Republikanac ::Није било упућено теби него малом тадићевцу који кука што данашњи Срби нису као Принцип али заборавља притом да није ни он.
Не може један појединац да уради ништа, то је поента. Није битно коме си упутио поруку, важно је да се ово схвати.
Иначе, Републиканче, нисам ја рекао да је овај принцип борбе једина опција. Чак нисам ни рекао да ја то подржавам. Али јесте једна од опција, која увек стоји на располагању. Примера и узора имамо пуно, и у нашем, али у другим народима. Само је питање има ли воље за тако нешто. То је у ствари главно питање.
Треба му организација, кажеш? Па нека направи организацију...
Са ким? Јел би му се ти придружио уколико би он кренуо да прави организацију? Кад си већ свео дискусију на тај ниво?
И како ти то замишљаш тај „српски терор према Шиптарима“? Да из Србије убацијемо комите који ће „иза непријатељских линија“ да праве дар-мар? Нешто у фазону Тарантинових „Проклетника“? Алдо и његови „Апачи“, јел' то? А НАТО је наравно глуп па неће знати одакле долазе „Алдови Апачи“. И наравно када сазна неће ништа предузети поводом тога, јел' тако? А не би ни могао ништа да предузме јел' Боже мој, Руси ће нас бранити...
Како су Хагана, Иргун и Лехи одговорили на арапски терор над Јеврејима? Истом мером. Значи, Арапи упадају у куће и тероришу. Ови ураде то исто Арапима. Арапи убијају Јевреје, ови убију дупло више. Нападају арапску полицију, нападају њихове вође, итд. Постављају им бомбе у аута, куће, итд.
Е ту су Арапи наишли на тврдо и нису више смели тек тако да нападају Јевреје, а Јевреји су остварили циљ-одбранили су своје сународнике од напада.
Србе Шиптари малтретирају, шиканирају и тероришу и никоме не одговарају. А Шиптари су иста фела ко и Арапи, не разликују се много. И једни и други су муслимани, а код муслимана све почива на на сили и терору. Дакле, Срби би могли да се организују и нападају њих. Али, за то све треба једна широка организација. И финансије, наравно. Треба ти и воља, људи спремни на све. НАТО кажеш? Пази, може да се почне са контра-терором на Шиптаре, а може да се прошири и на НАТО. То је могуће, само ако има воље, и кажем, ако се има ,,она ствар". Па кад би сваки други дан нападао НАТО-пунктове, постављао бомбе око базе, убијао војнике, официре, итд. Не би им било свеједно, морали би да те схвате озбиљно. Замисли постави се бомба у хотелу у Приштини где се налазе НАТО-официри, званичници и војници. Сад хипотетички говорим. И тако, кроз те нападе и борбу, може та потенцијална организација да се наметне као озбиљан политички фактор. Као Хагана, Иргун или Лехи чији су представници успели да се наметну као политичари и касније су постали државници. Или ето ти нашег примера- наше комите, четници, постали су значајни политички фактори и чиниоци. Утицали су на историју наше земље и народа. Кад се то схвати озбиљно, лако може да се наметне као значајни политички фактор. Па нису Турци и Аустријанци, окупатори и сила, уништили Србе онда када смо ми имали такве организације, нису Британци уништили Јевреје и њихов покрет, нису уништили ни Амери данас такве покрете, којих у свету има колико год хоћеш.
Међутим, сам сам рекао да је питање колико је све то могуће и та опција (иако увек стоји као опција) ,,србског модерног тероризма", ајде да тако назовем, тешко да је данас изводљива, из више разлога. Прво, питање је колико има воље и одлучности за то данас. Друго, рекох, треба једна јака организација. Требају паре, финансије. А треба и веза са неком јаком силом која има интересе за овај простор. Помињеш Русе, свестан сам ја да су мали изгледи да нам они помогну војно данас, а и питање је да ли би ту евентуалну србску тајну организацију они данас помагали. Тако да, остаје ово твоје као, такође, друга реална опција.
Уосталом, нико ни теби ни младом тадићевцу не брани да оснујете некакву чету а ла Тарантинови јунаци, упаднете на Косово и тамо направите хаос, не треба вам државна помоћ за то, само воља, нешто новца и муда. А можете у стилу рецимо Бате Живојиновића и његових „диверзаната“ (из истоименог филма легендарног Хајрудина Шибе Крвавца) да оплетете и по НАТО банди, ни то вам нико не брани...
Добро, ти се зезаш, али мислим да ово није тема за зезање, наш народ живи у страху и под терором на Косову и Метохији, а имамо власт која ништа не предузима поводом тога. То мени није нимало смешно.
Што се тиче мене, ја сам у животу свашта прошао, и није мени стран никакав активизам, знам како је бити активан и радити нешто конкретно, али ја и ,,млади тадићевац", како га називаш, можемо сад да да спроведемо самосталну акцију. Али шта би било? Ништа, вероватно би нас похапсили и прошли би ко Брејвик. Судили би нам и трунули би у затвору, неко би нас можда славио ко ,,хероје", неко би нас пљувао ко злочинце. И то је то. Али, који би ефекат био? Па никакав. Поента је са тим да има неког ефекта. Резултат борбе србских комита и тајних организација је стварање државе, а шта би био резултат неке евентуалне самосталне акције. Па ништа.
Зато је потребна шира, јача организација која се не би зауставила не једном нападу и чије би акције дале неки ефекат. Али, реалан сам и ја, питање је колико је то све то изводљиво, из више разлога.
Дражина стратегија „јачања и чекања“? У овом тренутку засигурно је то најбоља опција. А кад Јенкији са тенковима и пешадијом умарширају у БГ, направе потом комесарску управу а Влада и Вучко побегну у иностранство прелазимо наравно на партизанштину...
Да, то је била Дражина стратегија. Слажем се ја са тобом, то јесте једна од опција и јесте реалнија од ове прве (мада, питање је која је од њих ефикасније, ту би већ могли да се споримо). Али, да би то имало ефекта, ми би требали да имамо у Београду патриотску власт. А ми имамо издајнике на власти који раде све што окупатори од њега траже. То је проблем.
Ми данас и јесмо под окупацијом, један део нае територије је данас окупиран.