Евроазијска унија је у руском националном интересу. Као што Немачка доминира у ЕУ (стога је ЕУ у њиховом националном интересу) тако је и Евроазијска унија у руском јер ће Русија у тој заједници бити доминанатна сила и постављаће правила игре.
А шта је у нашем националном интересу? По мени, с обзиром да је Запад такав какав је и да се неће смирити док не затре и оно мало суверености што нам је преостало као и док не види „функционалну БиХ“ (без РС), „Војводину Републику“ итд. и с обзиром да су наши извозни потенцијали на Запад крајње ограничени јачање односа са дотичном Унијом биће за нас од прворазредне важности. Ту не мислим само на економију већ и на рецимо војну сарадњу. Пре или касније доћи ће до модернизације Војске Србије а то ће бити боље направити са руским наоружањем, не зато што је много квалитетније, већ пре свега да би се избегло касније уцењивање Запада са продајом резервних делова (до чега би сигурно једног дана дошло уколико би рецимо модернизовали војску њиховом ратном техником).
Јачање сарадње се може остварити без уласка Србије у Евроазијску Унију, потписивањем некаквог споразума о „специјалним односима“ (можда сличан ономе какав је СФРЈ имала са ЕЕЗ) или обезбеђивањем статуса посматрача. Ја нисам за пуноправно чланство Србије у Евроазијској Унији, већ сам негде објаснио зашто па да се не понављам...
Наравно, све горе написано биће могуће само ако се у Србији промени власт у противном ништа од свега тога.
Сорабикусе, јеси ли ти то за улазак Србије у бриселску монструм-творевину или се то мени само чини?