roadrunner 25.6.2014. 17:14
Socijlalisti su u Španiji bili došli na vlast, pa im je Katolička crkva, plus lokalna uglavnom feudalna oligarhija uvalila Franka
U Italiji i Nemačkoj su uzimali ogroman procenat glasova i postojala je opasnost da dodju na vlast, ili budu veoma bitan deo vlasti...To je oligarhija morala sprečiti..
I na tarabi piše svašta, (barem je to jasno po programima naših stranaka, to što piše i to što se radi, a naši samo uče od zapada), tj svako ko glasa za Nacionalni front itekako zna zašto glasa, nego je malo poltički nekorektno da se izjajsne otvoreno za otvoreno fašistički nacionalni front, pa je to malo umiveno, pa sad i uzoran gradjanin sme da kaže da je za Nacionalni Front (klasična zapadna dvoličnost, svi se samo smeškaju i poltički su korkektni, a u u duši pola njih su teški nacisti, barem smo mi to na koži osetili veoma dobro, evo sad i Rusi...ta mržnja tu i tamo ispliva u ponekoj izjavi ). Šta je program Nacionalnog fronta na osnovu koga dobojijaju 90% glasova - manje imigranata (ne EU, jer zli EU kao dovlači emigrante, mi ćemo sami da štitimo naše granice itd). Ništa oni tu ne razlikuju nas, Rumune, Arape..ko je bio u Francuskoj, zna o kakvim se arogantim kretenima radi (pričam za Francuze u proseku ). Kolko je to ekonomski besmiso, tj čist ludizam, već sam objasnio. Čist populizam da se narodu zamažu oči, da je tamo neka sirotinja koja je došla da radi poslove koji oni NEĆE, kriva za krizu...
Da nema Nacionalni Front možda program kako da razvlasti bankarsku-finansijsku oligarhiju? Ima k*
..људи (па и Срби) се иначе деле на добре и поштене људе и ОЛОШ, а не на црвене, плаве, зелене...