ILIR ::Ruzica ::Знам како Руси пишу... и ми смо имали једну верзију у употреби до Вука... старословенски... како су га звали.
Тачно је да је Вук то што кажеш, ипак морамо да признамо: ЋИРИЛИЋНО ПИСМО ЈЕ ЈЕДИНО ПИСМО НА СВЕТУ КОЈЕ ИМА : ЈЕДАН ГЛАС - ЈЕДАН ЗНАК!!!
И шта сад? Открио је врућу воду! А и није он то измислио него Гете. Овај је само његову идеју употребио за ћирилицу а Гете није ни покушао то исто да уради а њемачким писмом. Очигледно да је ријеч о шпијуну посланом да упропасти наш језик и писмо.
Захваљујући Вуку, Срби данас нису у стању да читају без ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПРЕВОДИЛАЦА ни Светога Саву, ни Словољубве Деспота Стефана, ни Душанов Законик...
нису у стању чак ни надгробне споменике(старије од 150 година) својих предака да исчитају како ваља. НЕ(дело) Вука Стефановића Караџића је имало за циљ да уништи блиске везе Србије са Русијом, као и везу са својом славном прошлошћу.
А сакупио је и записао је Народне Епске Песме као сурогат за писану историју
чиме је Србе представио као народ неписмених чобана који је своју историју преноси с колена на колено.
БРУКА. Срамота. И ми тог човека славимо. Није ни чудо што су Срби само 100 година касније бацили Вукову ћирилицу под ноге и почели да пишу латиницом. Баш као што је Вук бацио СТАРОСРПСКИ под ноге називајући га СЛАВЕНОСЕРБСКИМ или као што његови данашњи наследници пљују по сопственој историји називајући СТАРОСРПСКИ језик ЦРКВЕНОСЛОВЕНСКИМ.
Испаде да је до Вука, Србин био НЕПИСМЕНО ГОВЕДО које је само уз гусле и црвено вино умео да прозбори коју реч о својој славној прошлости.
Да се нашао неки суманути Енглез и извршио ТАКВУ реформу енглеског језика, данас нико не би имао појма о делима Виљема Шекспира ни у самој Енглеској, а камоли широм света.
Захваљујући Вуку и његовој реформи СТАРОСРПСКОГ, СЕРБСКИ језик је постао СРПСКИ и ма како се многи људи овде трудили да тај језик зову СРБСКИМ, јер су они СРБи, а не СРПи, то по Вуковом правопису није могуће.
Захваљујући ВУКУ, СРБи причају СРПски.
А пре Вука, на овом простору су живели СЕРБи који причају СЕРБски.