Море какав Jасеновац, нисам ја помињао логор него зид. Построје се уза зид и по кратком поступку. Не видим поенту да их развлачимо годинама около-наоколо, нити мислим да их треба мучити. Нису они нама ништа нажао урадили па да их кињимо, копамо очи и силујемо. Ово је рат, они имају малигну намеру и за то следује метак. Чисто и брзо, као у рату.
Да не буде забуне, ја против њих немам ништа лично нити их мрзим као што је, рецимо, Хитлер мрзео јевреје. Али, проблем је - писао сам нашироко раније - што они мрзе нас, што хоће да шире веру мачем, што хоће да нас истребе (док, рецимо, западна Империја углавном хоће 'само' да нас рекетира) и што су смртно озбиљни. Њихову решеност најбоље демонстрира чињеница да су спремни и своју сопствену децу да жртвују (мали Ајлани и остали удављени по морима), можете мислити шта би нама онда радили када дођу у прилику.
А ови што предлажу да им окрећемо други образ, да будемо политички коректни док нас они боду и силују нам жене . . . би такође дошли на дневни ред. Са истим исходом