srpskinacionalisti.com

Душко Попов

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
belly
Националиста
Националиста
 
Порука: 365
Приступио: мај 2007

Душко Попов

Порука belly 6.6.2007. 16:54

Душко Попов
Душко Попов (рођен 1912. у Тителу, Србија, умро 1981. у Лондону, Велика Британија) имао је тајно (кодирано) име Трицикл, али истовремено тако се називала и шпијунска мрежа у коју је он био укључен. Према Нешенел Инквајеру , аутор Јан Флеминг по угледу на њега засновао је познати лик тајног агента Џејмса Бонда.

Флеминг је радио у Британској поморској обавештајној служби током Другог светског рата и био задужен да прати овог харизматичног шпијуна, који је био регрутован да ради као двоструки агент за Британце. Душко Попов је био млади, богати југословенски бизнисмен, који је успео да настави каријеру плејбоја чак и у ратно време док је спроводио своју смртно-опасну мисију за Уједињено Краљевство.

Заврбован да ради за нацисте на почетку рата, Попов, који их је мрзео, истог тренутка је понудио своје услуге и Британској обавештајној служби. Они су га прихватили као двоструког агента (тајно име Трицикл) и он је отишао да живи у Лондон. Његове међународне пословне активности обезбедиле су му параван за посете неутралном Португалу, који је био повезан са Великом Британијом слабашним цивилним ваздушним саобраћајем скоро све време рата.

Одатле је Попов упутио Немцима довољно информација одобрених од стране британске службе МИ5, тако да су Немци били са њиме задовољни и богато га награђивали за његове услуге. Обавештења која су му при томе давали у склопу његових задатака била су од великог значаја за Британце у предупређивању непријатељских планова као и у сопственом планирању и размишљању. Попов је био измештен у Сједињене Државе од стране Абвера ради добављања нових информација. Он тада ступа у контакт са ФБИ-јем и објашњава им за шта је био задужен да их пита. Једна од ставки са његове листе била је и информација о Перл Харбуру.

Попов је био озлоглашени женскарош, и стекао је свој надимак Трицикл изгледа због своје склоности да води љубав са две жене одједном. Међутим, ближе је истини да је његово раније тајно име Скот промењено у Трицикл када су запослена још две његова субагента ("Балон" и "Желатин"), тако да су они функционисали као три точка на трициклу.

Нажалост, шефу ФБИ, Едгару Хуверу, вероватно и из претходно наведених разлога није се свиђао Попов и зато је игнорисао информације које му је он достављао. Попов је одседао у најбољим хотелима, посећивао најбоље коцкарнице, и био бон виван. Умро је 1981. године у својој 69. години, остављајући иза себе удовицу и три сина.
Gručo
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 11
Приступио: јул 2007

Re: Душко Попов

Порука Gručo 27.7.2007. 0:08

Попови су били власници зграде на углу Француске и Браће Југовић. А, ако се добро сећам приче, у тај шпијунски свет је ушао случајно, у ресторану Москва, пред рат. Не сећам се тачно читаве приче, знам да је у све била умешана једна од предратних београдских лепотица.

И легенда каже да је стварно Американцима, преко Лондона, послао датум бомбардовања Перл Харбура. Било би лепо ако неко зна нешто више о овоме.
Аватар
СлобаСрбија
Војвода
Војвода
 
Порука: 2069
Приступио: јун 2009
Место: Беловград, Србија

Re: Душко Попов

Порука СлобаСрбија 28.12.2012. 12:47

Блокирана анти-српска олош: Vemavuk, orgin, Verterdegete, Зорад, Sistem, Српски родољуб...
Аватар
Belogardejac
Националиста
Националиста
 
Порука: 290
Приступио: мар 2011

Re: Душко Попов

Порука Belogardejac 23.2.2013. 19:44

Банаћан по оцу и мајци. Агент 007 ја српски лала :)
Svi za jednog a jedan za sve! Lozinka naša smrt ili slavu! Bože daj nam snage da stvorimo otadžbinu pravu!
Аватар
gromogon
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 845
Приступио: феб 2010

Re: Душко Попов

Порука gromogon 3.3.2013. 20:43

Лукави енглези (то јест енглески масони којима јевреји управљају) су у разним земљама бацили мушицу да су баш према њиховом земљаку креирали лик џемса бонда. Тако сада многе наивчине у разним земљама верују да су браћа са џемсом и да су баш они заслужни за измишљене успехе британске тајне службе.
Тиме провидни лукавци желе да постигну да се свима омиле британске слуге и да се поносе њима уместо да их гоне и истребљују. Где год је била нека англофилна/хитлеровска или данас еврофилна/атлантистичка политика тамо су масони на положајима.

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Google [Bot] и 4 гостију