srpskinacionalisti.com

У Грчкој свиће Златна Зора!

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Бојан РСК
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 630
Приступио: апр 2009
Место: Европа Нација

У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука Бојан РСК 5.5.2012. 12:50

Сутра ће у Грчкој бити одржани ванредни парламентарни избори.
На изборима ће учествовати и наша браћа, саборци и другови из Златне Зоре!
Слика

Χρυσή Αυγή
https://xryshaygh.wordpress.com/

Очекује се да ће освојити од 6 до 8 процената.

Грчка: десни марш ка златној зори
Грчки десни радикали добили су одличну могућност да заузму осетни број места у националном парламенту. Шестог маја на ванредним парламентарним изборима за националистичку странку Златна зора може да гласа скоро 6% бирача. По мишљењу експерата, Грчку очекује раст политичке нестабилнсоти који временом може да доведе на власт крајње десно политичко крило.

Осим националиста из Златне зоре добре шансе на парламентарне фотеље имају такође патриоти из странке ЛАОС. Али наравно најодиознијим треба сматрати црнокошуљаше из Златне зоре. Ову странку су направили официри упензији почетком 90-их година. Чланови странке поздрављају једни друге на манир „Зиг хајл!“, редовно се бију са левичарима и анархистима, нападају мигранте и предлажу да се од њих ограде грчке границе минским пољима. Фашистима ови момци себе не сматрају: Ми смо грчки националисти. Ни више ни мање, кажу они. Предстојећи парламентарни избори у Грчкој само ће потврдити општеевропску тенденцију последњих година – раст популарности националистичких и патриотских покрета, рекао је у интервјуу за Глас Русије Петар Искендеров, експерт за Јужну Европу из Института за славистику РАН:Основно бирачко тело ових националистичких снага у разним европским земљама, почев од Скандинавије па до Балканских земаља јесте омладина. Управо омладина није задовољна насталом структуром политичке власти, у Грчкој десни и леви смењују једни руге, мада ни једни ни други нису у стању да дају развоју земље потребну динамику. Треба рећи да сама ЕУ не оставља грчким бирачима наду да ће политичке снаге које сада руководе земљом наћи излаз из кризе. Већ се зна да је ЕУ ултимативно затражила од нове владе да настави политику буџетске штедње. На тај начин јасно је да је реч о протестном гласању, о тражењу неких нових политичких снага и покрета који ће моћи да истргну Грчку не само из окова економске кризе, већ и из потчињености европским бирократама.

Сасвим је очигледно да ће нова влада после предстојећих избора бити коалициона, а унутарполитичка нестабилност ће и даље расти. У том контексту нова трећа снага – ултрадесничари и националисти – започеће да игра улогу регулатора у унутарполитичким процесима и у раду владе. А пошто економска политика коју намеће Атини Брисел тера Грчку у ћорсокак, убудуће могу да се претпоставе најразличитији сценарији развоја ситуације. Између осталог и варијанта доласка радикалних снага на власт у земљи.


http://serbian.ruvr.ru/2012_05_02/grcka-izbori-radikali/

Желим сву срећу грчким друговима!

Живела Грчка!
We Don't Need Terrorists, Homicide Bombers, 50 Milion Muslims Will Turn Europe Into Muslim Continent, In A Few Decades

http://www.youtube.com/watch?v=IdfpbwnjgaE&feature=related
Аватар
...K.U.G.A...
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 770
Приступио: дец 2011

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука ...K.U.G.A... 5.5.2012. 13:37

ко год да дође на власт, неће имати лак задатак, али, верујем да ће Грчки народ имати довољно мудрости да правилно одабере оне који ће га водити...

ЖИВЕЛА ГРЧКА !!
Опричник
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 743
Приступио: феб 2012

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука Опричник 5.5.2012. 14:42

Нисам најбоље упознат са овим покретом/партијом, па ме интересује јел знаш да ли имају они какав конкретан националистички програм или су у питању само популисти-демагози?
Овај линк ми ништа не значи јер немају опцију за енглески.

Имају ли неке сличности са Дверима код нас?
Аватар
ландсер
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 197
Приступио: дец 2011
Место: Нови Сад

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука ландсер 5.5.2012. 14:59

Немају везе са Дверима, Златна зора је много екстремнија и има елементе езотерије. Неки чланови те организације су учествовали у рату у Босни на нашој страни.

http://en.metapedia.org/wiki/Chrysi_Avyi
Аватар
Demo(n)lisher
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 680
Приступио: феб 2010

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука Demo(n)lisher 5.5.2012. 16:47

Када су пре три месеца, избили штрајкови радника челичане који су проузроковали нереде у Атини, ''Златна зора'' је ту одиграла сигнификантну улогу, ставивши се на страну ККЕ (''Грчка комунистичка партија''). Тако су на свом официјелном сајту издали проглас где се стављају на страну штрајкача (металаца) челичане. После постигнутог споразума са комунистима, дошли су међу раднике, и поделили робу на којој су налепљени стикери организације, ЦД-ове, заставе, беџеве, заставу Грчке, итд.... Тачно је да су њихови чланови били добровољци на страни Срба, у претходном рату:

Слика

али. АЛИ! Сваку врсту илузије о некаквом ''братству'' између НАС и ЊИХ треба моментално одбацити. Они су врло подмукао, лукав, гадан народ, који је пре свега - окренут само себи, а када се укаже интерес у којем има места и за нас Србе - онда су у стању да помогну, зато што то представља бенефит за њихове националне интересе.
Србија је вечна док су јој деца верна!
Аватар
drinski
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 925
Приступио: дец 2011

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука drinski 5.5.2012. 17:46

у Грчкој ће две комунистичке партије освојити 20% гласова, златна зора око 10,
екстремизам код њих у овом лудилу буја.
ипак не треба се заваравати и превеликом братству,
грци су васпитани да екстремно гледају сопствени интерес, и слабо су склони жртвовању за неки виши циљ
Jovan-Vladimir
Војвода
Војвода
 
Порука: 2179
Приступио: феб 2007

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука Jovan-Vladimir 5.5.2012. 22:57

Нису само грци такви, сви су медитерански народи исти, гледају само свој ћар, Грци, талијани, шиптари, погледајте само како данас жабари развлаче Адема Љајића на све стране а штите свог смрада који га је тукао...
Сале
Војвода
Војвода
 
Порука: 1354
Приступио: јан 2008
Место: Србија

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука Сале 6.5.2012. 0:22

Који је био интерес ових добровољаца на нашој страни? И, који је био интерес Грчке 1999.год, да забрани нАТО-у прелет и прелаз преко грчке територије?
Само храбро!
roadrunner
Војвода
Војвода
 
Порука: 2161
Приступио: мај 2009

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука roadrunner 6.5.2012. 7:10

Koji je bio interes Grčke da nas 90ih kad su ostali hteli atomku da bace na nas podržavaju kolko su mogli, umesto se uvlače Amerima i ostalima..koji je bio interest da nam šalju šlepera i šlepera pomoći..koji je intertes da sam u Grčkoj x puta doživeo da ako vide da sam Srbin ne platim kartu/ulaznicu i sl...

Ma samo veliki Firer nije imao interes...svi ostali oće da nas zgrome...


PS. A oko interesa...ako ćemo da idemo u dubinu to je već filizofija..sve je interes...i ljubav je interes (diže ti si k na neku p..pa imaš interes da si sa njom..a to se zove ljubav..)..ili što bi davno napisano u Bibliji - SUjeta, sve je sujeta

Što je interes loš, ako se poklapa sa našim i ako postoji?!! I u brak se ulazi iz interesa oba partnera (ne finansijskog, nego emotivnog, psihološkog itd ..da ne razglabam sam)

Kojima se ovde ratardima dozvoljava da pišu...Niko ne valja, svi oće da nas zajebu..ma ni Srbi ne valjaju..osim onih koji su za Fiera
..људи (па и Срби) се иначе деле на добре и поштене људе и ОЛОШ, а не на црвене, плаве, зелене...
Аватар
Zola
Војвода
Војвода
 
Порука: 2728
Приступио: јан 2004
Место: N.Bg

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука Zola 6.5.2012. 8:25

drinski ::у Грчкој ће две комунистичке партије освојити 20% гласова, златна зора око 10,
екстремизам код њих у овом лудилу буја.
ипак не треба се заваравати и превеликом братству,
грци су васпитани да екстремно гледају сопствени интерес, и слабо су склони жртвовању за неки виши циљ


Па да ићи ће да се жртвују за свестку револуцију и свестку правду. :lol: Грци екстремно воле своју Грчку за коју су спремни да погину,а према Србији и Србима углавном имају веома добро мишљење,али за своју слободу и за своју земљу и свој народ морамо ипак да се боримо сами,неће ни Грци ни Руси да се бију за нас,а ми да гледамо пренос на ТВ.
ДЕЛИЈА86ЦЗБГ
Војвода
Војвода
 
Порука: 1541
Приступио: нов 2011

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука ДЕЛИЈА86ЦЗБГ 6.5.2012. 10:40

Зола потпуно тачно,за своју слободу се морамо сами изборити,не могу ни Грци нити Руси да се бију уместо нас,они нам јесу пријатељи и браћа али не може нико што кажеш да се бије за нас док ми гледамо пренос на ТВ у.
Ја сам свако лето ишао у Грчку и наишао сам само на топло гостопримство и велико пријатељство,Грци су показали и '99 да су нам велики пријатељи када су организоване масовне демонстрације у Атини и Солуну против бомбардовања и нису дали да Нато користи Грчке луке за време Нато бомбардовања.
Било је и Грчких добровољаца у рату у Босни и Хрватској,који су дошли да помогну својој Православној браћи.
Аватар
Митар
Војвода
Војвода
 
Порука: 1386
Приступио: јан 2008
Место: Емиграција / КГ

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука Митар 6.5.2012. 11:48

Demo(n)lisher ::Они су врло подмукао, лукав, гадан народ, који је пре свега - окренут само себи, а када се укаже интерес у којем има места и за нас Србе - онда су у стању да помогну, зато што то представља бенефит за њихове националне интересе.

drinski ::ипак не треба се заваравати и превеликом братству, грци су васпитани да екстремно гледају сопствени интерес, и слабо су склони жртвовању за неки виши циљ

Poznajem dosta Grka i ove izjave samo mogu da potvrdim. Oduvek sam gotivio Grke, ali sto sam vise upoznavao i sa njima imao posla, toliko su nastupali nesimpaticno i nikad nisam imao osecaj da su prosrbski nastrojeni. I ako se pricalo o zajednickim ratovima, uvek iz te perspektive da mi bez njih ne bi nista postigli, pa ni u balkanskim ratovima. Veoma veoma mali procenat nas Srbe smatra prijateljskim narodom, dok svi ostali jednostavno nemaju nikakvo misljenje o nama niti nas nesto posebno cene. Cak naprotiv kada se pocne o istoriji Grci toliko misle da su superiorni da oni bez ikakve dileme pljuju po istoriji drugih naroda. Nas Srbe ne razlikuju mnogo od ostalih Slovena na Balkanu - za njih smo samo neki divljaci, kojima su oni dali kultura i veru i koji danas bez njiove grcke kulture i filozofije ne bi ni preziveli, jer bi se kanibalozovali negde po sumama.
Аватар
Саша72
Војвода
Војвода
 
Порука: 2438
Приступио: дец 2007

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука Саша72 6.5.2012. 13:30

Срби су позвани да бране грке у Босни и Константин је рекао да је Босна Српска земља
According to the emperor Constantine Porphyrogenitus, the emperor Heraclius (610-640) INVITED THE SERBS TO SETTLE in the devastated north-western provinces of the Byzantine empire and TO DEFEND them AGAINST THE INCURSIONS OF THE AVARS...

Toward the end of 9th century the political centre of the Serbs was transfered to ZETA (or: Zenta: see MONTENEGRO) and the PRIMORYE (SEA-COAST)... [Serbian] Prince Voislav of TRAVUNIYA (today: Trebinje [Herzegovina]) ...united under his own rule Travuniya, ZAHUMLYE (the modern HERZEGOVINA) and Zeta. His son Michael Voislavich annexed the important Zhupania of RASHKA (Rascia or Rassia) [Central Serbia], and in 1077 was addressed as king (rex) in a letter from Pope Gregory VII. His son Bodin enlarged the first Serb kingdom by annexing territories...

The above quote is from:
"Encyclopedia Britannica"
Edition 1943, Vol 20, Page 341
Entry: Serbia, History
-----------------------------------------------------------
THE EMPEROR CONSTANTINE VII PORPHYROGENITUS (reigned 913-957) REFFERED TO BOSNIA AS PART OF *THE LAND OF THE SERBS*.

The above quote is from:
"Encyclopedia Britannica"
Edition 1990, Volume 29, Macropedia, page 1098
Entry: Yugoslavia, Bosnia and Herzegovina
Кад ти живот да сто разлога да заплачеш, покажи животу да имаш хиљаду разлога да се насмејеш.
Аватар
N.S.
Војвода
Војвода
 
Порука: 5846
Приступио: сеп 2005

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука N.S. 6.5.2012. 20:18

ландсер ::Златна зора је много екстремнија и има елементе езотерије.


Какве езотерије, на штаљ мислиш?
Није све пропало кад пропало све је - Рајко Петров Ного
Ориген Адамантије
Националиста
Националиста
 
Порука: 450
Приступио: окт 2011

Re: У Грчкој свиће Златна Зора!

Порука Ориген Адамантије 6.5.2012. 20:39

едитовано
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Majestic-12 [Bot] и 2 гостију