srpskinacionalisti.com

Шумадија за Еуро-почетнике

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Шумадија
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 88
Приступио: феб 2012
Место: Топола

Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Шумадија 21.2.2012. 10:43

Шумадија је повесни, географски и културолошки регион у централном делу Балканског полуострва. Данас је Шумадија део Републике Остатака Србије - (највеће колоније Херцег-босанаца, Крајишника и Црногораца) која је под титоистичком војно-политичком окупацијом пречанске партизанштине од јесени 1944. г. - и то као њен централни и најбитнији део у политичком, економском и културолошком смислу.

Име је добила по густим шумама које су некада у прошлости прекривале највећи део њене територије у којима су се крили шумадијски хајдуци ратујући против отоманских дахија као и шумадијски четници равногорци борећи се против швапских окупатора и прекодринске антисрбске партизанштине под поглавништвом аустро-угарског каплара из хрватског Загорја – Јосипа Броза Тита.

Под овим именом Шумадија се у повесним изворима по први пут спомиње 1713. г. На правди Бога административно-политичко, средиште читаве Шумадије и Србије би требало да буде Топола али је то уместо Тополе данас Крагујевац – највећи шумадијски град нерачунајући динарски Београд. На жалост, административно, политичко и економско јединство региона Шумадије данас непостоји јер је његова интегрална територија вештачки разбијена.

Територија региона Шумадије у повесно-географском смислу обухвата просторе између токова река Саве и Дунава на северу, реке Велике Мораве на истоку, реке Западне Мораве на југу и река Дичине, Љига и Колубаре на западу.

Пре Римског освајања Балкана и ових простора, на подручју данашње Шумадије становала су србско-илирска и келтска племена. Шумадија је, дакле, и једна од прапостојбина свих Словена из које су се неки Словени раселили на северо-запад и северо-исток. Током Римске управе, подручје Шумадије је припадало провинцији Горњој Мезији (Moesia Superior или Moesia Prima). Након пропасти Западног Римског царства 476. г., овим просторима владају азијатски Хуни, Византинци и Гепиди.

Потпуно је нетачна теза (без ослонца на повесне изворе сем на једном и то фалсификованом – De administrando imperio из прве половине 10. столећа) да су Словени населили ове просторе у 6. и 7. веку обзиром да су Словени-Срби-Илири аутохтоно становништво Балканског полуострва па самим тим и Шумадије што се и визуелно симболизује на правој шумадијској и србској застави на којој се налази грб Трибалије -стрелом прободена глава дивљег вепра. Ову заставу су користили Карађорђеви устаници из 1814.−1813. г. као и заставу устанка и државе и нације. Познато је да је на подручју Шумадије у најранијем Средњем веку становало србско племе под називом Морављани. У 9. веку, простор Шумадије улази у састав Бугарског царства које га преотима од Византије, потом у 10. веку у састав Самуиловог царства, а у 11. веку поново у састав Византије.

Србска средњевековна држава Немањића (оснивач лозе је Стефан Немања пореклом из Зете/Горе Црне) из свог центра у Рашкој области почиње ширење на јужне делове Шумадије крајем 12. века, док се тада на северне делове Шумадије шири Краљевина Угарска. Крајем 13. века, целокупно подручје Шумадије је у саставу српских држава - Милутинове Краљевине Рашке (Србије) на југу и Драгутинове Сремске краљевине на северу. Краљ Драгутин за једну од својих престоница узима Београд који је добио на управу од Угарске. После пропасти Драгутинове државе, северни део Шумадије постаје предмет територијалних спорова и ратова између Рашке/Србије и Угарске.

У 14. веку, већи део Шумадије (изузев Београда са околином, којим управља Угарска) улази у састав Душановог Србског царства, а потом и у састав србске државе кнеза Лазара, да би у 15. веку цела Шумадија (укључујући и Београд) ушла у састав Србске деспотовине. Падом Србске деспотовине 1459. г., највећи део Шумадије улази у састав Османског царства, са изузетком Београда који се налази под управом Угарске све до 1521. г., када и њега освајају азијатски Турци Османлије.

У време отоманске/османске управе, подручје Шумадије је било у саставу Смедеревског санџака односно Београдског пашалука. Између 1718. и 1739. године, подручјем Шумадије управља Аустрија и оно је у саставу Аустријске провинције под називом Краљевина Србија. После 1739. године, Шумадија је поново у саставу османског Смедеревског санџака. 1788. г., већи део Шумадије улази у састав Кочине крајине, а потом целу Шумадију привремено контролишу Аустријанци (1789−1790. г.). Подручје је затим поново под османском управом, све до подизања Првог шумадијског/србског устанка 1804. године против турских дахија.

Први шумадијски/србски устанак је подигнут у шумадијском селу Орашац, а за време устанка, Топола је била престоница и Шумадије и Србије. У Тополи је Карађорђе подигао утврђени град који је и познат под његовим именом – Карађорђев град. Сломом Првог шумадијског/српског устанка 1813. г., Шумадија долази под непосредну османску власт, али овог пута и последњи пут. Већ 1815. г. подигнут је Други шумадијски/србски устанак под Милошем Обреновићем, чији је резултат било стварање аутономне Кнежевине Србије чији је централни, главни и најбитнији део чинила Шумадија. Главни град Кнежевине Србије (или Велике Шумадије) постаје Крагујевац који добија позориште, гимназију, пивару и војну фабрику. Кнежевина Србија постаје независна држава 1878. г., да би 1882. г. била проглашена за Краљевину Србију која усваја нови грб одбацујући прави грб Србије са Карађорђеве шумадијске заставе.

Током Првог светског рата (1914−1918. г.), Шумадија је под окупацијом и терором Аустро-Угарске. У овом терору над Шумадинцима су учествовали и многи Словенци, Хрвати и муслимани из Босне и Херцеговине као аустро-угарска солдатеска а међу овим бојовницима и крвницима је био и римо-католички Загорац Јосип Броз Тито (полу Хрват, полу Словенац), каснији освајач и окупатор Шумадије и Србије. Шумадија је 1918. г. након ослобођења поново ушла у састав обновљене Краљевине Србије, а потом на несрећу и у састав антисрбског новоформираног крпежа Краљевства Срба, Хрвата и Словенаца, касније (1929. г.) названог Краљевина Југославија.

Државност, независност и идентитет читаве Србије и Шумадије је избрисан 1. децембра 1918. г. једним потезом пера регента Црногорца Александра Карађорђевића „Уништивача“ (на енглеском језику - Terminator), рођеног на Цетињу 1888. г., од мајке Зорке Црногорке, (као „Црногорац“ се јавно изјаснио једном приликом на ручку у двору у Београду што је забележила Францускиња Клод Елан у својој књизи о Александру Карађорђевићу) а на предлог загребачке делегације тзв. „Државе Словенаца, Хрвата и Срба“ коју је у Београд довео пречанин Светозар Прибићевић да одради посао за Хрвате (који су као аустро-угарска солдатеска учествовали у окупацији Шумадије и Србије и почињеним злочинима у њима 1914./1915.−1918. г.) и Хрватску, тј. за своју аутохтону Отаџбину. За овај крпеж од Југославије, преко поништавања државности Србије, тј. пре свега Шумадије, сами њени грађани нису били питани ни на каквом референдуму/плебисциту као што нису били питани ни за уједињење Горе Црне (Negro Monte) са Шумадијом и Србијом у новембру месецу те исте 1918. г.

Нова крпеж држава – Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, под краљевствовањем црногорско-динариодског мегаломана Александра Карађорђевића, је између 1922. г. и 1929. г. срозала повесно-географску територију Шумадије у оквире умањене административне области - Шумадијске области. Та Шумадијска област је приближно обухватала територију данашњег Шумадијског округа, у оквиру Републике Остатака Србије под председниковањем другог црногорског (и хрватског) пречанског динариода из херцегбосанског Сарајева – Бориса Љубова Тадића (Францетића), а њено административно седиште је био Крагујевац (а не Топола са Опленцем), који је седиште и данашњег Шумадијског округа који је само један део праве и истинске Шумадије. Укидањем ове области 1929. године, територија Шумадије је (1921.−1941. г.) раздељена између Дунавске бановине, Моравске бановине, Дринске бановине и Управе Града Београда, као и читава Србија, тако да је потпуно избрисана са административне карте Краљевине Југославије у којој се ипак 1939. г. појавила уједињена Велика Хрватска као посебна бановина док су од Србије и Шумадије остала само повесна присећања. Још за живота, краљ Александар Карађорђевић је своју аутохтону Отаџбину Гору Црну претворио о огромну Зетску Бановину као посебну административну јединицу у оквиру његове мегаломанске Југославије а која је обухватала поред данашње Горе Црне и Јужну Далмацију са Дубровником и Метохију. На тај начин је краљ Александар „Ујединитељ Горе Црне“ испунио жељу црногорског владике Петра Другог Петровића Његоша из револуционарне 1848.−1849. г. о стварању уједињене Велике Монтенегријане.

Од 1941. до 1944. г., након фактичког уништења и поделе Југославије од стране Сила осовине, Шумадија је у саставу Остатака Србије под немачком окупационом управом, да би након окупације од стране прекодринске титоистичке партизанштине у јесен 1944. г. ушла у састав Брозове анти-Народне Републике Србије (која је чинила једну од 6 република нове, антисрбске Титославије) сукцесивно насељаване од стране прекодринског динариодско-партизанског елемента, политички силоване и економски израбљиване од стране Брозових аутентичних Отаџбина – Словеније и Хрватске.

Растурањем Титославије од стране Црногорца Слободана Милошевића, пречанског титоисте генерала Вељка Кадијевића и прекодринског усташе др. Фрање Туђмана, 1991−1992. г., Шумадија постаје део нове (треће) Милошевићеве Југославије састављене од република Србије и Горе Црне, која се 2003. године трансформише у Државну заједницу Србија и Гора Црна. Распадом ове државне заједнице, 2006. г., након одлуке монтенегријанског политичког врховништва да им се више не исплати колонијална експлоатација Шумадије и Србије, административно разбијена Шумадија остаје део сада Еуро-швапско-НАТО-овске Републике Остатака Србије под председниковањем херцегбосанског сарајлије Бориса Тадића.

Слика

Слика

Слика
Шумадијски покрет отпора
Resistance Movement of Shumadija
http://shumadija.webs.com
Аватар
Princip
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 54
Приступио: јул 2009

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Princip 21.2.2012. 14:54

Потпуно је нетачна теза (без ослонца на повесне изворе сем на једном и то фалсификованом – De administrando imperio из прве половине 10. столећа) да су Словени населили ове просторе у 6. и 7. веку обзиром да су Словени-Срби-Илири аутохтоно становништво Балканског полуострва па самим тим и Шумадије што се и визуелно симболизује на правој шумадијској и србској застави на којој се налази грб Трибалије -стрелом прободена глава дивљег вепра.

Добро је што сте ово нагласили.

Шумадинци су такође поријеклом динарци, читај Јована Цвијића.
Чујте наш позив, чујте наш крик за спас Српства. Чујте и похитајте јер су и часови скупи, и сутра ваш одзив може већ касно доћи.

Армијски ђенерал Милан Недић
Коста
Војвода
Војвода
 
Порука: 6404
Приступио: мар 2006

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Коста 21.2.2012. 19:34

Шумадија ::сер-сер, кењ-кењ...


Шта бре се*реш ти, iаiаро шумадинска (ебо-те, `ел има данас неки Шумадинац а да ниiе iаiара? - упореди: Веља Илић, Томча Николић, Воiча Коштуница - Дамљановић - све iаiара до iаiаре, да iе коло шарениiе) - шта се*реш, живота ти, кад сте до iуче ви Шумадинци доказивали своiе Српство - Црногорством?! Доказивали сте да сте ви Шумадинци наiчистиiи Срби управо зато што сте пореклом из Црне Горе (укључуiући и Кара-Ђорђиiа коiи iе, по легенди, такођер Црногорац, и све остале знамените фамилиiе шумадинске дичиле су се своiим Црногорским подриiетлом...)

Е сад - кад издаде Црна Гора, и кад се слиза са Шифтариiом - вама Шумадинцима мало блам да више `черногорствуiете`, но сад се*рете против `комунистичких окупатора с оне стране Лима и Дрине...`

Е па - браћо Шумадинци - ви сте онда `комуњаре пре комуњара`, пошто сте већином надошли управо из тих краiева против коiих сада се*руцкате. Чиме сте се до iуче дичили - сада се срамите и скривате...

Поука: Шумадинац = Црногорац / подељен са два... Кафански елитизам Шумадинаца (њихово чувено кафанско Српство) наiвероватниiе ће завршити као и елитистичко Српство Црногораца. То iест - завршиће као Антисрпство. У стилу данашњих Цетињана, коiи некоћ беху већи Срби од Шумадинаца.

Наравоучение: Шумадинци, не `еђ-те гомна, ни пи чему нисте изван просека Србиiе. Но сте, напротив, малкице испод тог просека...
Правда држи земљу и градове...
Кадры решают всё! (Иосиф Виссарионович)
Аватар
Шумадија
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 88
Приступио: феб 2012
Место: Топола

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Шумадија 21.2.2012. 22:55

Princip ::
Потпуно је нетачна теза (без ослонца на повесне изворе сем на једном и то фалсификованом – De administrando imperio из прве половине 10. столећа) да су Словени населили ове просторе у 6. и 7. веку обзиром да су Словени-Срби-Илири аутохтоно становништво Балканског полуострва па самим тим и Шумадије што се и визуелно симболизује на правој шумадијској и србској застави на којој се налази грб Трибалије -стрелом прободена глава дивљег вепра.

Добро је што сте ово нагласили.

Шумадинци су такође поријеклом динарци, читај Јована Цвијића.


Читао сам ја и Цвијића и Ердељановића и без њих знам да сам пореклом из Црне Горе.
Шумадијски покрет отпора
Resistance Movement of Shumadija
http://shumadija.webs.com
Аватар
Митар
Војвода
Војвода
 
Порука: 1386
Приступио: јан 2008
Место: Емиграција / КГ

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Митар 21.2.2012. 23:46

@Шумадија

Ај Ти Шумадинац сад лепо мени, такође Шумадинцу, објасни шта си Ти са тим твојим текстом хтео рећи?
Да ниси можда хтео некако подвући неки тако посебан идентитет шумадијских Срба?

Јесмо и ми имали у свим ратовима своју улогу, али ништа ми нисмо нити бољи нити гори од осталих србских племена. Шумадинци су чак у задњих 200 година и најбоље прошли, када се погледају масовна убијања и општи србоцид у пределима попут Крајине, Босне, Космета, Скадра итд.

Одређена граница толеранције у вези са Шумадинцима је мени већ одавно прекорачена. Тотално смо нешто посрнули и само себично на сопствен интерес гледамо. Дај Боже да једног дана сви слободноумни родољуби изграде једну нову Србију, а Шумадинце терати да се као стока множе. Од свих србских подручја ту се некако најмање ратује, а и земљиште и околина су пријатни за оснивање породице, тако да нам то може бити ново гнездо рађања будуће србске државе. Па некако се рад унутар државе мора поделити, а ако Шумадинци само онда иду у рат, кад под њиховом гузицом гори, онда нека лепо бар рађају масе малих Срба. Држава ће кроз оснивање различитих универзитета, великих индустријских предузећа итд. већ ту високу концентрацију поделити по целој земљи, главно да свако државном развоју доприноси, у овом или оном виду...
Аватар
Шумадија
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 88
Приступио: феб 2012
Место: Топола

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Шумадија 22.2.2012. 8:48

Коста ::
Шумадија ::сер-сер, кењ-кењ...


Шта бре се*реш ти, iаiаро шумадинска (ебо-те, `ел има данас неки Шумадинац а да ниiе iаiара? - упореди: Веља Илић, Томча Николић, Воiча Коштуница - Дамљановић - све iаiара до iаiаре, да iе коло шарениiе) - шта се*реш, живота ти, кад сте до iуче ви Шумадинци доказивали своiе Српство - Црногорством?! Доказивали сте да сте ви Шумадинци наiчистиiи Срби управо зато што сте пореклом из Црне Горе (укључуiући и Кара-Ђорђиiа коiи iе, по легенди, такођер Црногорац, и све остале знамените фамилиiе шумадинске дичиле су се своiим Црногорским подриiетлом...)

Е сад - кад издаде Црна Гора, и кад се слиза са Шифтариiом - вама Шумадинцима мало блам да више `черногорствуiете`, но сад се*рете против `комунистичких окупатора с оне стране Лима и Дрине...`

Е па - браћо Шумадинци - ви сте онда `комуњаре пре комуњара`, пошто сте већином надошли управо из тих краiева против коiих сада се*руцкате. Чиме сте се до iуче дичили - сада се срамите и скривате...

Поука: Шумадинац = Црногорац / подељен са два... Кафански елитизам Шумадинаца (њихово чувено кафанско Српство) наiвероватниiе ће завршити као и елитистичко Српство Црногораца. То iест - завршиће као Антисрпство. У стилу данашњих Цетињана, коiи некоћ беху већи Срби од Шумадинаца.

Наравоучение: Шумадинци, не `еђ-те гомна, ни пи чему нисте изван просека Србиiе. Но сте, напротив, малкице испод тог просека...


Ајд, кад научиш српски ти пробај поново.
Шумадијски покрет отпора
Resistance Movement of Shumadija
http://shumadija.webs.com
Аватар
N.S.
Војвода
Војвода
 
Порука: 5846
Приступио: сеп 2005

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука N.S. 23.2.2012. 2:41

Не свиђа ми се то цртање региона, очас посла од региона искочи држава, на овим просторима. И то баш некако увек тамо где живе Срби. Прво се, из ових или оних разлога, цртају графитном оловком накакве линије по карти, па их неко подебља фломастером, а на крају неко узме маказе и исече. Зато, боље плајваз да се користи за нешто корисније, а не чачкати стално мечку, где не треба.
Није све пропало кад пропало све је - Рајко Петров Ного
Аватар
Шумадија
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 88
Приступио: феб 2012
Место: Топола

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Шумадија 23.2.2012. 10:46

N.S. ::Не свиђа ми се то цртање региона, очас посла од региона искочи држава, на овим просторима. И то баш некако увек тамо где живе Срби. Прво се, из ових или оних разлога, цртају графитном оловком накакве линије по карти, па их неко подебља фломастером, а на крају неко узме маказе и исече. Зато, боље плајваз да се користи за нешто корисније, а не чачкати стално мечку, где не треба.Ни нама се несвиђа ал неко мора да се бори против титоистичке фукаре.

Ево и једне оригиналне фотографије бораца-домаћина из срца Шумадије

Слика
Шумадијски покрет отпора
Resistance Movement of Shumadija
http://shumadija.webs.com
Аватар
Митар
Војвода
Војвода
 
Порука: 1386
Приступио: јан 2008
Место: Емиграција / КГ

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Митар 23.2.2012. 13:12

N.S. ::Зато, боље плајваз да се користи за нешто корисније, а не чачкати стално мечку, где не треба.

:thmr:
Аватар
Шумадија
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 88
Приступио: феб 2012
Место: Топола

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Шумадија 26.2.2012. 17:10

Митар ::
N.S. ::Зато, боље плајваз да се користи за нешто корисније, а не чачкати стално мечку, где не треба.

:thmr:Код појединаца смо још увек на нивоу плајваза и цртежа. Има их очито доста који нису прегазили ниво обданишта и васпитачице.

Ево како је изгледало растурање србства од стране Цетињанина Александра "Уништитеља":

Слика

Ко пронађе "СРБИЈУ" (независна и међународно призната држава пре "Уједињења" са њеним окупаторима из 1915-1918. г.) на овој мапи добије МП3 песмицу "У четнике србски роде"
Шумадијски покрет отпора
Resistance Movement of Shumadija
http://shumadija.webs.com
Аватар
Митар
Војвода
Војвода
 
Порука: 1386
Приступио: јан 2008
Место: Емиграција / КГ

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Митар 26.2.2012. 21:46

Шумадија ::Ево како је изгледало растурање србства од стране Цетињанина Александра "Уништитеља":

Слика

Цетињанина? Пре бих рекао Александра слободног зидара, јер као такав нити можеш бити Цетињанин нити Србин. Ја једноставно не разумем зашто се натура нека расправа о Шумадинциима.
Аватар
Шумадија
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 88
Приступио: феб 2012
Место: Топола

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Шумадија 27.2.2012. 10:41

Митар ::
Шумадија ::Ево како је изгледало растурање србства од стране Цетињанина Александра "Уништитеља":

Слика

Цетињанина? Пре бих рекао Александра слободног зидара, јер као такав нити можеш бити Цетињанин нити Србин. Ја једноставно не разумем зашто се натура нека расправа о Шумадинциима.


А шта ти то имаш против расправе о Шумадинцима и Шумадији?

Рецимо да је расправа покренута са циљем да се коначно врати Шумадији и Шумадинцима водећа улога у деконтаминацији Србије, прво од титоистичке фукаре, па онда од еуроатлантистичке багре. Доста је било да и Србију и Србство воде тамо неки провинцијалци по разним "крајинама" а то се ради од Аце Кретена 1918. г. који се родио на Цетињу и онда увио читаву Србију у црно са својом идиотском Југославијом. Па онда долазе Брозови, Слобови, Тадићији... са својим свитама и камарилама а ниједан из центра а зна се шта је центар и ко је главни стуб и Србства и Србије. Ови провинцијални Срби су се довољно показали на власти за ових 80 година да су деструктивни и неспособни руководећи елемент са великим питањем и да ли су им намере добре и за Србију и за Србство. Аутохтони Шумадинци још нису издали.

Ајд сад да се конструктивно укључиш у расправу пошто ти је јасно о чему се ради са овом темом.

Ево и једне фотке ЦЕНТРА:

Слика

Рудник, бато Рудник (1132 м. н. в.). Централна планина у Шумадији и Србији.
Шумадијски покрет отпора
Resistance Movement of Shumadija
http://shumadija.webs.com
Аватар
Шумадија
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 88
Приступио: феб 2012
Место: Топола

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Шумадија 27.2.2012. 11:32

Као почетак деконтаминације и раститоисања читаве и Шумадије и Србије предлажемо да се сарајлија Францетић врати тамо одакле је и дошао у Србију па тамо у својој Херцегбосни нека пропагира колико хоће за улазак своје херцегбосанске отаџбине и у ЕУ и у НАТО. Нас џибераше и примитивце, бар из Шумадије, нека сарајевска бечка школа остави на миру.

Слика

Слика
Шумадијски покрет отпора
Resistance Movement of Shumadija
http://shumadija.webs.com
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Трећи 27.2.2012. 14:04

Шумадија ::Ови провинцијални Срби су се довољно показали на власти за ових 80 година да су деструктивни и неспособни руководећи елемент са великим питањем и да ли су им намере добре и за Србију и за Србство. Аутохтони Шумадинци још нису издали.

Ајд сад да се конструктивно укључиш у расправу пошто ти је јасно о чему се ради са овом темом.

Зар баш мора конструктивно? Јбг, још се нисте ни докопали власти, а већ уцењујете...

Него, ако ови глобалисти не за*ебу нешто, ето нама коначно и Шумадинца на челу Србије!
Је л' оно Крагујевац беше у Шумадији?? До сад је вазда био; ако нису шта променили...

Еве га!! Крагујевчанин...

Nikolic_Tomislav.jpeg
Nikolic_Tomislav.jpeg (10.63 КиБ) Прегледано 2833 пута
Вид' га каки је! Леп ки слика; љуби га мајка. „Свим срцем!“
Шумадинац, бре! Тај неће издати сигурно!! Глобалисте...
А нама - како се заломи.
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
Аватар
Шумадија
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 88
Приступио: феб 2012
Место: Топола

Re: Шумадија за Еуро-почетнике

Порука Шумадија 27.2.2012. 14:11

Трећи ::
Шумадија ::Ови провинцијални Срби су се довољно показали на власти за ових 80 година да су деструктивни и неспособни руководећи елемент са великим питањем и да ли су им намере добре и за Србију и за Србство. Аутохтони Шумадинци још нису издали.

Ајд сад да се конструктивно укључиш у расправу пошто ти је јасно о чему се ради са овом темом.

Зар баш мора конструктивно? Јбг, још се нисте ни докопали власти, а већ уцењујете...

Него, ако ови глобалисти не за*ебу нешто, ето нама коначно и Шумадинца на челу Србије!
Је л' оно Крагујевац беше у Шумадији?? До сад је вазда био; ако нису шта променили...

Еве га!! Крагујевчанин...

Nikolic_Tomislav.jpeg
Вид' га каки је! Леп ки слика; љуби га мајка. „Свим срцем!“
Шумадинац, бре! Тај неће издати сигурно!! Глобалисте...
А нама - како се заломи.Овде се спомињу "Аутохтони Шумадинци" а не тадићијевско-натоовски гробари па били и из мог родног Крагујевца

Слика
Шумадијски покрет отпора
Resistance Movement of Shumadija
http://shumadija.webs.com
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 13 гостију