''Шумадија'' је будала па је будала, њему нема спаса. Нисам ни знао да постоји. Не знам зашто већ није банован до сада....
А што се тиче четника и партизана, њих је углавном било у истим крајевима. Србија је већ од 1942. била углавном релативно мирна. Босанско-херцеговачки и крајишки крајеви су дали највише и четника и партизана, зато што они нису имали избора него да оду у шуму и бране свој живот од усташког ножа. Црногорци су преувеличали своју причу о НОБ-у, да би добијали повластице после рата, па су једни другима били сведоци о учествовању у борби.
Пази мало шта причаш - то испаде да у Источноi Србиiи уопште нема Срба?! А тамо се говори тзв. призренско-тимочки диiалект (староштокавски) - лепо му име казуiе какав iе то говор. Од Призрена до Тимока.
На део источне Србије који сам мислио говори се косовско-ресавски:

Што је доказ да су се староседеоци населили са Косова. А ови које сам набројао су нови дошљаци од 18. века па надаље. Призренско тимочки се користи за јужноморавски говор, твој и половично мој.
П.С. Иначе ова карта ми је јако интересантна као доказ да је хрватски књижевни говор, тј. источнохерцеговачко наречје (обогаћено са пар стотина кајкавских речи) је постојало само тамо где су Срби живели и то православни ако изузмемо дубровачко приморје чије је залеђе такође православно. Чак ни Срби католици (на карти славонски и млађи икавски), када би их убројали у Хрвате нису били ијекавци, до које се Хрвати данас тако верно држе. А нажалост и многи бандоглавци у Србији као овај Шумадинац сматрају ијекавицу несрпским говором. Док је хрватски отац домовине Анте Старчевић био за то да се избаци ијекавица јер су је Хрватима наметнули Вуковци (тј. њихови србизатори хрватског језика, који су читав српски лексички фонд аутоматски преузели, па данас хрвати имају исто турцизама као и ми, а ништа више германизама и италијанизама иако су били под тим културним круговима).