srpskinacionalisti.com

Извештај Хелсиншког одбора

СН [Бот]
Администратор
Администратор
 
Порука: 98
Приступио: мар 2003

Извештај Хелсиншког одбора

Порука СН [Бот] 27.9.2008. 0:41

Форум српских националиста изражава своје згражавање над најновијим извештајем такозваног „Хелсиншког одбора за људска права“ у којем се на најгрубљи начин вређа традиција, историја, достојанство и институције српског народа и на нечувен начин нападају неке његове истакнуте личности.

Ова организација, која у себи садржи назив „људска права“, у најбољој орвеловској традицији не само да иста негира људима чија су политичка убеђења другачија од њихових већ и политичким и историјским фалсификатима настоји да делегитимизује национална права српског народа па чак и да га дехуманизује. Посебно забрињава састављање спискова у којима се наводе имена људи који, по речима такозваног „Хелсиншког одбора“, „треба да сносе одговорност“ и „чија дела треба цензурисати“. Српски националисти подсећају да је оваква врста обележавања у прошлости често био увод у политичку и физичку ликвидацију не само особа које су се на тим списковима налазиле већ и читавих група становништва и да су таквим методама прибегавале идеологије и режими који су исписали најцрње странице људске историје.

Форум српских националиста позива све странке, удружења грађана и институције у Србији да осуде овакво понашање такозваног „Хелсиншког одбора“ и да прекину све контакте са овом организацијом. Српски националисти уједно позивају надлежно тужилаштво да утврди има ли у најновијем извештају такозваног „Хелсиншког одбора“ елемената кривичног дела изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости и угрожавања сигурности грађана.

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 1 гост