srpskinacionalisti.com

Evropa falsifikovala istoriju

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
SlobodnaKrajina
Војвода
Војвода
 
Порука: 2000
Приступио: авг 2008

Evropa falsifikovala istoriju

Порука SlobodnaKrajina 3.5.2012. 14:29

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА - ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ
11080 Земун, Магистратски трг 3 Тел. 3077-028, vladarsk@gmail.com; vladaukninu@gmail.com – Бр 1450/12 - 3. 5. 2012 (7520. година по српском календару)

Влада Републике Српске Крајине у прогонству има част да поздрави дипломатско-конзуларна представништва у Републици Србији и да их подсети на једну цивилизацијску обавезу у односу на хиљадугодишњи поступак Свете Столице (Ватикана) и западноевропских држава према српском народу на Балкану и у Панонији. Тај поступак је прожет западневропском стратегијом уништавања српског православног становништво и његовог претварања у друге нације (мађарску, хрватску, румунску, македонску, бошњачку, црногорску, бугарску, албанску...). Ова обавеза се односи на расветљавање такве политике према Србима и она је обавеза дипломата у Републици Србији и у другим балканским државама.
Влада РС Крајине у прогонству, уз поуздане историјске податке (који су били прикривани), обавештава дипломате, да је у основи политике Ватикана и западноевропских држава према православним Србима и осталим Словенима давни фалсификат о словенској античкој и раносредњевековној историји. Тај фалсификат је прихваћен у свим образовним установама света и по њему – Словени су били дивљи, нецивилизацијски народ све до 9. столећа Нове ере, кад их је, наводно, описменила и покрстила група послата из Рима и Цариграда. Најнесхватљивији податак у лажној историји Словена је подвала, да су Срби дошли из Русије на Балкан и у Панонију тек у 7. столећу Нове ере, кад је на власти био у Византији цар Ираклије. А то нје тачно, јер су Срби у Антици и раном Средњем веку живели на Балкану, у Средњој Европи, на Карпатима и око Средоземног мора – с именом Срби, а били су познати и по својим завичајним и племенским именима: Трачани, Илири, Дачани, Дарданци, Далмати, Мизи, Пелазги, Трибали...
Влада РС Крајине скреће пажњу дипломатама, да је Његова Екселенција Оралндо Антонини, изванредни и опуномоћени амбасадор Свете Столице у Београду, изјавио, да су у Независној Држави Хрватској, од 1941. до 1945, хрватски војници обавили злочин геноцида над Србима, поред онога над Јеврејима и Ромима - у име Римокатоличке цркве (објављано у београдској „Политици“, 3. маја 2012). Његова Екселенција је поручила, да се залече ове ране из Другог светског рата, али залечење тих рана не би било довољно, да би се у Европи успоставили човечни међунационални и међудржавни односи. Зато што су ране на српском националном ткиву дубље и наношене су (редовно) и много раније. Раније су и од времена Првог светског рата – кад је Аустроугарска с Немачком отворила прве концентрационе логоре смрти (од 1914. до 1918), уморивши до 600.000 Срба, укључујући и децу најмлађе доби.
Влада РС Крајине уверава дипломате, да се несреће и разноврсни злочини према српском народу неће зауставити – ако се не уклони основа на којој се граде државни и међудржавни планови против Срба (ЊЕ Орландо Антонини наводи - Србија не ужива углед у свету?!). А та основа је фалсификована античка и раносредњевековна историја Срба, по којој су Срби, наводно, дошли на Балкан и у Средњу Европу на туђу земљу. А та лажна европска историја не каже који је то народ (и где је он данас), на чију су земљу Срби дошли. Култна књига таквих подвала је „Историја Срба“ из 19. столећа, из Аустрије, коју је написао Константин Јиречек – и која је школска лектира у свету.
Влада РС Крајине користи и ову прилику да дипломатско-конзуларним предтавништвима понови изразе свог високог поштовања.

ДИПЛОМАТСКО-КОНЗУЛАРНА
ПРЕДСТАВНИШТВА - Београд
Аватар
SlobodnaKrajina
Војвода
Војвода
 
Порука: 2000
Приступио: авг 2008

Re: Evropa falsifikovala istoriju

Порука SlobodnaKrajina 3.5.2012. 14:43

У овом чланку се спомиње књига из Аустрије која је пуна историјских лажи о Србима и српским земљама. На Берлнимском конгрезу Аустрија је запријетила Србији, која се тада тек ослободила од Турака, да неће имати економску сарадњу ако не испуни услове, као прихваћање лажне историје о Србима и српским земљама. Након што се Србија ослободила од Турака, у Бечу се тај догађај имтерпретирао као великосрпска опастност. Тако је Србима тада наметнуто да прихвате историјске фалсификате које су биле писане у Ватикану, Бечу, Лондону, итд. Срби су морали фалсификоване карте средњовијековне Србије штампати, јер тада су српске средњовијековне територије (као Крајине и БиХ које су за вријеме цара Душана биле у саставу Србије) биле под аустријском окупацијом. Србија је тада увела лажну историју у своје уџбенике под притиском колонијалних сила, Њемачке, Аустрије и Енглеске.

1941. Њемачка је Павелића задужила да спријечи стварање Србије на српским средњовјековним територијама ослањајући се на историјске фалсификате по којима Србије није било западно од Дрине. На основу те лажне историје Срби у Крајини и БиХ су били изложени геноцидним политикама, морали су нестати као Срби јер њихово присуство на тим територијама није било у складу са званичном историјом и западном геополитиком.
Аватар
Ravnogorac1991
Националиста
Националиста
 
Порука: 222
Приступио: јан 2012
Место: Јошаничка Бања, Краљевина Србија

Re: Evropa falsifikovala istoriju

Порука Ravnogorac1991 4.5.2012. 0:28

Брате Крајина свака тема коју покренеш на форуму је више него интересантна па тако и ова.
Но мора се реаговати на изјаве овога католика дате Политици у којима нам дискретно поручује да позовемо папу да дође у Србију па ће нам се он можда извинити за геноцид над Србима почињен од стране Ватикана. Мислим да би требало захтевати управо супротно - да се прво извини па тек онда разматрати евентуални долазак у Србију. Права адреса коју треба да посети је Јасеновац. На крају интервјуа београдском листу покушава се оправдати причом о непризнавању Косова. Јака ствар - они су злочиначку мисију разбијања Југославије и започели признавањем независности Хрватске тако да је помињање Косова,које ионако тренутно нема стратешку важност за њих, прича за малу децу.
Ево комплетног интервјуа: Залечимо ране из Другог светског рата
А ево и мало другачијег погледа на ватиканске методе:
Како изгледа папино „извињење“

Године 2001, претходни папа је, упркос огромном противљењу Грчке цркве и Свете горе, дошао у посету Грчкој (на „ходочашћу стопама Светог Павла“), и срео се са атинским архиепископом Христодулом, екуменистом и модернистом ЕУ-типа. Том приликом је, наравно, причао о јединству хришћанског Истока и Запада, и „извинио се“.

Ево како: “За све случајеве, у садашњости и прошлости, у којима су синови и кћери Римокатоличке цркве згрешили, случајно или намерно, према својој браћи православцима, нека нам Господ опрости“. И, то је то: циљ је постигнут, Грчка је „освојена“, а коштало је само неколико неодређених „покајничких“ фраза.

Ватиканско искуство дипломатских трикова није мало: не заборавимо, Павелићева НДХ никад од стране папе није била призната de jure, али је била призната de facto, о чему је сведочио опат Марконе, специјални опуномоћеник римског папе у Загребу, који је присуствовао свим свечаностима усташке квазидржаве и имао све симпатије за њу. Степинац је понекад долазио у сукоб с Павелићем, али се свим силама борио за НДХ, о чему сведочи његов меморандум папи писан 1943. као и учешће у прекрштавању 250.000 православних Срба.

Искористи за прљав посао, па одбаци

То је познати метод Ватикана: увек бити с јачим, а ослободити се онога ко ти обави прљав посао, и то тако што се оградиш од дотичног, иако си га претходно подржавао. До 1943. папа Пије Дванести се уздао у нацизам и фашизам, а 1944. је склопио савез са Вашингтоном, коме је помагао у американизацији Западне Европе после Другог светског рата (тзв. „Маршалов план“).

Тако је кардинал Кухарић подржавао Туђмана док Срби 1995. нису протерани са својих вековних територија (Лика, Кордун, Банија, Книнска Крајина, Славонија, Барања, Западни Срем), а затим је осудио поједине војничке „непоћудности“ приликом напада на САО Крајину августа 1995.

Папа је учинио све да се Словенија, Хрватска и Босна и Херцеговина признају у авнојевским границама и да се Југославија распадне онако како су србофоби НАТО-империје хтели.

Ватикан још увек, формално-правно, није признао тзв. Косово као независну државу, иако је утицај римокатолицизма међу шиптарским „државотворцима“ врло осетан (сетимо се: чим је из Призрена протерана православна српска богословија, основана је језуитска гимназија „Игнације Лојола“).

Нова игра

Дакле, почиње нова игра: ограђујемо се од Павелића да бисмо дошли у Патријаршију у Београд.

Хрватска је сад у ЕУ, Срба тамо више нема (осим стараца који умиру и нешто млађих, који се католиче и „кроатизирају“), па неко формално „Извињавамо се, много се извињавамо“ неће бити на одмет.

извор:СРБЕЛ.нет

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 14 гостију