Јесам, одлична је серија, глумци су поготово веома добри! Димитрије, Иван, Грушењка, Катарина Ивановна, мала у колицима, стари Карамазов... веома добра глума. Додуше, Аљоша и Смердјаков су можда малкице на слабијем нивоу од горе наведених. Ипак, има неких одступања од књиге - некима је дато више простора него у књизи (убијени отац), а некима премало или нимало (старац Зосима и онај други монах из манастира, који се са њим не слаже). Мислим да је велика грешка што су у уводној шпици (која је наравно, на почетку сваке епизоде) ставили то како Димитрија жандари воде у букагијама, чиме гледаоцу превише откривају унапред. Такође је и нпр. однос Ивана и Смердјакова недовољно убедљиво обрађен, односно то како је код другог створена идеја да убије старог Карамазова. Исто и онај разговор кад неверник Иван разговара са братом верником Аљошом, услед чега уздрмани Аљоша, у афекту, изјави да и он сматра да би требало да се убије онај који је изазвао патњу деце у описаном случају (ваљда да спава на хладноћи у кућици за псе или тако некако). Ту је (ако се добро сећам) у књизи дат још јачи пример, како је неки лудак пустио псе да растргну дете, па је тек то "преломило" смерног Аљошу. И уопште у серији Аљоша некако пребрзо искаче из монашке одоре... у књизи је то доста касније. И тако још понешто... наравно мени је био "проблем" што ми је то једна од најдражих књига, па сам зато, чак иако сам се трудио да се оградим од књижевног утиска, тражио поклапања и непоклапања. Али и са тим, серија је веома добра, једна од најбољих руских које сам гледао!
Иначе, роман "Идиот" од Достојевског ми се некако није свидео кад сам га раније читао, па ћу погледати ову нову серију, да видим какав ће ми бити утисак, чуо сам да је веома добра. Ишла је свако вече на РТС 2 пре коју недељу, али некако немам живаца да чекам толико од епизоде до епизоде, него волим да одгледам у два-три дана највише целу серију, па сам прескочио.
Набавио сам и серију "Јесењин", али још нисам почео да је гледам.