerove prigovore. Kada je zapoceo razgovor o ustaškim užasnim zlocinima, Hitler je primetio da mu je Pavelicev režim u Hrvatskoj odan, te da zato nema nikakvog razloga da i dalje ne podržava ovaj režim. Nemacka nema previše dobrih prijatelja. Dobri Hrvati, zakljucio je firer, neka se ''slobodno ižive''. On je pod ovim mislio na ubijanje Srba'
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука Трећи 21.3.2013. 15:55

Pobuna ::Да ли треба посебно помињати злочине његових савезника хрватских усташа и Бугара?А то су били његови савезници па ма шта та његова идеја учила.Глупе су приче да би Хитлер после рата укинуо НДХ.У то нико не верује.Зар би савезништво једног народа тај "часни" господин после рата бацио у воду и не би им дао ништа?
Здраворазумски резон.
Наравно. Дао би и Мађарима. Нису ни они због 'danke' бацали људе под лед...
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
Pobuna
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 63
Приступио: сеп 2012

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука Pobuna 21.3.2013. 16:09

Сигурно би им дао нешто.Мислим замисли Хрвати шаљу одреде на источни фронт,боре се за рачун Немачке и њихови су савезници а онда после рата не добију ништа.Или босански муслимани који су се исто борили за рачун Немаца не добију ништа.Па само би их окренуо против себе и направио од њих реметилачки фактор против свог поретка.А позната је рецимо Химлерова опсесија Исламом.Имали би муслиманске државе на Балкану исто као што их имамо и данас.

Питање је све и да је Југославија остала неутрална и да није било 27.марта да ли би да је Немачка победила остала у својим границама.Или би била нека ревизија па би Мађари добили после рата Војводину а Бугари Вардарску долину коју и дан данас сањају.Не треба заборавити ни дунавске швабе.Зар није Хитлер рекао да иста крв спада у заједничко царство.То протеривање Немца из Војводине јесте злочин и можда није то лепо рећи али замисли још неколико стотина хиљада Немаца у Војводини.Па имали би већ сада много већи проблем са Војводином него што имамо овако.
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука Трећи 21.3.2013. 16:31

Pobuna ::Сигурно би им дао нешто.Мислим замисли Хрвати шаљу одреде на источни фронт,боре се за рачун Немачке и њихови су савезници а онда после рата не добију ништа.
Па и нису добили ништа... Чак ни (заслужену) казну.
Прогласи их 'Тиле' антифашистима пред крај рата. Чак нас је и 'побратимио' с њима касније.

Питање је све и да је Југославија остала неутрална и да није било 27.марта да ли би да је Немачка победила остала у својим границама.
Пази да не би...
Да би се у тако нешто поверовало, треба бити крааајње наиван! Да не кажем баш - идиот...
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
Павле Ђуришић
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 108
Приступио: нов 2010

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука Павле Ђуришић 21.3.2013. 22:38

Овде није реч о идеји националсоцијализма, него о пријему новинара у тврђави Нирнберг. Кад си већ поменуо све могуће теме, од идеологије националсоцијализма, преко историје и културе, па све до Бугара, усташа, Јасеновца, итд. да ти одговорим на твоје опаске. Оно што нам је господин Хитлер нудио, јесте следеће:

• Поштоваће се политички суверенитет и територијални интегритет Краљевине Југославије,
• Од Краљевине Југославије се неће тражити војна помоћ нити пролаз или транспорт трупа кроз земљу за време трајања рата, и
• Интерес Краљевине Југославије за слободан излаз на Егејско море ће се узети у обзир приликом политичке реорганизације Европе након рата.

Оно што су потписали Рибентроп и Цветковић у хотелу Белведер у Бечу 25. марта 1941. г. се може сматрати максималним дипломатским успехом фактички српске дипломатије у вртлогу Другог светског рата.

Друга ствар, на коју хоћу да ти скренем пажњу, јесте да та идеја није ''нацистичка'', него националсоцијалистичка. Mи сe никaдa нисмo прeдстaвљaли кao "нaцисти" или нaзивaли билo кoг другoг националсоцијалисту, ''нацистом'' или ''нeoнaцистoм''. Тај назив је креација јеврејског мозга, и прoмoвисaн унутaр jeврejскe штaмпe. Kрeирaн je дa будe пoгрднa oпaскa. Дакле, националсоцијалиста, не нациста.

Нико овде не слави Трећи Рајх, али ти очито сматраш да је сам Хитлер, идеја националсоцијализма. Није Хитлер измислио националсоцијализам, јер национална држава није појам само национални, она je и социјални појам. Kao што национализам губи свој смисао ако није социјалан, ако његова национална форма није испуњена социјалном садржином која ће се оличавати у социјалној правди, исто тако једној држави данас нема опстанка ако се у њој не поштује и ако њом не влада начело социјалне правде. Али, Хитлер спада у ред највећих националсоцијалиста, ако не и највећег. Због тога се име Адолфа Хитлера, у толикој мери везује за националсоцијализам, да је целокупан национал-социјалистички покрет, те се и сама та идеја, назива, ''хитлеризам''. Али и сам си рекао, националсоцијализам као идеја је у реду ако се посматра кроз призму националне слободе једног народа и социјалне правде унутар националистичке државе. Не само да је у реду, него је националсоцијализам идеја, која даје одговоре на сва питања.

Одговор на твоје опаске о Бугарима, усташама, итд. лежи у садржини Тројног пакта, коју сам ти навео на почетку овог коментара. Ако поштујеш лик и дело Момчила Ђујића, Павла Ђуришица, Косте Пећанца, Милана Недића, Димитрија Љотића, и других искрених и правих четника, надам се да ће ти се свидети овај видео.

http://www.youtube.com/watch?v=dG2dx-6XsaE

Четничка команда са свим својим оружаним снагама од месеца септембра прошле године ради и сарађује са немачком војском у овим крајевима искрено и лојално. Ово су нам налагали наши заједнички интереси." - војвода Момчило Ђујић
Наш глас је јачи: БОРБА14

www.borba14.org
ДЕЛИЈА86ЦЗБГ
Војвода
Војвода
 
Порука: 1541
Приступио: нов 2011

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука ДЕЛИЈА86ЦЗБГ 22.3.2013. 0:04

Тај видео је чиста бљувотина,то је бацање љаге на светло име српских четника. А ту последњу реченицу Момчило Ђујић сигурно није изрекао. Прави четници нису сарађивали са српским непријатељима. Не знам како неко ко је Србин може да слави хитлера,и да уздиже хитлеров национал социјализам који је побио хиљаде Срба и створио геноцидну НДХ.
Павле Ђуришић
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 108
Приступио: нов 2010

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука Павле Ђуришић 22.3.2013. 0:53

Националсоцијализам није Хитлеров. Национална држава није појам само национални, она je и социјални појам. Kao што национализам губи свој смисао ако није социјалан, ако његова национална форма није испуњена социјалном садржином која ће се оличавати у социјалној правди, исто тако једној држави данас нема опстанка ако се у њој не поштује и ако њом не влада начело социјалне правде. Прави тип социјалне државе јесте национална држава, јер као што каже наша народна пословица: „Правда држи земљу и градове", нарочито социјална правда.

Ово су наши поносни преци из Другог светског рата, наравно будите сигурни да су се борили за националсоцијализам, за нови европски поредак, и за нову и поносну Србију, за праве вредности. Наравно, сачували смо и своју специфичност и јединственост, што се може закључити на основу имена Serbische Freiwilligen Korps, као и на основу организације. Осим СДК-а, под истом командом била је и тадашња Српска државна стража, Жандармерија, Гранична Стража, све у свему, десетине српских хиљада бораца.

Видео и слике у њему можеш називати бљувотином, али те слике су историјске чињенице, свиђале се оне некоме или не.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v-hqsiI5rKI&bpctr=1363908046

Оваквих историјских слика имаш колико хоћеш. Управо оне су аргументован доказ мојих речи. Уз видео ти прилажем ош пар слика четника који су сарађивали са србским ''непријатељем''.

Слика

Павле Ђуришић (у средини) и Јаков Јововић (лево) са немачким фелдкомандантом на Цетињу октобра 1943:

Слика

Слика

Слика

Слика

Момчило Ђујић, Стево Рађеновић, Владо Новаковић, Никола Узунчевић и командант италијанске дивизије "Sassari" генерал Fulvino Montielli.

Слика

Слика

Четници и Немци у Подгорици 1944:

Слика

Слика

Ђујићевци предводе немачку колону у Далмацији:

Слика

Четник ДЧД са Бернардом Дичеом (једним од команданата Принц Еугена) 1944. у Далмацији:

Слика

Слика

Драги Јовановић и Танасије Динић и немачки генерали 1942:

Слика

Драги Јовановић (други с лева) са немачким генералима:

Слика

Рада Павловић окружен припадницима српских и немачких војних и полицијских формација:

Слика

СДК и Немци у Горњем Милановцу након протеривања црвених после жестоких борби, октобар 1941:

Слика

Драги Јовановић у друштву официра Гестапо-а, СС-капетана Г. Хауздинга (десно) и СС-поручника Винека (лево), испред затвора Специјалне полиције у Ђушиној улици:

Слика

Војник СДК (лево) и Немци из Бранденбург дивизије (од којих је један прерушен у равногорца) испитују заробљеника, 1943. године:

Слика

СДК и Немци на железничкој станици у Младеновцу, октобар 1941.

Слика

Подофицир СДК и Немци, септембар 1941.

Слика

Војвода Стеван Дамјановић са Немцима на Мајевици 1944:

Слика

Војвода Радивоје Керовић са Немцима:

Слика

Војвода Стеван Дамјановић Леко са Немцима:

Слика

СС официр Вернер Лоренц и један четник у Босни 1942.

Слика

Печанац са Немцима:

Слика

Ако мислиш да су и ове слике, како ти кажеш, чиста бљувотина и бацање љаге на светло име србских четника, онда нас двојица различите четнике, сматрамо правим србским четницима.
Наш глас је јачи: БОРБА14

www.borba14.org
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука Трећи 22.3.2013. 0:58

Павле Ђуришић ::Оно што су потписали Рибентроп и Цветковић у хотелу Белведер у Бечу 25. марта 1941. г. се може сматрати максималним дипломатским успехом фактички српске дипломатије у вртлогу Другог светског рата.

Тај 'максимални дипломатски „успех“' је био најобичнија бућкалица за сомове.
Потписали је Немци и са Русима, па погазли потпис - напали их.
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
ДЕЛИЈА86ЦЗБГ
Војвода
Војвода
 
Порука: 1541
Приступио: нов 2011

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука ДЕЛИЈА86ЦЗБГ 22.3.2013. 1:38

Момчило Ђујић није никада сарађивао са Немцима,већ само са Италијанима,јер су Италијани стали на страну четника у борби против усташа,Италијани су помагали четнике зато је Ђујић и сарађивао са њима. Много су Срба спасили Италијани од усташког ножа,а један од њих је и генерал Ратко Младић кога су спасили Италијани као бебу да га не би убили усташе. На слици можеш видети Ђујића једино са Италијанима,а никако са Немцима. Неоспорива је чињеница да су Италијани спашавали Србе од усташа,зато је сарадња са Италијанима била потпуно легалан чин,што се за Немце не може рећи.
Аватар
dusanserb
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 57
Приступио: феб 2013
Место: Слободна Србија

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука dusanserb 22.3.2013. 10:46

Апсолутно је незамисливо да неки Србин или уопште Словен подржава Адолфа Хитлера. Ево једног одличног текста који баш о томе говори. Ево неких најбитнијих одломака из тог текста:

СЛОВЕНИ И ХИТЛЕР
Може ли словенски родољуб бити национал-социјалиста?

Али осврнимо се најпре укратко на Хитлеров однос према србском и руском народу у области теорије. Наиме, још у спису Мајн кампф, Хитлер описује Србе као лукаве провокаторе (у вези са поводом за избијање Првог светског рата), и без обзира на свој негативан однос према Аустро-Угарској монархији, апсолутно оправдава и безрезервно подржава њену агресију на Србију:

“Неправда се чини бечкој влади што је данас засипају прекорима због форме и садржине ултиматума који је она поставила… Аустрија је на својој јужној граници имала једног огорченог и смртног непријатеља који је у све краћим периодима провоцирао монархију.”

(Адолф Хитлер, «Моја борба», при почетку поглавља «Светски рат»)

У истом поглављу, Хитлер пише и како је подржавао Јапан против Русије у рату из 1905. године, и то управо из антисловенских побуда:

“Руско-јапански рат затекао ме је већ битно зрелијим, али и пажљивијим. Тамо сам већ из више националних разлога заступао једну страну и сместа се ставио, при изношењу нашега мишљења, на страну Јапанаца. У поразу Руса, видео сам и пораз аустријског Словенства.”

Такође, у овом спису, Хитлер у расистичком маниру омаловажава руски народ, приписујући му државотворну неспособност, истичући како је Русија пропала услед “изједања расно супериорног германског језгра своје елите”:

“Организација руске државне творевине није била резултат државно-политичких способности Словенства у Русији, већ пре само чудесан пример државно-стваралачке ефикасности германских елемената у мање вредној раси. Тако су створени многи моћни рајхови на земљи. Нижи народи са германским организаторима и господарима, као вођама истих, су чешће него једном набујали до силовитих државних творевина и настављали да постоје, док год се одржавало расно језгро образујуће државне расе. Вековима је Русија изједала то германско језгро својих виших водећих слојева.”

(Адолф Хитлер, Моја борба, том II, поглавље «Државне границе стварају људи и мењају људи»)

Нећемо овде говорити о бесмислености и неутемељености ових расистичких теза, већ ћемо само констатовати њихово присуство у идеологији немачког национал-социјализма.
Уопште, у «Мојој борби», Хитлер колонијалној интерконтиненталној политици супротставља принцип ширења државне територије унутар континента, у правцу Истока, што ће се касније током Другог светског рата и пробати остварити у пракси немачке државне и војне политике. По долску национал-социјалиста на власт у Немачкој, Германски институт званично износи тезу о инфериорности Словена у односу на Германе и западноевропске народе уопште.

Истина, свој антисловенски потенцијал Хитлер није намеравао безусловно да испољи над србским народом. Шта више, из разлога тактичке природе, настојао је да Краљевину Југославију придобије за савезника, не би ли је отргао од утицаја својих ратних непријатеља, нудећи притом веома повољне услове за потписивање споразума са Тројним пактом. Ипак, Херман Нојбахер, главни Хитлеров дипломата за Балкан, у својим мемоарима сведочи да Хитлер, иако је признавао ратничку способност Срба, никада није био искрено пријатељски настројен према србском народу већ је подозревао од могућности евентуалног стварања јаке србске државе. Хитлер је сматрао да се “не сме никада допустити да на Балкану постане један народ сувише моћан, који је свестан своје политичке мисије и историјске улоге” («Срби у мемоарима Хермана Нојбахера», Јасен, Београд 2007, стр. 74).

Међу свирепим злочинцима над Србством тих несрећних дана, било је и доста овдашњих муслимана од којих су неки сачињавали и СС дивизије (“Ханџар” и “Скендербег”). Занимљиво је тим поводом, сагледати и Хитлеров однос (по Нојбахеровом казивању) према овдашњим муслиманима и исламској вери уопште:
За ислам Хитлер је имао веома много симпатија: «То је мушка религија! Да су Немци муслимани, у историји би тада постигли много више!», казао је једном приликом. За једног неверника као што је Хитлер, то представља знатно признање за вредности једне постојеће религије… У сваком случају, у односу на Балкан, Хитлер је заступао позитивну политику према муслиманима. Тиме је наставио традиционалну политику Беча…” («Срби у мемоарима Хермана Нојбахера»,, стр. 84).

У складу са наведеним, сасвим је разумљив следећи став Драгоша Калајића, који је засигурно један од најбољих овдашњих познавалаца идеолошких и историјских прилика из протеклог века на европском тлу:

“Велики, сложени и противуречни немачки покрет, Dautsche Bewegung, је препородилачки извео немачки народ из амбиса ратног пораза и очајања. Ипак, од мноштва струја и опција Dautsche Bewegung — Немачком је овладала само једна и најгора, «национал-социјалистичка», кобно оптерећена националним егоизмом или идиотизмом (у старогрчком смислу те ознаке људске дебилности) и последичним непријатељством спрам других, словенских народа, што је на следећем испиту не само потпуно поништило све привредне, друштвене и културне успехе, постигнуте на првом, већ је изазвало и суноврат немачког народа у нови, још страшнији и дубљи амбис пораза и катастрофе.” (Драгош Калајић, “Ка словенској империји”, у књизи Русија устаје, стр. 170.)
Живела нова народна социјалистичка Србија!!!
Pobuna
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 63
Приступио: сеп 2012

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука Pobuna 22.3.2013. 13:25

@Павле Ђуришић

Овде није реч о идеји националсоцијализма, него о пријему новинара у тврђави Нирнберг. Кад си већ поменуо све могуће теме, од идеологије националсоцијализма, преко историје и културе, па све до Бугара, усташа, Јасеновца, итд. да ти одговорим на твоје опаске.


Овде је управо реч о томе да покушаваш да шириш Хитлеризам на форуму а не национал социјализам.Да је тако ти би отворио неку тему о социјалној правди или нешто слично а не о пријему неког новинара код "господина" Хитлера.Што је сасвим безначајно за српску историју.


Оно што нам је господин Хитлер нудио, јесте следеће:
• Поштоваће се политички суверенитет и територијални интегритет Краљевине Југославије,
• Од Краљевине Југославије се неће тражити војна помоћ нити пролаз или транспорт трупа кроз земљу за време трајања рата, и
• Интерес Краљевине Југославије за слободан излаз на Егејско море ће се узети у обзир приликом политичке реорганизације Европе након рата.

Оно што су потписали Рибентроп и Цветковић у хотелу Белведер у Бечу 25. марта 1941. г. се може сматрати максималним дипломатским успехом фактички српске дипломатије у вртлогу Другог светског рата.


То нам је он нудио,као што је имао потписан споразум о ненапдању са СССР па их је ипак напао.Не мора да значи да би се то и испоштовало што је било на папиру.Појавиле би се нове околности које би захтевале нова решења.Ако мислиш да Мађари и Бугари не би тражили понешто за себе онда си јако наиван.Па у самом споразуму ти пише да би дошло до политичке реорганизације Европе а ово о територијалном суверенитету се односи само на време трајања рата као и сам Тројни пакт и не односи се на време после рата.

Друга ствар, на коју хоћу да ти скренем пажњу, јесте да та идеја није ''нацистичка'', него националсоцијалистичка. Mи сe никaдa нисмo прeдстaвљaли кao "нaцисти" или нaзивaли билo кoг другoг националсоцијалисту, ''нацистом'' или ''нeoнaцистoм''. Тај назив је креација јеврејског мозга, и прoмoвисaн унутaр jeврejскe штaмпe. Kрeирaн je дa будe пoгрднa oпaскa. Дакле, националсоцијалиста, не нациста.


Зашто да вас не зовем нацисти?Па нам блогу који си поставио се налазе текстови Гебелса на пример.Човека који је побио своју децу.Уосталом како ви беше оно називате све друге националисте који се не слажу са вашом идејом?

Нико овде не слави Трећи Рајх, али ти очито сматраш да је сам Хитлер, идеја националсоцијализма. Није Хитлер измислио националсоцијализам, јер национална држава није појам само национални, она je и социјални појам. Kao што национализам губи свој смисао ако није социјалан, ако његова национална форма није испуњена социјалном садржином која ће се оличавати у социјалној правди, исто тако једној држави данас нема опстанка ако се у њој не поштује и ако њом не влада начело социјалне правде. Али, Хитлер спада у ред највећих националсоцијалиста, ако не и највећег. Због тога се име Адолфа Хитлера, у толикој мери везује за националсоцијализам, да је целокупан национал-социјалистички покрет, те се и сама та идеја, назива, ''хитлеризам''. Али и сам си рекао, националсоцијализам као идеја је у реду ако се посматра кроз призму националне слободе једног народа и социјалне правде унутар националистичке државе. Не само да је у реду, него је националсоцијализам идеја, која даје одговоре на сва питања.


Богами слави.

Ево и ти си сам овим сликама четника(а то су прави четници) које си поставио са Немцима покушао да наивним младим националистима представиш то као да су они волели да сарађују са окупатором.А то је уствари захтевала ситуација на терену јер се радило о биолошком опстанку српског народа а тада је све дозвољено.Нису они сарађивали са Немцима јер су били НС.Молим те не мешај бабе и жабе.
Друго Адолф Хитлер је неодвојив део национал социјализма о је фактички његов творац у оној форми у којој га ви приповедате.Зато пусти те приче
А Адолф Хитлер и његови сарадници су по командној одгвоорности криви за смрт преко 1,5 милиона Срба.Шта год да је он био нема ту места Србима да имају било какво позитивно мишљење о њему па све и да је сам Бог.
ДЕЛИЈА86ЦЗБГ
Војвода
Војвода
 
Порука: 1541
Приступио: нов 2011

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука ДЕЛИЈА86ЦЗБГ 22.3.2013. 14:09

Побуна,свака част,све је лепо речено. =D>
Jovan-Vladimir
Војвода
Војвода
 
Порука: 2179
Приступио: феб 2007

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука Jovan-Vladimir 22.3.2013. 14:45

Павле Ђуришић ::Ако мислиш да су и ове слике, како ти кажеш, чиста бљувотина и бацање љаге на светло име србских четника, онда нас двојица различите четнике, сматрамо правим србским четницима.


Алал вера момче, свака ти част, само напред =D>

Треба показати овим недотупавим заступницима Драже, Ђујића, Недића, Љотића и осталих квислинга и издајника у слици и речи како је дотична банда сарађивала са окупатором на штету српског народа.

Још једном честитке и апел да качиш што више слика можеш.
ДЕЛИЈА86ЦЗБГ
Војвода
Војвода
 
Порука: 1541
Приступио: нов 2011

Re: ИЗЈАВА Г. ХИТЛЕРА ДОПИСНИКУ „ВРЕМЕНА“ - Милош Црњански

Порука ДЕЛИЈА86ЦЗБГ 22.3.2013. 15:21

Ја не знам стварно на којој је то слици ђенерал Дража на слици са Немцима заједно,уопште не постоји слика на којој је вођа 3 српског устанка,србски ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић заједно са Немцима. Ал ајде,код вас комуниста је све могуће :mrgreen:
Добро је рекао Војвода Шешељ,то златним словима треба да се напише.
''Четнике су злочинцима представљали само комунисти и српски непријатељи''
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 6 гостију