srpskinacionalisti.com

Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Опричник
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 743
Приступио: феб 2012

Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Порука Опричник 11.6.2012. 20:30

ДЕСЕТ ЗАПОВЕСТИ СРБСКИМ ДОБРОВОЉЦИМА 1941-1945

Слика

Прво: Што се од вас тражи, то jе да љубави за страдалнички српски народ имате, да земљу своjу и народ своj волите пре свега и изнад свега. Та љубав треба да буде извор и утока свих ваших нада и жеља, мисли и осећања; jедном речjу, сав ваш живот и цео рад мора бити искључиво за добро српског народа, никако мимо њега, наjмање против њега. Том љубављу морате испунити срце своjе до те мере да у њему не остане ниjедан кутак у коме би се могла мржња заврежити, jер мржња, ма према коме, залива очи крвљу, те човек онда истину не може сагледати. Таква љубав биће увек непресушни извор нових снага са коjима ћете и наjтеже напоре лако поднети.

Друго: Чега морате бити свесни jесте то да ви не располажете своjим животима, jер сте их ставили добровољно у службу српства и Србиjе. Патње и страдања српског рода, у свим краjевима где Срби живе, биће главни покретачи свих ваших напора, а ваши напори неће и не могу бити без жртава. На то морате бити спремни, тога морате бити свесни, jер без тога спасења народу нашем доиста нема. Зато спремност на жртву и висока свест о њоj треба да краси сваког оног коjи жели да носи часно име српског добровољца.

Треће: Не смете бити самовољни. Оружjе коjе носите ниjе вам дато да будете господари над народом своjим, него да народу своме будете верне слуге. Не треба српском народу ни дахиjа ни зулумћара. Имао их jе и има их народ наш, нажалост, и превише. Српском народу треба бранилаца и заштитника, лучоноша и заштитника правде и истине. Он jе крваво поробљен, jезиво обесправљен, уништаваjу га и сатиру, децу му одводе да од њих ствараjу црвене jаничаре, куће пале, имања разараjу. Цвили и jауче упропашћена српска земља под крвавим мачем тирана.
Српски народ данас чека ослобођење, спасење и васкрс. Он полаже све своjе наде у вас, српске добровољце; ви сте му jедина одбрана и jедина нада. Ако га ви изневерите помоћи му нема ни од куда. Он ће нестати у побеснелим стихиjама овога рата.
Зато не престаjте ни часа мислити о своjим дужностима према народу.

Четврто: Ни зловољци не смете бити, jер зловољом се никакво добро ниjе створило, а ви ступате у добровољце да само добре ствари радите. Будете ли зловољни постаће и српски народ зловољан према вама.

Пето: Не смете бити ни маловољни. Дугачак jе пут наш и препун напора и тешкоћа. Ко на такав пут крене са мало воље, таj ће брзо своjу вољу истрошити, постаће безвољан, а такав, сигурно, до краjа пута неће стићи. А народу српском jе потребно да стигне до краjа, да пређе преко свих препрека и тешкоћа. То може постићи само онаj коjи има много воље. Зато се наоружаjте вољом.
Из ваше вере, воље и одлучности треба да израста ваша снага. Србиjу треба ослободити, сjединити, поново уздићи до славе и сjаjа. Без вас то нико не може учинити. Снажите се, jачаjте се, челичите се, с вама су непобедивост, правда и Бог, коjи чине чуда кроз носиоце истине.

Шесто: Морате бити jунаци. Ви слушате од ваших стариjих другова о jуначким борбама и хероjским подвизима српских добровољаца. Груди вам се надимаjу па би да jурнете, ношени младалачким бурним полетом, да покажете како и ви можете бити хероjи и jунаци. Али, да се не би погрешно разумели када говоримо о jунаштву, ми мислимо пре свега на оно наjвеће jунаштво: победити себе. То jунаштво ниjе jеданпут у години дана, или у месец дана, него стално неуморно jунаштво, сваког дана и сваког часа. То jе непрекидна будна стража над сваком своjом речjу, сваком мишљу, сваким поступком. Ако себе победите, победићете све противнике српског народа. Трудите се да такви jунаци будете.

Седмо: Ваш став мора бити jасан. Питаће вас многи: за кога сте? – против кога сте? – Ваш одговор гласи: за српски народ. – За ослобађање његово од црвених тирана, за препород његов, за поновно ступање на напуштени хришћански и светосавски пут. А против свих оних коjи спречаваjу и ометаjу народу нашем да своj пут нађе. Не мрзимо никог, али нас нико не може спречити да своj народ безгранично волимо и да жртвама своjим свом народу извоjуjемо оно место под сунцем Божjим коjе он по вредности своjоj и по свем другом заслужуjе.

Осмо: Питаће вас: ко jе с вама, добровољцима? Па ко би пре свега могао бити са људима добре воље до ли сам Свевишњи. Нису ли небески анђели обjављивали рођење Христово речима: "Слава Богу на висини и на земљи мир међу људима добре воље”. Зато се трудите да будете доиста људи добре воље, jер докле год такви будете, имаћете моћни савез са Богом живим и никаква сила неће вас уништити. Божjом помоћу увек ћете побеђивати. Напустите ли добру вољу, гњев Божjи излиће се на главе ваше и никакво оружjе неће вам помоћи: бићете млевени и сатрвени. Настоjте зато да увек останете добровољци jер ћете само тако бити у милости Божjоj.

Девето: Знаjте и запамтите: ви сте со и видело народу своме у наjтежим данима његовим. Не плашите се што вас jе мало, jер са мало соли много jела може се зачинити, а са мало светлости велике се просториjе могу осветлити. Зато испуните себе љубављу, наоружаjте се вером у Бога и правду Његову, и са много добре воље приступите делу спасавања српског народа, истраjно вршите своj посао. То jе пут и начин да зрачите блиставом светлошћу и растерате таму у коjу jе запао народ српски. Победите себе, чуваjте стражу над самим собом да со у вама не обљутави, да светлост ваша на згасне. Будите светли и чисти као девоjка, а неустрашиви и одважни као буjна планинска река. Крв jуначка, душа девоjачка.

Десето: Имаjте увек у виду да су добровољци били главни инструмент спасавања српског народа. Добровољци су постали онда када већ скоро никакве наде ниjе било, када jе изгледало да српском народу нема спаса и да jе пропаст његова неминовна. Жртвама и напорима добровољаца изведено jе оно што се назива "српско чудо” – српски народ jе отргнут од ивице понора. На том великом делу добровољци су принели на жртву своjу наjлепшу младост, своjе наjбоље другове. Њихова жртва наш jе путоказ. Имаjте га стално пред очима. Ако би њих заборавили нека Бог заборави на нас.
Предстоjи вам тежак посао. Треба довршити започето дело. Српски народ jе поробљен, расцепкан, стравично проређен. По светоj српскоj земљи бесни дивља и необуздана тираниjа безбожника. Са разних страна скупили су се зликовци и убице да истребе све што jе српско. Наша Отаџбина jе суновраћена у амбис понора, изложена неисказаним патњама и страдањима. Отаџбину треба спасавати, народ на прави светосавски пут извести, треба га изнутра обновити, повратити му снагу и замах, учинити га оним што jе био. Велике напоре и тешке жртве мораћете да уложите, ви српски доборовољци, да се то дело оствари. Судбина српског народа jе у вашим рукама.
Заборавите на себе и своjе личне бриге и невоље jер су и сувише безначаjне према невољама српског народа.

Своjом жртвом искупите бољи и сигуран живот српскоj Отаџбини. Све наде српског народа везане су за вас, не изневерите их.

Тако вам Бог помогао!


Командант, ђенерал Коста Мушицки, с.р.
Опричник
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 743
Приступио: феб 2012

Re: Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Порука Опричник 11.6.2012. 20:32

Слика

"...Жао ми је ваше младости, јер ће многи од вас погинути...
Али, више од тога ми је жао, што ћете и ви морати да убијате,
јер у борбу идете... Ви сте добили оружје, али морате знати да је
оно моћно и благословено једино у достојним рукама Јунака и Чо-
века... Да се не размећете њиме, и да га никад не употребите као
силеџије, насилници или, не дај Боже, убице... Ви се борите да се
успостави ред и мир у вашој земљи, и да народ не страда више, да
престане да даје бесциљне жртве... Али, ви морате знати и свој
положај: свако јутро кад се пробудите, ви себи да кажете да сте
робови...
" - Љотић на испраћају прве српске добровољачке јединице
Аватар
Новаков Грујица
Националиста
Националиста
 
Порука: 347
Приступио: мар 2012

Re: Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Порука Новаков Грујица 11.6.2012. 22:53

Опричник :: Али, ви морате знати и свој
положај: свако јутро кад се пробудите, ви себи да кажете да сте
робови...


Учитељ је знао! Доле комунистичко-англофилске лажи!

Да поновимо:
Опричник :: Али, ви морате знати и свој
положај: свако јутро кад се пробудите, ви себи да кажете да сте
робови
...
Удри врага, не остав' му трага,
али губи обадва свијета!


Слика
"Дисциплина - мать Победы!" - Суворов
Аватар
drinski
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 925
Приступио: дец 2011

Re: Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Порука drinski 12.6.2012. 1:05

jos ce ove budaletine izdajnice napraviti u svojim mozgovima neku silu od ovih el depeovaca i nemackih kurvica
'
naopako, ali radi cija...
svaka im cast// ne dangube

mada kada su ubedili Srbe da je onaj govnar djujic se tukao sa ustasama,
ko zna u sta mogu da nas ubede..


i da prosto pobozavam kad neko uzima monopol da je njegova ideologija jedina za spas srpskog naroda
taj koji to kaze je momantalno debil
cuj dobrovoljci instrument spasa srpskog naroda,

vi ste stvarno bolesni, ali stvarno
Аватар
Новаков Грујица
Националиста
Националиста
 
Порука: 347
Приступио: мар 2012

Re: Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Порука Новаков Грујица 12.6.2012. 11:16

Златна формула за спас србског народа, по комунистичком рецепту:

100 Срба за једног Немца.
Удри врага, не остав' му трага,
али губи обадва свијета!


Слика
"Дисциплина - мать Победы!" - Суворов
Аватар
drinski
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 925
Приступио: дец 2011

Re: Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Порука drinski 12.6.2012. 19:59

Новаков Грујица ::Златна формула за спас србског народа, по комунистичком рецепту:

100 Срба за једног Немца.


pa jesu li komunisti streljali 100 Srba za jednog nemca"?????
bogte al ste pascada, al ste izdajnici al ste bolesni..
sve neprijatelje Srba amnetsirate, svoj narod prezirete, prezirete borbu Srba za slobodu, jer ste sami kurve koje bi dupe prodali, bilo kome
vec vidim od tebe novog clana el de pea u tebi..
Аватар
Гага
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 868
Приступио: окт 2006

Re: Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Порука Гага 12.6.2012. 21:22

Мислим Дрински ниси ти глуп. Веруј у шта хоћеш, али истина је истина. Да ли би ти убио суровог убицу и
пдофила у твом граду ако знаш да ће неко за тог једног идиота убити 100 твојих суграђана? Али ти нико
небрани да одеш у други град и да учествујеш у борби са педофилима и да их убијаш са циљем да они
оду у своју љубљену педофилију и притом да бијеш , исто колико можеш педофилових помоћника и
пајтоса.
Тамо наиме нема одлуке, коју је могуће спровести, да за 1-ог педофила страда 100 деце. Попут оне у
Крагујевцу, или домаћина у Краљеву, попут мог прадеде и његова два сина.
Дакле комунисти нису стрељали 100 за једног али су због њихових дејстава немци убили 100 Срба,
Рома, за 1 свог војника. Притом им нико није бранио да оду у Црну Гору или Босну или Македонију да се
боре за своје идеале и слободу.
Дакле исто је као и да су их сами стрљали. А и сами су их стрељали и то кад су стигли и где су стигли.
Попут пасијих гробаља у Грној Гори. То се проглашено "левим скретањима", а организатора тих
скретања су послали у славонију једно време, а тамо му је дато до знања да се смири у интересу
партије.
Или рецимо 1944 када су стрељали не селективно издајнике, кулаке и буржује и буржујске
интелектуалце.
Па присилна мобилизација и слање војно необучене деце на Сремски фронт. Све у љубљави према
Србима и Српском народу.
Или изјава оног скота Јошке Броз да нас нису довољно убијали. То му је од тате остало. Што
ту није отишао у своју НДХ-зију да тамо тако нешто изјави? То није говор мржње? Да ли су га напале
НВО? Наравно не? Зато што је он њихов. Ђубре једно антисрпско.
На крају из моје породице, са мајчине стране (деда и два сина стрељани) , су два брата побегли у
Ц.Г. и прикључили се партизанима погинули у херцеговини приликом бомбардовања савезника. Тако
да евентуални аргумент да мрзим "ослободиоце" не стоји.
Наш народ је из своје простодушност и наивности сурово изманипулисан од стране Црвене Сатаније.
Ја мрзим манипулаторе, а не свој несретан народ.
И та манипулација нажалост свих нас још опстаје као паразит у главама неких добрих и великих
родољуба. Но то је нека друга прича.
Свако добро и мир ти од Бога.
Да Бог да догодине у Дреници.
Аватар
Новаков Грујица
Националиста
Националиста
 
Порука: 347
Приступио: мар 2012

Re: Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Порука Новаков Грујица 13.6.2012. 0:41

drinski ::

Ви сте јако непрјатни за дискусију. Зато је нећу настављати са Вама. Бахати сте, безобразни и некултурни. Ђед ми је причао да су управо такви били и предратни комунисти. Безобразни и најпаметнији.

Али је исто имао обичај да за њих каже можете како хоћете, али не можете колико хоћете.

Шупчино.
Удри врага, не остав' му трага,
али губи обадва свијета!


Слика
"Дисциплина - мать Победы!" - Суворов
Аватар
drinski
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 925
Приступио: дец 2011

Re: Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Порука drinski 13.6.2012. 1:20

Гага ::Мислим Дрински ниси ти глуп. Веруј у шта хоћеш, али истина је истина. Да ли би ти убио суровог убицу и
пдофила у твом граду ако знаш да ће неко за тог једног идиота убити 100 твојих суграђана? Али ти нико
небрани да одеш у други град и да учествујеш у борби са педофилима и да их убијаш са циљем да они
оду у своју љубљену педофилију и притом да бијеш , исто колико можеш педофилових помоћника и
пајтоса.
Тамо наиме нема одлуке, коју је могуће спровести, да за 1-ог педофила страда 100 деце. Попут оне у
Крагујевцу, или домаћина у Краљеву, попут мог прадеде и његова два сина.
Дакле комунисти нису стрељали 100 за једног али су због њихових дејстава немци убили 100 Срба,
Рома, за 1 свог војника. Притом им нико није бранио да оду у Црну Гору или Босну или Македонију да се
боре за своје идеале и слободу.
Дакле исто је као и да су их сами стрљали. А и сами су их стрељали и то кад су стигли и где су стигли.
Попут пасијих гробаља у Грној Гори. То се проглашено "левим скретањима", а организатора тих
скретања су послали у славонију једно време, а тамо му је дато до знања да се смири у интересу
партије.
Или рецимо 1944 када су стрељали не селективно издајнике, кулаке и буржује и буржујске
интелектуалце.
Па присилна мобилизација и слање војно необучене деце на Сремски фронт. Све у љубљави према
Србима и Српском народу.
Или изјава оног скота Јошке Броз да нас нису довољно убијали. То му је од тате остало. Што
ту није отишао у своју НДХ-зију да тамо тако нешто изјави? То није говор мржње? Да ли су га напале
НВО? Наравно не? Зато што је он њихов. Ђубре једно антисрпско.
На крају из моје породице, са мајчине стране (деда и два сина стрељани) , су два брата побегли у
Ц.Г. и прикључили се партизанима погинули у херцеговини приликом бомбардовања савезника. Тако
да евентуални аргумент да мрзим "ослободиоце" не стоји.
Наш народ је из своје простодушност и наивности сурово изманипулисан од стране Црвене Сатаније.
Ја мрзим манипулаторе, а не свој несретан народ.
И та манипулација нажалост свих нас још опстаје као паразит у главама неких добрих и великих
родољуба. Но то је нека друга прича.
Свако добро и мир ти од Бога.


sve to stoji, i ja nikad ni recju nisam opravdavao partizanske zlocine , kojih je bilo u ratu previse
cak i za gradjasnki rat

ali ono sto ja naglasavam , to je jedna zestoka propaganda, koja krece iz zemalja koje su izrazito antisrspke, i koja je preplavila ovaj forum,
a to je da Partizani nisu bili hrabrio borci,
a to je da se recimo djujic tukao sa ustasama, sto je budalastina, nije imao niti jednu borbu sa njima,
to je da su ljoticevci bili neki faktor, to moze samo bolesan antisrbin da izjavi.

Srbi nisu vise hteli karadjordjevice za vladare, i ko god kaze drukcije laze, laze, lazeee

ali htela ih je amerika , htela ih je engleska, i odatle pocinje jedna perfidna igra, recimo partizani i se optuzuju za 100 prema jedan,a ne dao bog germani

po nemackim izvestajima , po toj monstruoznoj naredbi streljano je 127000 ljudi
zbog cetnickih napada oko 72000 ljudi ako me secanje sluzi,
partizaniskih napada oko 45000,
i oko 10000 ljudi streljano je da se nije znao pocinilac,
s obzirom da partizana nije bilo u Srbiji 42 ge i 43ce
realna procena,
i sad ja svasta zameram cetnicima, ali nikad bas ne bi rekao da su oni krivi za streljanje tih ljudi, jer su krivci samo prljavi germani.
iako je u tim streljanjima stradao dobar deo moje porodice.

isto tako 99 nije nato bombardovao Srbiju, vec je Slobo bio Kriv, nisu monstrumi bombardovali televiziju, vec je milanovic isao od kancelarije do kancelarije i ubijao ljude,
ljigava zapadnjacka propaganda, koji prihvataju pojedini srpski izdajnici da se od zrtve napravi krivac,

e onda se ja tu umesam i izdajnike kao sto je ovaj Grujica bude isculiran po glavi argumentima..
Аватар
Гага
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 868
Приступио: окт 2006

Re: Десет Заповести Србским Добровољцима 1941-1945

Порука Гага 13.6.2012. 11:11

Па кад смо већ код енглеза, Срба и Карађорђевића. Да ли је тачно да је при врховхом штабу био стално
официр за везу енглеске? Да ли је тачно да је подршка "савезника" била већа партизанима него
четницима, иако су ови други били регуларна војска К.Ј. ? Да ли је тачно да је Краљ Петар био у полу изолацији ?
Што се тиче партизана као бораца, мислим на обичне људе, ко то спори да су били добри борци?
Али није тачно да су гинули за идеале комунизма? Прво су дошли у одреде због бекства од погибељи, а
онда им је испиран мозак, политички комесари, правди, једнакости, и да не набрајам? Ко се није уклопио
или је убијен или послат на задатак да је гинуо сигурно? Има пуно грађе о томе ако неког интересује
нека тражи на нети или по архивима.
Једнакост се видела 1944 пред ослобођење Београда када се поделио казан за "обичну војску" и
официре. Једна жена , мајка тројице бораца, је прокоментерисала и добила је робију 6 месеци. Али само
зато што су јој синови били живи и угледни борци, а двојица и некакви комаданти.
Срби су рат платили огромним жртвама у људству, ту мислим и на побијену децу. А слободу су
платили одношењем преко 50% индустрије у друге републике, а затим и далеко мањим развојем од
других република (словенија, хрватска), а истовремено је оптерећена издржавањем Косова. За то нам
нису криви само комунисти већ и Краљ Александар и његова жеља да буде главна фаца свих
јужнихсловена. Из те глупости су после произашле све ове друге.
Да Бог да догодине у Дреници.

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Bing [Bot] и 2 гостију