Знам за тај Кокошињски масакр. Али, колико ми је познато, Дамјан Груев је упутио извињење због тога.
Нећу рећи да је то википедија, али у чланку о ВМРО пише да је влада у Београду спроводила присилну Србизацију у Македонији, и да су такви поступци револтирали ВМРО, који је узвраћао терористичким активностима. Да ли се слажеш с тим?
Гледаш ли ову серију "Сенке над Балканом"?
Радња је фикција, али могао си приметити да чланови вмро нису тако црно приказани. Напротив. Више су приказани као особе које су због својих идеја спремне да иду главом кроз зид.
Чуј, ја сам некада подржавао ДСС. Био сам чак једно време и активан члан. Ишао сам и на митинге ван Београда. Да ли си некада чуо да ДСС говори о Љотићу? Тако да то није много важно. Двери се залажу за поштовање традиционалних, породичних вредности, противе се уласку у нато, еу. Залажу се за савез са Русијом. Допада ми се и њихов економски програм. За разлику од радикала нуде нешто конкретно. Доказали су да су истинска опозиција режиму.
Владика Николај је у једном говору хвалио Хитлера. Истина, то је било пре почетка рата. Знам да је подржао протесте 27. марта. Али, одржавао је и касније добре одосе са Љотићем.
Није Стојадиновић преговарао са Павелићем зато што га воли. То је био интерес. По мени је споразум био ок. Барем би цела источна Босна припала нама. Сложићеш се да су и такве границе биле боље од наше велике заблуде југословенства.
У праву си да је Љотић био Југословен. Али, то је било пре Другог светског рата. Истини за вољу, многи су пре 1918. били опијени том идејом. Мислим на Србе. Врло брзо се показало да је то била наша велика илузија.