srpskinacionalisti.com

За Устав Србије!

Аватар
Марија
Војвода
Војвода
 
Порука: 6298
Приступио: мар 2006
Место: Земун

За Устав Србије!

Порука Марија 27.10.2006. 22:05

ЗА УСТАВ СРБИЈЕ!

Постављено: 25.10.2006.

Позивамо све грађане Србије, а посебно православне Србе, да изађу на референдум 28. и 29. октобра ове године и својим гласом потврде предлог новог Устава Србије.

Овај позив је став редакције часописа „Двери српске“, којим се ми обраћамо српској јавности од тренутка покретања процедуре за усвајање новог Устава. Сматрали смо да је готово непотребно посебно образлагати овакав став, али недоумице које смо у међувремену приметили код дела родољубиве и верујуће јавности увериле су нас да је ипак потребно разјаснити нашу подршку новом Уставу.
Нови Устав Србије није решење без мана.
Српски сабор Двери окупља монархисте, те нам је стога први проблем у вези новог Устава било поновно наметање републиканског уређења Србије. Сматрамо, што смо и до сада у својим начелима тврдили, да је републиканско уређење Србима наметнуто диктатуром и окупацијом те да је туђе природном друштвеном развоју српске политичке и сваке друге културе.
Друга значајна мањкавост новог Устава је до крајњих граница проширена аутономија Војводине, чиме се овом делу Србије даје привилегован статус у односу на остале крајеве земље. Оваквим компромисом са „аутономашима“ је обесмишљена и идеја локалне самоуправе у Војводини, јер је општинама у том делу Србије сасвим свеједно (у погледу квалитета живота њихових житеља) да ли су „наши новци“ у Београду или у Новом Саду, када они нису у њиховом џепу.
Једина предност оваквог решења може бити у томе што се свако будуће роварење „аутономаша“ против Србије а за некакву војвођанску државност неће моћи друкчије схватити него као отворени сепаратизам. Тако „аутономаши“ више неће имати маневарски простор да за своје идеје придобијају и Србе у Војводини који оправдано имају примедбе на претерану централизацију Србије и концепт развоја Београда као јединог виталног центра Србије.
Нови Устав иде корак уназад и у погледу одређења статуса Српске православне цркве и других традиционалних религија у односу на државу, и њиховог неприродног изједначавања са новодобским сектама. Ово решење је корак уназад у погледу закона који је донела Скупштина на предлог Министарства вера, а који је био много примеренији модерним кретањима у свету. Овде је уставотворац подлегао притисцима из оног дела „невладиног“ (а из НАТО-иностранства донираног) сектора који напада решења из поменутог закона као анахрона и непримерана „модерном“ духу времена. Притом, оно што они заступају као модерно је дух радикалног секуларизма који је остао за нама у двадесетом веку, док је време које настаје и које ће обележити двадесет први век период онога што водећи теоретичари односа државе и религије називају постсекуларизам. Теорија постсекуларизма само констатује очигледну чињеницу да живимо у времену и улазимо у епоху у којој ће читаве цивилизације тражити смисао свог постојања у великим светским религијама, те да ће то изузетно утицати и на све области друштвеног па и државног живота. Радикални секуларизам је пропао заједно са свим идеологијама прошлог века од којих ни једна није спремна да осмисли друштвену стварност нашег века.
Ако уставотворац није имао храбрости да следи решења из закона који је сам донео могао је да обрати пажњу на решења која је у овој области применила Русија, а која јасно одвајају традиционалне религије од новодобских секти. А Русија је држава која показује све елементе пута ка успешном окончању транзиције.
Поред ових крупних замерки предлогу новог Устава, постоји и низ ситнијих али о њима није неопходно сада говорити.
Пре него што наведемо важне разлоге који нас одлучују на подршку Уставу мора се обратити пажња на очигледну двојност у самој природи овог Устава.
Од свог првог члана овај предлог Устава показује да је последица својеврсног компромиса између „националне“ и „грађанске“ опције у Србији.
То је само по себи добро, јер говори да су прошла времена радикалног сукобљавања између ова два система вредности у Србији. Када се узме у обзир да ће овај устав, ако буде потврђен, ући у историју као „Коштуничин устав“, онда је ова двојност у природи највишег правног акта разумљива јер се сам Коштуница и његова странка труде да себе представе као национално-грађанску опцију. Овакво идеолошко играње „и риба и девојка“ обично на крају буде „ни риба ни девојка“. Међутим, много битније од ове магловите идеолошке одреднице је то што она није суштински права одредница за двојну природу Устава. Наиме, овде немамо сусрет између националне и грађанске опције пошто су и једна и друга натегнуте идеолошке конструкције, већ суштински имамо двојност тј. сусрет две врло дубоко подвојене природе, које су у својој основи непомирљиве. То наизглед помирење у двојности овог Устава је настало само зато што силом власти Коштуница успева да тренутно помири две дубоко подељене визије Србије. И, наравно, он мисли да то може трајно да учини, пошто из његовог угла ради се само о националној и грађанској опцији које је већ и помирио у свом страначком програму. Коштуница као творац страначког компромиса који је породио овакав предлог Устава ће у историји имати ону захвалну улогу да се овенча славом ствараоца нечега о чему је имао погрешну представу, а чије последице није могао да сагледа. А последице могу бити изузетне. Наиме, у новом Уставу, руку под руку и без сукобљавања тренутно наступају две дубоко супротстављене визије друштва. Једна, коју погрешно називају „грађанском“, уствари је визија индивидуалистичких, потрошачких слобода, отвореног друштва, радикалног секуларизма, неолиберално-демократске догме и глобалне супремације над слободним личностима и народима. Друга визија је оно што опет погрешно често називају „националном“, а која је уствари хуманистичка визија слободе личности и народа, визија социјалне одговорности и солидарности, визија „здравог“ насупрот „отвореном“ друштву.
У недостатку потпуније одреднице ове две визије прву можемо назвати залагањем за отворено друштво, а другу залагањем за здраво друштво. Треба имати у виду да се ова идеја здравог друштва не везује за некакве екстремно десне концепте, већ пре свега за оне мислиоце слободе какав је био Ерих Фром када је говорио о здравом друштву као конкретној историјској заједници слободних личности насупрот друштву као случајној, интересној (потрошачкој) скупини индивидуа повезаних тржиштем. Када се идеја отвореног друштва аналитички сурово разобличи она се увек претвори у оно што је Фром описивао као конформистички скуп потрошача.
Дакле, у предлогу нашег Устава већ у првом члану када се Србија одређује као држава српског народа и свих њених грађана ми имамо компромис између идеје здравог и идеје отвореног друштва. И ова подела се даље наставља кроз цео Устав.
Тренутно она опстаје као плод компромиса, али дугорочно нека од ових визија мора преовладати, како у Србији тако и у свету, а онда неће бити места за ону другу. Оно што је добро у овом уставном компромису јесте то што се овако, некако поштено, даје једнака почетна позиција и једној и другој визији за даљу друштвену борбу. Колико је ово велико постигнуће знају сви они који су се у предходним годинама залагали за неке од идеја здравог друштва и били критички настројени према заговорницима отвореног друштва. У предходном периоду друштвена и медијска блокада идеја здравог друштва била је толика да је овакав компромисни концепт Устава уствари велика шанса за слободно залагање за оздрављење српског друштва. То треба достојно вредновати у овом Уставу и посебно обратити пажњу на нека од сјајних решења као што су:

* по први пут се, после дугог времена несрпских устава, српски народ помиње као домаћин своје отаџбине;
* враћају се грб, застава и химна које чине историјски идентитет наше заједнице;
* штите се српски језик и ћирилица као основни стубови културног идентитета нашег народа;
* Србија има одговорност према Србима ван Србије;
* забрањује се клонирање људи;
* забрањује се смртна казна (што је хришћанска одредница);
* права личности у кривичном поступку су заштићена у складу са старом европском слободарском праксом, супротно модерним тенденцијама у државама Англо-америчке империје и НАТО савеза које под видом борбе против тероризма доносе законе који крше основна права личности;
* брак се одређује као заједница мушкарца и жене;
* Србија се обавезује да подстиче родитељство и рађање;
* поред грађана и породица се уводи као предмет социјалне заштите;
* поред приватне и јавне, јамчи се и задружна својина (што ће бити упориште будућих покрета друштвене солидарности насупрот крупног капитала и његове тежње да све претвори у профит);
* држава се обавезује да омогући равномеран и уједначен развој свих крајева Србије.

И, најзад, Косово и Метохија се овим Уставом одређује као неодвојиви део Србије. То је учињено у Преамбули (која је нека врста места где се оглашава намера уставотворца због које је донео Устав), а Косово и Метохија се помињу и у члану 182 где се одређује територијално устројство Србије, као и у заклетви Председника Србије. Ова заклетва, као и Преамбула, обавезује највише органе власти Србије, а самим тим и ниже нивое власти, да воде рачуна о интересима Србије на Косову и Метохији.
Без обзира што смо сви свесни тренутног стања ствари на окупираном Косову и Метохији, као и немоћи Србије да сувереном силом одбрани своје државно право, оваква одредба у Уставу је највише што садашње генерације Срба могу да учине у одбрани Косова и Метохије. Оваквим одређењем ми остављамо могућност неким будућим генерацијама (које ће живети у срећнијим историјским околностима) да поврате Косово и Метохију. И што је још битније за Србију у садашњем стању, оваквим ставом шаљемо јасну поруку да свако следеће комадање Србије мора наићи на жесток отпор који такве подухвате чини неисплативим.
Овде долазимо и до најозбиљнијег аргумента за масовни и што потпунији излазак Срба на предстојећи референдум. Пре свега морамо бити свесни да ће овај референдум изнети на својим плећима само Срби и ту не сме бити никаквих заношења да ћемо имати икакву помоћ од стране других народа. Част изузецима, али не сме нам се десити да имамо лажна надања каква су нас скупо коштала у црногорском референдуму.
Дакле, велики и масовни излазак српског народа на предстојећи референдум је неопходан, јер би у случају неуспеха референдума ми као народ и својим непријатељима и својим пријатељима у свету показали да смо одустали од права да слободно као људи и као народ кројимо своју судбину. Послали би поруку да су сви наши државници и све наше институције, па и Српска Црква која је подржала нови текст Устава, потпуно фалсификовали вољу народа када су се залагали за очување Косова и Метохије. Пропашћу референдума би онемогућили будућим генерацијама Срба да се боре за Косово и Метохију, а дали бисмо одрешене руке неким других сепаратизмима да наставе комадање Србије. Једном речју, неизласком на референдум Срби би себе одредили као народ у нестајању, масу која је одустала од положаја политичке заједнице и свела се на ниво бесловесног становништва одређеног простора, становништва без система вредности и идентитета.
Православне Србе треба подсетити и да би неизласком поступали супротно позиву који им је упутио Патријарх са Светим архијерејским сабором наше Цркве у целини. Без обзира што је положај наше Цркве у социјалном смислу овим Уставом ослабљен, Српска Црква је показала своју хришћанску природу и свесна општенародног значај овог Устава позвала све нас да га подржимо.
Дакле, позивамо вас и ми да 28. и 29. октобра 2006. године изађете на референдум и гласате за Србију као државу српског народа у којој је званични језик српски и званично писмо ћирилица, за Србију којој је Косово и Метохија саставни и неодвојиви део.

У Београду,
25. октобра 2006.
У име редакције часописа „Двери српске“,
Владан Глишић
ЕУ је за малена царство а КиМ увек и довека!
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: За Устав Србије!

Порука Камени 27.10.2006. 23:41

Нешто што има толико мана, не треба да нам буде нови Устав.
Овако ћемо добити нови Устав са сто мана.

Двери, Патријарх Павле и СРС су насели на нови 5. октобар
пошто устав није направљен због Косова него због власти.
али биће Вам јасно кад после парламентарних избора
се буде родила нова коалиција ДОС са Чедом, Чанком и осталим
који су вас прогласили као клерофашистичка организација.

Ја сам православац, национално поносан и нећу гласати
за овај Устав пун мана.

Устав мора да буде нешто чисто и нешто што није спорно.
Врло ме брине што су Двери и Патријарх Павле прихватили тако неко
полулоше решење и што сами себи дају аутогол и тако су
лако насели на нову диктатуру Србији демоНкратских марионета.
Пазите многи од тих марионета се тајно боре против СПЦ и најрађе
би пола патријаршије послали у Хаг.

Или је нешто добро или лоше.

У Јеванђелу пише, можеш да служиш само Богу Исусу Христу
или ђаволу. Ту нема компромиса. Или или. Нема ту мало
Христос мало ђаво. Није ми заиста јасно зашто православна
црква заступа тако чудан став, мада сам чуо да све
више епископа у СПЦ заговарају долазак оног србоубице
из Ватикана и његове геноцидне политике против Срба.
Ништа ме више не чуди.

Није први пут да је црква оставила свој српски народ
на цедилу. И Христа су апостоли оставили небрањеног.
И Патријарх Павле је оставио своје овце на Косову
и шета се по Београду. Веома лако, зар не?
Јак је српски народ, пребродиће и ову недаћу.
Тешко овакој цркви без Христа и полуписмених фаризеја
који изгледа нису ни прочитали шта у Уставу пише.
Косово бране устима. Што нису из Патријаршије отишли
мало два месеца да живе на згариштима на Косову?
А Косово само на устима? Јао фаризеји, шта ће бити
кад се Христос поново врати!
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Банат
Војвода
Војвода
 
Порука: 4499
Приступио: сеп 2005

Re: За Устав Србије!

Порука Банат 28.10.2006. 2:45

Камени ::Двери, Патријарх Павле и СРС су насели на нови 5. октобар
пошто устав није направљен због Косова него због власти.


Црква је изнад и изван сваке политике, и није добро да се добронамеран савет црквених архијереја тумачи као обавезујући став или заповест верницима. Црква није политичка партија, нити је ту да би своје чланове политички усмеравала - зна се шта је Црква. И у том светлу треба схватити сваки политички иступ владика, па и самог патријарха.

Патријарх Павле је проценио ситуацију и донео одлуку да упути позив верницима. Иако не мислим тако и иако нећу поступити тако, резоновање старог патријарха вреднујем далеко више него своје сопствено. И поштујем га. Али тај позив није обавеза, нити је доношење одлука у туђе име, већ једноставно - позив: ни више, ни мање. Управо због тога нема никакве издаје од стране СПЦ. Као што ни својевремени позив владике Милешевског Филарета да се на изборима гласа за Слободана Милошевића није значио политички став Цркве.
NACIONALISTA
Војвода
Војвода
 
Порука: 3238
Приступио: апр 2003

Порука NACIONALISTA 28.10.2006. 9:23

SVI NA GLASANJE!!!!

Ovo je prilika da pokazemo jedinstvo i dosta je vise sa tim cepidlacenjem. Ni meni se mnoga resenja ne svidjaju, cak su veoma losa, ali je i ovo sto je ponudjeno daleko bolje od cinjenica da ostanemo gradjanska drzava, bez osnovnih institucija, sa drustvenom svojinom itd. Uz sve to, kroz izglasavanje ovog ustava, NAROD pokazuje da se nikada nece odreci Kosova i Metohije i zato je vazan sto masovniji odziv!

ZAOKRUZI DA!!!!
Аватар
colja
Националиста
Националиста
 
Порука: 484
Приступио: мај 2005
Место: Beograd

Порука colja 28.10.2006. 11:02

Nije mi jasno zasto ovi sto se zalazu za bojkot ne izadju i glasaju protiv? Bojkot znaci da nisu protiv nego im sam dogadjaj smeta. Imam utisak da se neki protive samo da bi jednog dana rekli:"Mi smo govorili da to ne valja, a narod nas nije slusao." Naravno da uvek ima mesta za kritiku, ali sustina je da oni samo zele da kritikuju postojanje Srbije kao drzave Srba. Srbomrsci.
Ми пут свој знамо, пут Богочовјека,
И силни, као планинска ријека,
Сви ћемо поћи преко оштра кама!
И кад нам мушке узмете животе,
Гробови наши бориће се с вама!
Аватар
colja
Националиста
Националиста
 
Порука: 484
Приступио: мај 2005
Место: Beograd

Порука colja 28.10.2006. 11:12

Setio sam se zasto pozivaju na bojkot. Ako na referendum izadje 70% glasaca, oni ce reci da ih je podrzavalo ostalih 30%, iako u taj procenat spadaju pretezno oni koji su apoliticni, nezainteresovani, ravnodusni ili su jednostavno bili spreceni da izadju na referendum. Kada bi pozvali da se glasa protiv morali bi da zavrse karijeru jer bi shvatili da ih je podrzalo 1% glasaca. Oni ce meni...aj necu da psujem.
Ми пут свој знамо, пут Богочовјека,
И силни, као планинска ријека,
Сви ћемо поћи преко оштра кама!
И кад нам мушке узмете животе,
Гробови наши бориће се с вама!
Аватар
Банат
Војвода
Војвода
 
Порука: 4499
Приступио: сеп 2005

Порука Банат 28.10.2006. 12:47

colja ::Nije mi jasno zasto ovi sto se zalazu za bojkot ne izadju i glasaju protiv?


Да се не расправљамо без потребе на сам дан гласања. Речено је већ све што је могло да се каже, свако је донео став на основу својих просуђивања, сачекајмо да се гласање заврши у недељу па ћемо онда сређивати утиске. Поздрав.
Аватар
Марија
Војвода
Војвода
 
Порука: 6298
Приступио: мар 2006
Место: Земун

Re: За Устав Србије!

Порука Марија 28.10.2006. 15:04

Камени ::У Јеванђелу пише, можеш да служиш само Богу Исусу Христу
или ђаволу. Ту нема компромиса. Или или. Нема ту мало
Христос мало ђаво.

Пише Камени још много тога ... а да ли се ти тога Камени придржаваш?
Знаш врло добро на шта мислим.
ЕУ је за малена царство а КиМ увек и довека!
Аватар
Nenad
Војвода
Војвода
 
Порука: 10518
Приступио: мар 2003

Порука Nenad 28.10.2006. 15:56

colja ::Setio sam se zasto pozivaju na bojkot. Ako na referendum izadje 70% glasaca, oni ce reci da ih je podrzavalo ostalih 30%, iako u taj procenat spadaju pretezno oni koji su apoliticni, nezainteresovani, ravnodusni ili su jednostavno bili spreceni da izadju na referendum. Kada bi pozvali da se glasa protiv morali bi da zavrse karijeru jer bi shvatili da ih je podrzalo 1% glasaca. Oni ce meni...aj necu da psujem.


Па то је то, они знају да немају подршку великог броја људи, али исто тако знају да постоји један број људи (видећемо сутра увече колики је тај број) који не излази уопште на изборе, није у земљи, не живи тамо где је пријављен итд. и да ће ако позову на бојкот покушати после да сврстају тај број људи у чедоиде.

Да није тако позвали би народ да гласа против, јер и овако и онако мора 50%+ уписаних да гласа за! Значи бојкотовао или гласао против исто значи, а да су чедоиди позвали на гласање против онда би се много прецизније знало колико их је (односно и то би било преувеличавање јер наравно има људи који су против из других разлога). И било би демократски. Ако народ неће онда нека каже да неће!

Још један доказ да су чедоиди тотална супротност демократским принципима.
La soberanía de un pueblo no se discute, se defiende con el arma en la mano.
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: За Устав Србије!

Порука Камени 28.10.2006. 16:08

Марија ::
Камени ::У Јеванђелу пише, можеш да служиш само Богу Исусу Христу
или ђаволу. Ту нема компромиса. Или или. Нема ту мало
Христос мало ђаво.

Пише Камени још много тога ... а да ли се ти тога Камени придржаваш?
Знаш врло добро на шта мислим.


Ја нисам безгрешан, само је то Бог Исус Христос.
Није мени да судим ко чини већи грех.
Ја осећам љубав Божију, Бог је дух и истина
и верујем да сам му близу.

Од цркве очекујем да се залаже за истину
и само за истину а не за полуистине и квазиуставе
које ћемо сутра да проклињемо. Народу су се
ови попови попели на главу јел много се мешају
у политику а тамо им није место.

Дај Богу што је Божије а Цару што је Царево.
Цркви није место у политици. Да је цркви
заиста стало до Косова зашто Патријарх Павле
се није преселио до сада Патријаршију у Пећ?
По делима ћемо их све познати. Лако је
бранити Косово из топле београдске Патријаршије
а народ српски доле већ годинама нема струју.
Тамо где су пастири, тамо су и овце и не треба
овце остављати саме међу вукове и из сигурне
даљине их позивати да бране Србију на Косову.

Све фаризеји који су се лепо сакрили иза новог
Устава који кобојаги брани Косово. Косово се
брани на Косову а коме је стало до Косова
у Србији нека се доле пресели. Има земље
и напуштених српских кућа колико хоћеш.
Исто се лаже са наводно 100 000 гласача на Косову.
Пола њих су доле регистровани а живе већ
годинама ван Косова и Метохије.

Неможемо нову кућу саградити на лажи и на
духу обмане.
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Порука Камени 28.10.2006. 16:15

Nenad ::Да није тако позвали би народ да гласа против, јер и овако и онако мора 50%+ уписаних да гласа за! Значи бојкотовао или гласао против исто значи, а да су чедоиди позвали на гласање против онда би се много прецизније знало колико их је (односно и то би било преувеличавање јер наравно има људи који су против из других разлога). И било би демократски. Ако народ неће онда нека каже да неће!

Још један доказ да су чедоиди тотална супротност демократским принципима.


Чедоиди ће то да ураде. То је тачно. Прогласиће оних 40% који неће изаћи као своје гласаче. Али ти Чедоиди који се потсењују од СРС су активни, имају своје трибине, деле летке, боре се за своје циљеве и биће сутра део нове Владе као што су били 2000. У тој новој Влади ће кренути оштро у обрачун са црквом као што су пар пута најавили да цркву виде иза многих клерофашистичких организација у земљи.

А СРС?
Кад ће они нешто да ураде? Неку акцију осим продају Шешељевих књига које никога не интересују? СРС ће пасти на 25% на следећим изборима ако се нешто фундаментално не промени у партији. Например
Маја кандидије за председника Србије и крене у напад, делење летака по Кнез Михајловој, рад са омладином, влада у сенци и слично.
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Аватар
Марија
Војвода
Војвода
 
Порука: 6298
Приступио: мар 2006
Место: Земун

Re: За Устав Србије!

Порука Марија 28.10.2006. 16:39

Па Камени, пошто предлажеш Свјатјејшем да се пресели у Пећ, ајде ти прокрчи пут, врати се у Матицу из најбогатије земље у Европи, у коју си се преселио, покажи својим примером како треба.

Звучиш веома безумно бај д веј.
Стога, не вреди ни разговарати са тобом док си у том стању.
Свако ти добро.
ЕУ је за малена царство а КиМ увек и довека!
Аватар
Банат
Војвода
Војвода
 
Порука: 4499
Приступио: сеп 2005

Re: За Устав Србије!

Порука Банат 28.10.2006. 16:39

Камени, ниси баш у праву. Патријарх Арсеније III Црнојевић је седиште патријаршије пренео чак у пречанске крајеве, у Аустрију. Да ли је он можда на неки начин изневерио Цркву или народ?

И то што поједини попови имају политички став, то није мешање Цркве у политику. Попови могу бити војници у рату и чланови, па чак и вође политичких партија, а да то опет не делује обавезујуће по вернике. Исто тако и став владика, па и самог патријарха, није обавезујући, него више представља неку смерницу, путоказ, савет. Да ли се Христос "мешао" у политику кад је рекавши "Подајте Цару Царево, а Богу Божије" саветовао људе да плаћају порез окупатору?

Позив патријарха се не коси са формулом "Цару Царево, а Богу Божије", већ је управо потврђује. Шта је у овој конкретној ситуацији "давање Цару Царевог" него испуњавање грађанске обавезе?
Аватар
Марија
Војвода
Војвода
 
Порука: 6298
Приступио: мар 2006
Место: Земун

Re: За Устав Србије!

Порука Марија 28.10.2006. 16:44

Банат ::И то што поједини попови имају политички став, то није мешање Цркве у политику.

Ни мене политика не би интересовала да ми се не меша у мој лични живот.
И то, ко је креира?
Исто као што по некима ''Црква не сме да се меша у политику'', исто тако политика (тј политиканство) не сме да нарушава живот човека, који му је Богом дан!!!

Када држава буде уређена у складу са Божијим домостројем, тада ће они који ''нису'' квалификовани за бављење политиком, то престати да чине.

До тада... :D
ЕУ је за малена царство а КиМ увек и довека!
Аватар
Камени
Војвода
Војвода
 
Порука: 3946
Приступио: сеп 2004

Re: За Устав Србије!

Порука Камени 28.10.2006. 16:58

Марија ::Па Камени, пошто предлажеш Свјатјејшем да се пресели у Пећ, ајде ти прокрчи пут, врати се у Матицу из најбогатије земље у Европи, у коју си се преселио, покажи својим примером како треба.

Звучиш веома безумно бај д веј.
Стога, не вреди ни разговарати са тобом док си у том стању.
Свако ти добро.


Девојко, заборавила си ко је овде Патријарх а ко обичан верник.
У Београду је ИН бити антисрбин, тако да мој боравак тамо и
недоживљавам као боравак у Србији где свуда се пише
хрватским писмом и величају дела Тита и слични усташки злочини.
Тито и даље има гроб у Београду а Патријарх Павле о томе ћути.
Замисли сахрањен Хитлер у Јерусалиму? Ама баш исто!

Патријарх Павле има већу одговорност пред Богом него ја и његови
позиви да се брани Косово из топле београдске Патријаршије а
српске бебе се смрзавају без струје, то ми делује као
фаризејска лицемерност.

Да сам Патријарх Павле би био доле уз народ од '99. па до данас.
Преселио би Патријаршију. Својим пример би вратио народ доле.
Али ја нисам Патријарх нити председник Србије.

Да је Аркан жив, он би био доле и борио би се за слободу Србије!
"А оне непријатеље моје који нису хтели да ја царујем њима, доведите овамо и исеците их преда мном" Лк.19, 27

"Камен који одбацише зидари, онај постаде угаони камен. Сваки који падне на тај камен разбиће се, а на кога он падне сатрће га." Лк. 20, 17-18
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 1 гост