srpskinacionalisti.com

Оружане формације Новорусије

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Savenko
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 105
Приступио: нов 2010

Оружане формације Новорусије

Порука Savenko 27.11.2014. 14:37

Не постоји тема, а мислим да би људима било занимљиво да имају увид о оружаним формацијама које делују у ДНР и ЛНР. Покушаћу да обухватим кроз текстове све, а за сада о једној у којој се по свему судећи налази Радомир Почуча. :D

Бригада ''Призрак'' (Дух)

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=NRdIKlGJmU0

Слика

Бригада ''Призрак'', што у преводу значи ''Духови'', представља оружану формацију Народне Републике Лугањск.Командант ''Духова'' Алексеј Мозгавој рођен је у Лугањску и сматра се једним од лидера анти-мајдановаца тог региона. Бројно стање ''Призрака'' процењује се на око 600 бораца, чије је упориште у округу фабрике стакла ''Лисицки'' (мај-јул 2014). Од оружја поседују противтенковске ракете ПТУР, ПВО и лако пешадиско наоружање. Уочено је да је упркос надлежности Лугањске Народне Репблике, одеред Мозгавоја повезанији са некадашњим министарством одбране Доњецке Народне Републике Игора Стрелкова, јер је током повлачења из области Лисицки, ''Призрак'' следио команду Стрелкова лично.

Слика Слика Слика Слика

Историја

Група Алексеја Мозгова формирана је у Лугањску током априла 2014 као јединица самоодбране,а првобитан назив јој је био ''Народна Милиција Лугањска''.У то време представљала је обичан вод војске. После организационог сукоба са врхом Армије Југоистока Лугањск, одред прави камп у долини Охљовке, Антрацита и на крају Свердловске области (база ''Јесењи'' је сурово бомбардована од стране украјинске војске 27.маја).

Слика

21. маја 2014 одред се појавио у округу Лисицки како би чувао одступницу трупама које се боре око града Рубњежје.У то време командант батаљона је био Александа Костин.
22. јула батаљон се повукао из Лисицког ка граду Аљчевск да би наставио борбе на пунктовима Ломоватка и Првомајск.

Слика

Као резултат груписања, крајем лета батаљон прераста у бригаду која је названа ''Призрак'' (Дух), тако да је већ почетком септембра њен број износио око 1000 бораца. Поред грађана Лугањска, за бригаду ''Призрак'' се као добровољци боре и борци из Русије, Бугарске, Словачке, и осталих европских држава.
Симболика

Када је реч о обележјима, бригада користи руску тробојку уз ћирилично исписан назив ''Батаљон Духова'', а такође је у почетним фазама борбе користила тробојку Велике Армије Дона (плаво-жуто-црвена).
Идеологија левог национализма
http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_nationalism
Savenko
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 105
Приступио: нов 2010

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Savenko 27.11.2014. 15:05

Командант ''Призрака'' Алексеј Мозговој прослава Велике Октобарске Револуције. Чисто да се зна ко је ко и ко је шта...

https://www.youtube.com/watch?v=6Sqikx-l7aA

Слика

''Не чујем вас, требали би да славите зар не?! Немојте да се плашите да испољите своја осећања..Наши непријатељи се не плаше да урлају на нас..зашто би ми онда били тихи кад је прослава?! Сви знају да сам се двоумио око периода 1917, јер иако је то са једне стране била социјалистичка револуција, са друге стране, она је пропраћена деструкцијом...а ја сам увек био за стварање..изградњу! Али данас када видите да су у градовима широм (Западне) Украјине споменици Лењина, сви до једног порушени, ви онда по логици ствари морате да будете на страни социјалиста и комуниста, јер пораст фашизма који ми данас видимо у (Западној) Украјини је неприхватљив за читав цивилизовани свет. Зато сви морамо да се ујединимо као један у борби против фашизма! Не желим да причам много већ да кажем још само једну ствар... бригада ''Духова'' ће увек бити уз народ и изградићемо НОВОРУСИЈУ, НАРОДНУ И СОЦИЈАЛИСТИЧКУ!

=D>
Идеологија левог национализма
http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_nationalism
Аватар
Иди Амин
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 816
Приступио: јун 2008

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Иди Амин 27.11.2014. 19:54

Баш си лепо урадио овај преглед, просто је милина прочитати увод па онда разраду, а закључак је најбољи. Идила, у правом смислу. Ту су фашисти, па онда они који се боре против њих, а на крају наравно комунизам, па шта ће лепше од тога, и сви ћемо опет кад се све заврши вероватно да живимо у црвеној рапсодији, лепих ли времена, баш смо се зажелели.

Дакле не једи говна са оваквим глупостима, јеб.о те и црвени празник, прослава и народна и социјалистичка.
Аватар
Юрков
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 626
Приступио: мар 2012
Место: Србија

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Юрков 27.11.2014. 21:07

Није ми јасно зашто Мозговој сада форсира ту причу о социјализму када Русија на то не гледа благонаклоно а све те оружане формације зависе од Русије.
Код Руса постоји тај неки сентимент за совјетским временима када су били много јачи и утицајнији него данас, али што Путин рече онај који не жали због распада СССР-а, тај нема срца а онај који жели да обнови СССР нема мозга.
Аватар
Иди Амин
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 816
Приступио: јун 2008

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Иди Амин 27.11.2014. 22:04

Ma тамо их има свакаквих, и цариста и "комуниста", сад се ратује и свако од њих емотивно одреагује, различито су васпитани, одрасли. Ал овај сероња је то искористио да би генерализовао моменат, како ето опет креће црвенило, па социјализам, и то баш пошао од једног од најбољих одреда НР, и онда стао, што није неке друге коментарисао са командантом који није баш толико сентименталан према екс црвеним празницима.
Savenko
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 105
Приступио: нов 2010

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Savenko 28.11.2014. 12:06

Као што рекох, трудићу се да обрадим сваку формацију, па чак и те ''царисте'' односно ''четнике'' Јована Шевића што ми нимало идејно није блиско.Са друге стране чињеница је да КП Украјине има упориште на истоку међу борцима и да се њихова обележја редовно виоре на барикадама. Знам да би многи желели да виде споменик Лењина у прашини, али то се у Новорусији неће десити, просто се ради о другачијем одгоју, култури и традицији. Тако је како је. :wink: Идемо даље..са новим групацијама..
Идеологија левог национализма
http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_nationalism
Savenko
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 105
Приступио: нов 2010

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Savenko 28.11.2014. 14:50

Народна Милиција Донбаса

Слика

Народна Милиција Донбаса представља војну формацију која држи под контролом Источну Украјину у границама самопроглашене републике Новорусије. Састоји се од више неформалних оружано-милитантних група, креираних од стране министарства одбране ДНР и ЛНР. У политичком сукобу, а касније и у оружаној конфронтацији на истоку земље, снаге НОД (Народње Ополчењје Донбаса) воде активну борбу против војске централних власти Украјине, које их описују као сепаратисте уједињене око терористичке организације. Када је реч о симболима, припадници народне ''Народне Милиције Донбаса'' користе ленте Св. Ђорђа, заставе ДНР и руску тробојку.

Слика Слика Слика

Слика Слика Слика

Историја

22. фебруара 2014 у Харкову је одржан конгрес посланика и представника власти из југоисточних региона Украјине,Крима и Севастопоља, њих око 3500, на коме се говорило о догађајима из Kијева, који су означени као ''државни удар'', па је у складу са тим одлучено да се под хитно морају предузети мере, које ће обезбедити заштиту уставног поретка у земљи. Такође, донета је препорука становништву да се само организује, обезбеди магацине и складишта, и одржава контакт са органима за спровођење закона из ове области, као и са оружаним формацијама Југо-истока.

1. марта у бројним градовима на југоистоку Украјине (Харков, Доњецк, Маријупољ, Мелитопољ) одржани су састанци, на којима је већином гласова изабран Павел Губарев за гувернера Доњецке области.

2. марта у Доњецку је почело прикупљање потписа за референдум око статуса Донбаса. Окупљени активисти су уједно били и припадници НОД.

Након тога, 6. марта Павел Губарев је ухапшен од стране Украјинске Државне Службе Безбедности, па је стога за политичког лидера Народне Милиције Донбаса именована Екатарина Губарева.
Средином марта, Државна Безбедност Украјине је кренула да хапси и остале лидере НОД.

22. марта Државна Безбедност Украјине ухапсила је у Доњецку човека из врха НОД Михајла Чумаченка, па је Народна Милиција Донбаса, на пресс конференцији представила Мирослава Руденка, а за заменика именовала Сергеја Циплакова.

7. априла у Доњецку је одлучено да се оснује Народна Република Доњецк.Након тога, уз подршку локалног становништва, народна милиција је преузела контролу над владиним зградама у Доњецку, Горловки, Красном Лиману,Красноармејску,Дружковки и Крематорску.

Опсада Славјанска

12. априла у Славјанску, присталице ДНР су заузеле владине зграде, седиште Државне Безбедности Украјине и полиције, уз пратњу припадника Народне Милиције Донбаса који су блокирали неколико путева и започели изградњу барикада. Градоначелница Нела Штепа издала је саопштење да власти и грађани подржавају захтеве Народне Милиције Донбаса за одржавање референдума.Припадници специјалне полиције доњецког региона (ради се о некадашњим покрајинским снагама Беркута) одбили су наређење власти из Кијева да иду у сузбијање нереда у Славјанску, придруживши се НОД-у. Тада је на згради регионалног одењења министарства унутрашњих послова у Доњецку високо истакнута застава Народне Милиције Донбаса.

13. априла Министарство Унутрашњих Послова Украјине најавило је свеобухватну ''анти-терористичку'' операцију у Славјанску. У Славјанск је послат део украјинске војске уз подршку оклопних транспортера и два хеликоптера, док је на периферији града избио сукоб ватреним оружјем.
Истога дана активисти НОД, на улазу у Славјанск, зауставили су и блокирали војни камион ''Краз'' Националне Гарде Украјине који је превозио ракете система ''Град''. Рано ујутру 15. априла 2014. Председник Украјине Александар Турчинов најавио је почетак ''антитерористичке операције'' на северу Доњецког региона.

16. априла око 60 украјинских војно-десантних падобранаца, послатих на Крематорск да учествују у операцијама против присталица федерализације, прешло је на страну демонстраната. Они су локалној милицији Славјанска предали шест борбених возила БМД,један 120 милиметарски минобацач 2С9 ''Нона – С''.

17. априла председник Украјине Александар Турчинов најавио је да ће 25. Одељење ваздухопловне бригаде и сви остали припадници украјинских снага који су пребегли на страну ''Народне Милиције Донбаса'' и положили оружје, бити отпуштени и изведени пред лице правде.

24. априла јединице Украјинске Армије уз подршку оклопних возила упале у Славјанск.

26. април је значан из разлога што су све снаге ''Народне Милиције Донбаса'' дошле под команду Игора Стрелкова .

15. маја Народна Милиција Донбаса је поставила ултимтум тражећи од Кијева да у року од 24ч повуче своје снаге и обуставу борбу око барикада доњецког региона.Ултиматум није испуњен.

24. маја Доњецка и Лугањска народна република ујединиле су се у Новорусију.

Војна структура

Батаљон ''Исток'' – под командом Александра Ходаковскога
Батаљон ''Оплот'' – под командом заменика министра унутрашњих послова ДНР Александра Захарченка.
Батаљон ''Артем'' – под командом монгола у рејону Дебаљцево
Батаљон ''Каљмијус'' – састављен од доњецких рудара који чине рударску дивизију.
Батаљон Безбедности Доњетске Народне Републике
Хуманитарни Батаљон Новорусије
Батаљон ''Свитање'' – састоји се од око 300 бораца
Батаљон ''Север'' – неформални назив групе Игора Стрелкова у одбрани Славјанска
Батаљон ''Степа''
Батаљон ''Руске Православне Армије''
Батаљон ''Варагијан''
Батаљон ''Призрак''
Интернационалне јединице (попут времена из шпанског грађанског рата) коју чине добровољци из земаља бившег Совјетскиог Савеза, Источне и Јужне Европе.
Четничка група ''Јован Шевић'' око 200 бораца под командом Братислава Живковића који делују у околини Дебаљцева.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И бонус слика, да би Иди Амин укапирао да ''комуњаре'' или ''црвени бандити'', или како их већ крстите имају упориште у Доњецку. Ово је зграда и тераса на којој се одржавао централни скуп на самом почетку протеста . Јасно се види са десне стране окачена застава Комунистичке Партије Украјине која је и сама организатор заузимања покрајинских установа.

Слика

Пошаљи ово ''ортацима'' са стормфронта.
Идеологија левог национализма
http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_nationalism
Аватар
Иди Амин
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 816
Приступио: јун 2008

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Иди Амин 29.11.2014. 14:58

То је нека баба окачила, остало јој у шифунеру па се досетила да и она нешто допринесе. Још мало ћете да се отимате и батргате, кад Русија постане царевина моћићете само у четири зида са металним плочама на прозорима (да вас нико не види) да славите петокраку и остале секташке глупости, до тад ето вам утеха у по некој изјави и заставици и лажна нада како ће да вам васкрсне јудео масонска подвала којом су отровали словенски народ а ви ко павијани се примили на универзалне вредности једнакости, братства итд...

Нема ништа од васкрса, то вам је извесно, само ћете на филму да га гледате, боље да прихватите што пре, кад дође отрежњење патићете још више. Готово, конец, комунизам испрдио, било прошло, никакви ратови, комешања неће да га подигну. Летеће и у НР друг лењин као што је летео у осталим деловима украјине, биће тога и у Русији, а кад полети онда ће да атерира на главу, баш занимљиви покуси, а још лепши звук кад бронза дрмне о бетон, само зазвечи :mrgreen:
Аватар
Vjaceslav
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 783
Приступио: феб 2014

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Vjaceslav 29.11.2014. 15:35

Кога предлажеш за цара? :mrgreen:
Bolje je verovati u Boga, nego imati poverenja u ljude.
Аватар
Иди Амин
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 816
Приступио: јун 2008

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Иди Амин 29.11.2014. 16:08

Немој ме сад деконцентрисати, видиш да сам ухватио залет :mrgreen:

Него да не пропустим прилику да свим комуњарама, јавним, тајним, бившим, садашњим, одређеним, неодређеним, форумским честитам данашње црвено слово, оће да се врате младе године, а ко волови не знају да поштују заоставштину, треба ја да их подсећам на то, дакле срећан вам 29 новембар (то није дан свињокоља, мада се често доводио у везу са тим догађајем и неки су га баш због тога са нестрпљењем очекивали), него дан свих дана, то јест дан јајца :mrgreen:. Па другови, сретно вам било, ако нисте сигурни шта се славило питајте бабу, деду, ипак сте ви нова генерација црвених, па није обавезно да баш све знате, доста је што се декларишете као црвени, то вас чини изузетним (што би реко један наш естрадни уметник), настављачима традиције, да ето глупост не замре тотално, догод је људи живеће и глупост ма колико велика била као и тај комунизам у кога су се несретни Срби клели, а неки изроди и данас га се сећају са носталгијом и још су гле идеолошки блиски.
Човек
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 861
Приступио: мај 2011

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Човек 29.11.2014. 19:06

Према извештајима са терена, све те формације полако одлазе у историју. На делу је прекомпоновање свих тих групацијa, тј. прављење "регуларне" војска која ће бити под једном централизованом командом.

Зашто је то опасно? Зато што ако имате централизацију доношења одлука, постоји већа опасност да та олигархија на челу, у одређеном тренутку, изда. Пример Републике Српске Крајине о томе сведочи. И тамо је била "регуларна" војска (Српска војска Крајине) плус неколико пратећих паравојних формација. У кључном тренутку, режим у Београду и његови саучесници у Книну, повукли су све официре и Крајина је пала за три дана.

Од почетка овог режираног сукоба тврдим да и Доњецку и Луганску народну републику чека иста судбина.

Тренутно се воде позиционе борбе, зато што су побуњеници добили наређење из Москве да ни у лудилу не иду у офанзивне акције. Слично као што је Србима у Босни било забрањено да заузму поједине кључне градове. Дакле, на делу је погубна стратегија крени-стани.

За то време, Украјина се наоружава, припрема и чека повољан тренутак да организује неки нови "Бљесак" и неку нову "Олују".
Сврха/циљ/намера ове поруке није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4666
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Оружане формације Новорусије

Порука SMUK 30.11.2014. 22:39

кад Русија постане царевина


Oпа! Да и ти ниси завршио пророчки курс код Сегиана и Дерикоње? Есхатолошка школа ИПХ. :mrgreen:

Кога предлажеш за цара?


Вероватно потомка неког Распућиновог копилета..
Аватар
Юрков
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 626
Приступио: мар 2012
Место: Србија

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Юрков 15.12.2014. 20:12

Одломци интервјуа Стрелкова Печату од пре десет дана, нажалост нисам га купио, ово су неки одломци са сајта.

У Славјанску смо имали око 200 бораца – они су сматрали да нас има око 1 000. Често су се чак, имајући велику бројчану предност, припремали за одбрану: копали ровове, дизали утврђења – у ишчекивању нашег напада, иако ми нисмо имали ни приближно довољно снага. Али смо увек имали иницијативу – стално смо нападали, боцкали и окруживали противника. Имали су много веће губитке него ми. Али генерално, био сам свестан да нас могу смрвити било који дан


Игоре Ивановичу, битна прекретница у вашем животу био је рат у Босни. Неки чак пишу да сте тада били заменик командира Друге добровољачке јединице. Да ли видите неке паралеле између рата у Републици Српској и рата у Донбасу?
Прво, хтео бих рећи да никада нисам био заменик командира Друге добровољачке јединице. Тада сам био обичан војник − стрелац. У јединици је било пет људи, ја сам обављао дужност стрелца бацача, тј. носио сам са собом, осим пушке, још и карабин СКС (полуаутоматски карабин „Симонова“) и 10 граната. Касније, када је јединица постала већа, био сам нишанџија минобацача 82 мм. Али никада нисам био заменик првог командира Мухарева, „Аса“, ни Едика који је сменио „Аса“. То је већ надоградња моје биографије. У поређењу са дешавањима у Босни, рат у Донбасу је знатно озбиљнији: број погинулих – много већи. Битака какве се воде у Донбасу тамо није било. Макар за тих пет месеци мог боравка у Босни тако тешких битака није било.
Што се тиче општих карактеристика ових ратова, сада ме ситуација у Донбасу са војнополитичке тачке гледишта подсећа на дешавања у Книнској Крајини. То јест, Русија помаже, као што је и Србија тада помагала Книнској Крајини, у оружју, инструкторима, и још понечему, са надом да ће локална армија сама задржати позиције, а Запад, са своје стране, помаже украјинској војсци, обнавља је, на исти начин као што је Хрватска стварала војску у своје време. Очигледна је опасност да ће се све завршити као у Книнској Крајини – одлучним ударцем. Када је хрватска војска била сигурна да Србија неће доћи у помоћ, нанела је завршни ударац и очистила регију од Срба. Слична слика се може, под неким условима, појавити и у Новорусији.


Очигледно да мотиви и реторика добровољаца из Донбаса имају много тога заједничког са онима из Босне. Како ви видите ову сличност?
Што се тиче мотивације, она је, наравно, слична. Људи долазе да бране пре свега своје право на национални развој. Срби у Босни бранили су своје право на национални развој, а руски добровољци су хтели да им помогну. Исто тако је у и Новорусији. Људи се боре за право на своју културу – да сами одлучују на којем ће језику говорити, чему ће учити децу. Споља су им ултимативно наметнуте неодговарајуће форме понашања. Против тога су се побунили. Природно је да добровољци из Русије виде у онима које су дошли да штите крвну браћу: они су један народ. Тако и Срби који су долазили у Босну нису осећали разлику: дошли су да штите своје – не неке „Бошњаке“, већ Србе. Тако и Руси – иду да бране Русе. Зато је мотивација идентична. Такође, као и у Босни, идеологија појединца овде не игра неку посебну улогу. Њих све обједињује исти циљ – заштита руског народа, заштита свог народа.


Како сте успели да изненада пребаците ваше снаге из Славјанска у Доњецк са минималним губицима? Зашто Украјинци нису користили авијацију против ваше колоне – то питање је покренуло читаву хистерију на интернету, појавиле су се различите „теорије завере“…
Ствар је у томе што су украјински команданти сматрали (искрено верујем у то) да ћемо ми остати у Славјанску и тамо дочекати смрт. Ја сам намерно створио код њих ову илузију, укључујући моје изјаве и одбрамбене маневре, а стално сам радио на подизању морала бораца и довођењу додатних снага у Славјанск, иако се он налазио у полупрстену. Такође, и тиме што су успоставили значај Славјанска као барјака. Они су сматрали да ћемо се ми тамо борити до краја, неправилно су схватали и моју личност. Имали су представу о мени као о не баш присебном белогардејцу, а њихова слика белогардејца је слика некога ко је склон несмотреном излагању погибељи… Али ја нисам само белогардејац, додуше, не поричем своју приврженост одређеној идеологији и своје дубоко поштовање према људима који су се борили у Грађанском рату (1917–1921). Али ја сам ипак колико-толико официр, официр ФСБ (руска Федерална служба државне безбедности – аут.) и чин пуковника нисам добио на лепе очи. Наравно, имао сам одређене успехе, искуство, што је омогућило да радим у органима безбедности, штавише, у борби са тероризмом. Зато, наравно, нисам желео да оставим најборбенији део војске Новорусије – најбројнији у том тренутку – и ја сам као војни заповедник свакако одговарао за животе својих људи. За мене је било недопустиво да уништим своју бригаду. Али они су имали одређену слику, и када смо изашли, били су шокирани.
А после су, опет, поступали по различитој логици. Увек су хтели да се држе свега што освоје. Рецимо, заузму неку стратешку тачку, па их разбије наша артиљерија, а они опет уведу туда своје снаге. И тако сваки пут. Изгледа да је то особина националне психологије, изражена у војсци – не дати ништа, пробати све задржати. Иако, као што знамо, постоји изрека још из античких времена: „Ко хоће да има све, на крају неће имати ништа.“ Па су они, тако, после, кад смо оставили Славјанск, мислили да морамо да се боримо за Краматорск, иако је и Краматорск тада могао бити окружен, јер су заузели Артемовск. Ја сам схватио да нећемо задржати Краматорск и донео одлуку да брзо пређемо у Доњецк. За њих је то било неочекивано. Ап-со-лут-но! Никако нису очекивали да ћемо, после тако одлучне одбране Славјанска, прећи у Доњецк. За мене је то била, у војном погледу, једина могућа правилна одлука. Јер сам разумео – нема смисла држати Краматорск, ако ће противник скоро заузети Доњецк, а у њему је ситуација била очајна: противник је заузео Амвросијевку, и у ствари, само лењост и апсолутна некомпетентност украјинских командира нису дозволили да затворе Доњецк. Јер градови попут Шахтјорска, Тореза, делимично Снежног, уопште нису били покривени. Тачније, биле су тамо неке мизерне јединице, које не би могле да се супротставе украјинским војницима.
Оценио сам да је Доњецк главни стуб одбране и да, пре свега, морамо задржати њега, а да бисмо то урадили, морали смо обезбедити везу са границом (руском). Повео сам војску туда и почео да спремам одбрану Доњецка, а они то нису очекивали. Зато нису разбили нашу колону.
Осим тога, не смемо заборавити да је њихова авијација под Славјанском доживела огроман пораз. Изгубили су преко 10 хеликоптера и два авиона, тачније, три авиона: један извиђачки и два борбена. Такође, неколико авиона и много хеликоптера су задобили различита оштећења.http://www.pecat.co.rs/2014/11/igor-str ... oj-strani/
http://www.pecat.co.rs/2014/12/igor-str ... aza-2-deo/
Аватар
Nikolay Ustryalov
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 15
Приступио: дец 2014

Re: Оружане формације Новорусије

Порука Nikolay Ustryalov 23.12.2014. 21:04

Savenko ::Командант ''Призрака'' Алексеј Мозговој прослава Велике Октобарске Револуције. Чисто да се зна ко је ко и ко је шта...

https://www.youtube.com/watch?v=6Sqikx-l7aA

Слика

''Не чујем вас, требали би да славите зар не?! Немојте да се плашите да испољите своја осећања..Наши непријатељи се не плаше да урлају на нас..зашто би ми онда били тихи кад је прослава?! Сви знају да сам се двоумио око периода 1917, јер иако је то са једне стране била социјалистичка револуција, са друге стране, она је пропраћена деструкцијом...а ја сам увек био за стварање..изградњу! Али данас када видите да су у градовима широм (Западне) Украјине споменици Лењина, сви до једног порушени, ви онда по логици ствари морате да будете на страни социјалиста и комуниста, јер пораст фашизма који ми данас видимо у (Западној) Украјини је неприхватљив за читав цивилизовани свет. Зато сви морамо да се ујединимо као један у борби против фашизма! Не желим да причам много већ да кажем још само једну ствар... бригада ''Духова'' ће увек бити уз народ и изградићемо НОВОРУСИЈУ, НАРОДНУ И СОЦИЈАЛИСТИЧКУ!

=D>


Иначе, ево тог снимка са Српским и Енглеским титловима: https://www.youtube.com/watch?v=E_pU69b8WFg
"И Русија цвета, опрана, прочишћена олујом која је прошла." - Николај Устријалов

"Шта се променило? Симболи и главе?
Исти ураган на свим путевима:
У комесарима постоји дух аутократије,
Експлозије револуције у царева." - Максимилиан Волошин
kutuzov
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 587
Приступио: мај 2012

Re: Оружане формације Новорусије

Порука kutuzov 30.12.2014. 13:52

Evo vam taj isti Mozgovoj sa Imperatorskim legionom na slici dole kao i sa bataljonom Aleksandar Nevski i jasno istaknutim ruskim nacionalnim obelezijima https://www.youtube.com/watch?v=xJ56m0VFxEs . I ne zanosite se vise iako imaju osecaj za socijalnu pravdu ne bore se oni za nekakav komuno-internacionalizam.
Приложени фајлови
BNIv4vgWsyo.jpg
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 3 гостију