srpskinacionalisti.com

Iran ?

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Vlajko
Националиста
Националиста
 
Порука: 478
Приступио: јун 2006

Iran ?

Порука Vlajko 25.1.2012. 0:07

Izgleda da se opasno zakuvava situacija i sa Iranom. Izrael gura Amerikance i EU u direktan sukob sa Iranom a sudeći po komentarima Brzezinskog, Amerima se to i ne sviđa preterano.Nakon što sam odslušao gornje komentare Brzezinskog, zdušno navijam da Izrael uspe u svojoj nameri. To bi im svima bio početak kraja.
бистрица
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 594
Приступио: авг 2010

Re: Iran ?

Порука бистрица 25.1.2012. 16:28

Vlajko ::Izgleda da se opasno zakuvava situacija i sa Iranom. Izrael gura Amerikance i EU u direktan sukob sa Iranom a sudeći po komentarima Brzezinskog, Amerima se to i ne sviđa preterano.Nakon što sam odslušao gornje komentare Brzezinskog, zdušno navijam da Izrael uspe u svojoj nameri. To bi im svima bio početak kraja.Биће да је обрнуто: да Американци и ЕУ преко Израела ( "да се Власи не сете" ) иду у директан сукоб са Ираном!
Аватар
Patriota86
Војвода
Војвода
 
Порука: 2875
Приступио: мар 2006
Место: Београд

Re: Iran ?

Порука Patriota86 27.1.2012. 12:34

Американци и њихова испостава Европска Унија су одлучили да ставе ембарго на иранску нафту, као и да уведу санкције иранској централној банци, како би наводно спречили финансирање некаквог непостојећег нуклеарног програма.
Западњацима изгледа понестаје нафте и ово можда представља увод, односно покушај слабљења Ирана (као што је било са СРЈ), што ће за пар година кулминирати једним "милосрдним анђелом", а затим обарањем власти од стране плаћеника у некој наранџастој револуцији, обзиром да је Иран сувише добро наоружан за било какву копнену интервенцију.
Са друге стране Иран разматра закон о забрани извоза нафте у Европу.
Наравно, ово неће имати никакве последице на Амере, али реално може да доведе до пораста цене сирове нафте у Европи, што ће се директно одразити и на нас.
Мада ко ће га знати...
Ове пијавице сада свим снагама сисају Ирак и Либију, можда и неће бити неке драстичне промене, али је трагедија за све слободољубиве народе који се опиру америчкој доминацији, глобализацији и новом светском поретку.
До године у Приштини, следеће у Книну
Слика
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Iran ?

Порука Republikanac 12.3.2015. 2:59

Нови успех иранских оружаних снага: http://www.advance.hr/vijesti/iran-pred ... og-dometa/
Жилко, смрдиш.
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10345
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Re: Iran ?

Порука Vranac 12.3.2015. 13:42

То је класична игра добар полицајац/лош полицајац. Као неки екстремни кругови заговарају рат са Ираном, а Обама води преговоре, и каже им ако се не договоримо када ја одем са власти чека вас рат и бобардовање. Преговори су у току и САД и Ирана се приближавају.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Iran ?

Порука Republikanac 14.3.2015. 2:36

Па није баш тако лако ударити на Иран мој Вранац. Велика је то нација са солидно опремљеном војском и дугом ратничком традицијом. Па с нама, који смо пи.кин дим у односу на Иран, Јенкији и њихови сателити су се мучили скоро три месеца и на крају нити су издејстовали окупацију целе земље нити су издејствовали промену „режима“ а можеш мислити само како би се провели у Ирану.

Иначе, ја не сумњам да је циљ и Јенкија и Израелаца уништење иранске државе и да се само бира погодан моменат (и најлакши начин) за то. Републиканци су, узгред буди речено, већ нагласали да сви евентуални споразуми са Исламском Републиком важе само до краја Обаминог мандата...
Жилко, смрдиш.
Аватар
СлобаСрбија
Војвода
Војвода
 
Порука: 2073
Приступио: јун 2009
Место: Беловград, Србија

Re: Iran ?

Порука СлобаСрбија 14.3.2015. 15:33

Republikanac ::Нови успех иранских оружаних снага: http://www.advance.hr/vijesti/iran-pred ... og-dometa/


То је иранска копија или иранска варијанта (евентуално даљи развој) руске ракете Кх-55. Пошто спецификације нису јавно објављене, вероватно су сличне овим: https://en.wikipedia.org/wiki/Kh-55

Успех је ако су успели освојити производњу те ракете, па макар имала и лошије карактеристике од оригинала.
Блокирана анти-српска олош: Vemavuk, orgin, Verterdegete, Зорад, Sistem, Српски родољуб, Republikanac...
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10345
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Re: Iran ?

Порука Vranac 6.4.2015. 17:54

Otopljavanje odnosa Irana i zapada ce otezati pozicije Rusije na trzistu energenata Rusije. TO cak i ruska propagandna glasila priznaju.

"Russia did not take advantage of the time when sanctions were in place to strengthen its position in Iran, and now there will be little opportunity because of the competition from the U.S. and China,”


http://rbth.co.uk/international/2015/04 ... 45017.html
Аватар
Vjaceslav
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 783
Приступио: феб 2014

Re: Iran ?

Порука Vjaceslav 22.4.2015. 21:10

Ne treba imat pre velike simpatije za Iran. Devedesetih su Iranci Izetbegovicu slali oruzje, a to iako su jugo-muslimani suniti.
Bolje je verovati u Boga, nego imati poverenja u ljude.
Аватар
Zola
Војвода
Војвода
 
Порука: 2729
Приступио: јан 2004
Место: N.Bg

Re: Iran ?

Порука Zola 29.4.2015. 19:24

Причао је Лучић својевремено да ће неко да звекне неку мини нуклеарку на неки амерички град и да ће да за то оптуже и Иран и да ће их као зато напасти :D ..наравно свако ко познаје иоле ситуацију и ко није дилетант зна да САД а поготово не Израел или неко други неће напасти Иран јер се ради о земљи која има потенцијал да нанесе штету економским интересима САД-а у Сауди Арабији и која се не би устручавала да то уради ако би Американци хтели неку како они кажу 'ваздушну кампању',Иранци би звекнули неко нафтно поље у Сауди Арабији,а ту је и Дубаи и Емирати. :) А поготово сад неће доћи до тога јер Иран добија системе С300 а што је најбитније за сада немају масован круг двојке,тј сведени су на северне делове Техерана.
Аватар
СлобаСрбија
Војвода
Војвода
 
Порука: 2073
Приступио: јун 2009
Место: Беловград, Србија

Re: Iran ?

Порука СлобаСрбија 2.5.2015. 17:48

Ма свима се тресу гаће од одбрамбеног система (С-300 и сви остали ПВО системи). :roll:

Гаће се тресу од система за одвраћање, а то су офанзивни системи. Балистичке ракете, авиони, тенкови,...

Дакле, нешто чиме ти можеш агресору, на његовој територији, нанети ударе. А не, С-300. "Јао, имају С-300, ако их нападнемо могу да нам оборе неки авион (који смо већ отписали)...."
Блокирана анти-српска олош: Vemavuk, orgin, Verterdegete, Зорад, Sistem, Српски родољуб, Republikanac...
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10345
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Re: Iran ?

Порука Vranac 2.5.2015. 22:38

А и тај С300 Руси кажу да ће им бити у погону за 3 године. Руси су мислили да ће тако да зауставе отопљавање односа између Ирана и Америке, али је Обама рекао да нема ништа против С300 у Ирану и тиме их зајебао.
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Iran ?

Порука Republikanac 3.5.2015. 19:33

Vranac ::А и тај С300 Руси кажу да ће им бити у погону за 3 године. Руси су мислили да ће тако да зауставе отопљавање односа између Ирана и Америке, али је Обама рекао да нема ништа против С300 у Ирану и тиме их зајебао.


Значи да Амери планирају напад на Иран за две године...
Жилко, смрдиш.
Аватар
Sekretar
Војвода
Војвода
 
Порука: 1080
Приступио: јан 2015

Re: Iran ?

Порука Sekretar 5.5.2015. 8:40

Baku, Azerbaijan, May 4

By Umid Niayesh - Trend:

A US oil delegation is scheduled to visit Iran this week to study investment opportunities in the country’s oil industry.

The US delegation will hold meetings with Iranian officials, oil companies as well as contractors, the Islamic Republic’s Mehr news agency reported May 4.

Alongside studying investment opportunities, the US delegation will survey partnership with Iranian companies involved in oil industry.

Iran's Deputy Oil Minister in Petrochemical Affairs Abbas Sheri Moqaddam has confirmed the US delegation’s upcoming visit, forecasting that the visit will pave grounds for presence of the US international oil and gas companies in Iran once sanctions are lifted.

Abdolreza Haji Hosseinnejad, the managing director of Iran’s Petroleum Engineering and Development Company (PEDEC) said that an increasing number of international oil companies have been showing interest in Iran recently.

“For instance the representatives of Italy’s Eni Oil Company had a meeting with the Iranian oil minister Bijan Namdar Zanganeh on May 3 to voice their readiness to enter joint ventures with Tehran,” Haji Hosseinnejad said.

He further said that many international companies are waiting the removal of sanctions against Iran and are ready to start activities here once the sanctions are lifted.


Earlier Mansour Moazzami Iran’s deputy oil minister said that Tehran needs about $30 billion per year to maintain its oil output and for development of oil projects, said. Decline in investments has lead to delay and halt in the development projects of the oil industry, Moazzami added.

Some experts believe the ongoing trend of oil price fall will force Iranian administration to halt its oil and gas projects.

It should be noted that by holding 157 billion barrels of recoverable crude oil reserves, Iran possesses the world’s fourth largest reserves of crude oil.


Iran's crude oil export was above 2.2 million barrels per day (mb/d) in 2011, but the western sanctions imposed in mid-2012 have pushed Iranian oil export volume to around one mb/d in 2013.

After achieving an interim nuclear agreement in November 2013, Iran's oil export increased steadily to around 1.11 mb/d, however, the volume reportedly decreased slightly during recent months again.

Edited by CNhttp://en.trend.az/iran/business/2391118.html
Republikanac
Војвода
Војвода
 
Порука: 2873
Приступио: феб 2014

Re: Iran ?

Порука Republikanac 3.6.2015. 2:42

Сајбер рат Иранаца и Јенкија: http://www.advance.hr/vijesti/cyber-rat ... tvo-nafte/

Иран и енергија: http://www.advance.hr/vijesti/iran-ulaz ... m-trzistu/
Жилко, смрдиш.
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 2 гостију